Du och Jag helgen, du och jag...

Äntligen kom helgen!
Dagen spenderades med Jannie och Drein i parken utanför Töyen badet där de istället för att ha en backe upp till badet, anlagt en stor och bred "trappa" med gräsbetäckt jord så man kan sitta på olika platåer.
Kanonväder ute så solkräm och bikini på och packade in katten i kattväskan och en frysväska fylld med dricka, frukt och pålägg. Först till Baker Hansen och köpa nybakt bröd och sen iväg.

Jag har solat gott folk!
Och jag i bikini är en Otroligt Fantastiskt Vit syn. Herre jösses vad vit jag är.
Jag har inte ens normal hudfärg som andra har utan är iallafall 3 nyanser ljusare än alla andra.
När jag blir "brun" har jag hudfärgen som folk normalt har på vintern.
Jag skall införskaffa mig en tanninglotion och börja jobba lite med det. Det är inte så att jag egentligen har nått emot min hudfärg, det är rätt fint att se ut som alla andra och jag ser inte sjuk ut på något sätt, jag är bara väldigt väldigt ljus i huden. Med det ser så dumt ut när benen lyser så i solen så jag vill iallafall ha en normal hudfärg.

Jag var lite hemsk imorse också.

Ringde och väckte Jannie vid 10.40 och bad henne skynda sig för nu vbar jag och drein klara att åka till parken. Så hon skulle stiga upp och skynda sig lite. Jag som var klar tog det lugnt och Drein rakade och klädde på sig under mina påskyndningar. Det gick lite segt eftersom Drein vaknade imorse och hade dragit på sig en sommar förkylning.
Men så ringer Jannie som egentligen skulle ringa när hon kommit av trikken men då nästan redan är på Töyen och jag helt plötsligt blir skit-stressad.
Skyndar på Drein som fan för att jag hatar att låta mina vänner vänta och går iväg med katten mot bakeriet.
Sen en snabbis in på affären och sen iväg mit t-banen.
Vi måste köpa en ny månadsbilett till Drein för hans är slut och han har inte fått sin lön än eftersom de strulade till det på lönns-kontoret. Så först föra över pengar att betala den för på nät-banken.
Sen in på Narvessen vid t-banan där jag alltif köper min biljett och är jättestressad. Och han säger att de är helt tom. Jag blir galen och bröjat svära och stormar ut därifrån med ett humör som gör att jag nästan brinner.
In på kiwi och tar ut pengar där i kassan efter att ha stått i kö några minuter och nrä jag väl kommer ut med pengar och skall gå till automaterna med dem så tar de inte våra sedlar. De spottar bara ut dem om och om igen!
Efter att ha testar båda maskinerna 10-12 ggr var så köper vi en enkelbiljett...
Som då inte vill stämplas i stämpel-automaten. Efter 20-30 ggr går det till slut och då är vi båda på ur-uselt humör.
Jag för att jag är stressad och Drein för att jag är det.
Han tyckte det var dålig stil som skällde ut mannen i kiosken för att de hade slut på en vara och jämförde att jag inte skulle vilja att en kund gjorde det om vi hade slut på något på Ritazza och det inte är mitt fel.
Då hade jag rätt dåligt samvete kan jag säga.

Katten, jag, Drein och Jannie hade det jättetrevligt i parken och käkade frukost tillsammans och katten fick klättra upp i ett träd och titta på fåglar, dock inte så högt som hon ville eftersom hon var fastknuten men hon hade det nog mysigt ändå.
Andra gången utomhus!
Drein åkte hem lite tidigare och sen hängde vi andra på. Han hade köpt grillkorv och bröd och startade grillen till oss medans jag och Jannie spelade kort och uno och drack kall brus.
En perfekt dag.


I welcome you, bikini-season!

Nyduschad och precis inne efter en joggingrunda igen. Jag fattar inte vad all energi kommer ifrån, jag som inte tränat på riktigt på 2 år och gått upp 5 kg under vintern. Man får lov att vara lite imponerad över sig själv då.
Längtar också tills nästa gång jag skall simma!


