To travel

I'm so freaking clever.
Katten hade bitit pa sladden till datorn sa den nastan var helt av sa jag kopte en ny.
Som jag sjalvklart glomde ta med mig pa semestern.
Sa nar Drein betalt for internet i ett dygn sa sade min dator "Hade!" och dog.

Imorgon drar vi hem och den har veckan har bade gatt jattelangsamt och supersnabbt.
Jag har resefeber.. I want to go again and again!


@ Lanzarote

Första uppdatering från bikini-fronten till mina trogna läsare som faktiskt ökar i omfång. Det är himmelskt här i värmen även om man egentligen hade önskat 2-4 grader högre värme så är det precis lagom varmt för att ha för sig massa olika aktiviteter :) Är väldigt glad över att vi vlade resan till något riktigt turistigt enkelt mål eftersom Drein aldrig vart utomlands förrut så den här resan är jättestort för honom medans den egentligen är liiite tråkig för mig.
Men då satsar vi på nåhot roligare och en större utmaning nästa resa! Jag har Thailand, Malaysia, Indien på önskelistan och ta 3 månader och resa igenom alla de länderna backpacker style med en ryggsäck på ryggen och resa med buss, tåg och båt och besök på många olika platser och flera städer, stora som små. (tror dock det är lite overkill för Drein än så länge, jag har ju mina 3 veckor i Thailand i bagaget <3)


Anyway, lite bilder iallafall.


















I feel high

Sitter och väntar på planet nu till Lanzarote.
Efter ca 4 timmars sömn känner jag mig en bit utanför och efter att Drein väckt mig nån gång mitt uppe i alltihopa och ville prata om hur Han inte kunde sova är kanske inte humöret på topp.

En frukost senare och jag längtar till solen.

Dear lord. You ROCK!


Nearly there

Hade en underbar dag idag.
Jag är som vanligt fett anti julen vilket ni förstår när ni ser min julmiddag.
Vi skulel ner på stan med efter en promenad ner till trikken i ganska kraftigt snöoväder vart Drein osäker på om vi skulle hinna tillbaka till Kalle Anka så det blev bara en pormenad till affären och inhandling av chips och choklad :)
Nu är båda väskorna packade och min I-pod håller just nu på att fyllas med Lady Gaga och 3 doors down som underhållning på resan.





Dagens outfit?: Oversized och rockigt. Inget rött så långt ögat når. :P



Julemiddag?: ost & skinke tortellini med gulerötter og agurk. Serveres på norsk. NamNam.



Nu åker vi snart till Spanien! T-minus 5 houers to departure. Yey!

If you ever need cheering up!

Det är bland de bäst spenderade 6 minuter jag hafft i hela mitt liv.
Snälla se hela videon, dte är fett värt det!
Hade han varit min lärare hade jag dyrkat honom :D




Till dig som är utanför...

Detta inlägget är till dig som också alltid känner dig utanför på julen, som aldrig kan få den där julkänslan, som inte förväntar dig några julklappar, som bara inte är så lyckliga som alla andra är på julen.
Du är inte ensam...
Det kan bero på att du kanske har en familj som alltid bråkar, att du inte har hafft råd att köpa några julklappar, att du har en missburkare hemma, att Dina favoriträtter aldrig kommer på julbordet, att du är rädd för tomten eller stora grupper av människor, att du kanske är den enda i din klass eller på ditt jobb som inte firar jul pga annan religion.
Oavsett varför du känner dig utanför så gör du det. Och ingen kan ändra på det.

Det där med "skärp dig" eller "ryck upp dig nu!" har aldrig fungerat på mig och det var väldigt länge sedan jag ansåg att julen var något att se fram emot. För mig beror det i huvudsak på min släkt och de konstanta bråkena som alltid cirkulerar i den. Utan undantag är det någon/några som blir alltför fulla och även om de vuxna inte märkte något (eller ville låtsas om det) så fick jag som barn alltid en klump i magen.
Än idag kan inte min släkt hålla sig sams med varandra så sedan flera år tillbaka har jag beslutat att fira julen utan min släkt. Ett tappert försök gjordes för 2 år sedan då jag skulle fira med min syster och hennes första jul i sitt nya hus med hennes familj och utsikterna där såg verkligen bra ut om dte inte var så att alla blev magsjuka, haha. Det slutade med att jag lagade den mesta av julmaten fast jag aldrig lagat sånt förr.
Blev ju iofs ganska bra till slut och där är verkligen ett ställe som jag räknar som "hemma".

Men i år gjorde jag en drastisk beslutning och drog hem en vecka innan jul och hälsade på min syster, mommi och moffi och den närmaste familjen. (den resan slutade som vanligt när jag åker hem, Fucked up. Min mor gjorde nämligen slut med mig. På Facebook. Det om något säger hur min familj är)
Mitt beslut var iallafall att vara ensam i Oslo på julafton. Drein bestämmde sig för att vara med mig och på juldagen så åker vi till en resa till Lanzarote i en vecka.

Så, gott folk. För er som alltid är utanför.
Det finns hopp.
Och ni behöver inte fira jul med familjen om ni inte vill, ni behöver inte ens äta julmat eller fira den i Sverige för den delen. Ta mod till dig och fira julen såsom du alltid önskat att fira den. Nästa år är ditt år!
Våga göra det där du aldrig vågat att göra...


Shit vad jag älskar pojken.
Jag är nog den krångligaste flickvännen i världen och han är
nog den mest förstående pojkvännen i världen.



Morgongåvor

En sovmorgon i en varm säng och presenter är en bra start på en dålig dag.

Från Drein till Ika


Önskefilmer, kick-ass örhängen och sidenmorgonrock.

Från Ika till Drein




Dreins favoritmusik på t-shirt och nya piercingsmycken

Nehej du.

Nu har jag förberett och packat det mesta. Är även otroligt stolt över mig själv att jag tagit tag i de där plaggena som inte satt helt 100 men som man ändå gillar. Sytt in mina två bikinisar och ett par av shortsen så att de nu sitter perfekt!
Min packning överflödar just nu min resväska (rosa förstås) med shorts, linnen, kofter, klänningar, smycken (man måste ju se fly ut vid poolen med bikini, accessoarer och fixat hår) bikini, skor och allt det där andra som man bara Måste ha med sig på resan.
Jag längtar så sjuuukt mcyket och det pirrar i hela kroppen på mig! Vågar inte använda några av mina ljusa plagg eftersom jag vill spara dem till resan, bättre vitt än svart i solen :)

I övrigt? Det är jättesvårt att hålla sig ifrån att frossa men jag vill ju se bra ut i bikinin!








Min underhållning för resan. Mina böcker, min i-pod och mitt fina rosa Nintendo DS!


Boktips

Söker du efter något att läsa i julen och som är lite mer lättläst så rekommenderar jag Jo Nesbö (norskt ö) och hans Hodejegerne (heter väl huvudjägarna på svenska).
Man kom jättelätt in i handligen och det var intriger ifrån första sidan. Spännande spännande!
Den är ganska tunn och är väldigt lättläst så förvänta ingen långläsning.




Beoncé feat Lady Gaga

A mix made in heaven.
Kul att se Lady Gaga köra alla Beonceés mooves, white chick vs black babe liksom.
Men det funkar!


Yummy.

Hehehe

Håller på att packa och försöka organisera och i början av veckan inbillade jag Drein att vi kunde dela på den stora resväskan...
Låt oss bara säga att så är inte fallet längre.
Jag menar, hur månag shorts kan man egentligen ha med sig poå en resa som varar i 7 dagar?



Apperenty 8 is not to many. hehehe.

Yup yup

Jag kommer aldrig bli kvitt mina japnaska ögon i mitt väldigt nordiska ansikte och min otroligt vita hud. Fröken pigmentfri får bara acceptera och gilla läget. Det kunde ju vart värre...






Världens snyggast smycke på rea på Bik Bok.
Crazy hot och cray billigt. Love <3

Shoppa

Appropå ingenting, oversize är så fett underskattat!
2 nya kofter och vem var det som sade att man aldrig kan ha för många baslinnen?
Ingen aning men den personen var väldigt smart!







Bästa inköpet. Oversize kofta från Gina Tricot.



Fynd på BIK BOK rean. Yummy kofta.


