Dagens mission

Jag skall försöka göra en ny header, älskar bakgrunden och den headern jag har nu är jättefin, min syster är verkligen superbra på att fixa sånt men det kanske är dags att jag lär mig själv? :P

Jag hann med en tur upp till parken iallafall, så fort jag såg att molnen försvunnit tog jag min bikini och sprang iväg så att solen inte skulle hinna försvinna, hehehe.
Hann med att njuta nån timme i solen, inviga mina nya skor som mina specialsulor går in i och läsa mig fram 50 sidor till i min nuvarande lektyr.
Älskar att jag inte märker längre om jag läser på svenska, engelska eller norska! <3









obsession

Ni vet de där ufo kakorna som jag är helt besatt i? (http://xxikaxx.blogg.se/2010/may/nattmat.html)
Har kommit på ett sätt att få dem gratis :P
Affärerna där jag bor säljer dem och har också som policy att om du hittat någon vara som har gått ut på datum så får du den gratis. Så jag har hållt utkik på ufo kakorna och en av affärerna hade 2 paket som gick ut igår så idag gick jag bara och hämtade paketen gratis, hehehe.




Dessutom måste man ha rätt teknik för att äta dem.

1. ta ut en kaka
2. ta bort och ät smartiesarna
3. ät kaka

stop pushing...

Är så fett irriterad nu.
Kliver upp kl 12 fast jag egentligen heslt ville stanna kvar i sängen, packar ihop träningskläder och åker iväg för att simma. Har egentligen inte lust att träna men åker iväg iallafall för att vara duktig.
Kommer till simhallen och får beskedet att "simmhallen är stängd i 1 ½ timme nu för rengöring". Hur idiotiskt är det inte att städa simhallen under öppningstiden? Gör man inte det på kvällen eller på morgonen?
Har ju inte med mig vanliga kläder heller så jag kunde träna gym :(

Åker hem i det strålande solskenet och tänker "ok, om jag inte kan träna så skall jag iallafall sola"
Skyndar mig in å på med bikini och shorts, kommer ut.... Och ser en helt molnig himmel.
Tack för den.

Vad kan mer gå fel den här dagen?



Jag har iallafall bra sällskap hemma <3

konst

När jag var hemma i Härnösand sist så var vi in på en bar som hade de här och fler tavlor uppsatta inne hos sig.
Jag vet inte vem konstnären är annat än att hon hette Erica och har målat Grymmt snygga tavlor!
Man ser på en gång vem det är som hon har målat och det häftigaste är att hon BARA har gjort det med svart och lämmnat vitt på specifika ställen. Otroligt läckert.
Kolla in Slash, Kurt Cobain, Bono och Elvis liksom!

Erica, om du läser detta, har du lust att måla en jättetavla till mig i samma stil?
En sån skulle sitta fint i mitt vardagsrum ;)




Shlageryra!

Igår på jobbet så var det helt galet fullt med folk!
Vi trodde inte det skulle komma så mycket folk eftersom nattklubben som jag jobbar på hade blivigt vald till att vara Euroclub för alla deltagare i Eurovison song Contest och NRK en inte hade själva efterfesten efter finalen.
MEN! Jag tror att det var någon som hade glömmt att tala om det för folket för efter att finalen var slut blev klubben väldigt snabbt full med alla möjligta folk och vi hade iallafall minst 42 nationaliteter inne på klubben :D
Grattis till Tyskland och visnten! Det var den enda sången jag hade hört innan finalen men den satte sig verkligen på en gång och var i mina ögon hur bra som helst.

Och som jag förutspådde så lade sig Norge bland bottenskiktet ;P


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2010/article7211918.ab

Nu skall jag äta nötter och kosa mig resten av dagen efter att ha jobbat 12 nätter på 14 dagar.

accessoar tips!

Eftersom jag var på smyckes och accessoarshopping igår tänkte jag tipsa om hur man håller ordning på dem idag.
Jag har ju min superfina smink-byrå som är perfekt och som jag har proppar full med mitt smink, smycken, nessesärer, hårtork, volymtång, locktång och allt annat man måste ha för att känna sig fräsh.

IKEA är min bästa vän och har gett mig både mitt sminkbord, mina smålådor för att organisera och min anslagstavla.










accessoar shopping

Hahaha, jag som trodde jag skulle hinna gå runt och träffa lite folk igår, det hann jag absolut inte med!
Det var så mycket folk som skulle in både ifrån Eurovison song Contest, NRK och allt vanligt folk som fick betala för att komm ain att kvällen gick superfort.
Jag hann t.o.m nattbussen hem så jag slapp att gå och kunde gå och lägga mig kl 4 i min nya prinsess-säng <3
Idag började dagen bra med soya-yoghurt och en vädermedling på 17 grader och strålande sol så när jag hade fått på mig bikini, smörjt in mig och skurit vattenmelon så var det naturligtvis svinkallt, blåste och var som en gröt av moln på himlen.

Bara att klä på sig igen och gå och shoppa istället ;)











bloggtrafik

För de som är intresserade så rekommenderar jag verkligen http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=xxikaxx!
Jag har provat tjänsten i några dagar för att få in lite mer trafik på min blogg och det fungerar bättre än förväntat!
Man har bara en av deras sidor upp och klickar sig vidare genom andras bloggar och sammlar poäng som sedan gör att andra klickar sig vidare genom din blogg.
Jag har hittat flera nya favoritbloggar genom denna tjänst och det är jättekul att hitta inspiration av andras bloggar och komma in på sidor som du kanske aldrig hade besökt annars :)

Använd denna länk http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=xxikaxx för att bli medlem och testa!

Såfår du gärna följa mig på bloglovin om du klickar på ikonen på höger sida, det är också en tjänst som jag använder regelbundet eftersom den sammlar alla mina bloggar och säger till mig när de uppdateras.
Då kan jag också komma åt dem ifrån vilken dator som helst och inte bara ha dem sparade i favoritlänkar på min egen dator.