Det var Hur skönt som helst. Jag måste dessutom ha en bastu när jag har hus sen.
Eller flörta hårt med Samuel så att han bygger en hemma hos Thessie ;P

Förrutom det så var det en gammal dam när jag skulle kliva på t-banen härrom dagen som hade en fot på perrongen och en fot å tåget när hon bara "skliiiiii" och glider in med ena foten och ner i split.
Jag flämtar till tillsammans med 20 andra personer och 6 pers rusar fram och plockar upp henne och resten sitter beredda med mobilen i handen att ringa larmnumret men hon bara
"Neeeeeejdå, mig går det bara fint med. Lite synd på byxan bara"
För byxorna hade blivigt lite smutsiga av att ligga mot marken. NÄR HON GICK NER I SPLIT.
Och så knallade hon in utan problem och satte sig. Amazing!


I övrigt bor katten på balkongen nu. Vi har fönstret öppet 24/7 och hon har sin katt-låda där.
Hon är jätteduktig och ligger mest vid balkongkanten hela dagarna och tittar ut.
På lördag sklal hon följa med mig, Drein, Jannie och Alexandra till parken och sola på lördag. Mys!

Låt oss rädda världen!

Igår var en härlig dag.
Har varit så full av energi de senaste dagarna och vart ute och joggat och tränat en massa.
Igår drog jag och Alexandra till Töyen sentrum och letade upp deras badhus.
Det var rätt dyrt, 75 kr för en en-gångsbiljett, men jag ville kolla upp stället.
Har tänkt att köpa kuponger senare och då kostar det ca 60 kr per gång istället, men man vill ju kolla så att stället är bra först.

Allt var iallafall fräsh och rent och simhallen hade gott om plats på och det var så skönt att få sträcka ut sig riktigt och jag kännde att alla de muskelrna som man inte användwer så mycket verkligen fick sträck på sig och jobba lite. Skall börja simma en gång i veckan nu och få upp konditionen och musklerna och såklart det bästa av allt...
Bastun! Är det inte underbart att basta så vad?
VI satt så länge och värmde oss i bastun efter 40 minuters simmning och jag hade inpackning i håret.
Efterråt var jag helt slut i kroppen och klände mig så ren och fräsh som man bara brukar göra när man fått sträcka ut sig så mycket och sen rengjort sig riktigt och svettats ut alla gammla gifter ut ur kroppen med hjälp av värmen i bastun.
Sen smörja in kroppen och torka håret.

Hem sen och göa spagetti och köttfärs-sås och he på W. En film om George W. Bush, om hans uppväxt och hur han kom till "makten" och vad som fick honom att ta beslutet att invadera Irak. Otroligt intressant film.
Jag ställde mig en lite fråga.
Tänk om du var en sån känd person och om någon gjort en film baserad på ditt liv... Utan att fråga Dig.
Utan att få första-hands uppgifter från dig.
Tänk dig själv  att sätta dig i en bio-sal och se en film om ditt liv och ditt jobb ur någon annans perspektiv. Intima scener, situationer som kanske har hänt, eller aldrig har hänt med de spelar ut det så. Vore inte det väldigt maktlöst?
Du har INGEN inverkan på hur filmen filmades och om imformationen som kommer visas för MILJONTALS människor är korrekt, eller ens om du gjorde så, sade så, reagerade så. Och den kan vara riktiad för att få dig att se dum, idiotisk, oförstående, elak eller grymm ut om de vill det. Och det finns inget du kan göra för att stoppa det.

Det, gott folk, är maktlöshet.
Lite roligt när det handlar om en person som en gågn varit världens mäktigaste man.

Dessutom reflekterade jag över att han in filmen sade att Amerika är 10% av jordensa befolkning men ändå använder 25% av jordens resurser. Think about it.
Sortera mera! www.ettklickforskogen.se www.wwf.com www.pantamera.se
Isbjörnarna dör! Gå till mot-attack, bli isbjörns-fadder!

Dessutom har jag nyss läst ut en bok jag måste berätta om. Helt sannslöst.
Jag är säker på att de flesta av er har läst eller sett Da Vinci koden och nu kommer ju uppföljaren Änglar och Demoner ut på bio, också baserade på böckerna av Dan Brown.
Jag har inte sett filmerna men tyckte böckerna var extremt bra och spännande.

