Vacation, here I am!

Mycket action! Det är typ konstant 30 grader här och hett som bara den och jag njuter! Vi har gjort det mesta men vi börjar på torsdag ca kl 7 då jag och drein bestämmer oss för att trimma hans hår.

Jag hade bara tänkt att toppa det som jag gjort flera gånger förr men han vill att jag skall ta lite mer och klippa det kortare.
Resultatet blir en frisyr som mest kan beskrivas som en väldigt öppet homosexuell man som troligtvis spelat statist under ett avsnitt av Beverly Hills 90210. Dvs otroligt fult. Fult och mesigt.
Så Drein bestämmer sig för att vi skall klippa av alltihop. Kort Kort Kortare.
Det tog mig 2 timmar att få till det med Gud vad snyggt det blev.


   
Före                          Efter

Sen har vi båda utvecklat en hälsosam fetish för kycklingsallad, gärna med vitlöksbröd vid sidan om.
Det är så svårt att laga mat i den här värmen och man är inte riktigt sugen på att varken äta och för den delen absolut inte äta något varmt. Måltiderna krymper och man dricker istället kopiöst mycket vatten och jag dricker hellre en smoothie till lunch än äter något.




Jag och Drein utforskade en ny strand härrom dagen när det var som varmast, vi kom inte iväg förren kl 14 ner på stan efter att först ha gått förbi affären och köpt Drein några linnen. Har Aldrig sett honom i linne förrut och han har alltid sagt att han hatar det så jag har inte tagit upp det men den dagen kläcker han ur sig "kan vi inte gå in på HM och köpa några linnen till mig innan vi åker iväg" jovisst tyckte jag glad som bara den :)
Han var sjukt het i det! Och med nya frisyren har min kille blivigt värsta strand-hetingen.
Jag, och min pigment-fria hud, har faktist fått lite bränna. Jag har hafft hjälp av flera veckor behandling med tanning-lotion men resultatet jag kommer upp i är ungefär samma hudfärg som andra människor har när de Inte är solbrända.
Är man född rödblong, utan pigment med fräknar får man leva med det.

   

Sen var det då dags för Jannies födelsedag!
Det lilla jente-barnet förtjänades att firas och först var vi ute en hel dag på en av öarna. Var jätte-härligt väder och vi tog båten på 15 minuter ut till Langöyene där det både var lätt att ta sig till båten, och liten promenadväg dit så fanns både en härlig strand, volleyboll bana, kiosk, toaletter och gräsplättar. Mys!
Vi låg där hela dagen och stekte oss och grillade korv och kännde lite på vattnet, var jättehärlig och jag gick och doppade mig lite för att svalka av mig.
Efter den dunderdagen så tog jag och drein båten in till stan igen, kom precis i tid att hinna med bussen till stationen och i tid att exakt hinna med en t-bane hem till Helsfyr och chilla i några timmar.
Duscha och smörja in min Svårt Brända Kropp. Jisses amalia! Jag som smörjde in mig med 20/25 innan jag gick hemifrån och smörjde mig med 15 flera gånger under dagen. Alla som var där brände sig riktigt och mina lår känns även nu, 2 dagar senare, like there on fire!
Jag åkte iväg sen och träffade samma gäng + Richard poch äta middag på Olivia, italienskt och mummsigt!

Sen iväg till T.G.I Fridays och drinkar i ett par timmar innan kvällen slutade på Elsker, Richards favorit gay-klubb och en jäkla massa faboules dancing till massa slager. En perfekt dag!


            


Så var den en sista sak igen och det är att vi idag stereliserat, vaccinerat och chip-märkt katten.
Första stället jag ringde till ville ha 1500 bara för stereliseringen så jag bokade tid hos dem eftersom att genom att sterelisera henne Innan hon har blivigt könsmogen så minskar man risken för att hon skall få cystor i magen och det blir dessutom lättare hormonmässigt att bli balanserad.
Iallafall tyckte jag att dte var lite dyrt och gick ut på www.gulesider.no och kollade med fler djurkliniker.
Den jag valde att ringa till hade ett pris på 1200 för sterelisering eller 1450 kr för sterelisering, chip-märkning och vaccination så det priset var taget!
Var och lämnade henne imorse kl 11 och när jag gick ut därifrån började jag gråta och var tvungen att ringa Thessie som fick trösta mig. Jag visste ju att hon var i trygga händer men det var ändå jobbigt att lämna ifrån mig henne till en operation och första gången jag låter en främmande ta hand om henne.
Nu är gumman hemma igen och sjukt groggy. Hon går som att hon drogat i 15 år och skelar med blicken åt alla håll och kanter och sätter sig att stirra in i saker som är 2 cm från hennes ansikte, stackaren. Men hon har blivigt chip-märkt så nu heter hon officiellt och på papper Snooze, Ägare Erika Hemström och Daniel Olofsson. <3

   


Secoundhand shopping: success!