Eurovision song contest

Hahahaha! Jag måste bara få lov att skratta åt det faktum att Sverige åkte ut innan finalen, det verkar gå sämre och sämre för varje år. Förra året låg vi väl 5 placeringar fårn bottnen eller något sådant?
Vad som roar mig desto mer är att det faktiskt finns folk som tror att Diderik, Norges hopp, kommer att vinna!
Det tror jag han kan glömma för för det första är låten jättetråkig, för det andra så låter det som en irlänsk folkvisa. Inte nödvändigtvis dålig men absolut inte bra nog för Eurovision song contest.
Den låten som borde vunnit i Norge är Bjørn Johan Muri's Yes Man. Det kanske inte är slager men den är poppig, full av liv och man kommer ihåg refrängen på en gång! 


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2010/article7200914.ab

Får se om jag får träffa vinnaren imorgon, skall iallafall jobba ikväll så då kommer väl hela högen med deltagare vara på nattklubben där jag jobbar :) Oslo har aillafall schlager yra!


Efter en lång natt...

Känns bra att börja dagen i min nya säng och sen snabbt hoppa upp och klä på sig och åka och träna fast jag verkligen var opeppad och inte hade lust att träna Alls.
När man åker och tränar ändå fast man verkligen inte vill så blir man iallafall stolt över sig själv att man faktiskt gjorde det! Efter träningen gick jag bort till Sarahs hamburgebar och satte mig och käkade ägg-macka och äpple till frukost, leverade skorna hon köpte av mig i veckan och hade det egentligen ganska soft.
Jag fick förövrigt komplimanger av alla kockarna i kantinan när jag gick dit och köpte min frukost, det var inte en dålig start på dagen ;)

Nu har jag spenderat en timme ute på gården med lilla Snooze och snart skall jag ta en premiärtur med cyckeln ner till biblioteket och lämna igen några böcker.











MTV 4-life!

Jag är ju helst såld på The Hills och ser alla nya avsnitt på www.mtv.com där de lägga ut ganska omgående.
Nu är vi inne på säsong 6 och Lauren har ju lämnat serien för Kristin vilket egentligen inte gör mig någonting, jag tycker det är extremt underhållande ändå ;)
Det som fashinerar mig mest är dynamiken mellan Heidi och Spencer och hur det fortfarande lyckas isolera sig ifrån allt och alla och Spencer har gått ifrån att vara kontrollerande till att tappa kontrollen helt själv och Heidi som inte gör annat än att skaffa sig nya kroppsdelar.

De andra tjejerna är smala allihopa men på den här bilden ser Heidi nästan ut att gå sönder om man petar på henne. Smal som en sticka.

UPDATE: Såg precis avsnitt 5 av säsong 6 och vad hör jag i mina öron om inte Agnes "Release me"!
You go Agnes!



Har tänkt att börja se på Jersey Shore, mtv's sommarserie som fick väldigt mycket uppmärksamhet i USA men som jag inte hade tid att se när den gick på tv här i Norge men som mtv tacksamt nog också har lagt ut på deras hemsida.

God bless MTV!



Jag är annars ett fan av serier som Jackass, South Park, Aeon Flux, Hogan knows best, Brook knows best, Celebrity Deathmatch, Beavis and Butthead och The City. MTV vågar sig på sådant som andra tv-kanaler inte vågar och jag beundrar att de alltid är nyskapande och vågar testa det mesta!
Nån annan som har något tips eller en favorit som jag missat?


Min prinsess säng

Idag slog jag personligt rekord i att sova till kl 16.10 och inte äta frukost förren kl 18, hehehe...
Eftersom jag aldrig hann att sova igår innan jobbet och jag hade ca 5 timmars sömn i kroppen innan jag åkte och träffade Jannie. Därifrån direkt till IKEA i flera timmar och när vi kommit hem ifrån IKEA var kl 22 och jag var tvungen att åka direkt till jobbet så imorse när jag kom hem vid 8 tiden så tyckte jag att jag förtjänade att sova ut ;)

Och hör och häpna, denna gång så leverade både IKEA rätt säng, rätt övermadrass och vid rätt tidspunk!
Inte som när jag beställde min soffa och jag först fick den leverat för sent, så var det fel soffa, sen tog det 1 vecka för dem att hämta soffan, yttligare 2 veckor att levera den nya och när den kom... Så hade de fel överdrag.
Som det då tog en vecka att få avin som jag skulle skicka tillbaka den med, och sen yttligare 2 veckor innan riktigt överdrag kom.

Nästa projekt är sovrumslampor och nya köks-stolar. :)





I <3 my new bed!

Spontandag

Igår så blev dte en spontandag med Jannie och Lona som jag jobbat med som barista en gång i tiden. Lona började 3 veckor innan mig och lärde upp mig som barista fast vi båda egentligen var helt nya. Haha, den första veckan vi jobbade tillsammans var alla 3 helt ny aoch kunde inte göra kaffe så det måste ha varit helt fruktansvärt kaffe som vi inte bara serverade, men tog betalt för :P
Så var jag med Lona i 8 månader innan jag flyttade över till en kaffebar i samma bygge och då kom Jannie som ny och jag fick lära upp henne.  Det är de 2 tjejerna jag saknar mest med mitt gamla jobb.
Ritazza and Illy in my heart.

Vi satt i parken och åt jordgubbar, choklad och drack te och kaffe. Sjukt mysigt!
Efter ett tag bestämmde vi oss för att åka ut till IKEA eftersom både jag och Jannie skulle beställa ny säng.
Varför är det alltid så att man åker ut till IKEA, har förberett allt och tänker "Det här kommer ta max två timmar" Jo tjena! 5 timmar senare och man krånglar fortfarande med en beställning, hehehe...
Till slut köpte vi säng för 7040 kr... och skulle ha splittat den på 2 räkningar för när vi var mellan 3-7000 kr så kosatde hemfrakten 840 kr, kom man däremot över 7000:- så var den helst plötsligt på 1290:-
Så jag sprang upp på sängavdelningen igen och fick flyttat benen till en speciell räkning så vi kom under 7000:-
;)

Så kväll kommer min drömsäng och jag skall sova som en prinsessa inatt!












nattmat...

