Busy little bee-

Idag kom æntligen mina skor!!
Imorse hade jag øppning på jobbet och slet vældigt med foten min. Inflammationen ær fortfarande inte bra och jag hoppas att jag får tid snart att gøra scannen på foten och får tid hos ortopeden.
Orkar inte gå runt och inte veta vad som ær fel på foten, hur den skall bli bra och værst av allt... OM den kommer att bli bra. Om det ær ett kroniskt problem så kommer alla mina planer att bli helt førstørda.
Jag som hade satt en sån fin 2 års plan till mig sjælv.

Nåja. En inflammationsdæmpande och smærtstillande tablett senare så kænndes foten bættre och nær jag sen på eftermiddagen fick ett meddelande från barista-chefen om att mina jobbskor hade kommit var lyckan gjort.
De ær størtfula och størtskøna.
Modemedvetenheten får sova på jobbet iallafall med de hemska byxorna vi ær tvingade att ha på oss och kock-rockar men værldshistoriens sæmsta passform (jag fuskade lite och sydde in dem i helgen med sømmar som man lætt kan sprætta upp så att jag inte ser helt jævlig ut på jobbet) Mina fula skor matchar iallafall mina fula byxor och dåligt sydda kockrock. :)
Planen ær att vi egentligen skall ha på oss møssor också. Men vi vægrar och så længe inte Ricardo, vår barista-chef, har på sig dem så har jag heller inte det.  Envishet for the win.


Nu ær det snart premiær før mig och Gabrielle som før førsta gången skall delta i Flow Yoga.
Blir jættespænnande och tydligen så blev en som Gabrielle jobbade med førrut jættefræsh av att bara træna yoga så jag hoppas væl på nått liknande resultat :)

Plan før veckan

Måndag: jobb 7-15 træning 18-19 Flow Yoga
Tisdag: jobb 8-16 Lona/Richard/Gustav date
Onsdag: Jobb 10-18 træning 18-19 Flow Yoga
Torsdag: Jobb 10-18 træning 19.15-20.15 Vattengympa
Fredag: Jobb 7-15 jobb 23-04 Nattklubb
Lørdag: Jobb 17.30-04 nattklubb
Søndag: Plan før dagen? Sova. 


Apartment, you're all mine.

Då var kontraktena påskrivna och jag skall bli sambo med min sambo för andra gången.
Måste erkänna att det ger mig nästan lika stor ångest som förra gången.
Det där med att Bo men en annan människa är läskigt. Att dela hela sin tillvaro med dem.
Om jag behöver vara ensam för exempel så kan jag inte vara hemma, eftersom Dreins hobby är något han utövat hemifrån (han är en gamer). Så när jag vill vara själv går jag runt på stan eller tränar för att rensa tankarna. Är något jag behöver ibland, att vara ensam. Jag har alltid varit lill-gammal som mormor brukar kalla mig.
Och gått mycket ensam och funderat på olika saker utan behov för att jämt dela det med alla.
Dessutom har Drein fått för sig att han skall vara med och inreda den nya lägenheten och jag fåt sån panik och blir livrädd att han kommer bli superenvis och att det kommer lsuta med att se fult eller oplanerat ut. Ush.
Egentligen borde jag ha mer tillit till honom eftersom han jobbat som snickare länge och vet hur man planerar rum och ser både på planläggning av rummet och möblerna i sig.

Men jag som flicka vill välja allt själv :)

Det blir väl några kompromisser men det är väl det det handlar om att bo ihop.
Annars så får jag väl sätta mig och grina eller nått om det är något som jag verkligen tycker skulle vara skitfult.
men vi har hafft ganska lik smak på det mesta andra så så länge jag får honom att inse att vi måste matcha det vi redan har borde det gå bra. Det kostar ju som sagt pengar att inreda. (This is where you, God, gives me a gift-certificate at IKEA for 50.000 nok. Thankyouverymuch)

Good Lord vad jag längtar nu!

omg, here we go

Idag så blir det kontraksskrivning för den nya lägenheten!
Jag är så nostalgisk och det känns så sorgligt att lämna lilla Helsfyr och allt vi gått igenom här.
Det här var vårat första gemensamma hem och det känns lite tråkigt att lämna det.
Alla gånger vi gått och handlat på affären, promenerat runt området, handlat bröd till frukost, gått en söndag och hanldat frukt och grönsaker för en hel vecka på frukt-turken. Åh.
Nu får vi iallafall möjligheten att hitta massa nya mysiga ställen. Bislett är 1000 ggr mer sentralt så detta kommer bli bra.

Igår var Lonas och Oles inflyttningfest och det var helt klockrent trevligt!
Richard, Hilde, Lise och Johnnyboy var där som jag kännde sedan innan och det var jättehärlig stämmning! Vi åkte iväg strax innan 12 för mina lungor och hals värkte.
Drein hade skojat så mycket med mig innan vi åkte medans jag drack vatten så jag hade svalt massa och hostat och spottat och väst i 30 minuter efter det. HAn var så söt och det är egentligen dte som fått mig att förälska mig i honom. Vi hade småkrånglat hela dagen och båda var på rätt dåligt humör så gör han något sånt som jag bara inte kan hålla mig allvarlig under.
Det är underbart. Jag hade aldrig skrattat så mycket med Drein som med någon annan.
Och jag behöver skratta.

 Always look on the bright side...

Igår hade jag min fjärde stängning för den veckan. Inte lätt när man håller på att lära upp en ny kille och en av de erfarna är sjukt. Dessutom slutade Marius i torsdags så på fredagen var det lätt kris när det bara var jag som är halvny och Mikael som är veckans färsking.
Ricardo, vår baristachef, skulle komm aoch hjälpa oss under dagen och när han hörde att jag hafft så många stängningar så lovade han mig en öppning.
När han 10 minuter senare ringde med rösten full av ursäkter lät det såhär

Han- Hei Erika!
Jag-  Hei!
Han- Jag har desverre dårlige nyheter!
Jag - Åhja, vad?
Han- Barne mine kommer imorgon!
Jag skrattar- Nejmen, Ricardo, det er vel gode nyheter!?
Han- Jajaja! Men inte för deg, jeg må ha tidligvakten da!
Jag- Ok, det är lungt. Jeg tar stengning då så slipper jeg kanske det nesta uke?
Han- Beklager så mye! Unskyld! Det var ikke meningen at love deg noe som jeg må endre!
Jag- Nejdå, kos deg med barna dine så ses vi neste uke.

Fick öppning på måndag och fredag nästa vecka <3
Jättebra att jag har det på fredag eftersom jag skall jobba på baren då igen.
Skall vara i disco avdelningen då så det blir mest att plocka/diska glas och sopa undan glas från golvet.
Inge drick för mig själv, utan jag får ett visst antal procent av vad bartenderna tjänar då.
När jag själv tjänade min egen dricks genom att servera sist jag jobbade så gav jag 10% av min dricks till kocken. Rättvist system :)

Igår efter jobbet kom Drein å hämtade mig och vi gick på en av våra favorit kina-restaurangen. Det spö-regnade ute så det var så romantiskt att sitta påandra våningen och se ut över regnet och äta vår goda mat.
Sen var planen antingen bio eller bowling men jag hade inte lust att springa runt i Oslo när det regnade utan paraply och bli blöt så det slutade med en t-bane hem och ett snabt besök in på kiwi och köpa kinder till mig och chips till Drein. NamNam! Har inte vart sugen på någonting sött eller godisktigt på jättelänge så nu unnade jag mig.
Har ju ändå vart och simmat 2 gr den här veckan och nästa vecka börjat min och Gabis träning 3 ggr i veckan. Flow som är en lite mer intensiv form av Yoga som min läkare rekommenderade mig, och vattengympa.
Detta blir kung!

Kvällen sutade framför Forrest Gump och vackrare film får du leta efter.
Det är veckligen en film om att följa alla möjligheter som livet ger dig och inte tveka när någon ger dig en chans till att uppleva nögonting nytt.
Den handlar också om att se livet positivt och jag tror alla behöver en dos av det ibland!

TYPISKT!

Vad är det med Norge och ha klumpar i alla sina jävla syltar?

Morgongrinig, jajamen.

Mina favoriter <3


Mina favoriter <3
1. Min skinnjacka som Drein köpt till mig. Klockren.
2. Min rosa I-pod Nano (födelsedagspresent av Drein) och mina Koss hörlurar.
3. Underbara hårtork. Födelsedagspresent av Thessie.
4. Epilatorn jag inte kan leva utan. Julklapp från Thessie.
5. Mina solglasögon, svinbilliga, svinsnygga.
6. Alla mina örhängen. Är alltför naken utan dem.
7. Min bikini från O'Neill. Showstopping.
8. Vita skinn-converse. Need I say more?
9. Silvrig plånbok från Gucci. Lycka i liten form.


Små saker, stor lycka.

Thoose were the days...

