Fail!

Efter jobbet mötte jag upp Hilde för att ge henne en bok hon lånat mig och hon följde med mig för att lämna de sopor jag hade efter jobbet. Vi gick in och tog hissen upp en våning eftersom jag fortfarande har lite problem med foten. Och hissen stannar.

Hahaha, Så illa att den stannar 30 centimeter innan den är helt uppe...
Det var bara att ringa på larmklockan, pinsamt som det var och det tog en bra stund innan någon svarade och sen innan de hittade vilken hiss vi var i.
Tog en stund till och massa mekande innan de helt enkelt fick "pumpa" upp hissen tills den lossnade och de kunde hissa ner oss till bottenvåningen.

Så jäkla illa. Hehe.



Harry Potter.


Såg Harry Potter filmerna 2 och 3 igår och förundrades över hur enorm skillnad det var på skådespelarna på bara 2 år! Harry Potter and the chamber of secrets kom 2002 och 2004 var Harry potter and the prisoner of Azkaban ute och på dem två åren hann skådisarna gå ifrån att vara barn till att vara ungdommar. När man är så ung hade det lika gärna kunnat vara 5 år, helt plötsligt är allt puppyfat borta, killarna har kommit i målbrottet och tjejen har börjat få bröst. Fashinerande.

 



 









Sheep, you're all sheep.

Undrar hur många tönt bilder som lades upp på bloggar igår på adventsljusstakar där första ljuset brinner. -_-
Säkert flera flera 1000.

Var lite originella før fan!


Speed-working.

Den här helgen gick fortare än jag nästan minns. Shit.
Fredag jobbade jag mellan 08.30-16.30 och den dagen gick super superfort. Sen hem en snabbis och sen ner igen till stan för nästa jobb mellan 17.30-04.00. Var massa att göra med massa bjudningar som var bokade med 3 rätters och det värsta var väl sittningen på 46 personer där allt var kaosartat och ingen minndes vad de hade beställt på 3 -rätters middagen. Men kvällen gick bra och det blev iallafall ett par 100 i dricks. Dessutom är det övertid på natt efter 9 timmar :)

Var hemma runt 5 lördag morgon och efter ett par timmar i sängen så fick jag upp Drein runt 12.30 (det roliga är att jag har jättesvårt att sommna när jag jobbat natten. Jag är ofta så girad när jag kommer hem. Dessutom kan jag inte heller sova längre än 11-12 på mornarna)
Vi fikade iallafall och åkte sen ner till biblioteket och lånade alla böcker och filmer som jag beställt och min plan nu är att hinna läsa en bok i veckan på antingen norska eller engelska. I <3 reading.
Vi hann bara till biblioteket och sen gick Drein med mig och lämnade mig utanför jobbet när jag började igen kl 15.30. Var meningen att jag och en annan tjej som heller inte är ordinär skulle öppna och vi hade egentligen ingen aning om vad vi skulle göra med körde på iallafall. Hon öppnade baren och jag tog restaurangen och det gick förvånansvärt bra!
Kollade vilka beställningar vi hade och började möblera om, duka upp och lägga på allt som skulle vara för de olika bordssittningarna. Hade bord på 7, på 20, på 42, på 6 och på 5. Dock var det mycket smidigare än kvällen inna för allt var så mycket mer utspritt över kvällen så att inte alla kom samtidigt.
Rockade hela kvällen och hade nin sista sättningen vid 20.45 och hade egentligen planerat att gå hem kl 12 eftersom jag jobbat så länge och förmodligen inte behövdes efter det. Men det var ju såklart bara att glömma när en av de andra vart sjuka och måste gå hem så fick jobba från 15.30-04.30.
Var död vid 24 men det är sjukt hur mycket mer man orkar med ett par red bull i kroppen, hehe.

Ok, bäst av allt. Slog mitt dricksrekord! Vart nog runt 950 men efter mat, dryck och dricks till kockarna hade jag var 800 fina kronor i min plånbok. Fantastic!

Am I alone?

Jag får feta rysningar varje gång jag hör Metallica - Unforgiven II eller Metallica - Nothing else matters. The memory remins är inte heller att skoja med.
(De spelade de på jobbet igår och cdet fick mig att orka lite längre fast jag var ap-trött)
Pojkens favoriter går också ganska ofta, Enter sandman, Master of puppets och Fade to black.
Det är som godis för mina öron och jag knarkar när jag skall peppa för jobbet eller laga mat.
Dem eller Johnny Cash. Perfekta hushålls arbete musik för man blir så pass girad att man gör klart allt jättefort.




Jag hade aldrig orkat kvällen om jag inte fått lite musik-stöd.




Kommer ni ihåg när de spelar den här i Blues brothers?
Det är så man får rysningar  <3

omg!

Är hon inte totalt jäkla Fab!?
Jag älskar Lady GaGa, hon är vår tids Madonna lätt.
Så totalt nyskapande, skandalmakande, snygg, läcker med colla texter, beater och out-fits.
En popvänlig, kvinnlig Marilyn Manson.
Hennes nya video påminner sjukt mycket om Marilyn Manson. Fantastic!



(för att inte tala om hur sjukt snygg kropp hon har)
Kurvig men med de snyggaste låren Ever.


Inspiration.

Äntligen söndag (igonera att dte är första advent) så kan vi istället bara låtsas att det äntligen är dags för veckans dos av Deadliest catch.






Min favoritbåt av dem man får följa, Nothwestern med kapten Sig Hansen.
norsk-ättad och kung över Alaska.


1 advent.

1 advent, you can go to hell and take my christmas axiety with you!

Good lord I hate christmas.
I'll be the Grinch all day today, thank you very much.


Job # 2.

SKall iväg igen på jobb kl 15.30. Jag äar nog en av de roliga människorna som den här helgen kan säga "jag längtar till måndag då det äntligen är jobb igen", hehe.
Men dagen igår gick faktiskt helt sjuk fort trots 19 timmars jobb. Var massor att göra och behövde inte ens energidryck utan överlevde på choklad alone :)
Hade veteranen där som jobbar i typ 10 år där och en ny kille osm jobbade på en av uteserveringarna i sommar så han är van vid masa stress och massa folk. Desutom hade vi en hovmästare osm hjälpte oss och organiserade allt så det gick fin fint :)
Dricksen slådde desvärre inte mitt gamla rekord men jag fick iallafall en del och jag får ju betalt per timme så det är luuuungt. De här pengarna blir härliga att gotta sig över senare :D








Job # 1.

Gick extremt fort igår på jobbet på kaffe-baren, den dagen försvann verkligen i all hast. :)
Drack historiens största kaffe (men orkade nog bara halva) och två bananer innan jag skyndade mig hem för att hämta min sjukskrivning som äntligen kommit med posten efter flera veckor och då har de såklart skickat TVÅ kopior av FEL sjukskrivning. OCH de tog betalt för det. Skoja inte, på måndag kan de dra til *beeeeeeep*.

Peppad för nästa jobb? Jajjemen!!














Dessutom har jag använt hanleden helt fel igen så jag bröjat fått ont iden igen. Haha, min kropp faller samman i tidig 20-års ålder. Illa. Men med min super handledsskydd med stål platta i kan jag inte böja den på fel sätt och då mår den bättre. Kung.


Bring it on!

Nu är jag redo, börjar shotta espresso, äta massa massa frukt och förbereder mig till nästa jobb.
Tur att jag både kan käka där och har tillgång till energidrycker som skall hålla igång mig hela dagen och natten.
Choklad skall jag köpa innan jag går dit så jag har att förlusta mig med under kvällen :)

Things to miss.

Matvaror och goda saker som jag verkligen saknar här i Norge och som jag alltid ser till att överdosera på när jag är hemma i Sverige är som följer:

  
 


 


Jag har hemlängtan!!!

(obs, varorna som är visade ovan är på intet sätt uppladdade efter vilken plats de har på listan.
Resultatet är uppladdat i tillfällig ordning för att undvika att någon av produkterna skulle sig diskriminerade.)

Crap.

Det lutar åt att jag måste avlysta inflyttningfesten. Känns inte roligt alls men måste nog eftersom att de flesta kompisarna antingen har tenta/examens tider och måste plugga, flera jobbar, en hel del är bortresta och Drein skall på julfest med jobbet dagen inna så han kommer säkert att vara as-bakis.

Dessvärre men jag är nog tvungen :/

Jag som var så peppad och hade bestämmt hur allt skulle se ut, vad jag skulle servera, vad jag skulle ha på mig och hur jag skulle ha håret (Dreins kläder också för den delen ;P)

Så är jag superupptagen varenda helg fram tills efter jul så då blir inte inflyttningfesten förren då.
Så blir det när man har hafft en höst som varit fylld med jobb, sjukdommar, sjuksrivningar, operationer, möbler som aldrig kommit och andra planer som vart ivägen.

Anyway.

Girad för idag eller?
Jag har böjat peppa redan nu för ikväll. Jobbar nu på kaffebar mellan 08.30-16.30 och sen skall jag åka direkt ner på stan (kanske hinner in på Kilroy Travels och kan få lite reseförslag) och sen ner på nattklubben och jobba i serveringen på restaurangen mellan 17.30-04.00.
Dock kommer det nog vara värt det, massa jobb-timmar och dessutom har ryktet spridit sig att dte skal vara sjuuukt bra med dricks under julebord sesongen så jag siktar på att slå mitt gamla rekord på 700 kr ikväll!



Why Yes I was.


Flinkis, flinkis!
Igår efter jobbet så gick jag och simmade igen och körde ett stenhårt pass. Simmning och joggning i vattnet i 38 minuter och sen upp och göra 300 situps, 50 rygglyft, armhävningar osv. En lång streching för att få ut musklerna igen och min rygg var mörbultad. Sitter på historiens sämsta stol på jobbet.
Duschade lite snabbt så jag hann hem och se min pojkvän i iallafall15 minuter innan jag åkte vidare hem till Lona för att bli bjuden på middag :)

Fick helt sannsløst god middag! Ugnsbakad lax kryddat med løk, vitløk, citronpeppar, tomat och massa annat gott och till det potatismos (pulver, blä!) och en extremt god sallad med tomat, gurka, morot, broccoli, spenat och något som jag varit skeptisk till i hela mitt liv.. Avocado.
Smakade och det var Kanongott! Superbra middag efter träning dessutom.
Var så skönt att bara få dra dit och slappna av och käka gott och efter middagen satt och och Lona i soffan och gosade och tittade på när Ole spelade Assasins Creed. Extremt snyggt spel med spännande story som var lätt att hänga med i.