Jag försöker vara nyttig när jag jobbar om natten nu på hotellet eftersom det inte är naturligt för kroppen och dens matsmältning att äta på natten men jag pallar inte att jobba 8 timmar utan mat.
Så standarden är nu ett äpple och en banan och många koppar kaffe med specialvispen till att vispa soyamjölk till mitt kaffe med som jag fick av söta lilla Sarah på min sista dag på kaffebaren. <3

Men ibland.. då är det helg.
Och jag är besatt av dessa underbara småkakor och både har perfekt kex i bottnen, vit choklad, sen mjölkchoklad över och toppade med 6 mini-smarties var <3 <3 <3






Me like Gina Tricot

Jag konstaterar jag både är i behov av en Mycket bättre kamera, ett annat redigeringsprogram än paint och windows fotogalleri och att jag behöver någon som kan hjälpa mig ta foton eftersom jag inte får till att ta bra på mig själv, hehehe.
I övrigt är jag sjukt nöjd över min nya tatuering och stirrar på den hela tiden ;)











Linnen ifrån Gina Tricot, leggings från Accessorize och smycken från Lindex och H&M

BUS tips?

Nu är ju sommaren i princip här och jag har en förkärlek för korta shorts! Älskar dem i olika modeller och färger och det är så lätt att dra på sig till stranden och går också väldigt lätt att klä upp om man mixar den med en finare topp, fixat hår och massa smycken med tillhörande snygga väskan, gärna kuvert eller clutch såklart ;)



Problemet är bara att jag är otroligt ljus i huden och kan nästan orsaka en trafikolycka om jag skulle dra upp min tröja och blotta magen framför oväntade bilister som skulle bli helt bländade, hehehe...
Det jag nu söker är tips på en riktigt bra Brun utan sol kräm.
Använder en tanning lotion nu för att bygga upp en grundfärg men behöver tips på en bra bus som inte luktar alltför illa, inte skapar ränder på kroppen och som lätt går in i huden.
Jo jag vet, jag är kravstor ;) Priset är jag däremot villig att vara generösare på.
Någon som kan hjälpa mig?


söndag med Sarah

Fast egentligen var det måndag men röd dag betyder ledigt, iallafall för de flesta, så hon hann komma hit och träffas lite. Härligt att se någon annan människa, man blir så isolerad när man bara åker till och från jobbet och är hemma och sover hela dagarna, hehehe...
Sarah fick två påsar med kläder att välja och ge bort till sina rumskamrater om hon ville det och så fick jag sålt ett par av skorna till henne. De andra är fortfarande lediga om det är någon som är intresserad ;)
http://xxikaxx.blogg.se/2010/may/skor-till-salu.html
Vi satt i soffan, drack te och käkade frukt och såg på Kill Bill <3










Ny crop-circle!

Kikade in på aftonbladet och hittade på framsidan en nyhet som utspelat sig i England. En ny crop-circle har nämligen i Wiltshire inte långt från Stonehenge! http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7182773.ab

Jag älskar mysiken som omger dessa vete-cirklar och det finns 1000 teorier på hur de har uppstått och även om det är flera grupper som erkännt att de gjort det är det fortfarande många av de som inte kan förklaras.
Jag gillar tanken på att det är någon där uppe som kikar in hos oss och lämnar hälsningar att de har varit här och även om det skulle vara så att varenda en är gjord av människor räknar jag de fortfarande som konstverk för är de inte vackra?


Bild från aftonbladet.













Jag får iallafall ett pirr i magen när jag tänker på det!


Bloggtrafik.nu

Skall försöka mig på Bloggtrafik.nu och kolla om det är någonting. Har hört bra saker om dem och klickat in mig på deras sida i från Miss0.blogg.se

Här har ni en länk

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=xxikaxx 

Den skall tydligen öka dina besökare samtidigt som den hjälper dig att kanske hitta nya bloggfavoriter :)
Det låter bra för jag har som sagt lite dö-tid när jag jobbar natt så jag behöver något intressant för att hålla mig vaken ;)

I övrigt:

Jag har slut på soyamjölk på jobbet så det blir inge mer kaffe inatt :/
Jag är i stort behov av träning, glömmde bagen hemma så får åka hem och sova först och sen träna
Jag har fått flera finnar, hoppas de inte är relaterade till att jag jobbar natt och det blir en dålig vana :/
Jag har sjukt mycket blogginspiration och längtar till bloggfesten nästa vecka!
Jag har fått lön idag ;)

Twin Peaks

Har nu börjat sett kultserien Twin Peaks som jag har hört och läst jättemycket om men inte har någon aning om vad den egentligen handlar om.
De senaste 2 dagarna när jag varit ledig och det lämpligt nog regnat en hel del och inte Alls varit någon sol ute så har jag hunnit sett de första 6 avsnitten... och har Fortfarande ingen aning om vad det handlar om.
Men eftersom den har fått betyget 9.8 av 10 på IMBD så tyckte jag att den var värd att se klart, den är bara på 2 säsonger. Och om jag skall erkänna, även om den är lite konstig så blir man helt fast i den och vill se nästa avsnitt om inte annat så bara för att se vad som händer, hehehe...



Nån som har hört eller sett serien som gillat den?

Solpremiär

Igår hade jag min första lediga dag och efter att ha sovot länge, stoppat upp massa vinterkläder och skor på vinden och fotat alla skor som jag vill sälja så tog vi en tur upp till parken med en filt och en bok.
Bikinipremiären hade jag tidigare i veckan men tog min andra tur med den igår. Älskar att vara varm och känna solen bränna på huden <3









 

Sen att Drein fick något ryck mitt i natten och ville att jag skulle baka paj till mig själv så vi sprang till butiken och köpte hallon precis innan butiken stängde så blev det lite hallonpaj med marsansås till mig, hehehe. <3


Skor till salu!

Första tjing har Sarah och hennes rumskompisar men om det är nån som ger mig ett bra pris skickar jag gärna till både Sverige och Norge mot att mottagaren betalar frakten.
Här är det skor som inte använts mycket och är väldigt fräsha med eftersom de är använda tar jag emot skambud också ;) Inget bud är för långt, släng in en summa och se vad jag svarar!
Har skorna tillgänglig i en vecka, sedan åker de ut på nätet.


Röd/vita ballerina ifrån DIN SKO köpt för 149:-
Använd ca 10 ggr. stl 39.