Badass

Idag har jag vart en klockrent stenhård badass och ringt och fixat det mesta som behövts.


Alla taxibolag i byn och bokat den billigaste till flygplatsen på fredagmorgon. Den dyraste var 200 kr dyrare än den billigaste :)

Banken och pratat försäkring

Försäkringsbolaget och fått den billigaste bästa försäkringen ever

Get och skällt ut dem för att ha skickat min räkning hem till mig (och tatt betalt för det) trots att jag anmält e-faktura 2 ggr så de gick med på att dra ifrån de pengarna från min nästa räkning

El-bolaget och frågade varför de tatt betalt för tid jag inte bott i den gamla lägenheten. De lovade att dra ifrån hela summan från min nästa räkning.

Så har jag tagit det mogna beslutet att inte äta nån julmat i år. Jag gillar ändå nästan ingenting på julbordet ändå så jag låter Drein få sina favoriter så äter jag nån god vanlig mat. Tråkigt tycker ni.
Smart tycker jag.
Jagde runt på stan idag och hittade äntligen julmust till Drein. En vanlig 33cl colaburk med Apotekarens julmust tog de 30 kr för på 7Eleven. 30 kr! Hittade 6 33cl flaskor för 46 kr åt honom istället efter att ha sökt igenom massa butiker.
De har en äcklig norsk version de kallar "Julebrus" som i princip är vanlig dricka.
Nejdu, vet du vad. Nu skall jag gå och fota mina shoppingfynd!

Me and my cat

Jag har ju vart sjuk i så många dagar att jag tror Snooze är lika besatt i mig som jag är i henne. Vi går runt och pratar med varandra hela dagarna och hon vill inte vara i ett annat rum utan sitter bredvid mig hela tiden även om jag diskar, syr, ser på tv eller tvättar.
Hon kan bli min nya pojkvän, hehe.


Lilla gosegumman <3


btw, kommer ni ihåg när man var så ung att man hade jullov?
Ahhh, det var tider det!

To buy or not to buy...

Hittade en fantastisk klänning på BIKBOK men den satt liksom inte 100% perfekt. Men färgen och modellen var nyyydelig.
Hade kanske behövt lite mer plats till brösten bara :P





Är den värd det?

Åtrå

Jag har inte tappat min åtrå för dessa skor i den minsta.
De är mina ögonstenar och jag tittar på den varje gång jag går förbi Bianco Footwear's läckra julskyltningar.
Dock kommer jag inte kunna ha dem utan är fördömt till ett till år med flata skor för mina stackars inflammerade fötters skull. Efter jul har jag tänkt att unna mig ett par snygga platta skinnstövlar iallafall, då har jag fått mina specialsulor som gör att jag kan ha lite snyggare skor utan att få ont i fötterna!

Tills dess, ögongodis.




Planer för dagen

Idag har jag en del att göra och förbereda, både för resan och för julafton.


Dusha
Återbeök läkaren för mitt trasiga öra
Sy in mina bikinisar
Laga kofta
Tvätta kläder
Dammsuga
Diska
Hämta ner resväska
förbeställa taxi´
panta flaskor
källsortera

För imorgon

Lämna in egenmäldning på jobbena
köpa små tomma flaskor att ha schampoo/balsam på på resan
packa resväska
byta Samuels trasiga klocka


prio 1 idag är att sy in bikini och beställa taxi.
Will do!


Lindsey Lohan

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article6320221.ab

Som jag sagt förrut är det riktigt synd om Britney Spears och någon som hafft det lika tufft är Lindsey Lohan.
Hon om någon har verkligen slängts ut i hollywood som totalt trasat sönder denna unga tjej. Hon är exakt lika gammal som mig, vi är t.o.m född på samma dag, och efter att ha blivit känd 12 år gammal och med så mediakåta föräldrar som slängde in henne i allt möjligt tillsammans med en osäkerhet gör lätt ett nytt offer för både knark, alkohol och mat.

Hoppas hon skärper till sig och kommer tillbaka mer stabil än tidigare.


 





Jag som kommit ifrån att vara rödblond, till rödhårig till nu brunhårig blir otroligt sugen på att pröva blont när jag ser hur fantastisk Lindey ser ut i det. Vi har sama hud, fräknar och rödblonda i bottnen.

A christmas carol

Eftersom jag är Dreins egen lilla Grinch i år och hindrar honom från att pynta sönder lägenheten, spela julsånger, baka pepparkakshus och köpa julgran så skall jag iallafall gå med honom på bio och se den nya A Christmas Carol med Jim Carrey.
Stackaren har ju inte så mycket att säga till om när jag får julångest så jags kall vara snäll ikväll och t.o.m betala för både popcorn och dricka :P

 



Älskar Jim Carrey och speciellt honom som Grinchen. Tror han och jag ar själsfränder i den filmen
och känhända jag även har liknelser med Mr. Scrooge i denna :P hehe.
Stackars Drien som är julens lilla ängel mot mig som är anti-jul.



Julhandling

Jag har skrivigt ner en julklapps lista till min presenthandikappade pojkvänn så han har några förslag och själv har jag redan köpt present både från mig och från hans mamma och pappa.
Vi köper något billigt till varandra i år eftersom vi spenderar pengarna på utlandsresan istället :)
Är fett nöjd med julklappen som jag hittade åt hans föräldrar, han kommer bli jätteglad över dem.

Idag skall vi gå och handla julmaten och kommer fuska lite och börja med den dagen innan eftersom vi inte kommer att ha några mellandagar att äta upp den på. Egentligen är jag inte ett fan av julmat och det enda som jag egentligen gillar är julskinkan och äggen så det spelar inte så stor roll för mig men pojken som är besatt i mat är det värre för och för att hindra honom från att handla julmat och tillbehör för flera hundra har jag sagt att han bara får köpa mat han kommer äta upp på två dagar, hehe. Stackaren.





Dear Lord, thank you for giving me sundays.

I'm bored

Jag har så fett tråkigt när jag sett klart på alla sesonger och avsnitt av True Blood, The Hills och The City. What to do but play in the bathroom.










Snart kommer Lona och Ole för film och mys vilket är i princip allt som jag orkar nu för tiden.


Biblioteket.

Vi var ner en kort tur till biblioteket där mössa spelade en stor roll i att jag kunde gå utanför dörren eftersom det gör skitont i örat bara någon pratar lågt till mig eller det blåser i det.
Lämnade igen gämal böcker och fick lånat både film och bok.

Terry Pratchett - Nation
Spansk reseguide
C. J Sansom - Mörk Eld
Åke Edwardson - Rum nummer 10

Film - Sunshine

Så fick jag min stackars pojkvän att låna Liftarens guide till Galaxen av Douglas Adams på några tusen sidor. Hittade den på svenska så han skall ha något att läsa när vi är utomlands och den boken är helt sjuuukt rolig så Drein skall göra ett försök på att läsa den :)



Jag får leva med att bara fixa sönder håret eftersom jag inte kan ha smink eller linser på mig när jag är sjuk. Min hud har fått elaka utslag så jag låter den vila och linserna är väl lika bra att ha i eftersom jag inte vill att det skall sätta sig några bakterier på linserna.
Nice att få vara den glasögon nörden som bara läser böcker som jag egentligen är <3


I keep getting it wrong.

Läkarbesöket igår resulterade i diverse blod och halstester och resutatet är ögoninflammation som spridit sig till halsen. 10 dagar med antibiotika skall som tur är lösa det här och även om jag hade hafft flygbiljetter hem på julafton hade jag inte kunnat åka. Tur i oturen? Lite.

Iallfall eftersom jag och Drein skall på resa till Lanzarote och vi åker nästa fredag <3
Det var på gränsen att jag fick åka men eftersom jag började på kuren igår så är det lungt.
Det skall bli så otroligt härligt att ha en hel vecka som jag inte behöver frysa på utan bara njuta av sol och god mat. Desvärre suger det att jag varit sjuk i fler veckor och inte kunnat träna så bikinikroppen är väl inte Helt vad man ville den skulle vara men bra mycket bättre än den var innan jag började träna! :)




True Blood

Sookie: Why didn't Bill come?
Eric: He has an unnatural attachement for you. It will cloude his judgement.
He will kill every child in this church to save you
Sookie: Why don't you?
Eric: Because Godrick told me not to.
Sookie: He is you're Maker is'nt he?
Eric: Don't use words you don't understand.
Sookie: You have alote of love for him.
Eric: ..... don't use words that I don't understand.