Igår var jag och Sanna på Fretex och fyndade.
Och vad jag hittade är helt otroligt!
Jag kommer in i det första stora av de 3 våningar stora lokalerna och där står de!
Lådorna i svart rotting med sittplats som jag letat efter!



Kollat på många liknande i andra butiker men antingen är de för små och säljs för 3-400 kr/st eller så finns de bara på design-möbel affärer och kostar där emellan 2-5000 kr/st.
Jag vart helt salig med en gång och sprang över och bokade dem. Problemet var bara hur vi skulle få hem dem men Sanna hjälpte mig att bära och på så sätt fick vi hem dem. Idag har jag ont i armarna men de var värt det!
Det fantastika är också att de egentligen bara var 2 av den största storleken som stod där för 250 kr/st (!!!) när jag så öppnade locket var det en till mindra storlek innanför. Öppnade Det locket och hittade en Till mindre storlek.
Så, 6 lådor med sittkudde och infodring för 500 kr.
Jag är Sjukt nöjd.



.

Sen hittade jag bara lite annat onödigt. Fin sjal 19 kr och nya packer med strumpor för 39 kr.
Drein klagade härrom dagen på att alla hans tunna sommarstrumpor var borta och om jag hade sett vart de tatt vägen. OPS! Gissa vem som stulit dem? hehe...
Så han fick tillbaka alla sina, trodde nämligen inte att han kunde ha dem eller att han föredrog att ha de andra men tydligen inte så då får jag snällt nog gå och köpa mig egna strumpor.

Igår började jag på jobbet 13.30 efter att jag sagt hejdå til Sanna, som skulle åka hem efter sitt vecko-långa besök, så jobbade jag dagen ut till 18.30 så det var soft. Efter jobbet så kom Drein och hämtade mig och vi gick en promenad ner till Oslo City och gick in och köpte Burgare till Drein och grovt hamburger-bröd.
Sen hem så lagade Drein till maten och jag fixade pommes-friten och alla grönsaker och sen var dte bara att njuta!
Var ungefär ett år sedan som jag åt mina läckra ovo-vegitariska ört-burgare.
Eftersom jag inte gillar kött så mycket och speciellt inte kött som blivigt malt och sen ihop-pressat är det här perfekt för mig. Gottgott med majonäs, sallad, gurka och ketchup.




Idag vaknade jag med ont i halsen. Det är typiskt när jag inte börjar förren 12 och hade tänkt gå ut och jogga en runda innan jobbet. Men jag vågar inte riskera att bli sommar-förkyld nu när jag är på min andra upplärningsvecka på jobbet och jag har min första semester vecka nästa vecka och Thessie och hela familjen kommer och hälsar på.
Låg kvar i sängen och vilade med mitt lilla monster till katt som hade tagit en hel kudde alldeles själv  och var jätte-mysig med mig. Nyss ätit havre-gryns gröt, druckit te, ätit en banan och tagit alla vitaminer jag har hemma.
Nu skalljag vitamin-chocka kroppen att må bra tills imorgon!


Secound hand, it was To long ago!

Idag skall jag och Sanna ta en tur till FRETEX
stora lokaler och kolla secound hand grejer.
Glädjer mig väldigt mycket! Det var en sak som jag gärna håll på med förrut men som liksom
blivigt borttappad på vägen. I härnösand där jag kommer ifrån har vi inte mycket möjlighet till det
men nu när jag bor i storstaden så vimmlar ju det här stället av sådaa butiker!

Efter jobb skall Drein komma och hämta mig så skall vi laga Hamburgare (!)
Folk somkänne rmig vet att jag inte äter det. Eller kebab, pizza och annan skräpmat
Såvida inte pizzan är hemmagjord och pålägget själv-valt.
Men i lördags så hittade jag mina ovo-vegitariska ört-burgare!
Namnam!