Vita ballerina med små skrapmärken på högra skon.
Använd ca 5 ggr, från DIN SKO för 249:- str 40 men som en 39:a


Guldiga skor från ESPIRIT, orginal skolåda medföljer.
Nypris 449:- använda 1 gång på min bal i 9:an. str 40


Vita lågklackade i skinn ifrån NILSON SKO, orginal sko låda medföljer.
Använd ca 10-15ggr, nypris 399:- str 39


Vita sneakers från ROOTS. Orginal sko låda medföljer.
Använd 3 ggr, nypris 399:- str 39


Ankelboots i mocca och jeanse ifrån BIANCO FOOTWEAR. Orginal sko låda medföljer.
Använda en vinter, nypris 740:- str 41


Vita Kilklackskor ifrån BIANCO FOOTWEAR. Orginal sko låda.
Använd 2 ggr. Nypris 900:- str 39


Svarta höga skor med små rosor ifrån WEST ONE. Sko låda ej original.
Använd ca 5 ggr. Nypris 399:- storlek 39/40


Svarta snörklackar ifrån BIANCO FOOTWEAR. Orginal sko låda medföljer.
Använda 1 gång på min bal i gymnasiet. nypris 849:- str 39


Svarta skor med spännen från SKOPUNKTEN. Ej orgiginal sko-låda.
Använda 1 vinter. Superbekväma! nypris 399:- str 39


Skinnstövlar ifrån WEDINS. Kommer i original sko låda.
Använd ca 5 ggr, nypris 899:-, str 39


Mönstrade sneakers med satindetaljer ifrån SKOPUNKTEN. ej original sko låda.
Använda 1 gång innomhus. nypris 249:- str 39

Hahaha

Sån jäkla humor att se J.K Simmens som känslosam lärare med fult fjunigt hår och glasögon i Jennifer's Body som jag såg inatt när jag jobbade.
Jag är van att se honom i OZ där han är en  den elaka nazisten Shillinger som våldtar och mördar folk.
Kontrast? Jadå!




Megan Fox är iallafall het som vanligt även om jag ogillar hennes alltför upp-pumpade läppar som hon har fått i det senaste. Kroppen, håret och ögonen skulle jag ta vilken dag som helst.


Vårklännings frossa

Satt inne på aftonbladet och kollade på vårklänningar på Sofies mode och älskade den röda ifrån BIKBOK http://www.aftonbladet.se/sofismode/article7102995.ab, gcik in på BIKBOK:s hemsida och hittade ännu fler mummsbitar. Här nere är mina fvoriter.

Jag har ju blivigt inbjuden till en bloggfest den 4 juni, http://xxikaxx.blogg.se/2010/may/bloggfest.html, så tänkte kanske skaffa mig någon snyggt att ha tills dess även om jag bara hinner vara på den i 2 timmar innan jag skall till jobbet :/

Vilken borde jag välja?


Den dunrosa längst upp till höger är nog min favorit.
Måste in en tur till BIKBOK i veckan när jag fått lön.
Billigt och hett.


4 sko fynd!

Här kommer bilder på mina 4 skor som jag shoppade i Birsta när jag var hemma i förra veckan.
4 skor i loppet av 15 minuter. Nytt personligt rekord ;)
Var på jakt efter ett par finare flata skor att ha på jobbet och hittade ett par ballerina-lofers i skinn ifrån Vagabond som jag fick in mina specialsulor i.
Att jag sedan kom in på DNA och hittade 3 par skor till 70% rabatt som jag fick in mina sulor i och som satt helt fantastiskt i tillägg till att vara sjukt snygga fick mig att gå i taket. Lycka <3


Extremt snygga lårhöga stövlar som satt smäckat.
Älskar spännet bak och att man kan vika ner kanten om man vill.


Mina nya reseptionist-skor. Är egentligen inte förtjust i lofers med dessa var söta.


Jagade hela vintern efter ett par flata ankelskor.


De hade likadana i vitt så det blev en av varje <3

Vagabond skorna i skinn var 800 kr.

Lårhöga stövlar: 1495:-  -70%   448,50:-
Svarta ankelskor: 1099:- -70%  329,70:-
Vita ankelskor: 1099:-     -70%  329,70:-

Orginalpris: 3693:-
Rean: 2585:-

Pris efter rea: 1108:-




2:dra natten

Varför kunde inte 2:dra natten gå lika bra som den första?
Nejdu, denna var jag både grinig och trött på och det satt ett tomt hål i det jag vanligtvis kallar mage som varken nöjde sig med ett äpple etter en banan. Idag är jag sliiiten, hehehe.

Jag fick iallafall både en Goodiebag med mig hem inatt som vi egentligen skall ge ut till delegationen nästa vecka när det är Eurovision song-contest och hela halva Oslos hotell är fullbokade med journalister, supportrar och stjärnorna i showen. Synd att även om jag får fribiljetterna till showen som vi blev lovade av mitt andra jobb på nattklubben som är vald till officiell nattklubb för Eurovision Song-contest och NRK så kan jag inte gå eftersom jag jobbar alla de dagarna. Det skulle vara om en av repetitionerna är på dagtid. Vi får hoppas.
Iallafall så tackade jag min chef för goodie-bagen, likaså tackade jag henne för VIP Oslo passet som hon fixat till mig och som jag skall använda en dag här i Oslo och komma in gratis på alla attraktioner och museer. Nice! :)

Nu blev det frukost på 2 knäckebröd med brunost (min favorit) innan jag skyndar mig ner på stan innan banken stänger och sätter in pengar på mitt konto så jag kan betala fakturan ifrån min skola som jag skall börja i höst http://www.mh.no/ Har fortfarande pirr i magen, den här hösten kommer bli spännande!






Skorna jag fick byta igår utan kvitto. Är supernöjd över att jag hittade sommarskor som jag får in mina specialsulor i eftersom alla högklackade är uteslutna nu för tiden.


En bild på innehållet kan komma om någon är intresserad.


Min chef är ändå ganska snäll även om jag nog inte får ledigt från jobbet
för att gå på bloggfesten på lördag så ordnar hon en massa andra saker :)

Bloggfest

Åhååå!
Idag har jag blivigt inbjuden till min førsta bloggfest och desvärre är den på lördag när jag skall jobba natt på hotellet! Jag skall kolla lite førsiktigt men vågar inte fråga rätt ut om jag kan få byta vakt eftersom jag forfarande är helt ny på jobbet. Jag skulle verkligen uppväga det om jag fick ledigt denna gång men jag vill inte skapa fel intryck av mig som någon party-brud utan ansvarskänsla.