Jag köpte en bok på norska för ett tag sedan (som jag inte tänker avslöja namnet på ifall att ni nån gång skulle börja på den boken utan att veta det så jag inte avslöjar slutet) som enligt kommentarerna skulle vara "bättre än Da Vinci koden" Och "otroligt spännande" Men efter att ha läst halva boken märktes det klart och tydligt att det var första gången den författaren skrev en en bok och inte bara kortare noveller. Han kunde inte tricket med att göra det spännande och systamatiskt bygga upp det mot ett klimax, så fort det var något man undrade över eller ledtrådarna riktades någonstans så avslöjades det vad det handlade om bara nån sida efterråt så det var inget man egentligen undrade över.
Dessutom slutade boken med att de fann Jeshua Från Nasaret :s evangelie. DVS Jusus eget skrivna evengelie.
Kan du Förstå det! Det var en god ideé men de fick för sig att det var en dålig ideé att avslöja för världen att Jesus inte var guds son utan en vanlig människa som såg sig själv och alla andra som Barn av Gud...
SÅ DE KASTADE DEN I HAVET.
URSÄKTA MIG!!!
Ni hittar ett Evangelie skrivet av JESUS KRISTUS. Och Ni Slänger Det I Havet!
Med förevändning om att kyrkan inte skulle ha samma centrala roll och människor skulle behöva ty till sig själva och själva finna Gud. Nej, den boken var ett enda långt Anti-Klimax. Mitt missnöje var stort.

Nu är det Iallafall iväg mot fika med Jannie, Lona, Alexandra, Lise och Hilde +pojkvänner. Kung!


And then that day passed...

Och imorgon kommer Jannie! Saknat henne så mycket nu när hon varit bortrest i 4 veckor
och det har vart så tommt på jobbet utan henne! Nu när Richard slutat också.

Igår var min kille jätteduktig.
När jag kom hem ifrån jobbet hade han

Hängt min tvätt
Dammsugat
Bäddat sängen
Städat upp
Diskat

Så hjälpte jag honom sätta upp vår nya mörkläggnings rullgardin.
Jag vaknar så tidigt på mornarna nu eftersom vi har morgonsol och spenderar 2-3 timmar Innan jag skall gå upp med att vrida och vända mig i sängen och inte kunna sova riktigt djupt.

Såtog vi en promenad och handlade en glass och jordgubbar till mig.
Vädret var så härligt att vi åt glassen på vägen hem och sen hemma så satte vi oss på balkongen med varsitt glas med vatten och jag med en skål med jordgubbar och Drein med choklad och spelade YATZI medans katten solade.

När vi kost oss en stund och jag berättat för Drein att jag gått ner de 4 kg som jag medvetet gick upp under vintern och jag bara har 1 kg igen så frågade jag honom om han vill eut och jogga. På skämt.
OCH HAN SADE JA!
Jag blev så förvånad för det är Verkligen inte han sgrej att gå ut och jogga och röra på sig mer än nödvändigt.
Men sagt och gjort, vi bytte om och hämtade hans jogging-skor i källaren och tog oss ut på vår första gemensamma träning EVER. De där första 4 kilona ramlade av mig ganska fort eftersom jag börjat äta mycket mindre nu när det är varmare ute och jag blir mätt mycket fortare då jag jobbat med att minska mina potioner igen.
Jag har dessutom vart en Flinkis (Ett påhittat ord av mig på norska, Flink=duktig) Och vart ute och joggat en massa de senaste 5-6 veckorna. Har bara en kg kvar och det blir lagom till bad-sesongen.
Imorn är det badhuset Med Alexandra som gäller och en välbehövlig motionsrunda och bastu efterråt.
Underbart!

Nu sitter Drein ute på balkongen och grillar vår middag så i det stora hela har detta varit en Fantastisk helg fast jag jobbat båda dagarna. Jag älskar dig, Sommar!


Mumms


De fina blommorna jag fick av Dreins pappa när de var på besök

Always on the run...

Dag 6 av  11 idag och jag känner mig faktist inte så trött som jag borde göra,
Kom lite sent till jobbet igår men hann göra allt innan öppningen.
Dock hann ca 20-30 personer fråga om jag var öppen än och det om något borde visat för mig hur mycket folk det skulle vara i byggnaden den dagen.