Idag och ikväll skall njutas...


Shopping girl.

Äntligen har jag hafft lite tid att ta mig några shopping-rundor. Fick ju lön för 2 veckor sedan men har hafft så fullt upp med att jobba massa övertid och första veckan på nya jobbet så har inte hunnit med det allra minsta.
Men nu har jag införvärvat ett par heta plagg, en del av dem som jag fick i present av min pojke.




                 

Bild 1: Topp från BIKBOK
Bild 2: Short från CUBUS från Drein
Bild 3: Topp från CUBUS från Drein
Bild 4: Topp från BIKBOK och bälte från ZARA
Bild 5: Kofta från CUBUS
Bild 6: Topp från BIKBOK från Drein
Bild 7: Jacka från NESTE STOPP

Är så sjukt nöjd med jackan! Hittade den igår på Neste Stopp. De skulle stänga igen butiken och hade massa på super rea. Jackan hade kostat 1500 men fick den för 260 kr. Helt sjukt att de hade 1 enda jacka kvar och den enda jckan var i storlek M. Hur ofta händer det? Tror att det har lite att göra med att man måste vara rätt lång för att kunna ha den på sig. Men är det något jag har med mig så är det iallafall längd, ofta på ont. Jag fattar inte varför jag skal vara så sjukt lång.

Idag började dagen med att Mormor och Morfar ringde, mysigt tat prata med dem igen Jag fick höra Lilla Wilmas nya namn. Ni förstår, morfar har namn på alla i släkten.

Jag är Bettina von Rappen
Thessie är Smocho
Kusin Lars är Lars von Henkel av VallenVallen
Kusin Marie är Marotscka
Mormor är Dun-ungen

osv.

Lille Wilma blev iallafall Prinsessan Mosi Gosi

Efter det vart den en joggingtur, äntligen! Var en härlig tur när vi hade fint väder för första gången på 4 dagar.
En dusch med pojken (man måste älska att duscha tillsammans, tycker tat vi pratar bäst i duschen när man inte är distraherad av någonting annat som tv, dator, räkningar eller något annat)
Frukost framför ett avsnitt av Red Dwarf, den brittiska kultserien från 90-talet och sen en stunds vila i sängen.
Tog med Drein ut på en promenad sen där jag ivigde mina nya shorts och vi gick en tur till frukt.turken och köpte hem nektariner, moreller, gurka, banan och vattenmelon.
När vi kom hem så gjorde Drein Pizza-deg alldeles själv! Han har blitt jätte duktig på att göra sånt.
Hemmagjord pizza och den sista av helgens film-maraton till maten.

Helgens film-maraton bestod av dessa.



En sjukt bra film som alla borde se. Den utvecklar förhållandet mellan en förgripare och offer till helt nya ställen.
Den är obeskrivbar. 10/10.



Den här var den nyaste box-införskaffningen.
Bra filmer, I'm a sucker for Super-hero movies!
(Harry Osbourne och Venom är heta)

Metallica <3 Music

Måste e er lite att lyssna på.

Metallica - One

http://www.youtube.com/watch?v=Q5qRd5rolWI


Metallica- Nothing Else matters

http://www.youtube.com/watch?v=bAsA00-5KoI

Metallica - Unforgiven II

http://www.youtube.com/watch?v=LihCeR-DoNs

Metallica - Wiskey in the jar

http://www.youtube.com/watch?v=AiF_kCEjuhI

Metallica, you're all GODS!



Igår var helt fantastiskt!
Jobbade hela dagen men fick komma iväg lite tidigare för att hinna fixa innan konserten.
Svart linne, svarta tights, vitt nit-bälte och vita All Star. Och kroppen full av mat och energi-drycker.