När jag kom hem belönade Drein mig med en massage med tigerbalsam på hela min trötta rygg, mina axlar, armar och sidor. Oj Oj Oj.
Hade totalt glömmt hur skönt det är med tugerbalsam på ömma muskler <3
Minns när jag var yngre och jag och Thessie var plågade med växtvärk i benen och mamma smörjde in oss med det. Nostalgi!
Kan säga att jag sov som en sten inatt med den behandlingeno och gjorde en Ika-klassiker inatt igen.. Klädde av mig i sömnen så när jag vaknade hade jag inget på mig och inget minne av att ha tatt det av, hehe.




Ear-candy.

My new obsession, La Roux.
Fantasically red hot girl with a voise and style to die for.

La roux - Bulletproof.

Musiken




Videon

http://www.youtube.com/watch?v=iOYufRHQSms&feature=fvst

La roux - Going in for the kill

Musiken



Videon

http://www.youtube.com/watch?v=JZ1Mi77nogQ&feature=fvst




Delicious.


Gimme

Längtar till helgen (konstigt nog) för då får jag äntligen äta choklad igen! Har hållit mitt löfte att inte äta nått onyttigt på veckorna (för det mesta, lite popcorn kanske har slinkit ner) och har knarkar äpplten, bananer och kiwi istället.

Skall jobba sjukt mycket till helgen, imorgon blir tuffast.

Fredag: 08.30-16.30 på kaffebar och sen 17.30-04.00 å nattklubb
Lørdag: 15.30-04.00
Søndag: SOVA! Och førhoppningsvis en kort tur till badhuset och simma



To do uncomfortable things.

Tog mod till mig idag när min chef kom och berättade att jag inte helt trivs på den kaffebaren där jag är nu och inte passar in helt i gruppen.
Förklarade att jag vet att det är mitt jobb och att jag får betalt för att vara där och därför stannar där om han tycker det men att jag undrade om han kunde ta en check och kolla om det fanns möjlighet att jag kunde byta till någon av de andra kaffebarerna (det finns 8 totalt på området)
Han tyckte att det var viktigt att man skulle trivas på området och han skulle undersöka om jag kanske kunde vara på någon av de andra barerna. Det roliga är att han "varnade mig" för att det kunde bli mycket beställningar och sånt att hålla reda på och ordna med och det är sådant som jag trivs bäst med att göra och tycker är jättekul :)
Hoppas på det bästa! Lönen är ju helt ok här och de fördelarna man får genom jobbet (i huvudsak Jättebilligt träningkort för min del) gör att jag vill stanna längre här. Det är ju tråkigt att byta jobb efter så kort tid.

Får se hur det blir men känner mig väldigt positiv och modig att jag vågade ta upp något som var lite jobbigt för mig. Att våga göra förändringar skall alltid vara mitt huvudmål.



Torsdag 27 november.

Det var härligt att ha vilodag igår efter att min mörbultade kropp varit helt slut men idag är det träning igen!
Kom hem igår och bara tog det lite chill och lagade mat och tittade på mera Rome (Titus Pullo, I love you more every day!) och avslutade kvällen med CSI maraton som vanligt. (tv Norge, du är min favoritkanal tillsammans med Discovery channel).
Skönt att bara slappa sönder igår kväll och hann även göra en del av det tråkiga som man skjuter på i all evighet som att ta hand om och hänga in tvätten, plocka undan disken och städa upp hemma. Hatar rot! Blir så stressad om det är stökigt hemma.

Ikväll har jag planer på träning, middagsdate med Lona och Gustav och sen hem och försöka hinna beställa foton så att de hinner komma innan vår inflyttningsfest nästa vecka :) Har ju foton uppsatta på baksidan av våra garderober som vetter emot vardagsrummet och som vi målat vita. Så har förberett och skall beställa fler svartvita stora foton och sätta upp över hela väggen.
Fick även mitt presentkort från IKEA med posten igår, 500 kr att shoppa för eftersom de hade fel-levert soffa till mig 3 ggr de mupparna :P



More, bigger and better picture and this wall will be perfect <3

Nytt lässtoff.

Min nya bok som jag jobbar på att inhalera är Dissolution av C. J. Sansom.
Jag har redan läst en bok av honom (Revelation) och vanligtvis har jag svårt för böcker som är skrivna i förstahands person men slutet av boken var såpass spännande att jag kännde mig villig att ge honom en chans till att imponera mig.
Något positivt är att man får följa samma person boken igenom och jag har som vanligt en svaghet för historiska romaner oss denna är och utspelar sig i 1500-talets England.
Varning dock för lite tungt språk om du inte är van vid att läsa på engelska.


My top 5

Jag måste totalt älska tecknade serier med vuxenhumor.
Billigare underhållning kan man nog inte få. Love!



Southpark, klart bäst med politisk innkorrekt humor. <3



Family Guy
Lois- Stewie, why don't you go and play outside?
Stewie- Why don't you BURN IN HELL!?



American Dad, You gotto love Claus. Den tyska talande guldfisken :)



Futurama.
Bender- Why don't you bite my Shiny Metal Ass!



Simpsons. Klassikern. Where it all began.



I was a bad bad girl...

 I had a coffee yesterday :)
My first one in aloooong time (if you work at a coffeebar)

Smakade bara lite så jag hade 3/4 kvar bara för att testa om jag
skulle få ont i magen men det gick helt fint.
Magsår, you suck!



Jag totalt Älskar den här bilden! :D

One day.

Simming igår igen efter jobbet fast jag var helt griiiisetrøtt.
Kroppen var som gele och jag fick verkligen pressa den før att den skulle fortsätta. Var nog fortfarande slut efter att ha tränat dagen innan men jag pushade på och kørde mina 35 minuters simming (om 2 veckor skall jag øka på med 5 minuter igen. Gradvis vänjning) och efter det 130 situps och lite armhävningar eftersom jag var så trött och sliten i min rygg. Rygglyften sparar jag till en annan dag när jag inte har så ont i ryggen, ryggen skall man vara snäll mot, det är den som håller upp hela kroppen.
Mitt mål att ta träningsinstruktör om 10 månader verkar gå helt enligt planerna :)

Efter träningen var det direkt hem och göra supergod omelett med skinka, rivna morötter och lite ost i. Super gott och perfekt efter träningen, proteiner f.t.w!
Och därefter satt jag i soffan och fixade med foton och övertalade min otroligt snälla, underbara, fantastiska, superba och talangfulla syster att göra en header till mig. Skoja inte vad flink hon är! Allt han hon lärt sig själv :)
Och det är väldigt imponerande med tanke på att hon har två små barn, studier och ett hus att ta hand om samtidigt. Hon är lätt min idol.

Efter en stund kom Drein och vi spenderade resten av kvällen med att se på Rome och olika CSI innan jag somnade i soffan och Drein hämtade täcke och kudde till mig och väckte mig när han skulle gå och lägga sig. Min kropp var verkligen gele och jag somnade som en stock. Man sover helt klart som bäst när man är totalt utmattad.


Idag är min vilodag. <3

To friends.

Mina finaste igår. Hade en underbar kväll och har saknat dem både sjukt sjuuuuuukt mycket :)
Längtar tills nästa tisdag då vi skall göra det igen!
Richard har förövrigt det mest sjuka håret i världen, Han behöver aldrig produkter i håret och han kan styla om det 5 ggr på en dag. Drar han det rätt upp Står det rätt upp. Fab!
Jag var såklart totalt ofixad och osminkad eftersom jag kom rätt ifrån träningen men vem bryr sig!













The Haircut.

Ok, bli inte alltför chockade. (Även om jag blir det fortfarande när jag ser honom, glömmer bort hela tiden att han inte har nått hår kvar!)
Tur att han är snygg vilket som.










For more then a year.



Idag firar jag och Drien 1 år och 4 månader.
Det är helt crazy med tanke på att han frågade chans på mig
under en Iron Maiden konsert när han vart hos mig i 4 dagar.
Och att jag dagen efterråt erkännde att det känndes som att jag
älskade honom. Och att han kände det tillbaka.
Sen 1 1/2 månad senare bodde han i Oslo hos mig.
Jag som inte ens skulle ha kille.
Ibland tar livet över och gör egna planer till dig.


Thank you lord.

I think god is rewarding me for going to church this sunday :)

Hittade en 100lapp vid trikken imorse.
Flax eller vad!?


Can I come?

Efter träningen igår (35 minuter simmning, 120 situps, 75 rygglyft, 75+60 benlyft) så åkte jag iväg och träffade Richard och fick se hans nya lägenhet. Jannie var där när jag kom och maten var precis klar. De hade lagat sallad med fetaost och marinerade kyckling fileer och efterätten var jättegott Chaï te. Vi hade mysigaste kvällen och pratade om allt möjligt och lyssnade på massa bra musik. Det gick så bra att vi bestämmde oss för att göra samma sak nästa vecka, då med en annan middag :)

Åkte hem i spöregnet med paraplyet som jag hittade på trikken (jag har tappat bort minst 3-4 styckern så min princip när jag hittar något är att universumet ger tillbaka det jag gett till någon annan :) och hoppade ner och lade mig i min trogna vän Soffan.
Drein kom efter en stund och jag blir fortfarande chockad när jag ser honom och han inte har hår på huvudet alls. Vi fikade och såg första avsnittet av serien Rome.
Den serien är av så sjukt bra kvalitet att varje avsnitt nästan ser ut som en film och scenerna är inte de du är van vid att se i en tv-serie med blod, våld och splitter nakna människor. Är en kung-scen i första avsnittet när Atia, en adelskvinna, rider en kille helt naken i sängen medans hon har en tjänare som står vid sidan om och viftar svalkande med ett blad på henne och en annan står vid sidan om beredd med ett krus med vin.
Fantastic!

Drein liknar faktist lite Titus Pullo när han klippt sig :)



Titus Pullo ifrån Rome, mannen till vänster. Hot.



Hehehe.