Hehe. True Blood är en sån fet serie.


Food for salvation

Efter att jag vart hos läkaren och den timmen det tog mig att ta mig in till stan gick jag förbi Tasty Thai och inhandlade mat till mig i brist på energi nog till att orka laga något.
De hade en fisktank bredvid ingången och en enorm mal som låg och gosade i vattnet. Älskar när de ligger ch suger på rutan, ser så jäkla fett ut med den munnen som bara O. hehe.






Can't life just stop screwing me over?

Igårkväll blev jag sämre och sämre och det slutade med att jag låg i soffan och hostade lungorna ur mig och hade halva ansiktet paralyserat och värk i mitt örat som jag trodde skulle få mitt huvud att explodera.
Ringde till alla mina jobb igårkväll och sjukanmälde mig och ställde klockan idag för att ringa läkaren när de öppnade så har fått tid idag kl 13.30.

Jag vet också Varför jag är så jävla dålig idag. Igår hade jag dem sämsta avslutningen på dagen någonsin.
Jag hade tid hos optopeden. Den ortopedtimmen som jag väntat 5 månader på.
Hade ordnat så jag kunde gå tidigare ifrån jobbet så jag skulle hinna och där börjar problemen. Fixade till kaffebaren och hade egentligen precis lagom tid på mig att hinna till t-banen i tid och sprang ner omklädningsrummet nrä jag märkte att nyckeln till skåpet var borta.
Jag sprang tillbaka och kröp runt på golvet för att hitta nyckel-helvetet och till slut gjorde jag det och skyndade mig att byta om. När jag bytt om såg jag att alla mina ytterkläder låg i mitt skåp i omklädningsrummet i den andra bygget så jag var tvunegn att springa över hela universitetet i en tunn tröja medans det rev och slet i mina lungor och i halsen av ansträngning.
När jag så kom iväg till t-banen som jag var helt säker på att jag missat ser jag att den står inne på perongen så jag skyndar mig och springer upp alla trappor för att hinna med det och hör att de säger någonting men inte riktigt vad. Hittar en plats på t-banen bredvid en mamma med ett litet spädbarn och frågar vad det var de sagt.
Hon berättar att de stått där i 20 minuter och att det är fullt t-bane stopp i hela Oslo.
Hoppar av och ringer i panik till taxi där jag blir placerad i en låååååång kö och kommer inte ens fram när jag ser att t-banen jag nyss satt på åker iväg. Nästa t-bane kommer in och jag hoppar på den varpå de Igen säger att desvärre kommer inga tåg in till sentrum.
Nu är jag i panik och det är 30 minuter tills min timme är och kliniken ligger utanför stan så inte ens chans att jag hinner.
Ser att det kommer en trikk och hoppar på den och hoppas på att iallafall komma ner till stan för att haffa en taxi där när jag kommer på att det ligger en taxihållplats bredvid oss så hoppar av på en hållplatsen och ser att det är tomt för taxis där. Kollar mot korsningen oh ser att det står en taxi på väg att åka därifrån och springer och knackar på rutan så han stannar och släpper in mig.
Talar om vart vi skall och att jag måste dit på 25 minuter och han tror att vi ungefär kommer hinna.
Ringe till kiniken och berättar att jag nog blir lite sen och de är som tur var lite försenade och väldigt förståelsefulla så det går bra. Kommer sent omsider dit 20 minuter sen där de fösta 25 minuterna bara bestog av att försöka ta oss genom stan ut på motorvägen.

Jag blev 530 kr fattigare.
Och en allvarlig förkylning rikare.

Kom iallafall in till Opropeden där jag fick gå, bli klämmd på, viktmätt var min kroppstyngd ligger på fötterna, filmad när jag gick på ett löpband, scannad av fötterna och bläckprintad på fötterna.
Tydligen har jag nästan all vikt på den främre trampdynan så det är därför jag får problem hela tiden.
Skall få specialsulor som tvingar mig att använda hela fötterna så tyngden blir jämt fördelad.
De skall skicka in en anmodan att jag skall få reducerat pris så jag får den för 400 kr istället för 1900. Nice.

Tack för den, nu åker jag till läkaren.

I <3 my boss!

För det första så ringde han i måndags och ville jag skulle jobba på ett av de andra cafeerna vilket jag naturligtvis gjorde med glädje. Jobbade sen tis, ons på mitt vanliga cafee och sen ringer han och frågar om jag kan jobba på det andra cafeet även tors, fredag :)
Passade mig utmärkt eftersom jag är förkyld som en kråka och dessutom har svårt att samarbeta med pojkarna på min vanliga kaffe-bar. Vi gick som sagt två hela dagar utan att säga mer än 20 meningar till varandra.

Så får jag besked idag om att jag skall få flytta efter jul precis som jag bett om! Då skall jag också få komma till en av de lugnare kaffebarerna som innebär mycket mer beställningar, varor och organisation vilket jag är expert på så jag glädjer mig fett tills efter jul och lite nya utmaningar.
Då kommer jag också få fasta dagar och jobba varannan dag 7-15 varannan dag 10.30-18.30. Kung tider och kung schema.

Jag känner mig otroligt nöjd med hur jobbsituationen löste sig :)


Godmorgon förkylning.

Förkylningen hänger sig fortfarande fast hårt och jag verkar inte bli av med den.
Jag som dessutom skall jobba hela helgen hade verkligen behövt energin och att jag inte kan träna när jag skall visa mig i bikini om 1 vecka suger fett.
Nåja, är väl bara att göra som man brukar och vitamin-shota, överdosera på frukt och inhalera så mycket te jag hinner vid sidan om Omega-3:n och halstabletterna.
Har sådär sexigt röd-snyten näsa nu också.

Dagens:

Möte: Ortopeden. Äntligen!
Must-have: Snytpapper
Frukt: Kiwi
Frukost: En våffla med skivad banan och 6 kiwis
Dryck: Te. Grönt och varmt
Yes!: Får sålt mobilen idag
Nej!: Socker. Får inte mata bakterierna.


Varför bor jag i norden?

Den här årstiden gör mig verkligen deprimerad och jag är så extremt trött på att frysa hela tiden.
Det är nog bland de grejerna som gör mig mest irriterad, att frysa.
Igår skulle jag ju shoppat med Lise men det slutade med att när vi suttit hemma hos henne någon timme så kände jag mig så frysen och febrig att jag åkte hem och hade date med min soffa istället under två filtar med en kopp med te. Så sluter även denna kväll och jag är fast under en hög med filtar, med laptopen i knät och True Blood på skärmen. (förkylning suger)
Så fort Drein slutat så blir det bokning av en resa till ett varmare land och det känns som precis det jag behöver just nu. Lite ljus och värme för att bli av med min elakartade depression som lägger mörka moln över min vardag.
Jag vill ha sol och värme igen!  En resa på det här så blir det nog bra igen :)


Bild ifrån 17 maj i Norge, finklädd på nationaldagen :)

You don't mess with festis.

Jag hatar det nya sugröret de har satt på festisarna.
Det suger fett och då menar jag inte på det bra sättet. Istället för att få en jämn stråle rakt fram på tungan får man 4 tunna som sprutar runt i hela munnen. Kittlas så man vill nysa och är extremt irriterande.
Får nog starta en facebook klubb som kräver tillbaka de gamla, normala sugrören.


Dagarna


Pojken var så söt när jag kommit hem efter att ha varit bortrest i 5 dagar som mötte mig vid flygtåget med en blomma. Jag får aldrig blommor och kan nog räkna på en hand alla gånger i mitt liv när jag fått det så jag bløev superglad.
Resan tillbaka till Oslo gick superbra och verkligen jättefort. Pojkens pappa kom och hämtade mig hemma hos syster och vi åkte med bilen ner till Stockholm där han lämnade av mig på Arlanda.
En kort väntan och inhandlande av både Mintos och Pepper shots till Drein på taxfree shoppen och så satt ja på planet till Oslo. Gick otroligt fort att komma fram, en timmes flygning och utan itcheckat bagage kunde jag närmast springa till flygtåget och vara inne i Oslo igen på 40 minuter efter att flyget landat.
Man är bra smidig :)

Planerna för veckan innebär i princip att försöka hålla sig så frisk som möjligt eftersom en förkylning återigen satt klorna i både näsan, halsen och huden. Har fått elaka hudutslag som jag tror är kyla-relaterade och som gör mig otroligt grinig. Att håret sen är ett helvete för att jag för det första måste ha hatt på mig på jobbet och för det andra att det är äckelstatiskt av vädret.