Direkt efter jobbet mötte jag upp med Drein och gick iväg till Oslo City för att köpa hörselproppar och byta de Foppa-tofflor som jag fått av chefen att ha på jobbet men som var för små. Efter att öronpropparna var inköpta så gick vi ner i gallerian till de små mat-bespisningarna som var där och beställde in mat.
De hade nytt system och jag var natuligtvis tvungen att krångla. (jag har märkt att jag börjat bli en mer och mer krånlig kund efter att jag får ta skit på de jobbena som jag jobbat på. Det är liksom som ens enda chans att ge igen även om det är otroligt lågt gjort. jag skall sluta med det. Lovar)
Det lät iallafall ungefär såhär

Jag: Jag vill beställa en nummer 41 utan annanas.
Hon: Ehh.... vi har nytt system så jag vet inte hur man får utan annanas. Vet inte om man kan få det.
Jag: Ok... Men vi vill ha utan annanas.
Hon: Jag vet inte hur man ordnar det.. riktigt...
Jag: Men kanske du kan skriva det på kvittot eller säa till nån i köket?
Hon: njae... jag vet inte om jag får till det. Det är så många i kö.
Jag: Så det är med andra ord lång väntetid?
Hon: Nejnejnejnejnej!
Jag: Ok. Den pizzan utan annanas iallafall
Hon väldigt kuvad: Ja jag skall försöka få till det...
Jag: Så undrar jag vad dagen soppa är
Hon: Eeeeh.... vill du ha soppa?
Jag: jag vill veta vad den är först.
Hon: Eumm.... Kyckling! Det är kyckling-soppa idag!
Jag: Ok, är det gjord på mjölk?
Hon: Nejnejnej, den är stekt i olja, inte mjölk.
Jag: Så men jag undrar vad själva soppan är baserad på? Är det mjölk i den?
Hon: Jag... Ehhh.. vet inte
Jag: Javel... Kan du ta reda på det?
Hon: Eumm.. jag vet inte. Jo, kanske..
Jag: Ok, skit i soppan. Jag tar en nummer 35, Ingår det pasta?
Hon: Nej, det får man betala extra för.
Jag: Ok. Men du, jag tar bara Kycklingsalladen då. Nummer 35. Kommer ni till bordet?
Hon: Ja det gör vi

Jag betalar för maten och drickan och går till bordet varpå jag ser att hon slänger sig iväg i sekunden att hon trycker på bekräftningsknappen och springer emot köket.
När vi får pizzan är den 100% annanas-fri. Min mat är jättegod i tillägg till det.
Så när jag går ut därifrån och min hunger är stillad så har jag samvete nog att gå fram till henne personligen och tacka så mycket för maten och att hon kunde ordna pizzan utan annanas.
Men good GOD så jag hade älskat att alltid vara en "krånglig gäst" varje gång jag går på cafeé eller restaurang.

Hem! Sen byta om fixa smink, hår och kläder.
Jag ville ha hörselproppar i öronen på kvällen eftersom jag är så ljud-känslig men eftersom jag har min piercing i tragus och den har hafft en infektion i den de senaste veckorna och jag valde då att ta ut den till förmån för Metallica.
Gjorde skit-ont att ta ut den och det blödde lite men ut kom den och öronpropparna i iallafall.

Iväg till konserten och fullt med folk och bra stämmning. Förbandet sög en del dock.
Eller, egentligen inte, är bara inte min typ av musik. Death Metal.

Så släcks det ner och det magiska börjat ske. Stämmningen är på topp och de drar ut på det och låter oss vänta...
Så har de gjort det jag älskar dem för. De har monterat ner hela scenen där och byggt upp sin egen. Runda. I mitten.
Med flera mikrofoner runt hela scenen. DVS; det finns Inga Dåliga platser eftersom att de rör sig runt hela scenen.
Så Alla Kan Se Dem. Är de inte totalt underbara?

Allt annat med denna kvällen är obeskrivligt.
Förrutom rysningarna som kröp genom kroppen under hela One, Cyanide, Broken beat & scarred och såklart
Nothing Else Matters.

Efter konserten så hjälpte lilla Sanna, som är på besök hos mig ifrån Sverige, mig att laga mitt trasiga öra.
Pressade in piercingen i tragus igen på mig själv och det gjorde så J**** ont. det var som att pierca den igen och i slutet hördes ett POP! Varpå den kom ut en varpropp och sen började rinna massa blod nedför örat. Den var jättesvullen och pulserade hela natten och vågade inte sova på den. Idag tidigt gick jag och köpte super-salva som jag fick rekommenderad av piercaren och den skall sitta på i 24 timmar och användas 3 ggr i veckan tills infektionen är borta.
Det ser och känns redan mycket bättre. Man kan nästan inte ana vad som döljer sig i hålet.




Bild 1: Min pojkvänär otroligt nöjd
Bild 2:Sista bilden för dagen
Bild 3: Dagen efter, mitt öra är trasigt men gillade Snäll-salven jag köpte till den.