Men jag satte igång och när jag öppnade stog det redan 10 pers i kö... vilket fortsatte. I 1½ timme.
Efter 1 timme så ringde jag Yasmine och sade att jag inte klarade att jobba ensam hela dagen för dte var så sjukt mycket folk så hon kom på en halvtimme (ett mirakel!) Och det var precis lagom att vara 2 resen av dagen. Hann hämta mjölk och frukt, göra fruktsallad och hela tiden ha kaffe klart så att dte inte tog slut någon gång under dagen.

Hon tyckte att dte var lite lite folk och ringde först in Alexandra att jobba med mig idag (söndag) men ångrade sen sig och tänkte ringa och avboka.
Men innan hon gick så gjorde hon en x-rapport på kassen för att se hur mcyket vi dragit in under dagen och erkände att det faktist lönade sig att vara 2 så idag skall jag få Alexandra till hjälp hela dagen ^-^
Det blir Kung!

I hvartfall skall jag iväg till jobbet nu med Alexander Rybak sjungandes i mina öron.

http://www.youtube.com/watch?v=uiH4BFTELME

Alexander!


Cake or death?

I torsdags så kom Dreins familj på besök och var här hela helgen.
Vi hann med det mesta.
Akerhus fästning
Slottet
Vaktskifte på slottet
Bi-handelshögskola (där jag jobbar)
Karl Johan
Baker Hansen Storgata (där jag skall börja)
Oslo City
IKEA
Eurovison song contest ( med Norge som vinnare!!)

och lite sånt mys.
Älskar hur hans familj får mig att käna som att jag är en del av dem.
De behandlar mig precis som varandra och jag är som en del av dem. Så var det från första dagen jag träffade dem under julen. Han pappa had ejag träffat flera gånger och han är kanon!
Var orolig för att komma upp till Piteå under julen men det gick fint. Fick den finaste julen sedan jag var liten...
Men iallafall.

Dreins söta lilla-systerHea Familjen olofsson


Så var det å fira 17 maj med Drein, han första här i Norge ^-^
Var en underbar dag! Fint väder,m härlig stämmning, mjuk-glass och bunader så långt man kunde se!
Hände en rolig grej med, på tåget på vägen in upptäcker jag nått

Jag: Drein, ser du vilka vi ser ut som?
Drein tar en lååång titt på mig och ssig själv men ser inget speciellt förrutom att vi är finklädda
Jag: Om jag säger Sandy då?
Drein får ett stort leende på läpparna: Och jag är Danny
Jag: Vi ser precis ut som i Grease, utan att ens ha tänkt på att matcha.


Fina vi var!

Sandy [hjärta] DannyOch ca 15.000 människor^-^


Ps. Norge vann melodifestivalen! Lycka!!!)

Jag är moster igen!

Jag äger!!

Här är lilla miraklet.

Matförgiftad

Igår fick jag dra hem ifrån jobbet p.g.a matförgiftning.
Jocke hade vart och hälsat på mig på BI och höll mig sällskap
medans jag tog lunch.
sen 1.5-2 timmar efter att jag ätit så fick jag helt plötsligt helt sjukt ont i njurarna och magen började skaka i både ben och armar. Kristian var på lagret och när han kom tillbaka fick jag springa på toa och spy och sen sitta ner en kvar på golvet i omklädningrummet och ta igen mig.
Kristian var snäll nog att ta min stängning och jag åkte hem och lade mig i soffan. Kräktes en gång till innan Drein kom hem och mådde allmänt hemskt.

Jag hade ätit kyckling till lunch och både jag och jocke tyckte att den inte såg helt riktig ut men jag åt den ändå för jag tänkte att dte bara var färg-skillnader på kycklingen eller att ljuset var lite konstigt. Men fy vad dåligt jag mådde!
På kvällen sen var jag helt yr och svimmade nästan en gång och fick lite feber.
Vi ringde till sjukvårdsupplyckningen på kvällen men de sade att de inte kunde göra något och att dte bara är bra att jag kräkts och gått på toa för det är kroppens sätt att göra sig av med det som inte är bra.