Men tack MissO för inbjudan!

http://miss0.se/2010/may/bloggfest-i-oslo.html


Planer för dagen

Jag blir lite grinig när jag vaknar flera gånger på morgonen när folk skall ringa och fråga saker som jag inte ens har något att göra med när jag jobbat natten.
Klev till slut upp kl 13.30 när jag kom hem runt 8 ifrån första natten som reseptionist på hotellet.
Ikväll skall jag ha uppläring igen och i överimorgon har jag min första natt ensam.
Det känndes helt ok och natten gick faktiskt ganska fort. Blev inte ens hungrig under de 8 timmarna och fast jag hade med mig både banan och äpple så lämnade jag både så får vi se om jag är hungrigare idag.

Idag har jag också hunnit med att åka ner på stan och växla in svenska pengar och byta ett par skor som jag inte hade kvittot till och som jag köpt för flera månader sedan men som jag ändå fick lov att byta. Jag har bra övertalningsförmåga, hehehe...
Fick mig en storlek större så jag nu har ett par sommarskor som jag får in specialsulorna mina i så jag också kan vara snygg i sommar och slipper ha gympaskor när det är 20+ ute.











Victoria <3 Daniel

Den debatten som just nu pågås där vi har hovet på en sida och ärkebiskopen på den andra är så otroligt onödig.
Om Victoria vill ledas fram till altaret av Kungen så skall hon väl få göra det?
Vad är det som är negativt med det?
Ärkebiskopen argumenterar att det inte är en svensk tradition och att det undergräver kvinnans rätt i samhället och framhäver henne som en ägodel men jag håller verkligen inte med.
Det bevisar väl bara att hon verkligen tycker om sin far och att hon respekterar honom nog som stadsöverhuvud för att vilja att han ger bort henne vid sitt bröllop som den kommande regenten hon är.
Det är nog dessutom väldigt få saker som Victoria och Daniel har fått välja själva när det både gäller datumet, klänningen, bröllopsfesten, dekorationerna och liknande.
Det har helt säkert gått enligt förutbestämmda regler för hur ett kungligt bröllop måste se ut och vara så denna lilla sak kan väl Victoria få lov att få sin vilja igenom på?

Jag och Sarah sitter iallafall bänkade den 19 juni efter att vi varit på The Baseballs konsert dagen innan.
Jag ser mer fram emot detta än vad jag gör nationaldagen :)


Bild: google

http://aftonbladet.se/brollopet/article7147816.ab
http://www.aftonbladet.se/brollopet/article7147816.ab
http://www.aftonbladet.se/brollopet/article7154919.ab
http://www.aftonbladet.se/brollopet/article7147816.ab


Härnösand är dött på natten

Vi gjorde ett försök en kväll att först gå ut och käka på kina, fortfarande den godaste kinamaten jag någonsin smakat trots att jag ätit på säkert 40 olika restauranger srunt om i världen.
Efter det skulel vi på förfest innan vi drog ner till stan för att hitta ett ställe som vi skulle ut och dansa på.
Men efter att ha varit in på 4 olika ställen och konstaterat att det max var 35 personer på varje uteställe gav vi upp och gick till Big Boy innan vi gick hem.
Var troligtvis någon slags minnesstund för de mördade i trippeldråpet i Härnösands domkyrka på söndagen.
Men middagen var iallafall jättemys.



Ser ni någon skillnad på Samuel och Derek Zoolander? :P


Thessie gör Ika:posen och Samuel är bara.. oseriös.
















 
Drein är den enda människan jag känner som äter hamburgare med kniv och gaffel.
Det är bara konstigt. Jag som inte ens äter hamburgare, om de inte är hemmagjorda
och vegetariska tycker det är konstigt.


Another day

En till dag i Härnösand. Blev supernöjd med dessa bilder, även om inte så många andra blev bra blev iallafall dessa superbra. Kärlek till min familj <3








Förvisa rökarna

Haha! Läste en artikel i tidningen nu om att regeringen funderar på att förbjuda rökning på uteserveringar. Äntligen förvisar vi rökarna dit de hör hemma, ute i kylan!
Bara för tat de har en dålig vana betyder inte det att de borde förpesta alla runtomkring sig och allvarligt talat...
Att ha en rökruta i en restaurang är som att ha en kissruta i en pool.
Det sprider ju sig överallt ändå!
Det är så många som tar skada av eller bli plågad av andrahandsrökning och de föräldrar som säger att det går bra att de röker för  de "röker ju inte bredvid barnen" är idioter.
Vad tror de händer om de går ut och röker och sen kommer och lyfter upp sin 1åring. Tror du inte den andas in rökern som sitter i dina kläder?
Jag tror ju inte att alla förslagena går igenom men om bara någon av de gör det så kommer en hel del människor bli mycket mindre plågade av andras beroenden och få en bättre vardag.
Bra jobbat!



http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7137488.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7137488.ab

Ursäkta mig :)

Jöses vad jag har varit dålig på att blogga de här dagarna men jag har verkligen hafft världens bästa semster i Härnösand. Hela veckan gick precis som jag ville och jag fivk verkligen göra allt jag hade lust att göra.
Tatuering, fira Wilmas 1års dag, åka runt i Härnösand i bil och titta på alla gamla platser man bott på, hinna att träffa William och Jennie (hann tyvärr inte med Bubban :(), shoppa loss i birsta, äta på världns godaste kinarestaurang, spela bingolotto (hehehe) och massa annat och nu känner jag mig helt utvilad och beredd på 2 veckors natt jobb med bara 1 dag ledigt.


Här firade vi iallafall Wilmas 1års dag!
Thessie har gjort tårtan själv, hon är bäst på att göra tårta. Den är dessutom mjölk och äggfri.
Jättekul att Jennie, som jag gått gymnasiet med och inte träffat sedan dess, kunde komma
förbi med sina 3 barn och fira, käka lite tårta och titta på grannarnas får.