Min blomma är iallafall sjukt fin. <3


Mysmys!

Längtar! Nu efter jobbet skall jag till mitt gamla jobb och träffa upp Lise och gå på stan och juleshoppa lite med henne. Egentligen skall jag bara köpa en present till Drein men det kanhända jag behöver ett par nya skor eller en ny fin ytterkåpa att ha nu när snön har lagt sig över hela Oslo.

Här var vi sist på fest tillsammans. Min fachination (stavning?) för Lises boobs har ingen gräns ;)



(Gud vad jag hatar andras bilder på mig :P)

Piercing

Jag saknar min piercing!
Strax dax för en ny känner jag.
Var tvungen att ta ut alla piercingar jag hade när jag gjorde en Mr-scan (magnet röntgen) av min fot eftersom jag har en otroligt envis inflammation som hængt fast i den i 5 månader nu.
Fick i alla piercingar utom den här efterråt.



Fin var den iallafall <3

Agnes VS Mariah

Jag tycker mer och mer att vår svenska Agnes Carlsson är den nordiska versionen av Mariah Carey.
Hon har samma fina utseende och kropp och rösterna påminner otroligt mycket om varandra.
I love it!
Agnes håller på att slå igenom i Hollywood också och har fått det oficiella "godkänt" märket av Perez Hilton. Den förra peronen han gjorde detta för heter Lady GaGa och alla vet hur stor hon är nu.
Hoppas det fortsätter gå såhär bra för Agnes!







Ny besatthet

Den nya serien heter Oz och är fängelseserien ifrån 90-talet som skal underhålla mig i veckor framöver.
(nejdå, jag har absolut inte övergivigt min True Blood besatthet! Den ser jag dock bara på när jag är ensam.)
Önskade mig den eller någon annan välproducerad serie i julklapp och fick den här av min söta syster :)
HBO har de klart bästa tv-serierna och budgeten och kvaliteten ligger extremt högt.


Mobil.

Hoppas nu stort på att någon köper denna mobilen av mig innan jul så jag kan köpa mig en ny och inte är tvingad att använda min hemska mobil som jag tappade i toaletten. >_<
Fast jag hafft handsprit på den flera gånger och rengjort den så VET jag att den vart i toan. Gud så osmart jag var som lyckades tappa i den där!

Dock har jag en perfekt ursäkt för att köpa en ny ;P


Helt ny med 2 års garanti. 899:- någon?

Britney Spears ep. 2

Älskar också att hon är en av de personerna som passar lika bra i blont hår som i brunt.

 


Eller vad tycker ni?


Britney Spears

Det var egentligen en stund sedan man hörde nått konkret ifrån henne.
Fast det jag egentligen menar är att media inte har hafft några nya skandalbilder på stackars Britney på länge och tur är väl det. "Leave Britney alone" är ett uttryck jag tycker är ypperligt.
Den stackars människan har väl gått igenom det mesta och jag kan lätt erkänna att  jag tycker hon gör bra musik men hon blir alltför hetsad så det är inte konstigt att hennes privatliv är en enda röra.

Fokusen på hennes vikt är också helt galen. Som när hon skulle göra comeback på MTV galan och alla kallade henne för "fet" "tjock" och "överviktig". Inte någonstans" Kolla på henne! Hon ser ut som vilken tjej som helst, kanske lite mer tränad bara.
Det jag dock håller med om är att hon hade kunnat ha en Otroligt mycket mer smickrande outfit och inte springa runt i underkläderna. Lite mer classy.
Dessutom har hon otroligt snygg kropp för att ha fött två barn. Vet inte många två-barns mammor som ser ut som hon. Har dock förstått att hon får kämpa för den och att hon är precis som oss vanliga dödliga att om hon inte tränar eller äter rätt så går hon upp på en gång.

Viva La Britney!


Tjock? Jag tror inte det.


Flygplatsen.

Jag blir alltid så sjukt uttråkad av att sitta på flygplatsen.
Det spelar ingen roll om jag har internet, en bra bok, en hög med tidningar, I-Pod eller mitt Nintendo DS med mig. Jag blir ändå så rastlös att det bara slutar med att jag går runt och småäter hela tiden för att fördriva tiden.
Inte ens Tax-freen intresserar mig eftersom jag varken har intresse av att köpa alkohol, parfym eller godis.

Några bra tips att göra medans jag väntar?


Country road, take me home.

Idag åker jag tillbaka till Norge efter ett par händelsefulls rika dagar som fokuserats på familjen och barnen. Kommer sakna mina två syskonbarn massa och längtar tills nästa gång jag får träffa dem men oftast är ett par dagar i min gamla hemstad nog för att man skall bli påminnd om varför man flyttade därifrån till att börja med.




I've sinned

Jag föll handlöst för en av Magnums 7 synder. Vision var målet för min åtrå och var en syrlig skapelse med röda bär täckt av vit choklad. En dröm jag fick återuppleva idag eftersom Norge inte har GB.




Min mage kommer tat bli arg på mig sen eftersom jag inte tål mjölk
men jag lovar. Det var värt varenda tugga...
Lätt.

Lilla julafton.

Vi bjöd hem Mommi och Moffi på middag igår och hade en liten julklappsutdelning hemma efter middagen.
Mommi och Moffi fick ett pepparkakshus som jag gjort och pyntat, en påse med hembakta lussebullar och en norsk specialitet man kallar för brunost :)

Till övrigt var det detta som gavs bort:

Till Wilma


Skor tills när hon börjar gå om några månader


En låda att ha skorna i :)


Och en klänning att ha på julafton.


Till Alvin


Ett stycke skattkista fylld med äggfritt godis. Alvin tyckte helt klart kistan var roligast :)




Och en tågbana till den har redan har men med MASSA mer delar


en Batman kosty har väl en liten pojke aldrig tackat nej till?

Till Thessie


En berlock-klcoka och en navelpiercing som jag glömde ta en bild på

Till Samuel


E jättefin klocka som det inte givk att ställa in tiden på som Samuel skall få en ny


Presenter som Ika fick


Mormor hade valt denna till mig och det är som att jag hade kunnat gått och köpt den själv.
Klockrent fin!


Önskeklappen! Önskat mig en serie och däribland fängelseserien OZ!


Det första spelet jag och Thessie spelade på vår Amiga har kommit ut
på Nintendo DS. KUNG!


All in all, en utroligt bra julafton utan att jag behövde fira julafton :)


Dagens låt

Gårdagen präglades av en enda låt som jag och Thessie hade på repeat hela dagen.
Vi hade bestämmt att gå ut och dansa på kvällen men vi hade en liten episode när Wilma lyckades ta sig förbi grinden vid trappen och det end ajag och Thessie hör när vi står i köket är BURUMp bumbum dunk dunk bump...
Och efterföljt av ett skrik och Thessi racar dit med all världens fart och jag hinner se hur hon glider ner för trappen och missar ALLA trappsteg och her sönder sin häl.
Wilma överlevde och skrubbade bara upp kinden och knät stackaren.

Det blev ingen dansing men dagen låt äger fortfarande.

David Guetta feat Akon - Sexy Chick


Thessie 26 år

den 1 januari fyller Thessie 26 år och eftersom jag inte är hemma då så fick hon en present av mig redan nu.
Hon fick plocka på sig kläder för 500 kr och jösses vad hon blev nöjd :)


Lång stickad kofta, H&M


Jeanse-leggings, Vero Moda.


Randig tröja, Lindex.


Dagens outfit.

Yes indeed. Är grymmt nöjd över gårdagens smyckesköp.
Är grymmt nöjd över att äntligen vara hemma.




Shopping.

Jag råkade handla lite igår.
Älskar smycken och har egentligen en hel hög av dem men glömmer nästan allatid att använda dem.
Jag får ha som nyrslöfte att skärpa mig och börja använda allt fint som jag har.



Smycken fårn Lindex.

I have a secret...