Annars har vi planeringslistan

MAJ

8: Drein 22
10: Lona 20
12: Kontrakt jobbet
14: Drein Familj, Mamma Pappa och lillasyster på besök
17: Norges nationaldag
obesämd: Bebis!

 

JUNI

12: Sista dagen på BI
15: Börjar mitt nya jobb
17: Drein och jag går och ser Metallica som min födelsedagspresent till honom
29-12 juli: Semester

Metallica. Till Drein från Ika på 22 års dagen-JULI

1-6 Thessie med familj hälsar på
3: Jag 23 år

Menar du att jag skall hinna Allt det på En dag?

Det är helt crazy vad myckte man kan hinna på några få dagar.
Måndagen började med att jag klev upp och tog på mig träningskläder för att gå ut och jogga.
Efter en liten bit vände jag om och kom hem igen för temperaturen hade sjunkit ifrån 16 härliga grader till 7 kalla.
Hem och ta på sig en till tröja (tack Thessie för att jag fått låna massa kläder och skor av dig i helgen!)
Men ut och joggade var jag. Himmlars vad duktig jag har blivigt.
1-5 km senare var jag hemma och tog en snabb-duch och åt frukost innan jag och Thessie åkte in till stan och hon släppte av mig hemma hos morfar.

Jag har hafft ett helt förråd där med grejer som jag inte ville slänge när jag flytade men nu gick jag igenom hela förrådet och rensade bort 5 lådor, behöll 3 st som innehöll mest böcker som betytt mycket för mig och prydnadsgrejer.
Alla möbler gav jag bort. det samma med kläder och böcker jag läst men inte ville behålla.
Det känns som jag förlorat flera kg i mental vikt.

Den vart det snabbfika hemma hos Mommi som hon hade gjort iordning och till slut kom Thesie och hämtade mig.
Vi åkte ner på badhuset i Härnösand och simmade massa. HerreGUD vad skönt det var!
Jag har inte vart och simmat på kanske 6-12 månader. Kanske mer. Simmade massa längder och efter en stund kom Mamma och Hasse dit. Väldigt odramatiskt och jag träffar 1000 ggr hellre henne än pappa även om det kan kännas konstigt ibland. Jag steg upp efter att ha badat med Alvin ett tag när han och Samuel kommit dit och att sitta i bastun får en att känna sig som en ny människa. En dusch senare och Thessie skjutsade återigen hem mig till Mommi och Moffa och middag som hon gjort iordning, Kyckling, ris, wokgrönsaker, majskolvar och grönsaker. NAMNAMNAM.
Och sockerdricka. Retro och gott.
Till sist kom Thessie och hämtade mig och vi for hem till Vålånger igen. Den dagen passerade bara. VOOOM så var den över.

Igår började dagen någon gång runt halv  7 med en Alvin som skulle till dagis och ett besök nere på sundsvalls sjukhus för att göra ett tillväxt ultraljud. Ett ultraljud där man kollar upp och uppskattar storleken på barnet eftersom att Alvin var så stor och ser om det är en fara för barn eller mor att hon går över tiden mer än vad hon redan gjort.
Thessie är nu officiellt 3 dagar över tiden och bebisen verkar inte ha de minsta planer på att komma ut. Man får hoppas att födseln går bra för nån födsel får jag iallafall inte vare med på. Envis som bebisen är.
Hon fick värkar till och från under dagen igår och då trodde vi att dte var på gång med sedan lugnade hon ner sig igen.

Nåja, den här resan var verkligen inte bortkastad för jag har hunit med så mycket som jag inte hunnit innan. Viktigast att träffa kompisar som man saknar och mest av allt Mormor och Morfar.
Jag har inte träffat dem någonting förrutom en snabbis när jag och Drein var hemma i 2 dagar vid Alvins födelsedag 29 september. Gå igenom förrådena var också väldigt bra för mig och jag skal nog ta en tur förbi Mamma och Hasse idag och gå igenom de grejer som jag har där.