  



   

Livet i Härnösand

Det känns som att folk i Härnösand fortfarande är väldigt präglade av det som hänt i veckan, folk kan inte förstå att ett trippelord kan ske i en sån här liten stad där alla mer eller mindre känner varandra.
Det bor väl ca 25.000 personer här så det är en väldigt liten stad och nästan alla känner nån som känner nån...
Barnen som blev dödade av sin egen styvbror gick på samma skola som jag gick på och hade densamma rektorn som jag minns jätteväl.
Igår åkte vi förbi både skolan och huset och det låg högvis med blommor och många tända ljus utanför huset.
Det gör ont i magen på mig när jag tänker på vad som hänt där.
Stackars familj...

När vi åkt förbi så tog vi en tripp både till Mormor och morfar och sen ner till Sundsvall och Birsta för lite shopping. Men bara liiiite, hehehe...
Jag lovar att lägga upp bilder på alla 4(!) par skor som jag råkade köpa innom 15 minuter av varandra :P






Det läskiga är att jag gått förbi huset 1000 gånger och gick på samma skola.
Jag blir så sjukt ledsen när jag tänker på det... 12 och 15 år...





http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7125679.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7124810.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7124830.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7124830.ab

Min nya tatuering

Den här fick jag i födelsedagspresent av min syster förra året. Vi har inte helt hunnit med att göra dem än eftersom vi antingen inte har fått tid till det och de gångerna vi har fått tid har jag inte fått ledigt.

Den skulle egentligen sitta på min fot men det tyckte inte tatueraren helt om. Så den blev, efter lite tänktande, placerad på huden på innerarmen. Jag är supernöjd <3

Först har vi systers...





Efter att alla varnat mig hur ont det skulle göra så var det inte så farligt.
Ungefär som att bli brännd och den gjorde lika ont som den andra.







Min hemstad, Härnösand

Jag flippade nästan när jag igår kväll fick höra att det har skett ett trippelmord i Härnösand, min lilla hemsatd so jag skall åka hem till ikväll.
I ett hus som jag gått förbi 1000 ggr, som låg precis på väg mellan min mammas och min pappas hus och som jag och min syster passerade varje gång vi skulle gå emellan dem två.
Det är verkligen helt overkligt ocg inatt drömmde jag mardrömmar om att det var en av mina skolkamrater som var en av de dödade innan jag nu på morgonen fick veta ålder och kön på offrena.
Det här är verkligen en tragedi och jag känner för mamman, tänk att komma hem och inte bara få veta att du aldrig kommer tat få se dina barn igen, men att det är din man, personen du älskar, som troligtvis har dödat dem.

Nu väntar jag spännt på att få höra om det var han som gjorde det och varför han gjorde så...



http://aftonbladet.se/nyheter/article7114067.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7115361.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7114067.ab
http://www.dn.se/nyheter/sverige/trippelmord-i-harnosand-1.1092370
http://www.dn.se/nyheter/sverige/sorg-pa-kiorningskolan-i-harnosand-1.1092492

Drein 23 år

Vi kör lite bilder ifrån i helgen när min halvsjuka pojke fyllde 23 år.
Min dag bestog i att jaga svarta enkla skor som jag får in mina specialsulor i och som jag kan ha när jag har kjol i reseptionen på mitt nya jobb. Efter 11 butiker gav jag upp. Skulle också skriva ut våra biljetter hem tills på onsdag. Det internetkafeet jag brukar gå till hade lagt ner.
Så skulle vi gå på en restaurang vi bestämmt oss för. Jag hade så ont i fötterna att jag inte orkade gå dit.
Vi hittade en kinarestaurang som låg närmre, tog 3 steg in och insåg att den luktade blöta handdukar och omklädningsrum och backade ut igen.
Den indiska restaurangen vi till slut hittade in i hade rätt ok mat, gillade iallafall att man fick välja på en skala mellan 1-6 på alla rätterna hur stark man ville ha den :P

Och Sarah hade på sig något annat än svart på festen!  :O
Mysigt att se lilla Lona också som precis fyllde år hon med <3
Lite random att två av de norska tjejerna som var på festen går på universitetet där jag jobbar och jag har gjort kaffe till dem flera gånger :) Världen är bra liten.



















Man ser dessutom skrämmande klart att Sarah säger "Awsome" på bilden, hehehe.
Hon försöker övertyga Drein om att Kent konserten vi var på var precis det.

Förövrigt:
Förra födelsedagen fick Drein 2 biljetter till Metallica.
Denna fick han en ny kropp ;) han fick träningkort av mig i februari och ett par månader med intensivt tränande har gett mig tillbaka den snygga snickarkroppen som han hade när vi träffades. Mhmmmumms!

lite böcker kanske?

Jag har nu läst ut två till böcker av min favorit författare, det börjar bli rätt många i högen nu :)
Terry Pratchett's Going postal och Interesting times har varit föremålena för mina intressen de senaste veckorna och jag har skrattat högt flera gånger tillsammans med dessa fantasiska böcker i kategorin Fantasy humor.
Hans böcker gör mig alltid så glad och är galna så på till gränsen att man själv blir galen.

 

Another hell monday.

Dåkör vi igång med en helvetesmåndag igen då som bjuder på jobb mpndag morgon mellan 10.30-18.30, hem och sova ett par timmar och hinna käka nått snabbt innan det är kjobb igen från 23-06.15 och därifrån direkt till nästa jobb mellan 07-15 tisdagmorgon. Spännande spännande spännande! Heheheh...
Hur skall jag palla det här?
Jaja, det blir väl att leva på kaffe som vanligt, lite svart guld i ådrorna så blir nog allt bättre.
Det härliga är att jag bara har 3 (!) dagar kvar på mitt gamla jobb och jag kan knappt vänta. Äntligen så slipper jag hantera det jag måste ta var och varannan dag nu och få både stå på egna ben och prova nått nytt och slippa en chef som faktiskt glömmer bort sina anställda.

Nejdu, i med vitaminerna så bär det av till första jobb-passet.