Jaja, som min syster sade.
Man skall vara glad att sjukvården i norge är så handlingskraftig.
I Sverige hade jag fått gått till läkaren kanske 5-6 ggr och tjatat om min fot och bara fått rådet att vila och äta tabletter.
Även om min läkare är otrevlig som fan och svarar i mobilen 2 ggr medans jag är inne hos henne så tar hon iallafall tag i saker och skickar hänvisningar både hit och dit :)
Nu när jag flyttar så skall jag ändå byta fastläkarkontor och hoppas på en bättre läkare då. Hade vi bott kvar här hade jag bytt läkare, man skall ha en som man känner sig bekväm med. Mina 3 sista jag hafft här i Norge var KUNG!
Den första var bäst av alla.
När jag hade magsår och nästa kollapsade på ett köpsenter och fick ta taxi hem och hans läkarkontor egentligen hade stängt så kom han och hämtade mig Hemma hos mig och körde till sitt kontor och undersökte mig.
Han listade ut vad som var fel, skrev ut ett recept, körde mig sen till apoteket så jag fick hämta tabletterna och körde hem mig sen igen. En fantastik, underbar och väldigt hårig liten indisk man. Önskar jag hade kvar honom. <3

Efterläkarmottagningen gällde snabbfrukost och sen skutt iväg emot jobb och en ny dag.
Richard vad ledig så det var jag, hårdrocks Marius med dte långa håret och nya lilla killen Mikael.
Tydligen hade vi säljsrekord igår :) Inte undra på att jag var så slut och det alltid känndes som om det var mellan 10-50 personer i kö at all times.
Jag och Gabriell, en supersöt svensk flicka, skulle dra och träna efter jobbet men 30 minuter innan vi skulle stänga lyckas jag med våld smälla in mitt huvud i ett skåp så jag spräckte upp huden i håret en bit. Blödde inte så mycket men blev sjukt yr och lullig och jag ville inte gå och träna då. Hon hade med sig filmer till mig så åkte hem med dem istället.
I robot föll filmvalet på och jag tror jag blir tvungen att läsa de böckerna. De sägs vara sjukt bra och spännande och räknas som en av sci-fi shangerns bästa serier.

"Do you Ever have a normal day?
Yes. Once. It was a Thursday."

"You are the dummest smart person I have Ever met!"


Fot, you are Not serving me well.

Hahaha, min fot är så fucked up.
Gick till läkaren nu igen eftersom foten fortfarand einte var helt bra och det slutade med att jag fick hänvisningar till både en MR scan av foten för att de om jag har underhuds inflammation eller hälsporre, en hänvisning till en ortopedisk tekniker för att undersöka foten och kanske rekommendera speciella sulor/skor i alltifrån en kort period till resten av livet. En hänvisning till  en privatklinik som säljer strumpor och stöd till olika delar av kroppen och ett recept på inflammationsdämpande som INTE skall ge mig magsår. Fantastiskt.

Dock fick jag klarhet i vad jag får göra och simmning, pilates, yoga och spinning är tydligen ok att jag gör så länge jag lyssnar på foten.
Så nu blir det träning av, skall kolla me dmitt tränings-senter när de erbjuder sånt. Vet att de har vattengympa iallafall som jag måste börja gå på. Det är ju as-roligt!
Gick jämt förrut på badhuset i härnösand, jag syrran och hennes kompis och en hel hög med 70-80 åriga tanter. Kung!

Så nu skall jag skicka iväg vänvisningarna och vänta på att få några timmar i posten.
Hoppas det går fort!

Ikea, My dear, dear friend!

Idag har jag vart på IKEA i 3 timmar ensam. Drein will never know what hit him :)

Idag tror jag var världshistoriens snabbaste dag.
Det var rush ifrån 8 på morgonen till 3 på eftermiddagen men bara 2-3 korta pauser på max 15 minuter.
Att de så valde att byta kassasystem igår, kvällen före den mest upptagna dagen i hela veckan, var bara dumt.
Att sen den enda personen som fått upplärning på det nya systemet inte kom på jobb förren 10 var heller inte så bra.
Det tog 25 minuter i full rush innan vi fick igång kassa-systemet och då efter att kaffebar-ansvarige stått och ringt säker 20 olika samtal och ordnat innkorrekta priser.
Kassasystemet tar dessutom 3 ggr så lång tid som det gamla och känns totalt onödigt. Inte alls passande och en kaffebar behöver verkligen inte ha ett sånt komplicerat system. Nåja. Learn to like it.

I slutet av dagen var jag så borta att jag inte klarade att fatta vad folk sade till mig och jag mest var ivägen. Det är knäppt hur avsides man kan känna sig ibland.
Efter jobbet tog jag min väska och gick ner till träningsentret och tog på mig bikinin och hoppade i poolen. Var sjukt trött och det var så härligt och bara sträcka ut sig och ha en tyst och avslappnad träning och låta kroppen få röra sig utan att behöva tänka. Satt sedan i den varma poolen och slappnade av en stund. Tog sen med mig frukt in i bastun och satt där och värmde mig inna jag duschade och steg upp.

Efter badet hade jag lust att gå på IKEA eftersom Drein hade sin spel-kväll ikväll. 3 timmar senare och jag har huvudet fullt av ideer och tankar på olika saker som bara bubblar över just nu. Tänk om man hade 50.000 att inreda för. Åååh...
Drömma kan man ju alltid. :)
Men mina ideer är nu både ekonomiska och påhittiga och jag längtar sjukt mycket tills vi får flytta in i den nya lägenheten!


Kvällens underhållning.

Var det bara jag som tyckte att Twilight var årets mest överskattade film?
Större fjortisfilm får man leta efter och den var banal och outvecklande handling.

Ikväll är det V for Vendetta som gäller.
Där har vi en film med ett budskap.

"Remember remember the fifth of november,
the gunpowder, treason and plot.
I know of no reason why the gunpowder treason
should ever be forgot."


NEVERMIND!

Nejdå, det är klart att inte allt kan så som smort
Idag så kom smällen...
Vi får tydligen inte säga upp vår lägenhet och låta någon annan ta över dem för de har bestämmt sig för att renovera vår lägenhet när vi flyttat ut så vi är visst tvungna till att betala hyran då iallafall.
Jag blev så Sjukt besviken efter att ha vaknat imorse och verkligen varit överlycklig och kännt att inget kunde sgå bättre och att allt var Topp! Det gjorde helt ont i mig och jag fick en sån kall klump i magen när jag fick veta det...
Han erbjöd dock att vi bara behövde betala hyra i 2 istället för 3 månader så det är bättre än ingenting.
Och vi betalar bara halv hyra på den nya lägenheten eftersom vi flyttar in i mitten av månaden.
Det blir att leva snålt ett tag men det är värt det.

Det måste vara värt det...

Älskar förövrigt IKEAs garderobplanläggnings system.
http://www.ikea.com/ms/no_NO/rooms_ideas/pax_step_by_step_08/index.html
man kan minsann bestämma allt där. :)
Vi skall använda garderoberna för att dela av vardagsrummet
från sovrummet eftersom det är ett enda stort rum just nu.Jag längtar sjukt mycket tills vi flyttar in.
Dessvärre kanske vi måste vänta 2-3 veckor längre än vi egentligen planerat för att Dreins pappa skall hinna hit med bil och hjälpa oss att flytta. Det suger för jag vill flytta nu,nu,nuNU!!!

Be grateful for what you Do got instead of always wishing for more...


Uncertainty, here we come!


Då var lägenheten uppsagd och hoppet ut i det okända gjort.
Känns helt pirrigt i kroppen och det känns så spännande.

Igår lade vi ut en annonse på finn.no (som det norska blocket.se)
Med snygga bilder på vår lägenhet. Folk började ringa mindre än en timme efter att lägenheten var utlagd och en hel del mail blev också skickade och i slutet på dagen så hade vi över 350 visningar på den :)
Det ringde även en man och frågade om han kunde få komma och se på den samma dag så vi bjöd in honom och när han kom och kollad epå lägenheten kl 18 så ville han ha den!
Så om allt nu går på räls flyttar vi in i den nya lägenheten den 16 september och har tar över vår gamla den 21 september. Inga 3 månaders dubbla hyror.
Fatta vilket otroligt flyt man kan ha ibland!? Det är helt crazy att allting gått så otroligt bra som det har gjort och jag känner ibland att det är något som är fel när allting går så bra. Men man får väl helt enkelt glädjas medans det går bra och spara på det tills det inte går så bra längre.

En frukost senare efter en helg som har varit helt galen är jag redo för en ny vecka på jobb.

My god, I feel lucky.

WE GOT IT!!!

Vi fick lägenheten!
Jag vart uppringd igår när jag var på stan med Lona och shoppade lite. Jag hade precis berättat för henne om lägenheten och på hur besatt jag var i den och hur mycket jag hoppades på att få den.
Han skulle ha sista visningarna igår (lördag och ringa idag på söndag egentligen.)
När jag hörde hans intalade meddelande på min telefonsvarare var jag tvungen att ringa upp på en gång och den konversationen lät ungefär såhär.

Han: Hei Erika. Jeg ringer för å förtelle dere at hvis dere vil ha leiligheten är den deres.
Jag: KÖDDER DU!?
Han skrattandes: Nej jeg ködder ikke, trur dere kommer til å ta vare på den best å dere virket mest gla i den.
Jag: Ja absolutt! Du mener at vi får den da?
Han: Ja, dere får den. Bare send meg en mail så skriver i kontrakt i uka
Jag: TAKKTAKKTAKKTAKK! I love you! Nå blir jeg skikkeli glad, ble helt begeistra i den nor vi såg den. Jeg måtte bare ha den så Tusen takk!!!

Lona visste hur mycket vi ville ha den så hon bröjade nästan gråta för hon blev så glad för våran skull. Själv stog jag mitt inne i Olso City shoppingsenter och hoppade och skrek så folk stannade och stirrade på mig.
Så firade jag och Lona med mjukglass innan jag åkte hem och lade mig en tille och sov innan jobbet

Kvällen gick perfekt men det var alltför lite att göra! Ett rätt bra band, Pagans Mind, ett svenskt metalband spelade och det var 70% svenskar och resten norskar där :) En band t-shirt och en ficka med dricks senare bar kvällen av hemmåt vid 4 tiden efter att nattbussen som jag sprungit för att hinna med var 25 minuter sen.
På bussen på vägen hem var det en jätte obehaglig man som pratade massa med mig och frågade vart jag skulle av. Hade en obehaglig känsla så jag sade ett helt annat stopp bara för att och han svarade självklart att han skulle av på den som jag Egentligen skulle gå av på.
Ringe i panik till Drein och på 4 försöket fick jag liv i honom och bad honom komma och möta mig vid nattbussen.
Mannen (med fördommar om at tjejer inte alls skulle vara ute så sent och att hans fru minsann Aldrig skulle få vara det och om hon var det kunde hon ta sig hem själv) klev av på Helsfyr och jag väntade till när bussen Precis var på väg att köra iväg och mannen hade hunnit bort en bit innan jag klev av bussen och gömde mig bakom en busskur tills han var utom synhåll och Drein kommit och mött mig.