Efter sundsvalls sjukhus så tog vi en tur ut till Birsta City där det finns massa stora köpsenter och Thessie och Samuel tog en tur för att äta och gå runt på IKEA medans jag gick shoppingsentret till möte och skulle försöka med den uppgiften att köpa något åt mig själv.
VIlket är svårare än man tror.
Iallafall när man under flera månader inte gjort nått sånt och fått vända på varje krona för att få det att gå runt.
Jag gick affär ut och affär och och plockade på mig massa som var fint och den tog samma tur runt igen och hängde tillbaka allt. En tur till i flera affärer och jag vågade faktiskt prova en del. Som jag sen hängde tillbaka.
Sen gjorde jag en kompromiss. Jag började shoppa på rean. Hittade 2 plagg till nedsatt pris som jag ville ha så köpte dem och en shal. Sen är det en klänning jag glott på i flera månader som jag också lyckades köpa men sedan ville lämna tillbaka på sekunden för att den känndes alltför dyr (400kr). Inte van att köpa nått som kostar mer än 250 kr.
Hitade världens snyggaste assymetriska hood på ONLY men tyckte den var alltför dyr. När jag kom in till stan fanns samma hoodie fast till nedsatt pris så jag köpte den.
 Hoodie 290 :-
Shal 125:-
Byxor 70:-
Cardigan 75:-
Klänning 400 :-
Örhängen 40:-

=1000 kr -500 kr som jag fick i present av morfar.

500 kr är inte allrför mycket (hoppas jag) Dessutom fick jag tag på en present till Lona som fyller 20 på söndag.
Hann iallafall med att träffa Tan en sväng, han var runt med mig på stan och kollade kläder.
Sen träffade jag Petra som jag gick i gymnasiet med. Det var Kung! Vissa människor behöver bara inte träffas mer än 1-3 ggr om året och man har ändå Massor att prata om. Sen var hon tvungen att åka tillbaka till skolan och jag satt kvar på cafeet och Sanna kom dit istället.
Har inte sett henne sedan hon flyttade hem ifrån Norge så det var kung! Har saknat att prata med henne. VI stannade kvar på Waynes coffee som jag och Petra först suttit på och efter nån timme tog vi en tur och hämtade ett paket som Sanna skulle ha och sen gick hon ner och lämnade mig på bussen.
Den dagen gick också sjukt fort.

Förövrigt så kom min present till Thessie igår!
Vi hade beställt löshår till henne och vi började med att sätta i det igår och göra en hårförlängning på henne. Färgerna var helt perfekta och resultatet vart verkligen bra. Vi hann dock inte sätta alla så dte skall vi göra idag och dessutom försöka oss på att klippa in löshåret i hennes vanliga hår så att det ser naturligt ut.

Nåja. En fullspäckad dag idag också så det är väl dags att komma igång nu.

Min katt som jag fick när jag fyllde 16 som nu bor hos Mommi och Moffi.Finfina PetranamnamIn i Thessies hår!mina nya fina örhängen


Min favorit

Och så bonusbilden.
Det finns inget som svensk choklad och just den här sorten,
som är min favorit, har de inte i Norge.

Freedom of speech?

Efter flera dagar bråkande med olika personer om vad man
får skriva på sin egen blogg så har jag valt att sätta en underblogg som är lösenords-skyddad.
Så att inga människor skall ta illa vid sig.

Även om det är min blogg. Och jag i Princip har rätt att skriva vad jag vill.


Hörde jag någon säga yttrandefrihets-rätt?


Fråga om ni är intresserad. De inläggen kommer att postas under
www.xxikaxx.blogg.se/privat

Utkast: Dagens underhållning ...

Dagens underhållning

Frukost
Bilresa
Kramfors
Marknad
Tivoli
Glass
Dollarstore
Lösgodis

Hur kommer det sig att när man längtat efter något i flera månader och sedan får det är det aldrig som man trott.
Det goda svenska söta lösgdiset som jag saknat så mycket får en bitter smak i munnen när main far springer in och ut ur huset och gör varje ursäkt för att få se mig och vara så nära mig som möjligt.

Tack och lov att godiset är som familjebilden. De ser iallfall bra ut...

Alvin fotar ganska braAlvinArmbandet som visar att jag och Drein hör ihop.Jag å prinsen minBrummbrumm bilen...Tänk att bära på en person, ett litet liv.Lille prinsenJag avskyr att konfronteras med mitt förflutna. Det stannar ju aldrig förflutet.Min syster är bland det coolaste jag vet. Hon klarar allt och lite till.