Veronica och Sarah

Konserten var kanonbra och förbandet var tydligen ett känt svensk band om jag inte hade Någon aning om, hehehe. Sarah sjöng med på deras låtar "livet är ett disco" och "vampyr", nån som känner igen?
Påminnde om en liten poppigare version av Kent iallafall.
Det negativa var bara att den gick så otroligt fort, helst plöstligt hade det gått en timme och då var Veronica Maggio redan klar och hela lokalen stängde ner vilken jag tyckte var otroligt tråkigt.
Annars var lokalen Perfekt med en stor yta nere vid scenen, sen ev halvplatå som man satt lite ovanför scenen och ovanför den var det en liten halvplatå till!
Egentligen perfekta danslokaler men när konserten var slut stängde de bara av musiken och ALLA gick på en gång. Hade de bara dragit på lite schysste dansmusik så hade folk stannat kvar och fortsatt festa.

Men Veronica var iallafall grymmt snygg och hennes röst var felfri. Underbart....

   







Bjuder på två av mina favoritlåtar med Veronica Maggio. Stoppa dig och Nöjd?


Veronica Maggio

Ikväll är det dags för konsert och det är Team Ika/Pontén som gäller precis som på Kent!
Kommer bli superbra kväll också med tanke på att koncerten inte är på en jättestor scen utan den skall vara på en av de live-musik barerna som de har här i Oslo, Rockefeller, mysigare och de kör nog massa bra dansmusik i pauserna :D
Blev helt kär i Veronica Maggio första gången jag hörde henne för två år sedan och skaffade mig omedelbart henne skivor.
Att flickan sedan ser fullkommligt Fanastisk ut med sitt blonda hår, stora ögon och perfekta läppar är bara ett plus i kanten. Svenska artister får alltför lite cred och det känns bra att jag visat support för 2 av dem bara i år ;)

Det är nog inte många som kan mina favoritlåtar av henne som Havanna mamma, Stoppa dig och Måndagsbarn men de flesta kommer nog ihåg hennes hit Dumpa mig.






Tivoli!

Min kära söta lilla norska vän Lise anonnserade på Facebook härrom dagen att hon hade 5 fribiljetter till Tusenfryd, nöjesfältet lite utanför Oslo. Snabb som jag var paxade jag 2 biljetter till mig och Drein eftersom han hade födelsedag 2 dagar efter så tänkte jag att det kunde vara en kul extrapresent till honom :)
Så på men varma kläder i maj-vädret och iväg på Tivoli! :D
Inklusive gratis frukst, korv och brus ;)

   



  

   








De hade fått in en ny attraktion och den var seriöst det roligaste jag någonsin åkt! Roligare än alla bergochdalbanor tillsammans! Jag skrek som en galning och var allmänt överlycklig! hehehe...


IKEA, why do you always take the best of me?

HUr kommer det sig att varje gång jag åker ut till IKEA så kommer jag hem med saker jag inte planerat att köpa och inte med det jag egentligen ville ha över huve taget. -_-
Igår åkte vi ut efter att jag tränat för att inhandla en säng och efter ett besök i restauranten och en del prövning så bestämmde vi vad vi ville ha... men köpte det inte.
Drein ville vänta och jag blir så irriterad för jag är så grymmt less på att sova på golvet på en madrass som jag ärvt av min syster för ca 6 år sedan.
Luften är dålig nere på golvet för att inte tala om hur slitna fjädrarna är så att man åker ner i golvet med knät när man skall krypa ner i sängen och ligger bara nån cm från golvet om man ligger på sidan.
Bara en madrass med påskruvade med skulel göra mig glad just nu...
De tog betalt för att levera hem den men de erbjuder nu hyrbil för 199:-/timmen och på en timme hinner vi ju både hem och tillbaka med bilen. Men Drein var inte på humör.

Är fett grinig idag. Och trött som en apa. Blä.

De har iallafall fått massa nytt i resturangen men jag har då hitintills aldrig varit på en IKEA restaurang där någon av maten kostat mer än 100 kronor. Vanligtvis brukar priset ligga på 45-79kr, eller har jag fel?


Spareribs
med båtpoteter og coleslaw.
Kan fås som treretters meny,
inkl. rekecocktail og pannacotta
til kr. 129,-

99,-


Kjøttboller
med fløtesaus og poteter
59,-


Appelsinmarinert kyllinglår
med hvetekornspilaff og
sennep- og basilikumsaus

79,-

Tydligen var ribsen väldigt goda men det känns inte helt som IKEA mat.
Priserna på maten känns inte heller IKEA.
Och jag vill ha min säng.


There's a concert and you're invited!

Idag går jag igenom lite musik, konserter jag varit på det senaste året, de som jag skall på och de som jag missat att fixa biljetter till.
Älskar känslan när pupliken verkligen är på, alla dansar och bandet låter kanon. Då är världen fullkommlig.

De jag redan varit på:


Metallica hade den häftigaste scenen, en runt i mitten som snurrade med ett par låtars mellanrum så dte fanna verklig inte en enda dålig plats i Oslo Spectrum! Drein var väldigt nöjd över sin födelsedagspresent ;)
Kent får lätt 10/10. Den konserten var perfekt på alla sätt. Jag och Sarah var i himmelriket.

Konserter som kommer:


Veronica Maggio
på fredag med Sarah på Rockefeller! Den kommer bli kanon! Skoja inte vad glad jag blev när jag fick reda på att det var en annan person förrutom mig som gillar henne!
The Baseballs har nog de flesta hört men inte vet vad de heter. De är de hafft en hit med 50-tals rockversionen av Rihanna's Umbrella. Jag tror att de kommer att ge en riktigt rolig show full av action :)

De jag inte fick biljetter till:


Pink
var här för några månader sedan och om det är en artist som jag respekterar och som alltid kör sitt eget race så är det P!nk. Sen att hon är sjuuukt snygg gör ju inte saken sämre, hehe.
Lady GaGa är vår tids Madonna med förmågan att chockera, blända och förvåna folk. Att hon pumpar ut hits efter hits tillsammans med videorna som alla snackar om och outfitsarna som alla älskar är bara underbart.



http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article7072934.ab
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article7069010.ab
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/recensioner/spelnytt/article6915371.ab

Dagen jag överger kaffe.