Drein var också helt uppspelt över lägenheten så det slutade med att vi låg i sängen kl 5 på morgonen och kollade massa på möbler, matter, inredning och diskmaskiner i några timmar tills jag somnade någon gång vid 7 tiden.
Studsade upp ur sängen vid 11 för att städa och ta bilder på lägenheten och lägga ut den på internet så att så många som möjligt hinner se den och vi förhoppningsvis blir av med den vi har nu så fort som möjligt. 3 månader med att betala dubbla hyror på 7500 kr vardera låter Inte som en bra lösning för mig.

Can life get any better?


Flinkis? Why, yes I am!

Det gick kanon igår!!
Det var mycket roligare än vad jag trodde att det skulle vara  och jag plockade glas, fyllde på, ryddet, torkade och fixade det mesta. Eftersom jag var så flink fick jag också en egen växelbok första kvällen och både tog och gjorde beställningar.
Jag hade ansvar för restaurangen och uteserveringen och allt gick som på räls.
När man har jobbar i den brnchen så länge och på så många olika ställen är man till slut väldigt anpassningsbar. :)
Det roligaste jag gjorde under kvällen var att tappa öl och blanda drinkar som båda bartenderna var väldigt flinka på att visa mig hur jag skulle göra.
Jag kan nu officiellt blanda en

Slippery Nipple
Baileys Coffee
Jack/Cola
Vodka Razz
Vodka/battery

Tappa öl

och en hel del annat smått och gott jag inte länge kommer ihåg.
Tjänade in en del egen drick och fick lite av bartenderna eftersom de kanste tog 30 kunder på var ena av mina.
Smuget är ett as-skönt ställe med massa koncerter och liveband som både spelar sin egen musik och gör covers.
VAr och sprang runt lite på de andra ställena och lyssnade på musiken som var kanonbra!
Om jag någon gång undrat vart all rockers och metalfan i Oslo är så har jag hittat dem :)
Alla pojkarna hade band-t-shirts och som regel långt hår och alla flickorna hade antingen korsetter eller slitna jeans och en tröja med valfritt band-namn på :) Hell yeah!

Jag har fått bästa extrajobbet i världen. God I'm lucky!A night at night...

Äter middag nu på väg till det nya jobbet.
Skall bli superspännande att jobba ikväll och jag hoppas verkligen dricksen är bra :)

Undrar när jag kommer att få en kväll hemma egentligen.
Jag har vart på g nästan varje kväll den här veckan och det ser ut som ett bombnedslag hemma.
Komma hem/ Sova / Äta har varit ordningen på saker och ting och det börjar verkligen samla ihop sig av tvätt och disk nu. Men hoppet är det sista som överger en och det jag nu hoppas på är att Drein skall ta ett tag och städa upp här hemma medans duktiga jag är på jobb eller sover. He he.
Han har nog lite dåligt samvete eftersom han sade att han skulle komma hem till kl 19 och äta middag med mig innan jag åkte på jobb. Sade åt honom att han inte fick väcka mig om jag sov när han kom hem efter jobbet eftersom jag slutade tidigare och åkte hem och sov ett par timmar först. Visste att han skulle på afterwork men det skulle bara bli någon öl och sen skulle han komma hem.
När jag vaknade var lägenheten helt Drein-fri och han ringde och var fortfarande kvar på krogen. Blev skit-grinig eftersom han hade lovat och jag bara träffade honom i 5 minuter kl 5 imorse innan jobbet, ville gärna äta middag meg honom innan jag åkte iväg och jag är ju inte hemma förren runt 5 inatt. Men han har lovat att göra upp för det imorgon.
Orkar egentligen inte vara sur, saken är ju den att jag blir besviken för jag saknat honom. Anyway.

Lite mat (våra underbara hembakade bröd fyllda med ost & skinka och feta & pesto och grönsaker) och en stor kaffe, lite smink och med bra skor på fötterna så är jag redo för en natt på jobb.Comon now, smile at the boys and compliment the girls. That's how you make money.

Pleasepleasepleaseplease!

Var och kollade på 2 lägenheter igår.
Skulle egentligen ha tränat men fick ett mail i sista minuten med ett erbjudande om att kolla på en till lägenhet och tänkte tat dte nog var lika bra.
Och jag hittade den mest fantastika lägenheten EVER!
Jag vill ha den så sjuuuukt mycket, det var enorm och hyran var 100 kr mindre än den vi har nu. Den ligger mitt i sentrum och jag kan ta trikken direkt utanför dörren till jobbet utan att byta. Drein barnehage ligger på gatan bakom så han får jättenära till jobbet. Den var en gammal verkstad som var ombyggd och allt var målat vitt och var superfräsht. Planläsningen var underbar och på hela 67 kvadrat så skall vi inte ha något problem att få plats alls.
Lägenheten låg på bottenvåningen och jag vill ha den så otroligt mycket!
Hoppashoppashoppas!

Den andra var också rätt cool men de ville bara hyra ut i ca 1 år för de skulle ut och resa. Hyran var dyrare där, ca 1000 kr mer i månaden, men den var rätt nära sentrum och tapeterna var underbara.
Köket och badet hade jättenice planlösning och pricken över i:et.... det fanns badkar!

Kommer nog att få veta under söndagen om vi får någon av dem men jag sade till På En Gång att jag ville ha verkstadslägenheten och att jag kunde ta den på dagen om han ville det.
Risken är att vi får betala dubbla hyror 2 månader i rad men förhoppningsvis hinner vi få bort vår lägenhet innan dess. Den är i ett superattraktivt område för barnfamiljer och de som vill ha det lite lugnare så tror inte att det kommer bli Alltför svårt :)

Idag gäller jobb mellan 7-15 och sen en snabbtur till tandläkaren för att plocka upp en ny blekningsspruta eftersom Drein klarat av att slänga den som jag köpte. Typiskt eller?
Sen direkt hem och äta och lägga sig och sova till ca 20 tiden och sen fara iväg till nya jobbet.
Hoppas det går fint ikväll :)

Lord, if you give me that apartement, my life will be perfect.

Sucks to be me.

Jag fattar inte att min fot fortfarande inte är bra. 7-10 dagar sade hon och den är fortfarande helt cp.
Nu har jag vart tvungen att sluta tejpa den med eftersom huden reagerat sånt på limmen i tejpen och på att ha varit tejpad varje dag i 3 veckor.
Jag har precis bröjat nytt jobb och skall precis börja ett till extrajobb, det här var sämsta tidpunkten någonsin att få problem med foten på. Att jag dessutom precis köpt gymkort och vill komma igång med träningen gör det helle rinte bättre.
Precis när jag är så taggad och gärna hade velat träna massa och blir mera fit och stark och ha bra kondition.

Bad timing, you rule my world.

I am multi-employeed.

I måndags efter första träningpasset så blev jag uppringd av ett av dem 15 ställena som jag hade lämnat in min cv till. LÄmnade dem i huvudsak till olika barer med garderob och blandat med teater och olika ställen med scen som också har garderob för att få chans att jobba lite extra under hösten.

Iallafall ringde hon från ett av ställena och bad om en intervju som jag var på idag efter jobbet.
Klockrent in och de vill jags akll hjälpa till under helgen för att se hur det funkar så det blir jobb mellan 21-04 för mig fredag och lördagnatt :)
Timelönen var inte sådär jättehäftig men jag litar på att dricksen kommer at vara värt det, om inte annat kan jag ju testa uinder de här dagarna och se hurpass jag tycker att dte är värt det och hurpass mycket jag får/vill jobba.
Det kommer att vara gaderobier, ryddere, servitör, billettluke-jente och även bartender lite längre fram om jag har tur.
Dvs, ett superallsidigt jobb där jag får testa det mesta och får chans till extrapengar.

Senare gick jag på underklädes-jakt men jag har världens mest mysko bröst uppenbarligen så antingen är de alltför stora i omkrets och sitter för löst eller så är kuporna för små och delar brösten på mitten. Not Hot.

det blev inga underkläder men en tur på Fridays med Drein och en Chicken Finger Sandwich med strips och honeymustad sås. Nam Nam.
Romantisk middag mitt i veckan eftersom jag skall jobba hela helgen.

   

Imorgon är träning planerad, ett spinningpass följt av simming beroende på vad jag orkar. Har stängningsvakt så jag jobbar mellan 10-18 och sen skall jag och Drein kolla på världens mest makalösa lägenhet kl 20.45.
Det kostar 100 kr mindre än den vi har vi och är 17 kvm större. Någonting måste vara fel på den!
Egentligen hade han bestämmt vining på lördag men jag flörtade till mig en titt innan någon annan får se den eftersom jag inte gillar konkurranse. Om den är så bra som den ser ut att vara så vill jag bestämma mig för om jag vill ha den Innan nån annan hinner se den och säger att de är intresserade.
Är man lite trevlig bara så kan man få till det mesta :)

Morgondagen: Fullbokad.

Äntligen.

 Idag fick jag äntligen träna för första gången, skaffade mig nämligen gym-medlemskap på Atletica, ett träningsällskap som erbjuder träning till studenter och ansatta på Universitetet. 750 kr var den lilla summan som jag fick betala för att träna ända tills i mitten av januari. Klockrent.
Var jag utnyttjade idag och dessutom får fri tillgång till är deras simhall. Jag tänkte böjra milt med träningen eftersom min fot fortfarande inte är helt bra. Tips på träning som är milt för foten?
Fokuserar på simmning de närmaste veckorna och sen tänkt att rikta in mig på yoga, spinning och bosu/pilates.
De blir nog bra att starta med. Förävrigt står jag och väger mellan att ta en kurs i tennis, badminton eller klättring som de också erbjuder. Så mycket roligt! Skall använda hösten till att testa allt jag kan :)
Det är sjukt att det kostade 750 kr tills i Januari och jag känner folk som betalar ca 600 för en månad. Sick.