Drien fick förövrigt för sig att han skulle raka av sig håret i förrgårkväll.
-Jaha. Sade jag
-Kom då så går vi och gør det nu. (kl 23.30)

Efter en lång stunds angstande där han stog böjd över handfatet så sade han åt mig att sluta lyssna på när han sade nej och bara köra på ändå.
Sure thing. Tänkte jag och drog rakapparaten rakt över huvudet på honom medans han gnällde missnöjt och frågade vad det var han hade gjort. Hehe.

Nåja, 4 mm kort är det nu och bilder kommer senare.

Frågestund.



Really?

I <3 my life.

Førrutom min trasiga fot älskar jag verkligen mitt liv just nu. Jag läser massa bra böcker, ser massa bra filmer, gör massa roliga saker, träffar massa underbara vänner, får pussar varje dag av min söta pojke, gosar vaje kväll med min katt, har råd att köpa sånt jag har lust med, planerar en resa i jul/nyår, har inbokat en resa hem till familjen och har ett jobb som jag gillar och som tillrättalägger jobbet åt mig så jag kan jobba fast jag har osammarbetsvillig fot.

Idag efter en lugn dag på jobbet skall jag och träna igen och efter träningen har jag date med Richard min lilla darling. De här blir en bra kväll!


In the good old times när jag och Richard jobbade på Ritazza på
helgerna ensamma. Ika <3 Richie!

To take over the world.


Har funderat den senaste tiden vad som försigår i huvudet på männen med makt i vissa länder.
De som bara bestämmer sig för att "landet vi ligger granne med är för stort, vi vill att vårt skall vara större. Låt oss ta land ifrån dem och utöka våra gränser och minsta deras". I mina ögon kan man inte Ta ett annat land eftersom att landet tillhör sig själv.
Iofs är dte svårt att säga så best¨mmt, om man tänker flera hundra åt tillbaka så var både Sveriges och Norges gränser annorlunda liksom resten av världens men jag vet inte vad dte är som gör att ett land eller några personer torr att de har rätt att göra så.

Om man för exempel ser på Storbrittanien som har hafft kolonier över hela världen.
De reste alltså till land som låg runt halva jordkloten ifrån dem och bestämmde att "denna biten land som ligger 1000 tals mil ifrån vårt rike, ändå skall tillhöra dem.
Eller den utrotning av ursprungsbefolkningen som pågick på många platser i världen, mest kännt i Amerika.


Det värsta var att de bara behövde tre saker för att genomföra en sådan kupp.
Ett godkännande från landets regent, en flagga och större/bättre vapen än ursprungbefolkningen.

http://www.dagbladet.no/2009/11/16/magasinet/historie/utenriks/9066634/#comments


Mys-søndag.

Igår hade vi en sån dær alldeles perfekt søndag.
Jag hade ställt kl efter våran superkväll eftersom jag hade fått för mig at vi skulle gå i kyrkan, hehe.
Drein var supertrött och lätt bakis och var inte helt med på noterna men efter en lätt övertalning (jag bad honom stanna hemma så kunde jag gå själv och då fick han så dåligt samvete han han klädde på sig på en gång) och precis när vi kommer utanför dörren så hör vi klockorna ringer in till högmässa.
jag visste att det var något speciellt skäl som gjorde att jag ville gå och efter att vi satt oss i kyrkan förstog jag vad det var :)
4 barndop!
Jättemysigt att se hur prästen döpte lilla Liv, Kristoffer, Thomas och en pojke jag inte kommer ihåg namnet på och släktingarna var så fint uppklädda i Bunad allihopa.
Lite sång, lite gudstjänst och nattvard så hade jag en väldigt god start på söndagen :)
Det är så otroligt mysigt att gå till kyrkan, speciellt när det är mörkt ute, och gärna massa snö. Man får sånn varm känsla i kroppen. Kyrkan är verkligen jul och det är dags att börja peppa nu. Jag gillar julen men inte julafton. Är det normalt?

Sen gick vi hem och bakade scones till frukost och såg på filmerna Offside och Iron Man .
Offside var som svenska komedier brukar vara som mest och jag har verkligen svårt før den sortens tragiska humor där man antingen dör av pinsamhet eller inte klarar av att se det för det är så hemskt.
Om vi bortser ifrån Kopps. Kopps är en sån sjuuuuukt rolig film!

Iron Man skall vi väl räkna som en B1/2 film. Den är inte bra men den är heller inte så dålig att det är en B film. Kul också att Robert Downey Jr. kommit tillbaka efter att ha hafft problem både man alkohol, droger och lagen och spenderat både tid på rehab och i fängelse.


5.5/10 i betyg. Svårt att göra en film av en serie som Iron Man utan att det blir fånigt.


4/10. Jag blev bara arg men det kanske beror mer på mig än på filmen.






En av favorit scenerna ifrån kopps. OMG det här är humor.

Biljard.

Have I ever told you howmuch I Hate pool?

Jag har världens sämsta avståndsbestömmning för att inte tala om styrkekontroll. Jag kan inte bestämma vart och hur starkt jag kan slå vilket resulterar i all biljardbollarna flyger överallt, ingenstans eller åt helt fel håll.
Det var roligare att ta bilder.








A perfect saturday.

Det var nog den mesta perfekta dagen ever!
Efter att vi vart på boblioteket och hyrt filmer och lånat böcker så chillade vi hemma några timmar inna jag började fixa iordning mig för kvällen (gode gud vad jag älskar min volymtång!) och lät Drein välja outfit och accessoarer, hehe. Han gjord ett jättebra jobb och jag kände mig jättenöjd och lagom snygg.
Jovisst, klart jag hellre hade klätt upp mig och få lov att ha snygga skor till men fötterna får fortfarande bestämma.

Mötte upp Ole på pub delen av restaurangen och efter en stund kom Lona och vi kunde beställa mat. Drein var sjukt nöjd med sin mat som jag också fick smaka en bit av och jag måste erkänna (även fast jag egentligen inte gillar kött) att det nog var bland det godaste köttet jag någonsin smakat.
Själv beställde jag en halv potion ceasarsallad med marinerat kyckling skivor och bitar med vitlöksmarinerad ciabatta. Lät kanske ynkligt med det var helt okej potion och jag blir så fort mätt nu för tiden och orkade inte ens halva. Dessutom så hade jag peppat hela veckan för efterrätt :)

Från Fridays till Oslo Bowling för en helkväll som började i baren och flera partier med biljard medans vi väntade på vår tur (som de dessutom missade 5 ggr) så fick vi tillslut bana och skulle köra två serier med ett slut på 3 serier (jag borde Inte spelat den sista serien, min fot gjorde grymmt ont) och jag sög. Eller rockade fett. På alla serier så slor jag minst 2-3 dubbel noller rakt ner i rännan OCH två strikes på rad. Vääääldigt blandat :)
Kvällen var sjukt underbar och slutade med en taxiresa hem, en otroligt sliten fot och nattmat i soffan till Alien Ressurection.

That noght could not have been any better <3


















Biblioteket.

En kort tur ner till biblioteket resulterade i lån av diverse slag.
När vi var på väg hem var Drein jättegullig och frågade om vi kunde göra det här till en lördagstradition att gå på biblioteket på lördagar och hyra film. Är kung att kunna hyra gratis och idag blev det både film, serie och böcker.

Lånelista:

Rome säsong 1 (en helt fantastiskt, makalös och underbar serie som har helt sjuk hög kvalitet)

Offside
Chapling Collection, modern times
Iron Man
Day of the Dead (original)

C.J Sansom:s Dissolution (eng)
Terry Pratchett:s Nation (eng)

Beställda:

Harry Potter 2-5
Jo Nesbö:s Hodejegerne (norsk)
Mo Hayders: Kuren (norsk)

Det var med andra ord ett otroligt lyckat besök så jag både har underhållning och läsestoff.
Ser kopiöst mycket film och behöver massa bra böcker att läsa eftersom jag är på en av de lugnare kaffe-barerna och det annars blir lite tråkigt.
Har kommit lite över halvvägs på den senaste. Spännande spännande spännande!!!


Thanks.

Igår hade jag världens tur igen!
Åkte ner till andra jobbet och förberedde mig och tejpade fötterna så jag skulle kunna fixa 3 timmar på golvet men när jag kommer in och frågar vart jag skall vara säger alla avdelningar igen "nej, vi skal inte ha dig." Efter en tur till damen som agerade hovmästade för kvällen och kolla om hon behövde hjälp fick jag höra att dte inte alls var nån kris på personal, 4 st servitörer och 3 ryddare så vet jag inte vad de skulle med mig till mellan kl 18-21 så efter ett kort snack med vakten med översikt så kunde jag gå hem.
Efter 12 minuter på jobb :)

Ringde Babe sommötte mig på affären och det slutade med storhandling, ett besök till en kina-take-away med mat till mig, ett besök på sushi placet bredvid oss med mat till Drein och ett besök på joker för att inhandla min nya obsession, Kindertomten.




Kvällen slutade framför 2 filmer, Neverwas och White Noise.
Neverwas var den sötaste filmen Ever! Den var jättebra och spännande och suddade ut gränserna mellan verklighet och fiktion och Ian McKellen spelade den galna gubben som tror han är kung över Neverwas och att landet är hotat av fiender. Ett måste att se!!! I övrigt så spelar ju Ian McKellen Gandalf och Magneto bara för att nämna några roller. Fantastisk man.
White Noise var inte jätte imponerande men hade ett par väldigt effektfulla scener.



9/10 för den underbara historien.


Sötgubben. Han kan få vara min extra-farfar


Go Gay Gandalf!





Twilight.

Är jag verkligen den enda tjejen mellan 10-25 år som inte älskar Twilight utan tycker att filmerna och skådisarna är ena riktiga fjortis-filmer?
Filmerna är banala, liksom handligen och skådespelarnas prestationer lämnar alltför stora hålrum.
Jag förstår helt enkelt inte vad som är så fantastiskt med dem.
Romantiska? Sure, men på en väldigt högstadie relaterad nivå. Allt är så överväldigande och förevigt. Sånt känner man bara när man är såpass ung och hormonstinn.
Spännande? Sure, men allt går väldigt fort och hinner inte bygga upp någon riktig spänning, dessutom hindrar skådisarnas prestationer att ge scenerna det de behöver.