1,2,3 GO!

Dagarna går sjukt fort nu på sommaren. (coh jag stavar sjukt mycket fel, tror mina fingrar fått tillfällig dyslexi)

I fredags var min sista dag på BI. Präglad av nostalgi och ovilja att sluta
och glädje att ha något nytt att se fram emot och slippa vara på ett jobb som
bara utnyttjar mig utan att ge mig något tillbaka.

Om hela Aurest hade styrts av folk som Vigdis hade jag lätt stannat kvar, men som det är nu har jag
för stor kompetanse och gör för mycket jobb för det de kan betala mig för/låta mig göra utan att Yasmine
tar åt sig äran av mitt arbete. Till slut har man gett nog utan att få tillbaka för det.

Det sjuka var att hela fredagen var Yasmine sjukt trevig mot mig. Vart kom det ifrån egentligen? Hon tycker inte ens om mig längre och jag gillar inte henne heller. Det var så falskt hur hon smörade hela dagen och sen gav mig en kram när jag skulle gå. Jag blir helt förvånad över att  hon helt plötsligt beter sig så.

Men i det stora hela var dagen klockrent underbar! Började kl 10 och jobbade till kl 00 på natten. Det var BI-s stora sommarfest så efter att jag stängt Ritazza kl 18 så bytte jag om till svarta byxor, vit skjorta och långt förkläde och gick upp och började hjälpa till i baren med servering av öl, vin och dricka. Vi var mys-gänget där med mig Alexandra och Jannie.
Så, 13.5 timmar sista dagen ger nog en fin lön i slutet av månaden nu när jag gjorde mitt allra bästa sista dagen.
Det härliga rekommendationsbrev jag fick av Vigdis var underbart! Står bara fina och bra saker om mig och att de egentligen inte vill släppa mig med önskar mig lycka till med nya utmaningar.
Det här blir en bra sommar!


Min sista:
Bild 1- sista gången jag steamat något på Ritazza Espresso-maskinen

Bild 2- Latte-art, ett Löv

Bild 3-  Dubbel latte macchiato med soya och vanilje. Enkelt och lätt.
Bild 4- "Alexander Rybak, gör dagen som Barista lite lättare" Jag älskar att ha honom på baksidan av mina mjölk-paket!



Bild 1- MELK!
Bild 2- Jag och Lona fick ett frukt-fat på vår gemensamma sista dag istället för tårta med tanka på allergierna som vi har. Annanas, Vatten-melon, cantaloupe-melon, honungs-melon, vindruvor och jordgubbar. Smarr!

Så från denna vecka och frammåt är det nytt jobb och nya erfarenheter som gäller!




Sen fick min söta pojkvän för sig att göra Thai-soppa till mig. Mums!



Ibland är han verkligen underbar. <3


I am a machine...

De senaste 2 veckorna har verkligen varit helt crazy.
Jobbade full vecka förra veckan och hade massa jobb att göra.
Så kom helgen.

Lördag: Provjobba på Baker Hansen första dagen.
Iväg och handla till festen, hem och städa allt, duscha och plocka fram.
Kung fest!

Söndag: upp kl 8 efter att ha hamnat i sängen runt 3 och iväg och jobba på Ritazza.

Måndag: Får ett samtal kl 7.50 på morgonen där Kristian tydligen trott att han hade min senvakt så han kommer inte att kunna komma förren sent eftersom att han bor på en ö utanför Oslo. Då får man fint kliva upp ut sängen på sin sovmorgon och åka iväg och hjälpa Jannie.
Efterjobb tar vi t-banen direkt till Majorstuen och går på bio med Drein och ser Terminator: Salvation.
Otroligt spännande film med många paraleller till de gamla. Helt ok action men såklart inget jämförelsen med originalen. Arnold är och förblir den Äkta Terminatorn.

Tisdag: Jobba mellanvakt och hinna hämta ut p-piller,
Direkt efter jobbet åker jag och Jannie till Töyen badet och möter upp med Lona och simmar och bastar.

Onsdag: Beställa biljetter till Bio. Sen jobba senvakt. Direkt efter jobbet möta upp med Lise och först gå på kina-restaurang och sen se Star Trek på bio. Kung film. Absolut underhållande.