 Var en jättebra dag och vi hade de första rusharna för vår-terminen. De flöt jättebra och jag känner att jag verkligen passar in och det går som det skall. Man ser så naturligt de sakerna som behövs göra så det är aldrig någon som säger åt mig någonting. :)
Jag kan inte beskriva hur glad jag är för detta jobbet och hur Otroligt glad jag är att jag inte är på BI.
Jag kan inte säga det nog många gånger. NO MORE BI!

   

"The Perfect day"

Gårdagen innebar nog den Bästa dagen Ever.
Så otroligt gott och spontant allt blev :)

Lämnade läghenheten vid 13 efter ett misslyckat försök med att få upp Drein vid 10 och åka och bada.
Jag fick något slags ångestanfall och tyckte att allt sög och kom sen på att jag glömt förklädet som jag skulle tvätt apå jobbet och lägger mig då i sängen och börjar grina. 100o smågrejer bullade upp sig och släppte lös igår.
Och dte värsta är att jag vet att jag är sån för att jag inte har tränat på flera veckor. Då blir kroppen helt galen och hela humöret blir förstört.

Vi bestämmde oss iallafall för att åka till Dreins jobb och hämta hans glasögon, så fick jag en chans att se den nya barnehagen eftersom den han var på var tvungen att flytta.
Efter besöket så promenerade vi ner till Majorstuen och med hungern i magen gick vi på restaurangjakt. Och hittade den Bästa asiatiska restaurangen i hela Oslo. Kanonbra priser och allt mellan sushi, thai, kinesiskt och vietnamesiskt på menyn. Servicen var super och maten underbar.
Jag gjorde även ett försök på sushi för första gången men det blev platt pannkaka eftersom jag testade en med tofu som dessvärre såg och smakade avskyvärt. Men det handlade nog mer om min egen smak än hur de lagat den.
Nästa gång skall jag pröva med något annat.

När vi kommer ut från restaurangen har Drein lust på minigolf så vi promenerar upp till Marienlystparken och går en runda på 18 hål.

Score:

Ika: 7 hole in one. Lagom många poäng.
Drein: 4 hole in one. Ca 21 poäng mindre än Ika.

Så det vart väl Lika sådär :P

En promenad senare satte vi oss och väntade på t-banen hem men jag tyckte att 9 minuter var så lång tid att vänta att vi lika gärna kunde gå på bio så det blev en sväng ner till Colosseum.
Hade hört alla prata om "Hangover" och den började lägligt nog 10 minuter senare så ett besök på toaletten och inhandling av popcorn och dricka så satt ve plötsligt i kinosalen och såg på ÅRETS KOMEDI.
Klockren och Galen och Underbar!


Jag ville inte att dagen skulle sluta, den var så spontan och härlig.
Ibland är livet allt du vill ha.

"I Am Jack's Complete Lack of Surprise"

Vi såg den igen härrom dagen. Den kan vara bland mina top 10.
Äckligt bra film.Quotes:

"You are not your job.
You are not how much you have in the bank.
You are not the contents of your wallet.
You are not your fucking Khakis.
You are not a beautiful and unique snowflake.
You are the all-singing, all-dancing crap of
the world."
~Tyler~"The condom is the glass slipper of our
generation. You slip it on, you dance
the night away with a stranger, and then
you throw it away - the condom, that is,
not the stranger."
~Marla~"If you wake up at a different time
and in a different place, could you
wake up as a different person?"
~Jack~


 

"We were raised on television to believe
that we'd all be millionares, movie gods,
rock stars, but we won't. And we're
starting to figure that out."
~Tyler~

"I wanted to put a bullet between the eyes of
every panda that wouldn't screw to save its
species."
~Jack~

"This is your life and itäs ending one minute at a time."
~Jack~

Narrator: "I... I don't know. I guess... when people think
you're dying, they really listen, instead..."
Marla: "-Instead of just waiting for their turn to speak."


Comon people, let's alla get a little bit more cynical shall we?

All in all, a Good day.

Det är så grymmt skönt att vakna kl 7 på en lördag och inse att du kan lägga dig igen och gosa ner dig i sängen. Underbart!
Vaknade andra gången kl 11 och det blev lite sent eftersom jag och Drein bestämmt att vi skulle gå och bada men efter att ha städat lägenheten och diskat en monsterdisk så var kla plötsligt 13 när vi skulle äta frukost.
Diskade fram lördagsfrukost till mig och Drein med mackor, massa pålägg, te, juice och kokat ägg.

Efter frukost blev det en dusch och sen iväg ner på stan för att kika in hos några tatuerare till Drein. Dock var de alla stängda när vi väl kom dit så det blev en tur runt stan på jakt efter skor till mig och Drein. Jag hittade ett par rosa björn borg som var jättefina. Dock vet jag inte helt om jag kallar dte rea när den är nedsatt ifrån 699 till 549. De satt som smäckat men när jag fick ut den andra skon till den som varit framme så var de så olika i färgen att jag skippade dem.
Får försöka hitta dem någon annan stans, dock är jag också lite sugen på ett par svarta. Mer användbart kanske?


   

Nu måste jag bara bestämma mig vilka jag vill ha Mest :)


En sen fika med Gustav och hans nya donna som kom hit för 2 dagar sedan. Var kul att träffa Gurre igen, lilla pojken tillbaka till oslo och lite lättgenerad som vanligt. Det är ovanligt att en sån rättfram och tidvis överärlig människa rodnar när han säger något. Väldigt charmigt. 


  
Det är lungt Gurre, jag tar bort bilden om du vill. Ni var bara så jävligt söta ihop :)

Hemma var vi inte förren kl var 19 och då efter att ha inhandlat en ny bag till pojken som han kan ha när han behöver den på jobbet eller om han börjar träna senare som träningbag. Väldigt nice. (Älskar Converse!)
Och efter det satte vi igång med att baka. Det var nämligen såhär att jag efter Madonna konserten köpte ett bröd som var snurrat med fetaost och pesto och efter det varit helt besatt i tanken på det brödet.

Så vi bakade ett eget bröd och fyllde med bland annat Fetaost & Pest, Ost & Skinka och Köttfärs & Ost. Tänkte att det kunde vara bra att ha i frysen när man var lite hungrig, dessutom helt perfekt för Drein att ta med sig på jobbet eftersom att han inte får man på sitt jobb medans jag bara kan ta för mig. Enkelt och supergott.
Sepciellt med Sallad till.
Just det. Snooze är jättenyfiken av sig och älskar att vara där jag och Drein är. Hon satt och såg på hela tiden medans vi bakade och lagade maten. Söta katt!
Det blev Kanonbra och Kanongott. Supernöjd för att vara första gången vi bakade det på ett helt experimentiellt plan men en deg och ett recept som var lite egenkomponerat och jag inte hade någon aning om det skulle fungera. Ibland så kör man bara en fullträff.

 


Promission: overruled.

Ingen hemresa, inget firande av Alvins 3 årsdag, ingen mormor och morfar, inget träffa lilla Wilma. Inget ledigt.

Jag fick inte ledigt från mitt jobb. Skickade in en skriftlig ansökan så tidigt som möjligt så att de skulle ha tid att kolla scheman och sånt men jag fick ett brev idag där det stog att han inte kunde invilga det.
Skickade ett nytt mail och frågade om det gick bättre om det bara var en dag eller om det passade bättre en eller 2 dagar veckan innan för jag ville gärna komma hem om det var möjligt.
Direkt efterråt så visade Marius mig hur man loggade in på outlook där vi får mail som gäller alla på de olika avdelningarna och då hade vi fått ett mail från Ricardo där han sade att flera hade redan frågat om fri och att han desvärre inte kommer tat kunna ge någon fri de första 3 månaderna eftersom det både är så mycket att göra då och riskerna att någon/några/många blir sjuka i allmänhet och sjuka i svininfluensan är ganska hög eftersom vi har ett såntpass offentligt jobb där det passerar och vistas många tusen människor varje dag. Det går ca 15.000 människor på Blindern och enbart personalen som behövs för att driva allt går upp emot 2000 människor.
Så någon KOMMER att bli sjuk och då behöver de alla på jobb.
Och det får jag ju förstå. Bara trist, eftersom jag missade Wilmas dop och jättegärna ville komma upp till Alvins födelsedag då och träffa alla men då får jag helt enkelt planera det till senare i höst.

Jag kanske hade baklänges besvikelse?
Jag var så ledsen igår fast jag hafft en kanondag
så allt kom kanske igår som jag borde kännt idag?

Hade min andra stängning idag och det gick helt fint. Richard var där och hjälpte mig och vi började förbereda jättetidigt eftersom det i princip inte var några kunder alls idag. Värsta lugna fredagen eftersom detta var första veckan vi hade öppet. Under de två nästkommande veckorna kommer det att trappas upp.
Älskar att vi har historiens bästa steamer och jag kan laga 2-3 hjärtan i samma latte, även laga hjärtan OCH löv i soyamelk vilket är väldigt svårt fetersom den melken så lätt blir för tjock innan den hunnit bli varm nog.