Nejdu, jag skall ivartfall Inte se Twilight, New Moon på bio.
Böckerna har jag hört massa bra om så överväger starkt att läsa dem istället.

http://www.vg.no/film/artikkel.php?artid=592408

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article6156349.ab



Jag vet inte, kanske ær jag för cynisk men jag inbillar mig att jag vet
vad romantik är och det som är i de filmerna, det bara fånigt.


Godmorgon!

Ännu en till dag utan kaffe och jag tror att du inte helt kan föreställa dig hur plågsamt det är när man jobbar i en kaffe-bar. Nåja, en frukost på en våffla med två skivade bananer på och en koppe med grønt te borde väl hjälpa den största sugen.

Var en otrolig flinkis igår igen och körde samma träningsprogram som härrom dagen. 30 minuter snabb simmning med fokus på ben (innerlårs fett, du skall väck om det så är det sista jag gör!) och därefter en snabb runda med 120 situps, 50 rygglyft och 70 benlyft. Återigen streching i bikini. Det är så man blir stolt :)
Hemkomsten bjöd på tortellini med gurka och tomat och därefter låg jag som i koma i soffan och var grymmt uttråkad. Hade försökt få tag på nån att hänga med på telefon men alla var upptagna, dock lyckades jag få till en date med både Richard och Jannie i veckan <3
Avskyr när man så gärna vill hitta på någonting och så finns det inget att göra eller någon att vara med! När det dessutom är programtorka på tv:n så har man inte ett glatt humör kan jag säga.
Klättrade nästan på väggarna när Drein kom 2 timmar tidigare än väntat så vi kunde mysa i soffan och ladda inför helgen.

Helgen bjuder på jobb idag 8.30-16.30 och sen 18-21 på nattklubben.
Lördag måste jag ner på stan och börja med julklappar och gå innom biblioteket och lämna igen och låna nya filmer för att sen ha helkväll med Lone och Ole som börjar med middag, fortsätter till bowling och kanske slutar någon helt annan stans beroende på hur mina fötter mår.
Söndag är iallafall tvättdag, så skall vi se om jag tar mig iväg på en till träningstimme och kanske bjuder in någon på besök. Om jag inte bakar såklart :)

Ps. Thank God It's Friday!


Film tips.

Som vanligt har jag inget liv :)
Blev mysande i soffan igårkväll igen med babe när han hade spelat klart, de är mitt inne i slutspurten på en cup så han spelar nästan varje dag men är oftaste ledig efter 21.
Kvällens film blev Stanley Kubricks Full Metal Jacket, en film som jag bara minns i en vag barndom då jag tittade på någon av Hasses inspelade filmer. Minns ni VHS? Det var grejer det :)
Att kunna spela in någonting som gick på tv var KUNG!


Filmen får lätt 8/10. Lätt.



I need!



I want a coffee so baaaaaad...

Jäkla magsår. Sluta sabotera mitt kaffebehov.
Försökte dricka en härrom dagen när jag glömde bort magen
det slutade med att den revolterade så jag fick stå framåtböjd och
vänta på att det skulle sluta göra ont.
Kaffe är inte ett alternativ på några veckor iallafall.

Men bara tänk på smaken av en brasiliansk kaffe...
Eller en enkel cappuccino!
Eller dubbel latte på soyamelk...
Eller kanske en dubbel cappuccino på soya med vit choklad
om man är riktigt sötsugen.

Nejmen en kopp te kanske skulle vara gott? Eller lite vatten. Jajjemen.

I am the bravest girl I have ever met.

Igår tog jag mitt pick och pack efter jobbet och tog tag i att gå bort till det stora træningssentret før att kunna simma. Vet ju att jag inte borde hålla på med annan träning nu men det ær så sjukt frestande att bara gymma liiiite eller bara vara en liiiiten stund på spinningcyckeln. No Can Do!
Men jag orkar heller inte sitta still. Har børjat bli så nøjd med min kropp och hur den har förändrats sedan jag börjat träna på allvar, min mage är snart helt flat och jag har så mycket mer energi.
Vill ju vara fit när vi skall åka utomlands i jul :)

Iallafall så gick jag ner till sentret, bytte om och hoppade i poolen. Jag satte ett mål för mig själv eftersom jag tycker tiden går så otroligt långsamt när man simmar att jag måste simma i 30 minuter så kan jag sedan använda min cyckelteknik att jag ökar på med ett par minuter i veckan. Dock var jag en flinkis och simmade i 35 minuter innan jag gjorde något som jag aldrig trodde att jag skulle våga...
Jag gjorde sit-ups i bikini.
Jag och min tränings och prestationsångest lyckades blockera ut alla andra människor och gå till området som är avsett för sådan träning bredvid poolen, tog fram en gummimatta, ner på golvet och satte igång.
Blev kanske 120 olika sit-ups och sen fick jag till både rygglyft, benlyft och streching. Allt ifört bikini.
Även fats jag kanske ser ut lite som en badboll när jag gör det med veck och celluliter lite här och var är dte ju bättre att jag gör det i bikini än att jag inte gör det alls.
Ni vet den tanken man har när man ser en överviktig människa, den som säger "shit vad tjock hon/han var. Uh!" har jag börjat sluta med, speciellt på träningssentret. Då tänker jag istället "Gud vad bra att den människan lyckats ta tag i sitt liv! Hoppas det går bra för honom/henne!"

Träningen gick bra även om den var rejält utmanad av att INGEN i poolen visste hur man skulle simma.
Alla borde veta "Håll till høger!" och om de inte vet det så är det skyltat!
Nejnej, folk simmade hur som helst, två killar crawlade, två japanska tjejer simmade med simbrett framfør sig åt fel håll och det var allmännt kaos. Folk simmade in i varandra till höger och vänter och det värsta var nog tantgruppen på 4 personer som var tvungna att simma på rad. Och badvakten vid sidan om poolen som såg ut som att han var någon helt annan stans. Han brydde sig inte alls.
Behave people! Learn som manners!

Duscha och åka hem och middag på omelett med tomat, gurka och lök. Serveras med små klickar med örtkrämost. NamNam!

A story about cat.

Ok, tänk dig det här scenariot.
Vi sitter i soffan och ser på CSI och har det jättemysigt sent på kvällen precis innan vi skall lägga oss när en doft utan dess like sprider sig. Det känns som att katten har både skitit och pissat under soffan, så stark är doften, fast jag klart och tydligt hörde henne borta i badrummet.
Det är fantastiskt vad för slags dofter och kreaktioner som kan komma ur någon som är så liten och söt.
Det blev akut bytning av poop-lådan och snabb-dusch av katten.









Food for the soul.

Har fått låna en bok av en veninne på jobbet som jag först var väldigt skeptisk till men fastade helt för efter ett par sider. Boken har vart så spännande att jag dragit ut på den för att inte läsa ut den för fort som jag ofta gör med andra böcker och igår kom jag til sista sidan precis när t-banen kommit fram till stan.
Jag gick direkt ifrån tåget till närmaste bokhandel och köpte den första boken jag hittade av samma författare, såsom jag ofta gör, och har nu börjat läsa den mycket spännade boken Fuglemannen (fågelmannen) av Mo Hayder. Att läsa på norska hjälper mig verkligen att träna på grammatiken och jag lär mig mer meningsuppbyggnad och ord ju mer jag läser.

Jag och Drein satt och diskuterade igår vad det är som gör att vissa människor, som jag, läser kopiöst mycket böcker och har alltid gjort det och varför vissa människor behöver visuell stimulans för att känna sig intresserade av någonting. (før exempel tv, musikvideor, tv-spel, konserter osv)
Jag minns speciellt när jag gick i nian och vi hade ett krav på att läsa minst 1500 eller om det var 2500 sidor för att få bra betyg på svenskan och när året var slut hade jag lätt läst över 10.000 sidor. Jag lämnade in minst 1 bok rapport i veckan och blev ansett i klassen som något speciellt för den egenskapen.
Undrar om det hade att göra min min uppväxt och viljan och lugnet jag får av att läsa en bok och kunna se bortifrån världen jag lever i en stund eller om det sitter i hjärnan. De flesta har ju olika aktiva områden i hjärnan och ingen hjärna fungerar på exakt samma sätt.

Hur som helst, böcker att rekommendera.


Den boken får 9/10


Och min nya superspännande bok!

To be heard.

Så underbart det är nær folk lyssnar på en när man säger "jag har ont, om det fortsätter såhär kommer jag att bli sjukanmäld igen och det vill varken du eller jag".
Sitter just nu på ett av de lugnare kafeerna där man faktiskt har tid att sitta ner och ta det lugnt lite. Känner att jag har ont i föttrna sedan igår och hade jag inte fått gå hit idag känner jag att jag hade blitt tvungen att ringa läkaren imorgon och be om en till sjukanmälning för inflammationen i fötterna.
Hoppas jag får sitta här i några veckor eller tills fötterna känns stadiga igen eftersom jag nu inte heller kan ta medicinen för fötterna som troligtvis hade påskyndat läkningsprocessen så måste de bara få ta all den tid dem tar på sig att bli bättre.

Hade tänkt träna idag efter jobbet och träningen jag skall företa mig lutar åt simmning med noll vikt på fötterna så får kroppen chans att träna fastän fötterna inte kan. Saknar dock mig spinning väldigt mycket.
Är också skyndig min kille ett fint litet smsm där jag snällt ber honom att diska eftersom han inte verkar klarar av att plocka undan efter sig. Då kan gott jag plocka och tvätta så diskar han. Fair is fair people!






Killernight!

Ikväll har jag fetaste programmet CSI: NY, CSI, Cold Case, The Closer och Special Victims Unit. Älskar Tv Norge! de har alltid sjukt mcyket krim-serier som jag älskar <3
Skönt att sitta i soffan och vila fötterna efter min första riktiga dag på jobbet och promenaden på stan med Lona och lyssna på Drein när han spelar Dod med head-set på borta i datahörnan.



Ibland måste man vara glad över de små sakerna i livet så man inte blir alltför deppad över de som inte går som planerat. Alternativet till att sluta försöka är inte acceptabelt. You don't quit life.

Fantastic.

Jag tycker att det är så spännande att min kropp hittar på något nytt jävligt varje dag.