Jag åkte hem igår!
Eftersom jag inte kunde åka hem över jul bestämmde jag mig för att åka hem och överraska mormor och morfar veckan innan julafton. Saknar de så stört mycket att jag var tvungen att åka hem.
Jobbade igår mellan 07.00-15.00 och åkte hem och stresspackade och åkte iväg kl 17.00 till flygplatsen för att ta mitt flyg kl 19.30 till Stockholm och sen vidare till Sundsvall. Thessie hämtade mig på flygplatsen där det slutade med att jag började grina för jag var så glad för att se henne, hehe.
Seriöst, lite familj är aldrig fel. Iallfall den jag gillar ;)

Aktiviteter vi hunnit idag:

handla födelsedagspresenter till Thessie
handla klart alla julklappar
fika på Waynes
hämta linser
avsluta bankkonto
shoppa
storhandla
födelsedagsfira thessies kompis
baka pepparkakor

Händelserik dag som började med att jag blev väckt i sängen av en Alvin (3 år) och en Wilma (6 månader) som saknat moster så det blev massa kramar och mys, sen frukost och sen drog jag och Thessie in till stan med Wilma och överraskade mormor och morfar. Mormor började gråta och vart superglad och vi bjöd in dem på middag imorgon :)
Sen ner på stan och shoppa de sista julklapparna, lite smycken och sen gav jag Thessie lov att välja kläder för 500 som hon fick i födelsedagspresent och som gläjde denna stackars 2-barnsmor med skral för-juls-ekonomi väldigt mycket.

Blev en fika på Waynes också där jag hade en otroligt rolig konversation med en av de anställda.

Han: vill du ha något att dricka också?
Jag: Jatack, jag vill ha en kaffe. Men då får du göra den bra för jag jobbar som barista.
Han (blir jätteosäker): jaaaaa... ok. Vad vill du ha för kaffe då?
Jag: En enkel cappuchino på soya i liten kopp
Han: Eummm.. ok...

En stunds tystnad...

Han: Vart jobbar du som barista då?
Jag: I Norge. Oslo.
Han: Jaha. då kanske du känner Nadja?
Jag (tar en låång blick på honom och utbrister): Det är du som är Max!!!
Han (i smärre chock): jaaa.... hur visste du det?
Jag: HAHAHA! Jag lekte fett mycket med dig och Nadja när vi var små!
Max: Jaha, minns jag verkligen inte, vad roligt!
Jag: Jag och Thessie var bästa vänner med Nadja och du lekte allltid bredvid fast du var 3-4 år då :)

Jag älskar att världen är så liten att man träffar människor sådär ibland som man inser att man kände för 10 år sedan.
Max hade hunnit bli en lång, slank 17åring med tandställning. Tiden går fort.
Nadja, som hans storasyster heter, träffade jag av en ren slump i Norge genom att hon bodde i ett kollektiv med en av tjejerna som jag kände i Oslo och då hade jag heller inte träffat henne på några år. Nice!



















Dear lord, thank you for helping me see my family.

I've said it before!

And I say it again.
Megan Fox is Crazy Hot.










http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article6270297.ab

Obama - är det här verkligen rätt val?


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6269598.ab

Jag har ingenting emot Obama utan tvärtemot gillar verkligen hans politik och det enormt svåra arbete han har hafft sedan Bush att ändra världens inställning som USA som ett hotande land.
De senaste månadernas intensiva insats har verkligen gett genklang på resten av världen och jag tror att de flesta länder nu känner sig vänligt intällda till samarbeten med USA.

Men

jag tycker att han ännu inte gjort nog för att få fredspriset så tidigt.
Fredspriset skall ges ut efter en insats utöver det vanliga som förtjänas att uppmärksammas, belönas och uppmuntras. Obama är inte riktigt där än och har heller inte gjort någon kraftig insats för en bättre värld och det är inte så konstigt det men tanke på hur mycket han har att göra i sitt eget land först.
För exempel så går fortfarande 45 Miljoner amerikaner utan sjukvårdsförsäkring. Behöver de hjälp får de den antingen inte, blir stoppas i dörren och får inte hjälp om de inte kan visa försäkring eller tas in akut och blir sen pålagd enorma summor i ersättning för den hjälp de fått och som de skulle ha dött om de inte mottagit. (http://www.lakartidningen.se/store/articlepdf/1/10761/LKT0847s3400_3401.pdf)

Då gillar jag hellre Mohammad Yunus som fick fredspriset 2006 för sin Gramen Bank och utvecklingen av mikrokrediter i Bangladesh som gick ut på att ge små lån till fattiga människor utan att kräva någon säkerhet.
Lån som kanske innebär att de köper en påse men spannmål och sår och skördar och får både nog till mat och att betala tillbaka lånet.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Nobels_fredspris#Kronologisk_lista_.C3.B6ver_pristagare



Bild: Google

Plastikoperationer.

Är jag konstig som tycker att det är helt ok med plastikoperationer?
Och skulle kunna tänka mig att göra några själv ifall jag hade så mycket pengar till övers?
Det är ju inte så att jag sitter och sparar pengar till att göra någon operation men hade jag möjligheten skulle jag kunna tänka mig att ändra på några små skavanker så jag kände mig nöjdare med helhets-intrycket. Ni vet, alla har ju den där lilla grejen man skulle ändra på om man kunde men som absolut inte är så illa att man inte kan leva med den.

Det är klart att det finns överdrivna fall där jag ser att de är vackra på olika sätt men de ser det inte själv och har listor som blir längre och längre på saker de måste fixa.

Ett praktexempel där operationer gått riktigt lyckat är Sharon Osbourne. 
Hon har fixat det mesta  men hon gjorde det för att hon var så överviktig och ville bli nöjd med sig själv.
Det är en dam som noga tänkt sig igenom sin situation och vad det krävdes för att genomföra det och tog ett noga överväget beslut och i hjälp med läkare och under en period av flera år fixade kroppen.


 

 





Så, till den som har lust att göra det.. Do it!
Du lever bara en gång och om du inte är nöjd nu, när skall du då vara nöjd?
Acceptera det du har eller ändra på det.

Fotografier.

Framkallade nyss en hög med digitalfoton och gjorde massa förstoringar och har hängt upp dem på baksidan av våra vitmålade garderober som vätter emot vardagsrummet.
Blev grymmt fint och det här av några av fotona jag valde...




17 Maj, Norges nationaldag och vi var Danny och Sandy.



Mitt yrke i en bild. Barista.


Min syster och min fina systerdotter.



Snooze, the love of my life <3












Alvin, min systerson som jag är gudmor åt.

Det blev kanonsnyggt, bilder på väggen kommer :)


Friis & Company

Jag måste hylla Friis & Company för det de gör. De ger ut jättesnygga väskor till extremt överkomliga priser och med enorm variation. Det finns något för var smak hos dem och de get ut stora axelväskor, handbags, partyväskor, kuvertväskor, nesserärer, plånböcker, skor och smycken bland annat. Det perfekta accessoar företaget i mina ögon!



Och här kommer några av mina favoriter just nu förrutom den jag nyss köpt <3









Och min nya älskling!





My precious...

Tappade mina älskade knallblå skinnhandskar när jag var och bowlade sist. Nån snylting tog de när jag glömde kvar dem :( Så jag gick till OASIS och köpte ett par exakt likadana.
I'm hoocked.




I've been a good girl.

Jag har vart en snäll flicka hela dagen och inte kommenterat att folk varit sena, frysit ut mig, bollat massa med bönpåsar, varit opråpra med alla kvinnliga kunder, ignorerat mig, varit otrevlig mot mig och inte hjälpt till och gjort sin del. Det är lungt. Jag är väldigt bra på att ignorera jag med.

Drein var jättesöt pojkvänn och kom och hämtade mig efter jobbet och följde snällt ner på stan och gick och skrev ut flygbiljetter och efter en hel del sökande lyckades jag hitta bankutskriften som sade att jag köpt väskan hos BAGORAMA! Vart superglad och skrev ut det också och gick bort till dem och fick lämnat igen min gamla trasiga väska och bytte in den mot en ny jättesöt väska ifrån Friis & Company! Happy happy girl!

Dock måste jag erkänna att jag inte kunde hålla mig.. sitter nu med hårfärg i håret och färgat bort mina nylagda slingor. Ibland blir det bara inte rätt och då måste man ändra, hehe.
Blir nog mer nöjd nu, vi tar den där drastiska förändringen en annan gång va? :P


Frågan är då, med eller utan blixt?