Torsdag: Innan jobbet iväg och ta pass-foton och in på banken och växla mynt som jag och Drein sparat under vintern som skall gå till vår semesterkassa. 1600 kr tack!
Sen jobba senvakt och möta upp Hilde och Lise direkt efter jobbet och dra hem till Lises frisör-vän som klipper av mig halva håret och får mig att se helt underbart fräsh ut. Att ha allt hår ner till midjan fungerar inte på sommaren.
Sommnade framför Alien med Drein i soffan. Underbar avslutning.

Fredag: Min sista dag på Ritazza!!
Sen efter att jag stängt Ritazza (för sista gången!) så går jag direkt upp på 7 etage och hjälper konferansen med sommarfesten. 50% efter kl 18 och 100% efter kl 21. Hoppas jag får stanna länge.

Lördag: Träffa Jannie kl 2 och hitta en present till Kristian som fyller 22, Direkt vidare till hans födelsedagkalas i parken (hoppas det inte regnar som de tror att det skall) och grilla och ha det trevligt.
Sen hem och duscha och byta om innan man drar vidare till fest hemma hos Christina. Synd att jag missar hennes Toga-fest på fredagen men kommer på den på lördagen istället.

Söndag: Min Egen Dag.



Terminator Salvation får 7.5/10



Star Trek får 7/10

Party Princess!

Igår had ejag min första fest. Någonsin.
Har alltid hafft sån prestationsångest innan så jag har adlrig riktigt fått ihop nått.
Jag är den som Går på fester, Inte Har fester. Men det var helt kung igårkväll!

Gästerna skulle komma kl 19 men denenda som kom då var Richard. Hehe...
The man that Made the expression "Fashionable late"
But thank God att alla var sena.
Jag var inte klar med allt förren 20.30 eftersom jag hade städat som en galning och sen skulle duscha och plocka fram allt innan alla kom. För mycket att göra och för lite tid att göra det på. Ett alltför vanligt problem i min värld.

Ivartfall. Drink-station med mixer, iskuber, sugrör, lime, jordgubbar, kiwi och oliver.
Massa brus i kylen och ost och kex på bordet. Fick mycket komplimanger för att jag var bästa värdinnan Ever.
And I Was. :P


Sen ut och dansa med flickorna medans stackars Drein hade druckit för mycket och fick åka hem.
Lady's night på Cirkus så vi gick in gratis allihopa och shakade rumpa massa. Sista gånge jag gjorde det var 31 oktober
så jag hade stort behov av att göra det igen. Var dessutom inte heller trött!
Hade köpt och druckit 2 energidrycker innan vi gick ut så det höll igång mig.
Låt flera kvällar som dessa komma ^-^



Festen fick ett tema :P





Så vill jag ha frukost när jag skall jobba en hel dag. Nam Nam Nam!

Sing my heart, sing...

Sommarens låt. Just do it. Click the link.


http://www.youtube.com/watch?v=SfckrfOYAy4


Röyksopp feat. Robyn - The girl and the robot


I go mental every time you leave for work
You never seem to know when to stop
I never know when you'll return
I'm in love with a robot

In the night, call you up and
Wanna know when you're coming home
Don't deny me, call me back
I'm so alone

In the night, wait up for you
Even though you don't want me to
Go to bed, leave the lights on
What's the use

So you want to understand me
You just see what you want to see
There's no way I can help you out
You don't know what it's all about

Fell asleep again in front of MTV
God, I'm down at the bottom
No one's singing songs for me
I can't wait for tomorrow


When you're gone and rain starts falling
I just sit here by the phone
Don't deny me, call me back
I'm so alone



Oh, when you gonna come home?
Oooooh I just gotta know
When you gonna come home?
Oh

Baby I can't stand it when you go to work
You never seem to know when to stop
I never know when you'll return
I'm in love with a robot

In the night, call you up and
Wanna know when you're coming home
Don't deny me, call me back
I'm so alone

I need a pretty house. Happy wife, happy life!

Ha ha. Min städlista är illa

Tvätta sofföverdrag
Dammsuga

Torka golv
Dammtorka
Tvätta kläder
Häng upp kläder
Häng in torra kläder

Torka skåp
Gå med sopor
Ta ner dynor till förråd
Släng blommor
Sortera viktiga papper
Ta upp Jif
Tvätta filtar
Vattna blommor
Rengör spis
Sy knapp i byxa
Rengör badrum
Sortera DVD:s
Källsortera papp/metall/glas

Panta
Mattpiska kuddar
Byt kattlåda
Tömm grillen
Skrubba vattenkokaren/brödrosten
Diska
Stryk upp gardiner

Allt det överstrukna är det jag hunnit idag.
Jag har stort behov för att rengöra allt på en gång nån gång.
Även om kanske inte allt är akut.
Jag blir helt rastlös om det är skitigt/ostädat/stökigt hemma.
Klättrar på väggarna och blir på dåligt humör.