Eftersom jag nu skall sluta i kaffebar så måste jag skall mig lite utsyr att ha hemma.
Dte måste inhandlas en kaffe-kokare till att börja med, helst hade jag såklart velat hafft en av de små espressomaskinerna med steamer till men de är såpass dyra att det lär inte hända än på ett tag.
Dock gillar jag verkligen svart kaffe men har en vana jag måste erkänna...
Jag kan inte dricka kaffe utan varm soyamjölk i.
Jag har så surfat runt på internet och hittat ett par fina saker hos min köks-apparat favorit OBH Nordica.
De säljer där en stemaer och en skummaskin som jag undrar lite smått hur de fungerar.

Är jättesugen på stemern men det känns onödigt med en sån stor grej som rymmer flera liter när jag bara behöver nån dl åt gången, dessutom kostar den 699 kr.
Den lilla skummaren har fått högt betyg men jag undrar hur nöjd jag egentligen blir när det är den luftiga känslan av tjock soyamjölk som jag är ute efter. Då kan man väl bara vispa sin varma soyamjölk själv och det har jag prövat och dte fungerar sisådär att göra hemma.

What to do?






tgfc

Thank God For Coffee.
Dagens första och jag känner mig egentligen ganska pigg. Det var in gång under natten som mitt huvud verkligen var på väg ner emot skrivbordet men jag höll ut i 8 timmar, från 23-07, hann hem en snabb runda och krypa ner hos Drein en timme i sängen innan han gick på jobb.
Det var lärorikt att jobba på hotellet över natten och det mesta innebar rutiner som kommer gå kanon att lära in.
Jag längtar tills jag får en kostym som passar mig så jag slipper ha byxor som är för korta, en skjorta som är för liten och en kavaj som är för stor, hehe.

Frukost i magen och en kaffe i handen och den här dagen går nog att ta sig igenom den också ;)


7 hours to go...


Real life look-alikes.

Jag kan erkänna att jag inte har sett ett enda avsnitt av Bonde söker fru (mest för stt jag bor i Norge och inte har svensk tv) men när jag surfade in på aftonbladet.se möttes jag av en lite rolig syn.
Bilden på Linda Isacsson fick mig att inse hur Otroligt lik hon är Jennifer Beals, känd från bland annat Flashdance back in the days och nyligen L word och Book of Eli.

Denna svenska ljusa dam har sin mörka motsvarighet i Jennifer Beals.





Eller är det bara jag som tycker det?

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/dokusapa/bondesokerfru/article7060036.ab

Energi

Ååhååå, jag ser verkligen inte fram emot inatt när jag skall jobba 8 timmar och sen hinner hem och sova ca 3 timmar innan jag måste på jobb i 8 timmar till >_<
Det gjorde inte saken bättre att jag vaknade imorse en kvart innan jag skulle vara på jobbet, hehe.
Ger mig själv en stor eloge för att jag bara var 2 minuter sen ;)
Fick bara på mig kläderna, slängde ner sminkväskan i handväskan och sprang ut genom dörren.
Sminkade mig, fixade håret och borstade tänderna på jobbet. Har tandborste där just för sådana här mornar och så gillar jag att borsta tänderna efter lunchen. Frukost har jag också på jobbet i form av havregrynsgröt.
Nom nom.

Känns så konstigt att inte jobba med kaffe nu längre. Efter 2 1/2 år så sitter det i ryggmärgen och jag kommer sakna alla rutiner, gratis kaffe, att laga den själv så att den blir Exakt som jag vill och de hyggliga folken som jag jobbat tillsammans med.

Tills vidare blir det en bild på mina Pride and joys.
Brusskåpet och løsveks-kaffe hyllan.
De vill jag alltid ha helt uppfyllda och fina :)


nyskapande

Satt och sydde in ett av mina shoppingfynd ifrån Gina Tricot.
Det blev verkligen superbra! Jag gillar verkligen oversize... Men det finns en gräns och det är när det ser ut som att man utan problem får in en gravidmage under plagget :P



På den här bilden har jag sytt in en sida men inte den andra, du kan ju gissa vilken ;)


Damn

Det var riktigt elakt idag att jag efter att ha jobbat natten släpar mig upp för att åka på träningen, åker otroligt omotiverad dit. Och hittar en låst lokal.
Jag promenerar då till den andra som ligger ganska nära. Och hittar en låst lokal.
Så fett irriterande när man hade kollat på internet och ringt dit innan för att försäkra sig om att det var öppet och bara fått beskjedet om att det var "normala" öppet-tider.
Fuck studentidretten och deras dåliga info.

tog trikken hem igen och listade också ut att mataffärerna var stängd. Alla utom min.
<3 joker!
Butiken bredvid mig har öppet 365 dagar på året mellan 7-23 och har den bästa personalen EVER!
Vi var in på julafton kl 22 och köpte chips liksom. Det är service.
När jag glömt nycklar, mobilen och porttelefonen inte fungerade så fick jag låna deras och ringa pojken så jag kom in. Love love love.

Drog hem sen och satte mig och var fröken duktig och sydde in några av mina shoppingfynd ifrån förra helgen, bilder kommer imorgon och det blev superbra!
Så kom Drein hem och vi köpte grillmat och grillade kyckling, potatis, morötter, champinjoner och lök i ugnen och åt denna makalöst goda måltid till ett parti Yatzi! och Fia med Knuff.




update

Grymmt trött efter att ha jobbat natten och vaknar 1000 ggr på morgonen.
Men nu har jag tjänat lite extrapengar iallafall och snart iväg bort emot gymmet eftersom jag bara hunnit med 2 pass den här veckan och jag inte kommer att kunna träna måndag tisdag eftersom jag skall jobba natten på hotellet på måndag efter att först ha jobbet en hel dag och sen jobba en hel dag til efter att jag jobbat natt.
Hahah, tack och lov att jag jobbar med kaffe! Kommer leva på det i ett par dagar.

Inatt blir det jobb igen.
Måste få igång min cyckel, byta däck på den så kan jag cyckla till jobbet och hem.
De däcken jag har nu har suttit på min stackars cyckel sedan jag fick den i 14 års present way back in the days.
Älskar att cyckla, det går så mycket fortare än att promenera och det är inte så jättekul att gå hem kl 3 på natten för att spara taxi pengar.

Nu plockar jag ihop mina träningssaker och drar iväg.

RSS 2.0