UTAN





MED






Summering av dag: Hela dagen sög så jävla hårt.
Summering av kvällen: Allt undanstökat, ny väska, ny hårfärg och perfekt middag. Perfekt!



hehehe

Min första gay-kompis hade en thing för låten babycakes.
Han hade en hel dans som hörde till mimninge av den låten. Det var goa tider det :)
Speciellt videon. Hemma-fru fantasier eller?
Och världens sämsta text, men den är så catchy!


Noen som kjeder sig på jobben? Litt, da. Bare litt.

bored to death.

Jag är tillbaka på mitt gamla cafee och det suger.
Är sjukt uttråkad och samarbetet är vål inte allt det borde vara...
Längtar tills efter jul när min chef sagt att jag skall få byte ttll någon av de andra cafeerna.
Blir spännande att se hur framtiden ser ut.

Idag måste jag göra allt det som jag skjutit upp alltför länge.
dvs, gå och skriva ut mina biljetter för när jag åker till Sverige, skriva ut kontoutskrift för Friis & company väskan jag köpte och som gick sönder efter bara nån månad. Hade slängt kvittot (weird, jag slänger Aldrig kvitton. Jag är kvitto-Hitler) men gick in på affären ändå och frågade om man kunde göra det utan kvittot och de sade att om man hade betalt med kort och kunde bevisa det så gick det bra. Hoppas! Vill ha en ny väska <3

Så är min lägenhet i stort behov av storröj. damsugning är en fet prioritet eftersom det ligger äckliga dammtussar överallt. Hybel-kaninerna har tatt över lägenheten. En hel hög med rentvätt att hänga in.
Diskningen är vi snart i kris-tillstånd med.

Hitta Pin Point piercing studio och köpa biljetter till Fakir showen de skall ha 18-20 desember!

Anyway.

I take the bad hairday back.

Jag tar tillbaka det med dålig hårdag idag bara för att jag inte gillar min nya frisyr.
Och orsaken är denna:





Mamma, vad tänkte du när du klippte av både mig och Thesie håret och rakade oss i Hockeyfrilla?
Seriöst! Minns att vi hade det i några månader var innan hon helt enkelt rakade av det där nere också så helt plötsligt så satt jag och Thessie och tittade på varandras snaggade huvuden. Då tror jag att jag var 4 år och Thessie 6. Let's ban the mullet for good, shall we?


Mys.

Blev en snabbrunda på stan och lämna tillbaka lite grejer jag köpt och som inte helt funkade som det skulle, satt som det skulle och gjorde ett försök på att lämna igen mitt misstag av jäkla mobil jag köpt men de ville inte ta tillbaka den så det blir till att sälja den på finn.no (norska blocket.se) och skaffa mig en ny.
Pojken ville ha pizza så nu sitter vi i soffan, nyss käkat superpizza och ser på Kill Bill. Vol 1.


Min kille är sjukt het.

Bad hairday.

Ush, jag gillar inte mitt hår alls! Det är förmodligen för at jag inte kan hantera förändring av mitt hår, får alltid sådan ångest. Men har lovat mig själv att ha denna fisyren och hårfärgen iallafall en vecka för att vänja mig. Om jag fortfarande vill ändra det efter en vecka så gör jag det. Och dessutom växer ju håret alltid ut igen.
Ok, det ser jättesnyggt ut men det känns inte som jag. Weird.
We'll see. Tills dess bjuder jag på några bilder iallafall :)





Så det så.

NamNam till öron

Gott gott till öronen.
Gott gott till ögonen.




Här är den riktiga videon. Den äger.

http://www.youtube.com/watch?v=bd2B6SjMh_w 

Vinter-läsning.

Är så mysigt att sitta inne med en kopp te och en filt i soffan och läsa en bok nu när det är så kallt och ryggigt ute. Här i Oslo kunde vi ha hafft lite gott av en del snö för just nu så har regnet hällt ner i flera veckor och man börjar bli sugen på att byta ut paraplyet till en varm mössa.

Denna veckas läsning är en ny Mo Hayder bok efter de förra jag läste (Birdman och Tokyo) som båda var otroligt bra och spännande uppbyggda. Min nya heter The Cure och har samma efterforskare som i Birdman, Förste efterforskare Caffey.


Om du gillar spännande böcker som är lättlästa och griper tag i dig fort
rekommenderar jag verkligen Mo Hayder.


My new hair.

Är det inte fantastiskt att ha en frisör som gör hembeök?
Min är helt underbar, gör hembesök och är billig. Klipp och färgning av hår 500:-
Skala på nöjdheten? 7/10. Det är jobbigt att vänja sig vid något nytt när man är så besatt av hår som jag är. Speciellt vid längden på håret och får helt ångest varje gång jag klipper mig.
Så går det när man hafft håret ner till svanken, då blir man så vad vid att ha det långt så när håret bara är till halva ryggen känns det superkort.

Min inspiration? Kat Von D




Hemmakväll.

Hade myshemma kväll igår efter att jag hade shoppat lös på stan och fixat julklappar till alla så mötte Drein mig på affären och vi köpte grillmat och såg på film hela natten.









Vi gjorde vår standard där Drein steker en köttbit som den äkta mannen han är och jag nöjer mig med en bit grillad kyckling besatt i kyckling som jag är. Med majskolvar och vitlöksbröd så är middagen perfekt.
Namnamnam...



Sunday.

Söndag med bästa början igen.
Var till kyrkan för 2:a advent gudstjänst och Drein var kvar hemma.
De hade besök av en fantastisk kör som sjöng massa musik som låt precis som soundtracket till LOTR The fellowship of the ring. Dova toner med en eller två ljusa kvinnoröster som tog så höga toner att man fick rysningar kängs hela armarna. Nice :)
Tände också ett ljus för min stackars frisör vars hela lägenhet brann ner med alla hans ägodelar och utan försäkring för han inte tillbaka någonting. Han äger Ingenting längre.
Efter en stund kom Drein till kyrkan iallafall, han fick väl dåligt samvete av att sitta hemma, hehe.
Dåligt samvete is the shit!
Det låter kanske lite flumm att jag går i kyrkan ibland men det är bara ett helmysigt sätt att börja en söndag tycker jag. Jag blir motiverad att kliva upp ur sängen och göra något med min dag och inte bara ligge som en slapp fisk även om det också är skönt ibland :P

Till butiken efterråt och köpa frukost som vi njöt till söndagsfilmen Madagaskar 2.
Som sagt, tecknade filmer/serier med vuxenhumor är så jäkla kung!


Betyg? 5/5. Lätt.



Wishes and wants.

Jag skall lämna tillbaka min nya mobil imorgon om jag får.
Den hade usel programvara och var jättedålig för att vara en helt ny modell som var 2 månader gammal.
(tur att den var billig iallafall :)
Men jag har hittat en ny delikat mummsig mobil som ligger på min önskelista just nu.


Min första mobil som inte är Nokia.
I ready for something new!
(And pink)

Ick.

De sista 3 veckorna har jag varit på ett annat cafe än jag brukar vara på och har fått låna omklädningrummet till bokhandeln som är vid sidan om.
Det Äckligaste omklädningrummet Ever.
Jag fattar inte att människorna byter om där och att ingen tar tag i att städa upp lite. Typ Sopa.







Nasty, NASTY, NASTY!


Mobil

Jag spontanköpte en ny mobil på 5 minuter idag.
Efter tat jag var smart nog tat tappa min mobil i toaletten igår. Hehe.
Jag är sjukt smart. Den funkar fortfarande men poängen är att jag VET att den har varit i toaletten nu.
Oacceptabelt. Uuh.



Den sög men den var iallafall billig.
Den såg snyggare ut än den var bra :P
899 :- utan abbonemang.

Dagens outfit.

Dagens konstanta outfit? Stickat.
Jag bor i stickade tröjor nu när det är så kallt ute.
Oslo är en stad där snålblåsten ofta går hårt åt på frisyren och retsen av kroppen.


CUBUS


ZARA


CARLINGS


Besatt.