Satt igår på akuten i 4½ timme och väntade och fick nog flera gånger och stormade ut med en blanding av att vara less och vara orolig med Drein kom varje gång och övertalade mig att komma tillbaka och till slut kom jag in till läkaren och berättade vad som hänt och de tog lite prover på mig men i basis vet de inte vad som hände för alla mina prover var normala. Troligtvis var det en en-gång grej som kan hända ibland MEN om det händer igen måste jag åka in på en gång, han sade till och med åt mig att dte var helt ok att ringa och åka in med ambulans.
Dessutom fick jag bekräftat att de var magsår jag hade och därför jag har så ont i magen och är tvungen att sluta med mina inflammationsdämpande tabletter på en gång och fick syraavlösande tugg-tabletter som smakar som att äta en krita. Blir lite spännande att se hur mina fötter kommer reagera när jag inte får äta medicin för dem längre. Yepp, life's just full of fun stuff right now.


När Drein är snäll mot sjuk-Ika



Gick helt ok på jobbet idag även om jag är sjukt trött i fötterna och de värkte fruktansvärt mycket när jag slutade jobbet men en date med Lona fick mig att glömma att jag hade ont i dem.
Åkte hem och gick förbi ett Sushi place och köpte middag till Drein. Själv har jag mest ont i magen och åt 2 bitar av pizzan som vi köpte igår kväll till middag när vi kom hem ifrån legevakten kl 23. Sen middag och ointresse för mat är dte som präglar min vardag nu för tiden. Drack en kaffe på jobbet idag och det kan jag tala om för er att jag Inte gör imorgon igen. Magsår + kaffe = dålig combo.




Thank you lord for my chalkpills. I have now become my grandfather.

Et sidste kys

Nik og Jay - Et sidste kys



Låtern och videon är sjukt vackra och jag får helt rysningar.

"smukke ting går, smukke ting kommer.."
Vackre ting går, vackra ting kommer...

I don't feel so good.

Jag har skämmt ut mig så fett mycket. Blä.
Hade värsta ångesten igår för att gå tillbaka på jobbet när foten inte är helt bra men hade inte så mycket val. Hade det knepigt imagen och har hafft ont i den i några dagar men inte så allvarligt att jag mest tänkt att det var hunger eller att jag ätit för mycket.
Hur som helst så åkte jag till jobbet imorse och då känndes det helt ok, tejpade fötterna och förberedde öppningen som vanligt och allt var lungt.
När jag hade hafft öppet i 40 minuter och tagit det lugnt med kön och egentligen inte var stressad alls kännd ejag att det började blir svart framför ögonen och hur jag blev med och mer yr. Tog kunder ända fram till jag inte orkade längre och det sista jag kommer ihåg var att jag sade till tjejen i kassan
"ursäkta men jag måste gå bak, nu svimmar jag" och stapplade sedan bakom kaffebaren och föll ihop på golvet.

Klarade av att ringa min chef efter en stund och be han komma och ta kön och han dök upp på ett par minuter och kollade till att jag var ok först. Har ingen aning om hur länge jag legat på golvet och skakat och frysit när jag hörde Dreins röst. Ricardo hade ringt honom och bett honom komma och hjälpa mig hem och blev så tacksam när han kom. Fattar ingenting, känner mig mest skakis i benen och har ont i magen men jag tror att jag kan ha fått magsår av mina antiinflammatoriska tabletter.
Har hafft magsår en gång innan jag kommer ihåg att dte känndes precis som det här så när Drein kommer hem sen så skall vi åka ner på aktuen och förhoppningsvis få någon som kan titta på min mage eller ta någraprover och försöka lista ut varför jag svimmade och varför jag känner mig såhär.

Just nu är jag mest rädd och orolig för Varför jag svimmade.
Det skrämmer mig att inte veta varför kroppen gör som den gör.


Bakdag.

Älskar att ha frysen full med mat/maträtter/bröd som går snabbt att tina när man har bråttom eller helt enkelt inte orkar laga något så idag har jag och Drein stått i hela dagen och bakat matbröd fyllt med massa goda saker.

50 g margarin
6 dl mjölk/vatten
50 g jäst
1 tsk salt
2 tsk socker
1½ l vetemjöl

Smält matfettet tillsammans med mjölken eller vattnet (jag brukar blanda 3dl mjölk, 3 dl vatten) och värm tills det är ljummet. Rör ut jästen med en del av degspadet tills det är löst och häll sedan på resen av degspadet tillsammans med saltet och sockret. Häll på ca 3/4 av mjölet och arbeta snabbt in.
Låt jäsa under bakduk på varm plats ca 30 minuter.
Knåda till resten av mjölet tills degen släpper bordfeet lätt och börja sedan kavla ut den tunnt.

Här kommer det spännande! du får nu välja din egen form på bröden. Jag brukar blanda lite och göra avlånga, fyrkantiga, runda eller det som är enklast - Ta et passande runt föremål, ca 10-15 cm i diameter, och använd den till att skära ut lagom stora rundningar. Man kan även kavla rundingarna lite extra så de blir tunnare innan man gör fyllningen. Lägg sedan fyllningen i mitten och lägg den ena kanten över den andra och klämm ihop dem väl så har du förhoppningsvis söte små piroger.

Förslag på fyllning:

Köttfärs och fetaost
Ost/skinka och oregano
Fetaost och pesto
Spenat och fetaost
Ost, pepperoni och pesto
Kycklingbitar och ost

I princip vad du än gillar.
När fyllningen är i kan du låta den jäsa ca 20 minuter till under bakduk innan du sätter in dem på ca 180 c i ca 10 minuter eller tills de blir gyllene. Du kan pensla dem med vatten innan du sätter in dem i ugnen om du vill ha ytan lite knaprigare.

Dessa är Perfekt att frysa in eller ta med dig till lunch på jobbet!
Lite sallad till så har du en perfekt liten måltid :)






The Hills <3

Nya avsnitt av The Hills ute på MTV.com! Älskar mina söndagar då jag ser de nya avsnitten av The Hills och The City som kommit ut (även om jag egentligen inte är så förtjust i The City och Whitneys egna serie men det är svårt att låta bli när man ändå följt det så länge) och man får gotta sig i ännu mer dramatik.

Trodde serien skulle bli dålig när Lauren försvann men det blir riktigt bra med de som är där nu. Det roliga är att jag verkligen börjar se skillnad på Stephanie Pratt jämfört med när hon började serien.
Alla vet att Heidi Montag (Pratt) gjort både det ena och det andra innom platiskkirurgi med jösses vad Stephanie börjar se plastig ut!

 

But I love her anyway <3

Morning...

Idag är sista dagen på min sjukskrivning och jag känner mig verkligen inte bra i fötterna.
De är klart Bättre ja, men inte helt bra ändå.
Man blir less när något så dummt hindrar än från att göra så mycket roliga saker, t.o.m hindrar mig från att ha min vardag som vanligt med jobb och träning och en helt vanlig promenad.
Men är inte så mycket mer att göra än att vänta på att dte skall bli bättre och vila under tiden. (hoppas verkligen jag får jobba på ett av de andra kafeerna i veckan där det är lite mindre att göra och du mest kan ta det lungt)

Igår började jag plan Jul.
Införskafade dne fösta presenten och den gick till min lilla gudson Alvin.
Han planer på vad jag skall skaffa till systerdottern Wilma och en vag plan har börjat formats på vad jag kan ge till Samuel och Thessie med tanke på att jag bokat flyg nästan hela vägen och inte har betalat för att checka in bagage utan bara har räknat med handbagage. Tänkt att ta Dreins sportbag och resa lätt eftersom jag bara skall vara där i 4 dagar. (saknar Mommi och Moffi sjukt mycket!)
Har tänkt att köra en originell plan där med slips till morfar och sjal till mormor eftersom de är på den åldern där de faktiskt blir Genuint glada för sånt hehe. Vi får se :)

Efter att vi vart ner på stan så gick vi till bilioteket och lånade filmer igen (God bless the Liberaries!) är sjukt fett att låna fimer gratis :)
Jag gjorde också mitt första besök inn i Harry Potter´s värld, jag såg nämligen den första av fimerna. (Jajjemen Thessie, första gången nu!) Jag har varit less på den stora Harry Potter hysterin att jag helt enkelt låtit bli att se filmerna och läsa böckerna och nu har jag tänkt att göra både och eftersom de flesta nu kommit ut och hysterin inte är så allvarlig längre.
Otroligt söt film som var jättespännande och bra. Kan tänka mig att böckerna verkligen är kanon så hade tänkt att läsa alla på engelska. Får se om de har de inne nästa gång jag går till biblioteket.

Till filmen gjorde vi potatisgratäng (men av nån undlig anledning glömmde vi Totalt bort lök så den smakade inte helt som den skulle hehe) och Drein gjorde biffar (på 1KG(!) köttfärs) och jag gjorde grillad kyckling och sen spenderades resten av kvällen mysandes i soffan framför Harry Potter, Insomnia och Monty Python´s The Holy Grail. Alltiallt en otroligt mysig kväll :)

  


 


Ni måste se den här! Bästa scenen ifrån The Holy Grail, hysteriskt roligt!


A Wonderful date.

Hade en underbar kväll igår!
Jag fattar inte ens hur god min mat var på den Mongoliska restaurangen, helt magisk friterad Vildand, perfekt steamat ris och en underbar sötsur sås vid sidan om. Nam Nam NAM!!!












Let me dance.

Jag har sån danslust i benen efter mitt MTV maraton igår.
Var lite förvånande att Miley Cyrus har tagit 2 platsen med hennes låt Party in the USA.
Dessutom var hon både snygg och bra i videon! Kul att hon har klarat sig själv och kan skapa sig en egen karriär förrutom som Hanna Montana och bara göra hennes låtar på order av Disney.



Bring the party please!
Varning för rumpor men My Gosh! Vad de tjejerne är heta :)




Dissapointment.