Efter jobbet kom Drein och hämtade mig och vi åkte tillsammans in till stan med t-banen och gick till piercaren för att pierca honom. När vi väl är där och hon skall mäta ut hans industrial så kommer det fram att båda hans öron är för korta. En industrial skulle se jättedum ut på honom för att den skulle bli så kort. Vi överväger en hel del andra men kommer fram till att vi måste tänka på det ett tag.
När min fot har blivigt bra skall jag nog ta en egen men eftersom jag mest skall simma nu i början när jag tränar för att låta foten vila en stund till så är det ingen smart idee att hoppa i en pool full med bakerier med en ny piercing.
Vill att Drein skall göra två

Vår piercare är jättebra och den studion har gjort alla mina och alla Dreins och flera av mina vänners och de tar helt ok priser och smyckena är hel-schyssta. Du hittar de på lilla grensen i Oslo eller på http://www.safaribodyart.no/hovedsiden.htm
Jag vill att han skall ta två Helix på toppen och ha spikes i eller två Helix på sidan.
Den Tragus som jag har är också het men vill att han skall ha nått annorlunda. De han har nu i bröstvårtan och naveln är sjukt heta, älskar dem och att han gjorde dem för min skull!
Det slutade iallafall på en asiatisk restaurang med helt ok mat, inget superfancy sådär (tror jag har otur när det gäller restaurangmat i Oslo) och efter middagen var Drein trött så vi tog en promenad mot t-banen och gick in på en butik med skor och kläder från Saints, Urban, Lee, Converse och Hummel bland annat. Har jättelust på en jacka från Hummel och hittade en sjukt snygg sån åt Drein med. Jag hittade dessutom flera par skor åt både honom och mig som jag ville ha men de hade slut på våra storlekar på alla olika skor. Lite otur eller. Föll stenhårt för ett par vita Björn Borg med rosa text och ett par svarta Kelkoo. Mums.


I'm so ungreatful.

"before time began, there was The Cube..."

Man vet att nått är fel när allt går bra och man borde vart överlycklig och man ändå känner sig helt nere.
Jag saknar att träna så sjukt mycket. Känslan och lugnet jag får av det. Att känna sig riktigt trött och utsliten när man går och lägger sig och sen sova som en sten och vakna pigg och fräsh.

Jag har hafft bästa dagen på jobbet och allt har gått som smort.
Kl 15 var dagen över och jag tog t-banen till BI för att hälsa på Jannie. Hade bestämt i förväg med Lona att mötas där så hon kom en liten stund efter. Så var både Lise och Richard på skolan och Hilde kom med sin lilla Fritz, den bedårande lilla fluffbollen till hund. Satt där i fler timmar och bara snackade innan vi tog t-banen in till stan och gick på Clas Ohlson.
Hilde och Lise drog hem och jag och Lone hamnade på en restaurang i Oslo City helt utsvultna.
Maten jag fick var dock totalt värdelös och det känndes förjävligt att betala pengar för den men det är väl vad man får räkna med om man äter där. -_-
Absolut inget fel på min dag men känner mig ändå helt fucked up och deprimerad. Ett ångestanfall ledde till att jag sprang en runda till Shell och köpte choklad att trösta mig med och nu ser jag på min all-time favoritfilm igen.
Transformers for the win, baby.

Jag älskar Megan Fox.
Hon är det hetaste på två ben vid sidan om Angelina Jolie.
Och NEJ, de är inte det minsta lika.
http://thecount.com/wp-content/uploads/megan_fox300a.jpg

I Love my new job!

Det går jättebra på jobbet och jag älskar verkligen att jobba som barista!
Jag är ju ny men ändå är folk där sjukt trevliga och atmosfären är Så annorlunda jämfört med på Bi. Där går överklassen i Norge och är vana vid service utan ett tack tillbaka.
Att helt plötsligt få supertrevliga kunder som tar sig några minuter att prata med dig utan att du serverat dem i flera månader förvånar mig verkligen. Och all personal som jag jobbar tillsammans med pratar med dig som att du alltid har varit där och får en att känna sig välkommen.

Jag skall tillexempel börja träna med två tjejer som jobbar i en av kantinorna där. Jag har nämligen satt 2 långsiktiga mål för mig själv.

1. Jag skall träna 2-5 ggr i veckan under ett år.
2. Efter 1 år skall jag ta en instruktörkurs.
3. Efter 1-1½ år när jag tagit kursen skall jag ansöka och börja studera.


Det här gör jag av flera skäl. Att träna så många gånger i veckan skall hjälpa mig att bli mer hälsosam och tränad och verkligen göra det till en del av min vana att träna. Jag mår sjukt mycket bättre både fysiskt och psykiskt när jag tränar, kroppen fungerar som den skall och jag gillar och är stolt över den.
Under detta året skall jag träna upp en grundstyrka och grundkondition som skall hjälpa mig att ta instruktörkursen så att jag också kan hjälpa andra att träna. Då får jag träning själv och dessutom tjäna extra pengar.
De extrapengarna kommer i sin tur hjälpa att finansiera mina studier och hjälpa min motivation att träna under studierna eftersom att jag också får betalt för det/gratis medlemskap i gym.
Under det här året skall jag också verkligen fokusera på Vad det är jag vill studera och bestämma mig för någonting.

Livsavgörande beslut...

Varför är inte alla beslut så lätta som det att flytta ifrån Härnösand var?


http://www.youtube.com/watch?v=9LkFXwcf9ok&feature=related

Kelly Clarkson - Breakaway

Da da da'd da da
Da da da'd da da
Da da da'd da da da da

[Verse 1:]
Grew up in a small town
And when the rain would fall down
I'd just stare out my window
Dreamin' of what could be
And if I'd end up happy 

I would pray

Trying hard to reach out
But when I tried to speak out
Felt like no one could hear me
Wanted to belong here
But something felt so wrong here
So I prayed I could breakaway

[chorus]
I'll spread my wings and I'll learn how to fly
I'll do what it takes till I touch the sky
And I'll make a wish, take a chance, make a change
And breakaway

Out of the darkness and into the sun
But I won't forget all the ones that I love
I'll take a risk, take a chance, make a change
And breakaway

Da da da'd da da
Da da da'd da da
Da da da'd da da da da

[Verse 2:]
Wanna feel the warm breeze
Sleep under a palm tree
Feel the rush of the ocean
Get on board a fast train
Travel on a jetplane, far away
And breakaway

[chorus]
I'll spread my wings and I'll learn how to fly
I'll do what it takes till I touch the sky
And I'll make a wish, take a chance, make a change
And breakaway

Out of the darkness and into the sun
I won't forget all the ones that I love
I gotta take a risk, take a chance, make a change
And breakaway

[Bridge:]
Buildings with a hundred floors
Swinging round revolving doors
Maybe I don't know where they'll take me
But, gotta keep moving on, moving on
Fly away, breakaway

[chorus 2]
I'll spread my wings and I'll learn how to fly
Though it's not easy to tell you goodbye, gotta
Take a risk, take a chance, make a change
And breakaway

Out of the darkness and into the sun
But I won't forget the place I come from
I gotta take a risk, take a chance, make a change
And breakaway

Breakaway
Breakaway...

http://www.hippohostel.com/Photos/dive2.jpg

Beklager, denne var ikke för oss.

En lägenhet som är mer sentral får man leta efter.
Men den var mycket skabbigare än den vi har nu och dessutom låg den rakt över Oslos största dealersentrum. Tänk dig att ha en lägenhet som ligger ovanför sergelstorg i Stockholm. Där polisen och knarkarna är hela tiden.
Njae. Tror inte det.

Om jag flyttar så skall jag flytta till något bättre.

Man skall alltid gå frammåt mot något som gör dig lyckligare,
aldrig sträva bakåt, mot något du redan hafft.
Om det du hade då hade gjort dig lycklig hade du fortfarande hafft det.


Coffee, I'm all yours again.

Idag hade jag första dagen på mitt nya jobb och jag var li vrädd.
Drein frågade en del igår om hur dte skulle kännas och vad jag tyckte om det nya jobbet och jag hugger bara ifrån med ett "Jag vill inte prata om det". 
Jag vill helt enkelt inte prata om hur nervös jag var och hur rädd jag var att foten skulle strejka så att jag skulle bli tvungen att bli sjukskriven några veckor till och kanske förlora chansen till det jobbet.

Kliver upp i lagom tid till jobbet och fixar iordning mig lite och äter sen frukost. Jag passar på att äta havregrynsgröt och en banen eftersom jag inte har någon aning om när jag skall få äta lunch och jag har hafft problem med både blodsocker och blodtryck. Svimmningar kommer ganska tätt om jag inte passar på att äta regelbundet. Frukosten tog lite längre tid och jag är livrädd att komma försent på första dagen på nya jobbet. Det är Inte acceptabelt.
Skyndade mig hemifrån efter att ha tejpat foten och fixade håret medans jag väntade på t-banen och sminket när jag satt i tåget. Man får vara lite uppfinningsrik ibland :)
Jag var iallfall i god tid och träffade en av mina nya kollegor, en svensk kille som också hade sin första dag idag. Vi blev visade runt och fick arbetskläder. Mina var som vanligt jätte-stora och dessutom fick jag såklart den enda skjortan i hela högen som var felproducerad och saknade knapphål på vissa ställen :P
Fick byta tillbaka dem till en storlek mindre sen och får helt enkelt leva med att de har de fulaste byxorna i världshistorien på mitt nya jobb. Ibland får man offra utseendet för pengarnas skull, dock tänker jag fortsätta köra på mina stora örhängen och långa naglar. Nån stolthet får man faktist ha!
Jag körde en koll på de andra som jobbade där och tjejerna hade både stort och fixat hår, nagellack, upprullade byxor och egna skor så får dem så får jag. Så behöver jag inte känna mig som världshistoriens mest tråkiga barista.
Värdighet gott folk, värdighet!