Haha, jag har blitt helt besatt av True Blood.
Såg 2 svsnitt igår innan jag skulle på jobbet och inatt när jag kom hem runt 5 var jag tvungen att se ett avsnitt till innan jag kunde sova. Då är det illa :P
Men skönt att göra någonting för jag måste ofta se på något eller läsa en bok innan jag klarar av att somna eftersom kroppen är så girad efter att ha varit vaken i så många timmar. Jag är lite stolt över att jag inte behöver sova innan jobbet längre utan att jag bara är vaken hela dagen och sen hela natten.
Det är klart, men lite redbull i kroppen går allt lättre, hehe.

I ett av avsnitten av True Blood så ligger Eric (Alexander Skarsgård) i Bills badkar nåar han kommer hem och lyssnar på musik. När Bill frågad vad det är för musik svarar Eric att det är svensk musik ifrån deras gamla nordiska dagar. Så minsann passar det att prata svenska och inte "kamdodjanska" som Bill sade att det var tidgare. De får nog jobba lite på det :P




Money earned: 6½ timme +dricks. Nice.

hmmm?

Jag skall iväg till jobbet snart... lite vila, lite mat, en fet kaffe and I'm up and going!
21-04 på dansgolvet. Ikväll är jag rydd och garderobvakt på nattklubben. Nice.







Dear lord, thank you for blessing me with posing-skills. Yeah.

omg.omg.omg!

Kom precis en kille in i kaffebaren som ser exakt ut som den heta unga versionen av Captain Kirk i den nya Star Trek filmen. Mumms!





Lite ögongodis innan min egen Titus Pullo kommer hem :)




Svininfluensan.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/article6232395.ab 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/article6233725.ab

Yes, den är länkar här ovanför men min syster och bloggdesigner har gjort dem osynliga :P


Nu var vi igång igen.
Snälla nån! Comon!
Jag fattar inte att folk blir så hysteriska för en vanlig influensa! Du kan bli allvarligt FÖRKYLD. ojojoj.
Och även om du vaccinerar dig är det inte den influensan du behöver oroa dig för, det är om den muterar sig. Och DEN influensan kommer du ändå inte vara immun emot även om du har tatt vaccinet.
Vaccinet kan du i tilägg få komplikationer och dö av.
Det som oroar regeringen mest är ifall alla blir sjuka Samtidigt. Då kommer så många jobb stanna upp att det blir svårt att hålla igång lokaltrafiken, sjukhusen, skolor och liknande medans risken för att faktiskt Dö av influensan är väldigt, väldigt låg.

I'll taky my chanses.
Jag låter hellre bli att ta vaccinet, blir sjuk en gång och bygger förhoppningsvis upp bättre imunförsvar ifall den muterade sorten kommer. Det som inte dödar Härdar!

Snooze

Henne som jag värdesätter mer än alla mina saker.


Helgen.

Helgen har många och mycket planer och det hela börjar idag.

Fredag: Jobb mellan 08.30-16.30 i kaffebar. Jobb från 21.00-04.00 på nattklubb
Lördag: Shopping på en lååång lista, till biblioteket, till posten. Middag med Drein och kanske utgång.
Söndag: Kyrkan för 2:a advent och konsert, Hårklippning/färgning, städa, tvätta och sy massa saker.

I'm a bit short on houers of the day :/

Måste, måste, måste fixa alla julklappar i helgen. Orkar inte hålla på med det längre och glädjer mig inte alls till det utan vill bara få det stökat ur vägen, alla presenter inslagna och inget mer att tänka på.

Längtar till söndag, skall bli fett nice att få fixat mitt tärda hår som bara blir låangre och hänger och slänger mer för varje dag. Dessutom är färgen inte sån som jag vill ha det så min superfrisör gör hembesök på söndag och fixar allt då.
Tycker så synd om honom för nåar jag pratade med honom för någon dag sedan berättade han att hans lägenhet nyss brunnit ner. Och han hade ingen försäkring.
Så han har mist Allt Han Äger. Allt han äger är borta. Går det ens att förstå?
Du har ingen av dina kläder kvar, inga skor, ingen av dina möbler, alla foton, alla hushålls-saker, inte ens ett par extra strumpor. Ingenting.
Jag är så fett tacksam nu att jag har försäkring så det är inte klokt.
Jag skulle nog ta det hårdasast om katten dog i branden. Hon är det första jag skulle rädda. Min lilla Snooze.



Dear Lord, give my friend a new home for christmas?


Just a little something.

Läste ut min bok igår, den var jättespännande!
Jag tror så smått jag börjar vänja mig vid att läsa böcker i förstahands person och det var väl kanske för att jag var ovan att läsa sådana böcker skrivna på engelska.

Iallfall.
Det handlar om en advokat i London under 1500-talets kristna reformering (ni vet, kung Henry som hade 6 st fruar, två skilde han sig ifrån, två högg han huvudet av, en dog och en överlevde honom) och intriger som mer eller mindre alla kan dras tillbaka den politiska situationen där kung Henry bestämmt sig för att bryta ifrån Rom och Påven. En av kungen män blir mördad i ett kloster och Advokaten sänds dit för att försöka lösa mordet i tysthet utan att kungen får reda på det.

Den kan vara tidvis svårtläst eftersom engelskan ibland har ett väldigt gammeldags språk men det är värt det när man väl kommer in i handlingen!



Den får 4.5/5

Money.

Fantastiskt!
Jag kommer till jobbet på nattklubben kl 18.30 efter träningen och skall få uppläring i garderoben.
Det roliga är att de har planerat in att jag skall jobba Hela kvällen och inte bara ha uppläring och bli visad garderoben och hur det fungerar. Så kl 18.30-04.00 är jag uppsatt på jobb. Smiidigt när jag skal börja jobba kl 8 morgonen därpå. Nejdu.
Sade att jag kunde stanna fram till 21.30 och sen måste hem och sova och eftersom jag ändå skall jobba imorgon så kan vi ta uppläringen på stängningen imorgon efter jobbet.
Så jag fick betalt för att sitta på rumpan och läasa ut min überbra bok :)

Money made? 3 timmar. Fab!

Fail.

Jobbar en tjej här på bygget somhar det fulaste håret jag har sett på långe
Ganska långt fint välskött hår till runt skuldrorna... MEN!
Mitt uppe på hjässan har hon typ 5 feta dreads som går ner till midjan. Störtfult!
Antingen har man dreads eller så har man vanligt hår. Mittemellan är bara ok om man håller på att spara ut.
Grymmt fult.

   Plus




Fix me.

Jag behöver klippa håret så grymmt mycket.
Shit, mitt hår är slitet och har blitt alltför långt så det hänger bara ner nu och rör inte alls på sig. Nejdu, en rejäl klippning och lite färg i håret skall vi inte se om vi kan fixa på söndag.

Såhär såg det ut förra gången det var nyklippt och nyfärgat. Sakna!




True blood.

Erkänner tat jag föll för frestelsen att se 3 avsnitt till av True Blood.
Sjukt bra serie!
Det lite roliga var att i ett av avsnitten var det premiär för vår svenska Alexander Skarsgård som spelar i serien och har gjort succe. Kung att vi tar lite svensk mark igen efter att bland annat Isabella Scorupco, Stellan Skarsgård och Peter Stormare gjort internationella karriärer.
Dock var det något som var otroligt osmidigt.
Sookie och Bill går in på en nattklubb där Eric (Alexander Skarsgård) även befinner sig och när de presenteras för varandra säger Skarsgård på svenska "Det börjat bli en riktig djurpark här" varpå hans väldigt amerikanska väninna på väldigt bruten svenska svarar "jag vet".
När Sookie sedan i bilen säger att hon inte gillade att de pratade ett annat språk och frågade vad det var svarar Bill "kambodian". Ehhh.. Nej. Det var Svenska. De har ju tydligen bett Alexander säga något på svenska, då kan de väl lika gärna säga att det är svenska i manuset också? Eller "nordiska" om vi sklall vara riktigt omständiga.
Iallafall. Störde mig sjukt mycket på det.

Förrutom det är serien kung!


Sookie och Bill


Alexander Skarsgård.

I get all tingely inside.

Sometimes.