Blandat sött och gottMarianne, ett sällsynt delikat godis..En mix av sött, gott och salt..  100% lakrits-fritt

åh, ta mig tillbaka!

Jag saknar jobbet.
Jag vet helt enkelt inte hur man är ledig.
Ikväll kl halv 10 var jag tvungen att gå ut och springa.
5 km senare är jag ff rastlös.

Men herre jösses!
Slappna av för i hela fridens skull människa!

Kan nån lära mig vara ledig?

knepigt

And then there was Härnösand...

Jag har efter fler månaders sök klarat mitt mål.
Jag har fått nytt jobb!

Jag har lidit rätt mycket på jobbet sedan i januari då Yasmine kom tillbaka från sin ånga sjukskrivningar.
Hon har använt sig av ganska avancerad mobbning för att trycka ner mig så mycket hon kunnat på jobbet, troligtvis för att jag gjorde jobbet hon sedan fick under tiden hon var sjukskriven.
Efter ändlösa möten på jobbet för att försöka hitta en kompromiss eller fungerande sätt att kunna driva båda kaffe-barerna och hålla personalen nöjda har jag kommit fram till att det inte är mitt jobb att ordna det och man kan bara ge så mycket på ett jobb innan det är nog.
Så jag skickade ut kanske 20-30 ansökningar på mail till olika cafeér, butiker och liknande och skrev ut en hög med olika cv:s som jag var och delade ut på 10-15 olika ställen.

Jag fick svar från en väldigt intresserad dam på mailen som jobbade för Baker Hansen Och ville att vi skulle träffas följande dag. Hon ringde också och vi avtalade en tid.
Jag åkte dit dagen efter och var väldigt nervös men det var ingen där och butiken var stängd. Jag trodde att jag kanske tagit fel på tiden och ringde båda nummrena jag fått av henne men inget svar någon stans. Jag fick mer och mer panik ju längre tiden gick och jag gick gatan upp och ner och letade och tänkte kanske att jag tagit fel butik men det fann ingen baker hanssen där och de hade inget kontor i närheten heller. Efter en timmes väntande så gav jag upp och gick runt stan helt nere istället.


Ett par dagar senare ringer hon upp mig och ber så mycket om ursäkt men hennes styv-far dog den fredagen och hon hade inte med sig mitt nummer till sjukhuset och kunde därför inte ringa mig.
Hon skulle kontakta mig till veckan när begravelsen hade varit så skulle vi prata då.

Hon skickade sen ett sms förra söndagen och undrade om jag kunde komma på intervj dagen efter.
Jag gick återigen dit och då var hon kvar i den stängde butiken och släppte in mig,.
Turid är en söt liten dam på ca 60 år oh har drivit butiken i 31 år och vi kom jättebra överrens. Hon sade i princip på en gång att hon vill ha mig till att jobba där och att hon aldrig blivigt kontaktad av en tjej med så många bra egenskaper och erfarenhet som jag har och undrade när jag kunde börja.
Jag sade att jag behövde tid att tänka på det men egentligen var dte bara för att förhandla mig till lite högre lön, jag glädjer mig jättemycket till det!

Så, f.o.m 15 juni så finner ni mig på Baker Hansen i Stortingsgata.


Så igår fick jag säga hejdå till min kille och spendera den första natten ifrån honom sedan i september.
På morgonen kl 5.45 så sade jag hejdå till en Jättetrött Drein och tog min res-väska och åkte till jobbet. Dagen gick jättelångsamt och sniglade sig fram till kl 12.30 när jag skulle få gå och ta bussen till Härnösand.
Jag gick lite innan och plockade ihop en sallad i sallads-baren och en macka och lite dricka uppe hos oss på Ritazza och tog sedan t-banen in till buss-stationen och satte mig på den första bussen och bröjan på en 13.5 timmars lång resa. Men här är jag!

Härnösand, all over again...


Och här har ni skälet till varför jag är hemma. En bebis är planerad att titta ut på söndag ^-^

 


RSS 2.0