Efter rund-turen på 6 av de 7 kaffe-barerna så kom vi till slut till den som jag tyckte var klart mysigast av dem alla och får beskedet som att det skall bli min kaffe-bar hädanefter. Blir skitglad och bryter ut i ett "YESSS!" innuti mig och ser hur min nya chef Ricardo går iväg med min nya svenske kollega.
Det jobbar 2 killar i baren på ca 24 år vardera och helt schyssta killar som inte kunde vara mer olik varandra.
Den ena är en bastant kille som det ut som ur-typen av rockare som finns. Man ser på en gång att bland hans favoritband är Slayer, Iron Maiden, Metallica och Korn med sitt rödbruna bockskägg och långa hår i en fläta nedför ryggen.
Andra killen är den urbana storstads killen. Gänglig halvtunn kropp men kroppspråk som en vit gangsta pojke och både leendet och den feta capen litegrann på sne. Skön mix :)
Degn gick bra även om jag var helt värdelös på att steama på deras kaffe-maskin. Jag kände mig som världens värsta noob och ödelade mer melk än vad jag klarade att steama inna jag i slutet på dagen äntligen förstog hur den fungerade. Inser hur otroligt mycket kraftigare den är jämfört med de jag använt innan och det tar inte många sekunder förren du har perfekt tempererad fyllig mjölk. Deras espresso var dessutom jättegod vilket är ett stort +. Milt sötbitter.

Allt-i-allt en väldigt lyckad dag och även om foten är trött så hängde den med på allt och överlevde min första dag på jobb på 6 veckor. Jag skall aldrig mer ha så lång ofrivillig semester igen! Ika <3 jobb


I got a new addiction...

Som jag har berättat förr så har jag blivigt helt hekta på Texas-hold'em poker och tycker att det är sjukt roligt. Drein har nu hjälpt mig att ladda hem ett program så att han och jag tillsammans kan spela med andra spelare över internet. Det är jättekul att tänka strategi och hoppas på att nästa hand skall bli lyckad och försöka psyka ut de andra.
(haha, det har blivigt så illa att jag drömmer att jag spelar poker hela nätterna:)
Vi spelar såklart inte med riktiga pengar utan kör bara för att det är roligt. Hade aldrig velat lägga pengar i det eftersom det är så lätt att falla i dåliga vanor och jag hade aldrig kunnat lägga pengar som jag vet att jag skall ha till mat och hyra på saker som spel, sprit eller tobak. Jag är stolt över att vara avhållsam och det är nu en del av min livsstil.
Människor blir alltid lika chockade när de hör att jag inte dricker alkohol. Jag röker heller inte men skillnaden där är att jag aldrig har gjort det. (jag har heller aldrig hånglat eller kysst en annan flicka) Jag har inte rört alkohol sedan jag var 16 och trivs jättebra med det. Jag njuter av att festa, umgås och gå ut och dansa som andra gör, skillnaden är att jag dricker energi-dryck istället för att hålla igång kroppen. 


Snooze sover på min mage medan jag spelar nät-poker


Förresten, pratade med Richard imorse och han är på besök hemma i Tromsö och ringde mig vid 10 tiden med den sköna kommentaren "ok Erika, jag vågade inte ringa någon annan för jag trodde att du var den enda som skulle förstå.
Jag vet inte vart jag är.
Jag sitter på en busshållplats nu och det skall tydligen komma en buss om 25 minuter och jag har suttit här i 3 timmar nu. Jag vet att jag drack en halv flaska rom igår och att varje nytt ställe vi gick på tog jag 2 Jegermeistershots. Jag har på mig helt andra kläder än när jag gick ut igårkväll men det roliga är att de är Mina kläder. Jag har också ett taxi-kvitto på 600 kr i fickan som jag heller inte minns. My GOD what a Night!"
HAHAHA, Richard, jag Älskar dig, du är fullkommligt underbar :)

Idag har vi iallafall vart flinka och städat. Drein hade bestämmt sig för att ta över en av mina garderober eftersm han klagar på att hans kläder jämt luktar surt för han tidigare hade dem i förrådet tillsammans med både skor, min källsortering, verktyg och annat så nu fick jag snällt ge ifrån mig ett av mina skåp. Jag offrade dessutom min skohylla till honom att ha t-shirts i och til slut blev det ganska bra.
I tillägg till att sortera och omorganisera 2 garderober och ett förråd har jag dammsugit och tvättat kläder och sängkläder. Fick en spasm igår när jag såg Verminators om en tjej som hade köpt en säng och en soffa billigt över internett och sen efter någon månad märkt att hon hade massa bett på kroppen och både soffan och sängen var infekterad av olika parasitiska insikter som levde på hennes blod och hudavlagringar. Äckligt!
Var tvungen att tvätta alla sängkläder idag och skall tvätta alla sofföverdrag imorgon.
Drein tog på sig uppgiften att städa och skrubba hela badrummet, diska och skura på och i skåpen i köket, alla bänkar och spisen. Äntligen har jag fått en hemma-man som hjälper till lite mer :)
Jag har också hunnit sy till linnet jag köpte på Carlings igår och laga mina fina skor ifrån NESTE STOPP som hade släppt i kanterna där kardborrbandet satt. De var ett riktigt fynd för strax över 100 kronor för några som ser så snygga ut och är så otroligt bekväma.
Det blev också en del shopping på apoteket för min del, man måste göra vad man kan för att fixa foten och min stackars hals som ännu inte är bra. Passade också på att ta ut lite extra tabletter till Lona som också har en inflammation fast hennes sitter i benen och min i foten. Måltidsersättningarna såg bara så mumsiga ut att jag var tvungen att köpa dem med, de är jättesmarta att ha med sig på jobb om man är osäker på när man skall få tid att äta.

I'm all set for tomorrow. New job, new chances.

   

Inför ett nytt jobb.

Ush, jag är jättenervös inför att jobba på måndag. Första dagen på nya jobbet är alltid värst och då vet du inte helt vad du håller på med och blir mest domderad runt. Som tur är sitter ju espresso i blodet på mig nu och jag hör på en gång om mjölken inte är riktig och mina fingertoppar vet exakt den rätta temperaturen på mjölken. Att alltid sträva efter den perfekta Caffe Latten med det perfekta mönstret är en yrkes-stolthet.
Jag hoppas jag får stå vid steamern och kvarnen hela dagen.
Det jag just nu är mest nervös för är att min fot totalt skall strejka. Egentligen ville läkaren att jag skulle hålla foten i ro i helt över en vecka och hade jag jobbat hade jag blivigt sjukskriven. Men jag hoppas på det bästa och skall ta med mig mina egna joggingskor, som är de jag har med bäst dämpning, och ha dem tills jag fått tillåtelse av dem att gå och köpa ett par joggeskor som jag bara skall ha på jobbet.

Förövrigt så har jag verkligen fått bi-effekter av de inflammationsdämpande tabletterna. Som jag totalt ignorerar för jag behöver att de läker min fot snabbt så att jag kan jobba på måndag. Då gör det inte så mycket att jag har

Magsmärter, kramper i buken, fördröjningsbesvär, utslag, yrsel, förstoppning, sömnlöshet, irritabilitet, kramper, skakningar och eksem.

Det kan jag leva med. Så länge foten blir bra.Cappuccino Någon?

Till Wilma.

Mitt kort till Wilma:

Till Wilma
Jag vet att du är den tuffa tjejen som kommer springa fortare än någon hänger med.
Gör alltid det och följ din egen väg och vänta aldrig på att någon skall göra någonting åt dig
när du kan göra det själv. Se slutligen till att vara upptagen med att leva och inte planera!

Många kramar på dop-dagen från Moster Ika!


   

Courage: Courage is not the lack of fear, but following your heart inspite of it.

Det är nog det bästa råd jag någonsin kan ge henne och så jag försöker att leva mitt eget liv. 


Another game, darling?

Kan inte Wilma få paketet snart då! Jag längtar ju efter att få lägga upp bilderna på presenten men då kommer Thessie tat bli besviken att hon hann se bilderna innan hon hann få paketet till Wilma :P

Igår hade jag en promenad-dag iallafall!
Var ute och gick utan kryckorna och det gick helt ok så först åkte jag till Tandläkaren efter ett smärre intermezzo med Drein på morgonen. Vi skule båda upp samtidigt så jag steg upp lite innan honom och fixade iordning mig och käkade frukost medans han segade. Så när vi skulle gå hemifrån började det minsann bli bråttom för honom. Tyclte att han steg upp lite väl sent, 20 min innan han skulle gå, och då satte han sig på en stol i köket för att titta på mig när jag fixade mig.
Och sen när vi skulle gå blev han såklart så stressad att han inte hittade sina nycklar till barnehagen.
Jag gick ut för att vänta och började gå emot t-banen så jag inte skulle bli sen till min timme och eftersom jag visste att han skulle hinna ikapp mig eftersom jag inte kan gå så snabbt på min fot. Först ringer han mig och kollar om jag sett hans nycklar vilket jag såklart inte gjort och sen kommer hans springande efter någon minut och ger mig en snabb puss innan han springer vidare, utan nycklar, till sin buss. The Drama!

Kommer till sist in till tandläkaren varpå sköterskan frågar mig om jag är nöjd med min blekning och blir helt satt ut när hon får ett "Nej, det är jag vekrligen inte. Jag trodde resultatet skulle bli mycket bättre och det är fortfarande fläckar kvar på vissa ställen och hörntänderna lutar mer emot gult än vitt" Hon stammar något tillbaka om att det var synd och att hon skulle få tandläkaren till att se på resultatet.
Jag får komma in till henne och sätta mig i stolen och förklara situationen. Hon frågar om jag har hafft några ilningar i tänderna och eftersom jag inte hafft dte får jag en till bleknings-spruta, råd om att sätta blekmedel i den nedre skenan 3 ggr mer än i den övre och en till putsning över tänderna för att få bort de fläckar som hon missat förra gången.
Så bra dte kan bli om man klagar lite ibland :)

Snart kommer jag också att se ur såhär
http://www.worldofstock.com/slides/PMO2532.jpg

En tur hem efter besöket hos tandläkaren och jag får veta att Hilde, som jag skulle träffa och fika med, har fått svin-influensan tillsammans med sin kille så nu ligger båda hemma i isolation och har inte lov att komma ut förren karantän-tiden har gått ut >-< Taskig sits!
Så jag åkte ensam och titade på en av de lägenheterna som jag sett ut men när jag kom dit så var den både mindre och av sämre standard än den vi har nu så viljan att flytta dit fast den låg supersentralt var väldigt liten.
Då är min och Dreins mycket finare :)

Sen hade foten fått nog med träning den dagen och ville mest ligga och ta det lugnt resten av kvällen som avslutades med kycklingortillas, chips och dip och Poker på tv. Tycker att det är riktigt roligt att titta på nu eftersom Drein har förklarat reglerna för mig. Det slutade med en kortlek, små röda plastbrickor att använda som marker och en omgång med klädpoker i sängen. Drein kunde dock inte acceptera att jag spelade av honom alla kläderna först och han satt och var världens sämsta förlorare i sitt täcke och gav sig inte förren han spelat ner mig till iallafall underkläderna.
En sån lyckad kväll! <3

Fröken Bagare

Tänk om man hade en pojkvän som gillade bakverk.
Jag saknar att  baka allt möjligt som jag gjorde förrut men det är inte lika
roligt när man äter det ensam och inte kan bjuda någon på det eller dela med sig.
Dessutom är det inte hälsosamt att äta allt själv.