Den var gjort alltför gullig, humoristisk och glad.
Katastrof-film utan katastrofer för skådespelarna. Alla klarade sig och var lyckliga (förrutom halva hela världen då) men vet du vad. Plotten höll inte för 5 öre, de klarade saker som man i realiteten Aldrig hade klarat. Den vara bara överbudgetterad och underregisserad.
Den fick 4 av 10 och jag som hade peppat sönder filmen. 
Tur att själva dejten gick superbra då :) Håret var perfekt Hela kvällen, inte ens snön som föll förstörde frisyren och då vet du att kvällen är bra! Dreini var jättesnygg med både rockbyxor, skjorta och väst och hade det inte vart för att jag måste ha de teite superskorna mina hade det vart perfekt.
Man känner sig inte helt superkvinnlig om man är längre än sin man :P
Maten var lite av en surprise och i sista minuten bestämmde vi oss för att gå på Mongolisk Barbecue restaurang där Drein försynte sig med massa olika kött och grönsaker som de fixade till honom och jag beställde friterad vildand med ris och grönsaker. SERIÖST en av de godaste rätterna jag någonsin fått på asiatisk restaurang.
Lyckad kväll? Jajjemen!







2012, you did Not rock my world.

Frukost.

Hehe. Lite sen kanske men jag fastande framför MTV och USA top 20 när jag steg upp så jag blev bara liggande i soffan. Nu har jag duschat och ätit min numera standardfrukost på 3 knäckebröd med brunost och en kopp te.
Om det inte räcker så äter jag en frukt också. Men nu när man ligger hemma hela dagarna och vilar foten blir man inte så hungrig och behöver inte så många kalorier.

Jag måste förbi Clas Ohlson idag också och köpa mig batterier och batteriladdare så att jag slipper nöta så mycket på naturen och köpa nya hela tiden. Kameran drar lätt en hel del batterier så jag skall väl följa mina egna råd och vara miljövänlig :)
Har också ändrat så att alla mina räkningar kommer på e-faktura eller autogiro aå att de slipper trycka upp och skicka hem papper. Källsorterar papp, glas, metall och pantflaskor. Hysterisk-släcka-ljuset-paranoi och skruvar ner elementen hela tiden.

 



Om nån timme kommer Drein hem och sen blir det datekväll! Har kvar att sminka mig, fixa håret, välja en outfit och måla naglarna. Gotto doll myself up for a night out. <3


Cravings.

Jag kom precis hem ifrån middagen med jobbet som bestod av Oxfileé i tunna skivor med bakad potatis och rödvinsås med gratineras tomat och ångkokt broccoli.
Efterrätt var Chokladbrownie och vaniljglass. MummsMummsMumms!
Den desserten väckte verkligen ettlitet monster i mig och nu har jag sån bak och ät lust så det är inte klokt!
Tänk att få baka gott och bara stoppa i sig

Kladdkaka med vaniljglass
Blåbärspaj med marsansås
Vaniljbullar
Amerikanska muffins med chokladbitar
Banankaka med choklad och nötter
Äpplekaka med glass och vaniljvisp
Toscakaka
American chocolatchip cookies
Kanelbullar

Om man ändå hade nån att stoppa full med bakverk :)
Imorgon har Drein lovat mig en date-kväll. Efter hans jobb skall vi fixa oss fina och sen gå ner på Fridays för att äta middag och där har han garanterat mig dessert <3! Därefter har vi biljetter till filmen som jag längtat så mycket efter, 2012! Jag längtar till imorgon!










Dear lord, I'm beeing grateful for all the small things.
Will you fix my foot now?

Todays.

Tog en tur till mitt gammla jobb och sade hej till alla idag.
Det är knäppt med all dramatik som fortfarande pågår där och som jag minns att jag var så uppsvept i förrut. Man var liksom van vid högstadie-beteende från alla varje dag och hur allt är på dödligt allvar och fejder som pågår i evighet och som ingen klarar att släppa. Uttrycket "förlåta och gå vidare" existerar inte innom de väggarna.
Barnsligt? Ja, absolut.
Men var trevligt att se flera gamla vänner igen :)

Ikväll är det middag med mitt nuvarande jobb. Min sjukskriving gjorde att jag missade kaffe-dagen de hade anordnat på universitetet. Dock är jag med på middagen nu på kvällen och bara tar och träffar alla och hört om hur det har gått under dagen. Det är ju tråkigt att hamna utanför men jag sparar hellre på mina fötter och ser till att de får så mycket vila som möjligt medans jag kan så att jag inte får värre problem.
Träffade en tjej på mitt gamla jobb idag som berättade att hon, precis som jag, också hafft inflammation i sina fötter såpass länge och under perioder att hon nu fått börja med cellgift för fötterna.
Det är helt Sick. Jag hoppas verkligen att dte inte går lika långt för mig.
Vill ju kunna gå, jobba, träna och ha på mig fina skor som alla andra!

Dear lord, this would be a good time to heal my feet!

Music for my soule.

Jag har precis klarat att ladda ner mitt första album själv ifrån I-tunes store.
Valet föll på Kings of Leon och deras debutalbum Only by the night.
You're voise makes my skin go goosebumps...


I am now a member.

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1166882/xxikaxx?claim=dyje52tqseb">Følg min blogg med bloglovin</a>

Fritt Vilt.

Igår kväll var det movie-time igen. Jag kan inte göra så mycket annat när jag skall vila fötterna så det har vart ett en-veckas maraton med filmer här. Saknar fett mycket att träna, gå en promenad, har sån bowlinglust, ut å dansa, träffa vänner på stan, shoppa.

Igår föll filmvalet på en norsk rysare som jag hört så mycket om, Fritt Vilt.
Handligen var som de brukar vara som flest med ett gäng ungdommar som skall åka upp i fjället och åka snowboard men inte tänkt igenom det där med boende så noga. Då en blir skadad drar de naturligtvis Inte tillbaka till bilen utan väljer att släpa med sig killen länge ut i ödemarken till ett övergivet hotell. osv.
Ni har nog sett den förrut fast med amerikanske skådisar.

Skänaste och ärligaste kommentaren i hela filmen:
-Vi måste söka efter henne, hon kanske ligger skadad!
- Hon ligger upphackad i småbitar, mann. Vi går ingenstans.

Hehehe..


The place where my heart can rest.

Nu kommer de högt efterfrågade och efterlängtade bilderna på min nya lägenhet.
Är Otroligt nöjd och älskar att allt är vitmålat och det gråa stengolvet med golvvärme (<3)och mest av allt älskar jag de 2 pelarna som finns inne i lägenheten. Den vita precis vid ingången var den som gjorde att jag förälskade mig i den här lägenheten första sekunden jag såg den. Den röda inne i badet är Dreins favorit.



Vardagsrum:

  

 
Jag Älskar vår nya soffa och matta. De var de bästa köpen efter garderoberna.
Väggen ni ser är baksidan av våra garderober som vi använt för att bygga en vägg. Vi har målat den själva och Drein har satt upp svartvita foton (fler och större är beställda) och han som gjort den lilla "loungen" med de två sittplatserna och bordet emellan. Förstår ni vad jag menar med pelaren? <3!

Sovrum:

   

Det var en nackdel att sovrummet och vardagsrummet var ett enda stort rum med efter att jag fått tag i garderober som var 2.36 cm höga och taket är 2.38 cm så byggde vi helt enkelt en vägg med dem. Nästa sak vi skall köpa in är en ny säng så vi slipper sova på golvet.

Kök/datahörna:



 

 

Älskar mitt kök!!! Massa plats, modernt, rent och fräsht. Två till stolar till bordet bara så blir det kanon.
Skönt att Drein har sin egen datahörna och att jag kan sitta där med honom om jag vill. Oftast är det dock katten som ligger där bredvid honom, de har en deal där borta som jag är utanför :P

Badet:

Det smartaste någonsin är ett avlångt badrum där man får god plats att gå på trots att allt är placerat längs väggarna. Har man ett fyrkantigt badrum blir det alltid en stor död plats i mitten där man inte kan sätta någonting. Häftigt med en avbrytande färg och att toaletten är bakom väggen så den är lite dold.
Dushen är i glasdörrar som går att fäll ain längs väggarna så det är så stor plats här inne.


Conclusion: I love my apartement! 
17 kvm större än den gamla, mer sentral och 100 kr billigare i hyra.

Dear lord, Thank you for blessing me with this place.


Just a little bit more sunshine...

Fick tag i 3 bra filmer igår på biblioteket och en hög med reseguider som skall förbereda oss när vi åker utomlands. Jag klarar verkligen inte av att åka till ett ställe som jag inte kan någonting om, jag är tvungen att läsa det jag kan om det innan och planera i förväg vad vi skall göra och sedan ta något spontant om det kommer. Men planer som går åt helvete klarar jag inte av. Jag blir helt förstörd av sånt så noga planering är det som gäller om jag skall någonstans. Stackars Drein, han kommer bara att få hänga med på allt jag vill göra :P
Tur att vi har samma intressen så att det inte blir helt fel. Och klart han skall få vara med och bestämma om det är något han vill göra (bara vi har bestämmt det innan :P)

Igårkväll såg vi på en av filmerna jag hyrt, The Wizard of Oz.
Kan man bli mer glatt på verkad av att se en film!? Så otroligt söt och en av de första färgfilmerna som kom.
Gissa när den kom ut? 1939. Den filmen är 70 (!!!) år gammal! Och fortfarande lika söt.
Vem kan inte den första snutten av "over the Rainbow"? en sång som vann en Acadamy Award för bästa originalsång.

 

Common people, lets follow the yellow-brick-road!


Shopping.

Lägger upp bilder på de senaste veckornas shoppingfynd.
Idag hoppade jag ner på stan och fick äntligen tag på ett par riktigt bra och snygga joggingskor som jag fick lagt in speciella dämpande aerobics sulor i gele som skall var aväldigt bra för fötterna.
Dessa skor skall jag svära vid fram tills dess att jag får timmen hos ortopeden och han kan lista ut vad som är fel på mina fötter och ge mig superskor.



Skjort/tunika från BIKBOK




Fantastiskt fynd, stickad tröja från ZARA



Kom ihåg att stödja Rosa Bandet!



Mina nya underbara knallblå skinnhandskar från OASIS



Detaljer, detajer, detaljer. I <3 it!


Jag unnade mig själv dessa med specialsulor i som skall rädda mina fötter <3

Dagens outfit.

Why yes, thank you. I DO wear my smile on the outside.