Ibland kommer livet bara ivägen.
Har jul-shoppat istället för att träna eftersom min mage sade klart Nej till fysiska aktiviteter.
Promenerade runt på stan och första stället jag gick in på lyckades jag hitta julklappar till både syster, hennes man och min pojke. Score! Att jag sedan måste leta igenom 5 butiker och ändå inte hitta det jag ville ha till min systerdotter och systerson... Det är väl straffet för att de första gick så smidigt.
Det jag bestämmt mig för att förädla mina morföräldrars jul med är snabbt fixat så det gör jag i Sverige :)
Sen gick jag julångest och gick hem.









Jag blev lite som jag vart.


Men orka.

Att folk orkar bråka.
Stort avslöjande att Aladdin innehåller så mycket socker och så lite kakao så det inte borde få kallas choklad. Men ge er! Orka bråka om kakaoprocent när faktum är att de som gillar Aladdin Köper Aladdin, de som inte gör det låter bli.

Skall det vara så svårt?

http://www.aftonbladet.se/julshopping/article6219748.ab







Min favorit är Lätt trillingnöt. Namnam!

Nytt.

Var och handlade med Drein igår och hittade äntligen det jag letat efter så länge!
Hörde rykten om ett schampoo som normalt används av frisörer och bara säljs på salonger skulle göras i stor förpackning och nu börja säljas i matbutikerna för en billig peng.,
Hittade både schampoot och balsamet igår och har tänkt att testa dessa snart. Blir bra med produkter för torrt och skadat hår såhär i vintertid eftersom både luften är kall och torr och mitt hår färgas för jämnan.
Krävs massa fukt för att hålla mitt långa hår så lång så det inte blir torrt och går av.




89:- per flaska på 750 ML




piercing.

Jag har sån lust att pierca mig igen!
Det är så vackert med piercingar och tatueringar om de är gjorda för att passa just det personen och man bara inte bestämmer sig för "jag skall ha en sån Där". Det fjortisar som piercar sig i munviken eller i tungan eller naveln inte verkar förstå är att inte alla skall ha piercingar där. De måste passa till ansiktet/kroppsformen.
Förexempel har jag väldig lust på en navelpiercing men tycker inte helt att  jag kan göra en eftersom jag redan har en tatuering vid sidan om magen och enn fett ärr på den andra sidan efter en operation.
Drein ville ta en industrial men hade alltför små öron s¨det skulle bara dse dumt ut eftersom stången skulle bli så kort.

But it Is hot though...




  










I Can't help it, I have a thing for piercings.
6 done, 4 left and 3 planned. Delicious.

Body talk.

Börjar bli riktigt riktigt nöjd med min kropp. Den har blivigt jättefint formad sedan jag började träna och det enda jag egentligen är missnöjd över är mina lår men om jag fortsätter träningen som jag gör nu så går det nog bra.
Träningen igår känndes otroligt bra och jag pushade mig själv längre igen.

20 minuters simming
3*9 minuter vattentramp med fokus på lår
450 situps
50 rygglyft
60 benlyft med fokus på rumpa

Känns härligt att jag trånar så månag gånger i veckan nu och har gått ner 2.5 kg utan att egentligen försöka eftersom jag tränar för att bli tränad och äter annars som vanligt.
Känns också att jag fått resultat när jag tog på mig ett par byxor imorse som jag inte hafft på länge och jeansen satt löst överallt när de brukar sitta som smäckat och jag får hoppa in i den.

Jag längtar till jul då jag gett mig själv tillåtelse att mäta mig själv igen!
Tog kroppsmått på hela kroppen inna jag började träna i augusti och i december skall jag mäta igen och se hur det har gått. Magen har hafft bäst resultat och är superplatt nu jämfört med förrut <3

Idag? Träning.

True blood.

Ok, jag erkänner. Även jag har fallit för serien som alla pratar om. True Blood.
Såg serien första gången igår och var tvungen att se två avsnitt på en gång eftersom den var så spännande och du blir direkt inslängd i handlingen och totalt griper tag i dig.

Vampyrerna har precis "kommit ut ur kistan" och erkännt för världen att de existerar eftersom ett företag nu har klarat av att göra syntetiskt blod och de inte längre är ett hot för människor.
Serien handlar om Sookie, en telepatisk servitris och vampyren Bill och det band de får till varandra efter att ha räddat varandras liv.

Det här är som bäddat för dramatik!
Gillar skarpt att serien är mycket med vuxen men ändå har ett humoristiskt underton, dock blir det inte lika fånigt och utpräglat som för exempel Buffy the vampireslayer.
För dig som gillar mystiska serier med hög kvalitet är detta helt klart att rekommendera.



Det hjälper också helt klart att låten i inledningen är stört bra.





Harry Potter

Nu har jag kommit till den 4 i ordningen av Harry Potter filmerna efter ca 1 veckas ihärdigt tittande.
Filmerna är ju rätt långa men jag måste erkänna att de är superspännade! Måste verkligen läsa böckerna!
Filmen heter Harry Potter and the Goblet of Fire och inte "and the golden goblet" som jag så fel skrev i mitt förra inlägg, ibland blir det lite fel ;)

Det knasigaste är nog att jag inte har någon favorit av filmerna än utan tycker att alla är lika bra!
Tycker att det är kanonbra att de blir mer och mer allvarliga och vuxna ju större de blir och att man får följa dem år efter år tillsammans med de andra studenterna.
Det här är verkligen filmen att rekommendera till alla!
(Jo, jag vet ju att alla redan sett dem förrutom jag men vill understryka hur bra de är :)


Worlds Aids Day.

Idag är Världs Aids Dagen, dagen då vi tar på oss röda sidenband för att stötta kampen emot aids.
Ca 33.4 millioner människor lever idag med HIV. 33.4 Millioner.

Är det inte sjukt deprimerande att barn kan födas med aids? De har aldrig gjort Något fel all och de bestraffas för sina föräldrars okunnskap eller fattigdom. 
Många kvinnor blir gravida efter att ha våldtagits såsom ofta sker i Afrika där man fortfarande inte tror att man kan bli immun mot aids om man ligger med en oskuld. Denna sägen har resulterat i att många många små flickebarn har blivigt våldtagna och regeringen fortsätter att hämma information om hur man skyddar sig emot aids och undviker att stötta gratis kondomer.
Smittan sprids ofta fort mellan drog-beroende personer som delar kanyler/nålar med varandra.

De två grupperna som är starkast drabbade är bi- och Homo-sexuella och Afrikanska hetrosexuella män och i överkant har detta skett p.g.a för dålig information och tillgänglighet till kondomer.

Köp ett rött band idag och stötta kampen mot Aids.


http://www.worldaidsday.org/


Fett flinkis.

Jag var fett flinkis igår trots att jag inte tränade.
När jag kom hem lagade vi kinamat. Kyckling med wokgrönsaker i sötsur sås med ris med Harry Potter and the Golden goblet i bakgrunden och efter att den var klar kvättade jag, bytte kattsand, tvättade kattlådan, diskade, hängde tvätten och satte upp det där jävla julpyntet trots att jag bestämmt mig för att fira påsk istället för jul iår.
När jag gick och lade mig låg jag och läste i 10 minuter innan jag fick ett ryck och hoppade upp ur sängen, slet ur alla sängkläder och bäddade om. Det känndes som att jag inte kunde sova om jag inte fick byta dem först.
Tvångstankar? Kanske lite. hehe.

Appropå pynta. Det var ju första advent i söndags och Drein tvingade mig att tvångs-pynta medans jag stog och grinade i köket och sade saker som "neeeeej, jag vill inte" "måste vi fira jul?" "jag gillar inte julen och den gillar inte mig" "julen suger" "Alla julpynten är fula" "kan vi inte fira påsk istället, det är ju samma mat ändå?"
Men men. Han fick sin vilja fram och nu har vi julpyntat. Väldigt lite. Han får inte mer än så.
Well.

Jajajaja. Jag gillar inte julen. Det enda som är bra är att det är så mycket ljus uppsatta ute att det inte är så mörkt längre. Att alla är så jäkla lyckliga är nog det värsta.



Dear Lord, why did you have to make your son be born on christmas?
Or was it the other way around..?

The City.

Igår kom en tjej in hær och köpte kaffe av mig och hon var helt stört lik Olivia fårn The City.
Samma kropps-språk, samma nedlåtande röst och attityd, samma ansikte, samma kropp.

I disliked her Alot.



Det syns så tydligt på henne att hon tror att hon är bättre än alla andra.

RSS 2.0