Jag saknar

Amerikanska Muffins
Blåbärspaj
Chocolatchip cookies
Kanelbullar
Kladdkaka
Äpplepaj
Vaniljkaka
Rullrån
Chokladkaka med glasyr
Falsk potatisbakelse
Gulerotkake
Brownie
Toscakaka

Kanske det ligger en konditor utbildning i min framtid :)socypath.winwab.com/.../07/blueberry-pie.jpg

Min fot styr mitt liv.

En lugn dag som jag spenderade i solen har ändå på något sätt resulterat i en sån ond fot och trötta händer och armar från att hoppa på kryckorna att jag helt enkelt inte orkade träffa Lise och Hilde ikväll. Jag längtar verkligen efter sällskap och det hade vart härligt att träffa tjejerna. Men efter at jag och Drein ätit kyckling tortillas och jag fixat till mig för att gå iväg hann jag bara komma till t-banen innan det blev för jobbigt och jag var tvungen att inse att det nog är bäst för mig att stanna hemma nu i ett par dagar till.
Lägenheterna jag och Drein skulle titta på var inte så fina iallfall så vi struntade i att gå.Imorgon skall jag ju ändå ut för att gå till tandläkaren för mitt efterbesök och kolla mina tänder och jag hoppas att de kan fixa dem så att de blir riktigt så fina och vita som de lovar att tandblekning skall kunna fixa dem. Är inte alls nöjd med hur de vart under de här veckorna och blekningen borde ha klarat att göra dem mycket finare än så.
Jag skal kräva mer av dem eller be om pengarna tillbaka, annars borde konsumentverket kunna hjälpa mig att få pengarna tillbaka eftersom varan inte varit så bra som de utgett den för att vara.
Efter det så skall jag antingen träffa Hilde för en kaffe eller gå och se en av mina favoritlägenheter. Vi får se vad som kommer först.


Tristess och rastlöshet

Det är sjukt tråkigt att sitta hemma hela tiden när man inte ens får träna. Känner hur jag sitter här och blir mer rastlös för varje dag. Jag hade så gärna velat åka till Töyenbadet och simma och sträcka ut mig i vattnet men jag har verkligen lovat mig själv att inte fuska eftersom det är så viktigt att foten är helt bra till på måndag. Den behöver all vila den kan få (men just nu känns det mer som att den ligger i koma än att den vilar)

Det positiva är iallafall att jagskall på två lägenhetsvisningar ikväll med Drein. Om vi inte bestämmer oss för att stanna hemma och mysa istället. Egenligen är det inte några som jag känner mig jätte-peppade för men tänkte att man kan gå på dem ändå för att se vad som finna ute och för att få se några andra människor. Jag cravar sällskap!
Nästa vecka kommer visningar på mina 3 favoritlägenheter! En speciellt som ligger på Grönland, det är bara en t-bane station ifrån sentrum och du kan lätt gå in till sentrum på 5-10 minuter. Att den hade balkong är viktigt för oss om man tänker på katten. Hon har vant sig vid att få ligga ute på balkongen på dagarna och helst en på backplan så att hon kan få börja vara utomhus.


Nu väntar min gräsmatta på mig. Katten och jag <3

Fröken hemmafru.

Lilla rastlösa hoppe-flickan på ett ben och kryckor är så rastlös att hon inte klarar att sitta stilla iallfall.
Så dagen börjar med att gå upp och äta sin vanliga potion supergröt, 1.75 dl havregryn, 2 dl vatten, 1 dl soyamelk för att få den lite sötare så du slipper använda så mycket sylt, och lite salt. Sen in i micron i 3½ minut så är min gröt perfekt.
Sen var det på med ryggsäcken och hoppa iväg till posten för att posta Wilmas paket, sen iväg på affären för att handla. Hoppade runt som ett fån inne på affären med båda kryckorna i en hand och rullkorgen i en annan men fick till slut med mig allt. Ner med matvarorna i ryggsäcken och på vägen hem igen.

När jag var hemma satte jag igång att laga en av Dreins favoritmaträtter, Lasange. Den är dessutom jättelätt att dela upp och potionera och antingen frysa eller lägga i matlådor till Drein att ha med sig på dagiset.
Eftersom jag jobbar på ställen där jag får mat inkluderat är det ganska viktigt att Drein får riktig mat med sig på sitt jobb.
Lasangen vart superbra! Jag är drit-flink! :)

 

Vid 15 så kom Christopher hit. Min fantastiske frisör gör hembesök och klippte av och upp håret mer än han gjorde förra gången så nu är det inte längre ner till svanken. Jag älskar det och det rör på sig mycket mer än det gjorde innan!
Jag börjar mitt nya jobb på måndag och har lust att vara sommar-fräsh då och dte är ju inte säkert att man kommer ha tid att klippa sig på en stund nu när man börjar nytt jobb. (är så spännd inför måndag!)

 

Mr. Clinton, you can save me Any day.

Jag blev så lättad igårkväll efter att ha hört nyheter som jag väntat på.
Jag har följt fallet med de två amerikanska journalister som blev arresterade på gränsen till Nordkorea under konflikten som blossade upp där i mars och de båda vart dömda och erkände sig skyldiga och fick straffen 12 års straffarbete.
De var där för att sprida information och ta sig in i ett land som totalt stängts ner för omvärlden pga oro för landets innevånare. Laura Ling gör väldigt många bra dokumentärer och jag har sett flera av dem och hennes jobb i samarbete med bland annat Oprah, som hon gästar regelbundet och tar upp jobbiga sammhålls-saker.

Igår får fd.president Clinton Nordkoreas diktator för att förhandla lös dem och efter det diplomatiska mötet så benådas dem båda och Clinton får lov att ta dem med hem med sitt plan redan samma kväll.
Han åkte dit på eget bevåg, utan uppmaning från någon, för att be om ursäkt och förhandla för deras liv, något Bush Aldrig skulle ha gjort och något som President Obama inte är i stånd till i den position han är just nu. Det är fantastikt att han på eget initiativ tar sitt eget plan och åker till Nordkorea och ber om ett diplomatiskt möte.
Det är vad jag kallar en man som gör som han säger. Lots of talk, even more action.

http://nyheter.se.msn.com/article.aspx?cp-documentid=149004533

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5605530.ab

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=556296

http://www.dagbladet.no/2009/08/05/nyheter/utenriks/nordkorea/clinton/7516425/

En vecka i stillhet, hur står man ut?


Så efter att ha gått runt halva sinsen så hittade jag äntligen till hjelpemiddelsentralen för att hämta ut mina kryckor. Självklart så håller de på att bygga om trikkspåren så bussen stannar 500 meterifrån på en omväg istället för 50 meter. Hade sjukt ont i foten när jag kom fram och de höll dessutom öppet 10 min extra för min skull eftersom jag inte hann dit i tid. De fick också guida mig per telefon för att jag skulle kunna hitta dit alls. 2 kryckor rikare hoppade jag in på kiwi och fick köpt lite vatten, en smoothie och en bit choklad för att få upp mitt blodsocker efter promenaden från helvetet och satte mig sen på bussen ner mot stan för att möta upp Drein.

Behövde hitta en present till lilla Wilma, det jag inte hafft tid med pga rent hjärnsläpp, förkylning och problem med foten men eftersom den lilla prinsessan hade dop-dag igår är jag ju självklart tvungen att hitta något fantastiskt åt henne :)
Av en ren slump och absilut inte i den affärne jag tänkte att jag skulle hitta något alls så hittar jag den perfekta grejen till henne som imorgon skall stoppas i ett paket och skickas. Bild kommer!
Förresten har jag hittat metoden jag skall fixa mina bröst när jag blir äldre och naturen har hafft sin gång.
Det snyggaste smidigaste resultaten som jag sett. Du använder en gele för att "fylla ut" brösten så du använder det som redan är där men gör de bara fylligare. Priset var rätt ok och man slipper operations-ärr och silikon/saltlösnings inlägg.

http://www.akademikliniken.se/Fore-_Efterbilder/Brost/Injektionsbehandlingar/Macrolane/

Dumma trasiga fot

Jag har fått senbetennelse i foten. Min stackars plågade fot har fått en seninflammation och jag får inte lägga vikt på foten på en vecka, äta inflammationsdämpande och smärtstillande medicin och tejpa foten med sportstejp.
Fantasic.
Om den inte är bättre på en vecka (gud förbjude, jag skall ju starta nytt jobb och jag kan inte starta den med en sjukanmälning) så skall jag komma tillbaka. Men crap! Nu får jag ju inte träna nått heller, jag som tänkte få en sån fin start på mitt nya jobb genom att använda min sista lediga vecka med att träna. Crap.

Theese pills better help.

Min fot är trasig.

Jag har hafft ont i foten i 3-4 veckor nu, mitt i den övre trampdynan så att det strålar ur smärta ut i de 2 mellersta tårna när jag tar ett steg. Det har egentligen inte varit så farligt men de 3 senaste dagarna har jag hafft allt svårare att gå och idag har jag inte kunnat lägga vikt på foten alls.