Jag är helt sinnessjukt lik min syster på denna bilden :)







Hon skulle bara hafft huvudet liiite åt sidan. Jag vet att hon har 1000 sådana men jag har inga sparade på henne där hon har det. Det är annars våran "standard" pose :)

Poker anyone?

Hade det kung härrom kvällen när jag och Drein satt och spelade nätpoker tillsammans och Snooze var tvungen att vara med. Vi har satt min fotölj bakom Drein datahörna så jag sitter jättebra där om jag inte vill sitta framför tv:n eller vid matbordet med datorn.


Ika <3 nätpoker



To do list for today:

Bestämma julklappar till alla
Gå upp med dynor och snowboard på vinden
Tvätta
Vika in tvätt
Fota hela lägenheten och lägga upp (sent ute, jag vet)
Posta brev
Beställa framkallning av foton
Låna film och guidebok på biblioteket
Hitta skor/dämpande sulor som är bra för fötterna
Göra fotbad och vara snäll mot fötterna
Skriva ett uppmanande brev till IKEA att de skall börja med hemkörning
Sortera papper


Pizza night.

V bakade pizza igår. Super-mumms med hemmagjord!
Desvärre så är det någon som har glömt att tala om för Drein att pizza skall vara platt.
Han har 3ppel... Allt på. hehe.





Ps. Ha alltid torrjäst hemma, smartaste någonsin om du helt plötsligt får bak-inspiration.
Håller i evigheter om man bara bakat någon gång ibland :)

Förväntningar.

Det kommer 2 filmer nu som verkar helt Sjuuuuukt spännande.
Den ena jag glädjer mig jättemycket till och som har premiör här i Oslo på fredag är 2012.


Se trailer här



Och i övrigt kommer Paranormal Activity.
Jag har peppar sjukt mycket inför dessa även om jag tvekar stort på att jag kommer
att våga se Paranormal Activity på bio. Jag behöver en soffa, en filt, en kille och fötterna uppe från
golvet om jag skall våga se en sån film, hehe.




Quentin Tarantino.

You rock my world.
Fantasin och inspirationen som kommer ifrån någon helt annan stans.
Det är helt fantastiskt för det första ideérna som som blir ett manus utan dess like, med små inlagda detaljer som bidrar till helheten. Om du sen överväger hans otroliga filmöga, hans scener och sättet som han filmar på.
Det är som konstverk.




Favoritscener


Det här är helt magiskt, det röda blodet mot den vita snön. Kontraster for the win.


Det galna leendet på Gogo och kulan på kedjan emot The Bride´s katana.


Speaking of...

Appropå Nicholas Cage och Tom Hanks dåliga hårdagar.
Kom-igen killar! Inse att håret måste få vila i frid!

Good hairday



Bad Hairday


Seriöst, har han använt krustång för att få volym?


Se längden på hans hår? Jämför med Tom Hanks. Det här är 2000-talets hockeyfrilla :D

Good Hairday



Bad Hairday






Som sagt, ful hockeyfrilla/backslick.
Tror Tom skulle vara snygg rakad, han har fin huvudform!


Film-maraton

Det kanske röck i filmmusklerna igår igen.
Det har vart så mycket sjukdom hemma nu att vi kanske köpt film för 1000 spänn den här månaden. Men då har vi å andra sidan fått ca 15 filmer också.

Igår blev et att inhandl 5 använda dvd för 199:-
och valen föll på:


Störtbra skräckis som det var jättelätt att falla in i!
Inte den klassiska amerikanske skräckfilmen med den obligatoriska
kniven och duschscenen utan genuint spännande och läskig.


Helt ok actionfilm även om storyn brister på vissa ställen.
Dessutom har Angelina (som jag vanligtvis älskar) helt sinnessjukt
tunna armar och är helt stört smal och läskig i denna.


Den här har vi inte hunnit se än men den har potential.
Dock har jag ett starkt förslag till Nicholas Cage (desamma gäller Tom Hanks).
Det kommer en tidspunkt i en mans liv där han skall acceptera att han är tunnhårig/
i princip flintis och bara raka av skiten. Se på Bruce Willis! Han har accepterat, rakat
och räknas Fortfarande som en av världens sexigaste män vid 54!


Inte heller sett denna med Edward Norton är känd för att göra massa
bra filmer och ta chanser på originella filmer.
Collin Farrell är bara ögongodis :)


En film som jag hörde om för några veckor sedan och trodde var helt ny
men tydligen är ifrån 2005. Hitills okänd äventyrsfilm med en av mina favoriter
Ian McAllen. (ni vet, han som spelar GAndalf och Magneto. Han är dessutom en
av Hollywoods mest kända och äldsta homosexuella män. You go Ian!)


Flinkis!

Idag har jag äntligen vart flinkis.

Jag Vet att jag lovade att jag skulle boka resan igår men dte blev inte riktigt så.
Dock inte Helt mitt fel! Väntade på svar ifrån Dreins pappa om jag kunde åka med honom ifrån Sundsvall till Stockholm eftersom att dte inte gick något flyg däremellan och tågen var svindyra och det inte gick några bussar direkt till flygplatsen.


Fick iallafall skjuts med honom så där sparade jag in en del pengar.
Biljetterna blev lite dyrare än vad jag trodde de skulle bli och några av biljetterna hann försvinna medans jag väntade men summan jag hamnade på var egentligen ganska ok för att bara vara flyg.

Resan hamnade på 2200 SEK och hade jag flygit mellan sthlm och sdsvl hade den säker gått på ca 3000 SEK

Det fantastiska med det här är ju att jag slutat tänka i SEK så när jag loggade in på min internetbank såg jag att summan bara hade hamnat på 1800 NOK.
FETT! Och nu har jag garanterade biljetter hem.

Ni anar inte hur svårt det här är...

Jag stog och grät i badrummet tidigare också när jag och Drein höll på att planera vår resa utomlands. Jag undrar varför jag får den hrä paniken så fort jag skall åka hemifrån.
Det är ju något att glädja sig åt! En semester i ett varmt land liksom, varför beter jag mig?
Var samma sak när jag skulle åka utomlands med min syster till Egypten i 2007, kul aytt planera och boka, sen en vecka inna resan bara KRASH! ÅNGEEEEEST.
Fast det blev ju riktigt bra till slut :)

Bästa semestern, snart åker vi du och jag igen Thessie. Ta med dig din familj så tar jag min så drar vi på semester tillsammans. Fett nice!


Detta var därför vi åkte, min och Thessies dröm om att se pyramiderna.


Sfinxen rent utsagt.



Skinny och nyopererad, det var tider det :)

Shoes!

Jag behöver skor.
Hoppade runt på stan idag på en timme och insåg att jag inte kommer att hitta några snygga skor som är bra för fötterna och inte ser ut som joggingskor. Neeeeejjustdet.

Så min nästa plan är att hitta ett par halvsnygga skor som det går att lägga in dämpande sulor i.
Helst hade jag bara hafft timmen med Ortopeden så fort som möjligt.
MenMen.

I övrigt hade jag störda drömmar inatt igen.
Var på 2 olika familjemiddagar med hela min släkt ute i min mormor och morfars gamla stuga och av nån undlig anledning så hade de fått för sig att bjuda in mitt första ex till den första festen och mitt andra ex på den andra festen. Den enda var på jul och då hade jag fått för mig att ha på mig en gul klänning. Sen på påsk skulle jag absolut ha på mig en röd klänning. Why Yes, I Am a bit fucked up :P

Önske skor

      
Ankelboots är så MUMMS!         

         
Jag kan inte hjälpa det, jag tycker det är snyggt med djur-mönster :)



Skor som är så fula att det gör ont i ögonen

 
Ursäkta men WTF tänkte Bianco Footwear på här?



Ok, jag gillar djurmönstrat men common?

Hahahaha, det här är bara för illa :P

 

 


Yes I am.

Sitter och planerar och skall försöka boka nu.
Dock går det inga flyg mellan sundsvall och stockholm den dagen och tågen är fullkommligt sviiiindyra.
Hatar att SJ skall fula sig och ta extrabetalt för ALLT.

Minns en gång i tiden  dejtade jag en kille ifrån skåne i 1½ år.
När vi blev tillsammans kostade biljetterna med tåg att åka mellan Sundsvall och Lund ca 6-800 kr tur och retur.
Efter ca 1 år gjorde SJ om systemet för att göra det smidigare och billigare.
De billigaste biljetterna det då gick att få tag på var 1200 tur och retur.
De de nu har börjat med är att lägga ut medel biljetter till dyra biljetter. De kostar mellan 400-1000 kr.
Dessa tar de då även extrabetalt för om du skall ha sittplats, avbokningsbara, ändringsbara, hemskickade, uttagna. Everything.

SJ främjar inte Sverige och inte miljön, desto billigare och avgiftsfria biljetter desto fler kommer ta tåg.



Dear lord, why are the people working at SJ idiots?

Ångest.

Jag har ju fått ledigt för att åka hem men jag har suttit här med datorn i knät i flera dagar nu och försökt boka resan men kommer helt enkelt inte fram till något.
Jag hatar det här...

Jag får alltid ångest när jag skall boka en resa någonstans. Det är alltid en massa saker att tänka på och jag får flash-backs från så mycket som hänt där att det är jobbigt och sätta sig ner och verkligen tänka igenom allting. Planera. Avgöra. Bestämma.

Imorgon. Imorgon lovar jag att fixa detta.

Jag har iallafall EMA MTV awards att titta på.
Är det bara jag eller känns Kerry väldigt överdriven? Alla repliker är inövade och övernaturliga.
Nej, man skulle ha hafft lite Borat eller slängt in lite Brüno här :)

http://ema.mtv.se/



Hehe.

Nån som spelar Minesweeper någon gång?



Tack Thessie för blogghjälpen!
Du är as-smart :)


At home.

Mina fötter är bägge så otroligt trasiga.

Jag är så glad att jag slapp att jobba idag och känner att jag egentligen borde vart sjukskriven hela den här veckan så kanske dte inte hade blivigt så illa.
Var tvungen att gå upp imorse och gå ner till apoteket och hämta medicin till mig och Drein och handla lite.
Drein klarar fortfarande inte av att gå ut efter operationen, han gjorde ett försök i förrgår men kom bara nedför backen så var han så dålig att han fick lov att gå hem igen.