Ja har även hunnit ut och jogga (i fruktansvärd värme! Ibland undrar jag hur dum jag är egentligen)
solat, lufta katten, tappa bort katten, hitta katten och spela lite badminton med Drein när han var snäll och kom ut till mig en liten stund fast han är dunderförkyld.
När jag duschat så lagade vi pitabröd med köttfärs och grönsaker til middag och efter middagen tog jag t-banen in till stan och gick på dygns öppna apoteket och köpte hostmedicin till Drein så att han skall bli av med sin hemska förkylning och kunna sova på nätterna utan att vakna av hostattacker.
Nu skall jag spendera resten av kvällen i soffan med katten och lägga mig tidigt eftersom jag har tidig-vakten imorgon bitti och skall upp kl 5.


hot, hot, hotter...

Igår, på Oslos hitintills varmaste dag, så fick Drein för sig att vi skulle på stadsvandring.
Så vi tog på oss ryggsäckar med dricka och filt och solkräm och åkte in till stan.

Först var planen att åka ut till någon av öarna och efter att ha vandrat runt i oslo och försökt att hitta ett enda stånd som hade öppet och som inte Bara sålde solbrillor utan även flipflops så gav vi upp och gick ner till hamnen.
Drein gled runt i sina skor för det var så sjukt varmt ute och han inte hade några sandler och när vi väl kom fram nere vid vattnet så var båten på väg in så vi fick springa för att försöka hinna med den.
Vi rundar hörnet och ser sedan en kö på ca 50-60 meter. Ser den första båten fyllas upp utan att hälften av kön är borta och sen hur den andra börjar fyllas upp.

Så, nya plan.
Ta bussen in till jernbanetorget igen och därifrån ta trikken upp mot grönelökka och försöka hitta söndagsmarknaden som kanske säljer flip-flips. Efter att ha åkt förbi 4 parker utan att hitta den ger vi upp och börjar gå ner mot stan igen och går in i alla småbutiker som faktiskt har öppet en söndag och hittar till slut en kina-shappe som säljer lite av varje av skit-grej-sortimentet. Däribland även badtofflor och ett badminton-set som jag införskaffade.
Efter att Drein hade bytt skor och vi återigen var på väg ner mot stan så tar vi till slut trikken och jag är helt snurrig av att ha gått runt i den intensiva värmen. Hoppar av på nationalthearet och går därifrån ner till Deli De Luca och köper mig en glass och Drein köper sig ett skråvmål på Burger King.

Efter att Drein ätit upp sitt skråvmål och jag ätit upp den medtagna honungsmelonen och havrekexen och njutit av min glass lade vi oss i gräset vid Akerhus fästning och solade tillsammans med massa andra. Perfekt att ligga i bikini där och njuta av värmen och samtidigt ha vinden ifrån havet.

En timme senare tog i t-banen hem och satte igång med att laga mat. Kyckling grillspett improviserade med kinapinnar, ris och grillade minimajs och hembakt bröd.
När middagen var avslutad så när Drein frågade vad jag hade lust att göra svarade jag bara: Sova middag!
Gud så detta nöje är under-värderat! Sov från 20 till klockan vad 21.30 och steg upp och såg två filmer med Drein. Den ena som Starkt måste rokommenderas!
Låt den rette komma in.

Sjuuukt bra film och jag vart helt förvånad över hur verklig den kändes!
Aldeles innan jag såg den filmen så såg nu ny filmatiseringen av Day of the Dead och gud vilken dålig film. Det skulle vara en zombiefilm men ingen av zombierna släpade sig fram. Nejdå! De kunde rusa, springa, hoppa, tänka, använda vapen och var allmänt totalt överlägsna. De var lite mer som vampyrer.
Nej, jag vart mycket mer obehaglig till moods av Låt den rätta komma in. Sen att det var barn den handlade om gjorde den ännu mer obehaglig. Se den!










RSS 2.0