Eftersom min fastlege hade stängt för dagen så ringde jag till sjukvårdsupplysningen och satt där i telefonkö i 13 minuter innan jag kom till en kvinna som kopplade mig vidare till skade-avdelningen. Där hade jag turen att sitta i telefonkö i 48 minuter. 48 minuter! Jag lade på luren och ringde upp till sjukvårdsupplysningen igen som denna gången svarade på en gång och därefter gav mig ett direktnummer till skade-avdelningen där de också svarade med en gång.
Fick rådet att vänta tills imorgonbitti och ringa fastläkaren och få en akut-tid och se vad som händer därifrån.
Jag skall ju jobba på måndag! Jag kan inte börja mitt nya jobb med en trasig fot som jag inte kan stå eller gå på. Det blir katastrof. What to do!?

Resten av kvällen spenderar jag med American History X.


När en liten flicka skall döpas!

Idag är min lilla syster-dotters dopdag.
Tyvärr var ekonomin så tajt att det inte blev en till resa hem men jag kommer i september och längtar jättemycket tills dess! Då får jag träffa den lilla prinsessan igen och även min gudson Alvin som jag saknar sjukt mycket.

Det är svårt att jämföra mig själv med Thessie ibland. Vi som systrar är så extremt olika men sättet vi pratar, resonerar och tänker följer ofta samma vägar. Vi har kropps-språk och röst som liknar på varandra.
Men hon bor i Härnösand, staden vi båda föddes i, hon har aldrig bott någon annan-stans och hon studerar, har hus, 2 barn och man som allt har ursprung i Härnösand. Och hon är lycklig med det.
Jag är den rastlösa personen och har nog alltid varit det. Jag har svårt att lugna ner mig, jag gick gymnasium i Sundsvall, ca 6 mil ifrån Härnösand och hade då längtat i år efter att få komma ifrån den staden. Så fort jag kunde flyttade jag hemifrån till en lägenhet bredvid mina morföräldrar och har inte haft kontakt med min far sedan jag var 14 och minimal kontakt med min mor sedan åldern 17/18.
Direkt efter gymnasiumet flyttade jag till ett annat land för att komma ifrån min hemstad och alla människor och negativa delar av min familj som finns där. Efter det har jag bott på 4 olika ställen här i Norge och att jag nu bor med min pojkvän är något jag aldrig trodde skulle hända. Ibland tycker jag fortfarande att det känns som att han är på besök i min lägenhet.

Allt detta och ändå finns det ingen som förstår mig så bra som Theres.

Jag längtar hem till Thessie, Samuel, Alvin och Wilma. Familjen. Med mormor och morfar.
Underbart att ni alla räknar mig som en del av er. <3

Grattis på dopdagen lilla prinsessa!!!The day when all Hell broke loose...

Idag när jag inte har hafft mycket annat att göra än att läsa nyheterna har jag mest suttit i soffan och gråtit.
Idag var en fruktansvärd dag.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5595080.ab

Den här stackars grabben har legat död vid motorvägen i flera veckor utan att någon lagt märke till honom. Det är ingen som har anmälts saknad och jag hoppas nu att det är någon som känner igen honom så att han äntligen kan få komma i en grav.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5595549.ab
http://www.dagbladet.no/2009/08/02/nyheter/skyting/innenriks/oslo/7480961/
http://www.dagbladet.no/2009/08/03/nyheter/innenriks/drap/7484830/

Det här är två t-bane stationer ifrån mig. Jag passerar den här platsen minst 2 ggr Varje dag.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5594286.ab

 De här stackars människorna blir inte bara hotade och rånade... När rånarna tvingar dem att lägga sig på vägen lägger de upp en döds fälla för dem. Tänk att bli tvingad att ligga på vägen och inte våga stiga upp för rädslan att bli skjuten, så höra lastbilen närma sig och be för att den skall se dig i tid men istället kör över dig.

http://www.dagbladet.no/2009/08/02/nyheter/pakistan/utenriks/drap/7478010/
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=565294 

Man Bränner inte människor levande nu för tiden. Det Gör man bara inte. Precis som att man inte hänger någon, man stenar inte någon till döds och man kortfäster inte någon i 2009. Det här är helt sinnessjukt.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=565332
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article5594645.ab

Över 700 människor döda. 700.

http://www.dagbladet.no/2009/08/01/nyheter/homofobi/utenriks/drap/israel/7468919/
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=565287Varför vill man döda någon bara för att de älskar en människa av samma kön? Vad är poängen med det? Ju mer kärlek, desto bättre? No?

Sådana totalt onödiga handlingar som resulterade i Så mycket lidande och smärta för alla inblandade. Ibland undrar man vad som rör sig i folks huvuden som sätter igång sånt oprocoverat våld och riktar det emot kvinnor och barn, emot någons religiösa åsikter, emot deras val av partner och val av sätt att leva sina liv. Det är oacceptabelt.
Du har egentligen bara kontroll över ditt eget liv. Det är bäst för alla om du bara väljer att sköta det utan att frösöka påverka hur andra lever sitt.
Jag hörde en otroligt bra sak en gång "om alla gifte sig med en av en annan ras så skulle rasism till slut sluta exsistera"
Comon people, lets just Love eachother?


Ikke kom her å pröv deg!


Don't you just hate it when you've finished the whole thing and saved it a bunch of times meanwhile, then when you upload it, it just vanishes.

Gårdagen började så kanonbra och jag steg upp kl 10 och gick ut och joggade 3.48 km innan frukost. Man känner att man har kontroll på dagen då och jag Älskar känslan när man har gjort någonting och genomfört något som man egentligen inte trodde att man skulle orka göra men gjorde iallafall. Den är oslagbar.
Nu har jag dessutom fått tillbaka min fina mage. När Drein var i Sverige var jag jätteduktig med både mat och träning och höll igång en hel del under de veckorna och magen blev riktigt platt och fin. Självkänslan kom också upp på topp.
Men. Så när jag åkte till Stockholm kom självklart "semester-magen" och blev svullen och uppblåst och var inte alls som den skulle. Det har tagit mig lite över en vecka med regelbundna måltider och träning för att få tillbaka den i balans och nu känns den superbra och inte alls så spännd och obehaglig längre.
Det är sjukt också hur mycket bättre man mår när man tränar, jag är helt beroende på det bästa av sätten och jag jobbar på att göra det här till en vana och inte bara en period av mitt liv som det varit tidigare.

Imorse när jag vaknade var känslan heeeeelt annorlunda. Då kände jag förkylningen riva i halsen och jag hade väldigt svårt att svälja och fick tillbaka för den dumma kommentaren som jag gjorde härrom dagen... "jag har bättre immunförsvar än Drein" Dumma, dumma jag.
Den här början på en förkylning skall bekämpas, litervis med vatten, vitt och grönt te, frukt i form av nektariner, kiwi, honungsmelon och plommon och c-vitamin A-D-E och Omega-3 multivitamin tabletter. The flu? I think Not.
Min snygging var dessutom snäll nog att både diska vår monsterhög med disk och gå på affären och köpa CURAMED åt mig. Mina rå-melks tabletter med c-vitamin brukar få mig tillbaka på benen på bara några dagar.http://www.pdphoto.org/jons/pictures3/fruit_2_bg_020203.jpg

Jag hade tur med underhållningen idag iallafall. 2 avsnitt av Deadliest catch skall nog få mig peppad nog att bli frisk och fram tills det börjar skall jag se klart på Verminators.
En stackars man på 91 år skulle skörda på sin gård och råkade köra på ett bo med afrikaniserade bin med sin traktor. Han vart stucken 1000-tals gånger innan han klarade av att ta sig hem och det krävdes 12 dagars intensiv-vård på sjukhus innan läkarna hade klarat att ta ut alla gaddar som satt fast i hans kropp, mestadelen i ansiktet och på armarna som var oskyddade från kläder. Läs mer på http://en.wikipedia.org/wiki/Africanized_bee

Bästa citatet jag hört idag:
Get busy dying or get busy living!

Lugna tider. Lugna stunder. Välkommen lugn.


Planen var att gå ut och dansa igår men jag var så seg hela dagen och det slutade med att vi först gjorde superburgare hemma, mina goda ovo-vegitariska burgare med Massa grönsaker och fiber-hamburgerbröd och Drein med klassikern med kött och ost.
Efter middagen åkte vi in en tur till Oslo City och lade ett besök till Platekompaniet och inhandlade RAMBO triologin (ja, jag väljer medvetet att inte räkna in Rambo 4: John Rambo, http://www.imdb.com/title/tt0462499/, eftersom den filmen inte känns som att den hör till den övriga historien. ) och även American History X.
Både Rambo: First Blood och American History X är 2 av mina absoluta favoritfilmer, Rambo för den Klockrena action som de har i filmen.

http://2.bp.blogspot.com/_RP-7rhkOww0/RubD_-6qQpI/AAAAAAAAAGM/wGNaKVnqGa8/s320/First_Blood_PICE4016.jpg

" -No, I did'nt come here to save Rambo from you, I came here to save you from Rambo"
" -You won't have to find him, He will find you"
" -Who do you think he is, God? -No... God has mercy..."
Kan det bli bättre? Kan det bli mer manligt? Trur ikke det, :)


Idag var det strålande väder för en gångs skull så jag tog med mig katten och pojken till parken efter ett kort besök på affären för att köpa lite bröd, ost och hallon. Väldigt park-vänlig mat. Bikini, sol och Yatzi! och efter en stund kom Lona och mötte upp oss varpå den fortsatt förkylda Drein åkte hem med en över-varm katt och hon och jag låg kvar nån timme extra i parken (jag vann spelet för en gång skulle och Lona fick inte Yatzi! en enda gång som hon brukar:)

     

(det kliar i min hals)

RSS 2.0