Hade historiens äckligaste mardröm imorse innan jag vaknade runt 12 tiden.
Jag behöver inte förklara i detalj men låt mig bara säga att det innehåll et extremt överviktig naken man med fetisher, en hora, två rör med socker, en permobil och en cyckel.
Extremt vidrigt och när jag vaknade var jag äcklad till 1000. ICK!

Vaknade första gången kl 10 men låg kvar och somnade om och hade äckeldrömmen. När jag så steg upp vid 12 var jag ganska pigg för att ha vartit uppe till 4 inatt och sett på film, hehe.
Bara att tejpa fötterna och promenera ner och köpa medicin och mat och sen traska hem igen. 

Frukosten bestog av Knäckebröd och diverse brieost kombinationer.

   

   

   





Så gjorde jag mig en kopp kaffe och en bit med den underbara banankakan jag bakade när Dreins mamma var här :) Namnam!

Resten av dagen planeras allvarligt slappande och vilande läge för bägge fötter.



Well, there you have it.

Allvarlig inflammation i den foten jag hafft problem med i månader nu och början på infammtion i den andra.
Blir sjukskrivning i 2 veckor, vila och starka inflammationsdämpande 3 gånger dagligen.
Efter den perioden hoppas jag att fötterna skall vara såpass bra att jag kan jobba igen fram tills dess att jag får min ortopedtimme och förhoppningsvis får specialskor/special sulor.
Uppdrag imorgon är att åka och inköpa ett par nya skor och sulor at lägga i alla skor så att jag har så god dämpning som jag kan.
Tack och lov för sportstape, använder det och tejpar bägge fötterna mina vilket gör att dte inte gör så ont i den första och inte ilar så mycket i den andra.

Nu måste jag bara hindra tränings-suget. Knäppt att jag måste kämpa emot det nu när jag väl har det och hålla mig i ro. Har sån lust att kroppen bara skall fungera normalt och att jag skall få träna så mycket som jag skall ha lust med innan kroppen klappar ihop.

Jag vill träna....

Dear lord, we've already had this conversation, will you please heal my feet now?


The Hills. The fight for Justin.

I den nya säsongen har Kristin Cavallari kommit tillbaka till The Hills och har siktat in sig på Justin, Audrinas Ex.
Hon togs in istället för Lauren och för att föra in lite dramatik till serien.

Egentligen älskar jag Audrina och tycker hon är skitsöt men nu får hon nästan ge sig.
Hon blir skitsur när Kristin går efter Justin och Stephanie Pratt blir as-bitchig och säger att det är bäst för henne att hon håller sig undan Justin och visat respekt för Audrina.

Seriöst.

För det första, Audrina och Justin var aldrig officiellt ihop.
För det andra, Audrina låg med Brody för att göra Justin svartsjuk.
För det tredje, Audrina bad Justin aldrig ringa eller smsa henne igen och att det var helt över och att hon inte ville ha något mer med honom att göra igen.

Blir hon då sur när han på en fest inte hälsar på henne som hon Bett honom att inte göra?
Blir hon sur och svartsjuk när han dejtar någon annan?
Blir hon sur för att Kristin blir intresserad av en kille som är 100% singel och får göra vad han vill?

Eeeeh. Hon har ingen rätt att bli sur, det var hon som bad honom dra åt helvete. Vad Stephanie höll på med har jag ingen aning om. Hon hade inget med saken att göra.

Jag brukar hålla på dig Audrina men ärligt talat, Audrina, här har du bara dig själv att skylla.
Fair is Fair.



   
Audrina                     Justin Bobby              Kristin


I Love you Lise! <3

Lise har skaffat oss gratisbiljetter till Raske Menn, ungefär Norges version av After Dark.
Hysteriskt roliga killar som också fick göra en tv-show förra året. Kung Kung!


http://www.youtube.com/watch?v=W0foRBvhQM0

http://www.youtube.com/watch?v=GFww3nqN8UY

HAHAHA!
Klockrena killar.
Skall bli kung imorgon!


Crap.

Grattis.
Jag har fått inflammation i båda mina føtter nu.
Har inte vart till läkaren men jag känner det. Det ilar som bara den i båda fötterna nu, spänner väldigt hårt mellan tårna.
Vill egentligen inte gå till läkaren heller. Han kommer säkert sjukskriva mig och dte vill jag inte.
Det är skittråkigt att bara vara hemma, dessutom när jag inte får lov att gå runt och absolut inte träna.
Jag kommer klättra på väggarna...

Har iallafall fått tid hos ortopeden nu efter att jag ringt och hetsat de lite idag.
Fick tid 17/12. Och har väntat sedan augusti. Illa.
Har inte fått svar på min MR scan som jag gjorde. Skulle ju få resultaten skickade hem till mig men måste nog ringa och hetsa på dem också. Shit. Nådigt less jag är just nu.

Varfør kan inte bara min kropp fungera normalt?

Dear lord, will you heal my feet?






Nov. 2, 2009. Morning.

Den hær morgonen startade helt idiotiskt.
Drein hade i sin førvirrade pillerdimma lyckats spärra min bankdosa før att logga in mig på internetbanken och självklart kan jag då inte betala räkningar.
Får helt panik om jag inte kan komma åt mina konton!

Ställde kl i lagom tid att gå uppoch jag var sjukt trött när kl ringde första gången och jag satte på snooze. Ser i mörkret hur Drein stapplar upp på sängen och in på toan och han hinner inte mer än komma in dit så hör jag honom ropa på mig i panik.
Kommer in dit och ser hur han står böjd över handfatet och spottar ut stora klumpar med blod tills handfatet är helt rött. Då har dagen kommit som de första av de två skorporna bak i gommen har lossnat efter operationen.
Stackars Drein!
Han lade sig i soffan och väntade på att värktabletterna skulle börja verka och jag fick 7 minuters sömn till innan jag var tvungen att skynda mig och ställa mig upp och fixa iordning mig trots att jag var helt grisetrött.
Skynda mig ner på stan och håller på att sommna och kroppen håller på att stänga av hela tiden. Till råga på allt spöregnar det såklart. Kommer ner till stan och går i regnet från trikken till banken. Bygget verkade märkligt mörkt och ser mig om i bygget och märker hur allt utom en floristbutik verkar vara stängda. Frågar damen som håller på förbereda öppning vad kl är och den visar stadigt på 07.10.
INTE 09.10.

Det roliga är att i regnet på vägen till banken så tänkte jag att jag skulle ge vad som helst för att få åka hem, klä av mig alla kläderna, ta med Drein till sängen, krypa ner under täcket och sova länge till.
Det kanske int evar så att jag tog fel på tiden?
Kanske ödet lade in en nyck och gav mig 2 timmar till? :)

Hursomhelst åkte jag hem igen, möttes av Drein i dörren, klädde av mig och tog ur linserna och gick och lade mig och fick sova en timme till. Nä rjag sen skulle upp var jag sjuuuukt grinig.
Bara att kliva upp igen, klä på sig, sätta i linserna, gå ut i regnet och åka ner till stan igen. Banken hade den här gången öppet. MEN! Vi kan ju för guds skull inte låta detta sluta lyckligt heller!
Nejdå.
Kommer ner och kommer efter en stund fram till att de på banken inte kan hjälpa mig att låsa upp min dosa men att jag kan ta ett kort samtal till telefonbanken och låsa upp den på 2 minuter.
Dvs. Jag hade inte behövt åka ner dit I Det Hele Tatt. Griiiiiiiiiiinig? Jadå!

Och det var slutet på min fantastiska morgon.
Gosh, ibland blir det bara inte som man tänkt sig.

Dear lord, thank you for resetting time 2 houers just to make me happy.



Halloween.

Haloweenfesten hos Lona och Ole var jättemys!
Stackars lilla Lonadarling var jättesjuk och satt halva kvällen med en filt kring benen och drack te.
Men massa trevligt folk i övrigt :)













     



     

             




at night.



Jobbade natt i fredags igen. Härligt med lite extrapengar. Blev desutom uppringd i panik där de bad mig att komma in en timme tidigare.
Visst, tänkte jag. Cash är alltid nice. Så gjorde lite asiasisk mat innan jobbet, är så gott och jag står så bra på benen när jag skall jobba natt med sån mat i magen. Till middagen så såg jag och Drein Watchmen, faktiskt väldigt häftig film där inledningen var klart snyggast. Älskar att den hade den mörka gotiska känslan som även Hellboy och Batman har (ihvertfall böckerna) och inte den lite halvt glada, alltid positiva avslutningen som filmer som för exempel Spiderman och x-men har. En film att rekommendera.




Efter maten var det en snabbsminkning och fix av håret innan trikken tog ner mig till stan, dock utan mitt nattkaffe från det faktastiska kafeet som jag hittat och skaffade mig billigt kaffe ifrån förra gången jag jobbade.
Svepte en redbull när jag kom till jobbet och vad kan jag annat vara än tacksam att Norge nu släppt på spärrarna och nu tillåter import och sälj av Redbull.
När jag så skall hitta min avdelning så ät det inegn som vill ha mig!
Jag har blivigt inkallad en timme tidigare utan att det egentligen är någon som behöver mig och jag går mest runt på alla avdelningar och plockar de glas jag hittar och sorterar glas och flaskor i en timme tills min avdelning öppnar. Där fyller jkag på med alkoholsorter, dricker och öl tills det är fullt och blir sen ivägskickad till ett annat ställe. Där är jag i ungefär 10 minuter innan det kommer en annan rydd och jag blir tillbakaskickad igen.
Däremot Det stället har problem med ljudanlägget och vi får inte igång musiken förren efter 1½ timme. Och vem vill vara på en klubb som inte har musik?
Nåja, anlägget går igång men det blir fortsatt inget folk så det slutar helt enkelt med att jag och den andra killen som är rydd får gå hem tidigare.
Nice att komma hem tidigare :) dessutom kund ejag ta nattbussen hem och då sparar jag lite över 100 kr på taxi resan, 50 kr istället för lite över 150. Sweet.
Hann också se en kändis! Norsk, javisst, men va fan. Man tar väl det man får :)




Han är både programledare för ett ungderhållningsprogram hä i Norge och medlem i bandet Wig Wam.

But Anyway, happy halloween people!




RSS 2.0