Tv - I love the way you entertain me

Jag är sjukt beroende av kriminal-serier av olika slag och olika utformningar.
Min boksmak faller under samma kategorier. Kriminal-romaner eller själv-biografier.

1. CSI
2. Cold Case
3. Criminal Minds
4. Numbers
5. CSI New York
6. CSI Miami
7. N.C.I.S
8. Special Victims Unit
7. The Closer
8. Bones
9. Jordan, rättsläkare
10. Shark

How I do love you all. YumYum.

I övrigt fastnar jag gärna vid Reality-serier eller dokumentärer

1. Deadliest Catch
2. You are what you eat 
3. Doctors Diet 
4. Verminators
5. Mann mot natur
6. How to look good naked
7. Jon and Kate + 8
8. I shouldn't be alive
9. Lyxfällanhttp://www.students.stedwards.edu/lnaizer/csi.jpg

Kreativitet, du är välkommen

Inget telefonsamtal från läkaren än och eftersom att ingen har hämtat Drein i skydds-dräkter än så antar jag att han är ok.
Jag tror jag hade varit mycket oroligare om han mått dåligt men eftersom han bara känner sig förkyld och är uppe och går och äter och sånt är jag inte så orolig.

Igår var en mysig dag, satt inne pga av regnet som aldrig verkar ta slut sydde upp 3/4 ärmar  på min kavaj-jacka.
Frammåt kvällen vart det värsta åsk-ovädret precis över oss och man kände hur åskan slog ner i områderna runt vårt hus så marken skakade.
Naturen är bra vacker ibland.
Mitt under ovädret fick jag för mig att jag och Drein skulle ut på en promenad i regnet och efter lite övertalning så drog vi både på oss regnställ, mitt ljusblå med mina rosa gummistövlar, och hans skogs-gröna med svarta arbets-skor. Kung!
Vi bor precis bredvid Valle Hovin där Madonna spelade på tisdagen och gjorde sin andra konsert igårkväll.
Hon var otrolig även på avstånd och vi kunde höra det mesta av konserten och tillochmed se storskärmarna även utanför.
Det var många som klagade över att konserten var så dålig och vädret sög men snälla nån, skall du på en utomhus-konsert och du VET att det skall regna.. Då går du inte dit i tygskor, shorts eller kjol. Då har du regn-ställ, gummistövlar och varma kläder så klarar du sig helt fint. Och om ni efterråt klagar över att hon har på sig body och stövlar och att det är opassande för en 50-åriong att ha på scenen.. GÅ INTE DIT DÅ!
Jag blir så irriterad på griniga idioter som skall vara så otacksamma. Ni VET vad för slags person Madonna är, gå inte på hennes konsert om du inte vill se henne uppträda, i scene-kläder och underhålla.

Idag startade jag med en promenad i regnet, 3.2 km, eftersom att Valle Hovin fortfarande var inringat med staket och nedmonteringen av scenen startat någon gång på natten var det en ler-plan runtom så jag var tvungen att ta en annan runda som var lite kortare. Hungern fick mig också att gå hem lite snabbare och få i mig lite frukost och hoppa i duschen med Drein innan vi tog oss in till stan. Ett besök på banken och få en ny bank-dosa skickat hem till mig eftersom min bestämmde sig för att ta självmord igårkväll och totalt sluta ta kommandon.
Därefter började jakten på IKEA bussen. Missade den som gick från stan med ca 11 meter.. åkte så tillbaka til Helsfyr för att ta en annan buss... som vi missade med ca 22 meter. Vissa dagar är bara förutbestämde at inte gå till IKEA på.

Blev dock väldigt nöjd med kuddarna jag fyndade på Indiska härrom dagen. Drein med, men mera från ett perspektiv ifrån en bekvämare soffa.

 

The long wait.

En del personer imponerar på de mest förvånande sätt.
Perfect score. Perfect note-streak. Guitar Hero: Smash Hits

http://www.youtube.com/watch?v=oHnLpgWM1j4

Förövrigt var vi tillbaka till läkaren idag och skulle få provsvaren.
Drein var ff tvungen att ha på sig mun-skydd och när vi kom dit så hade de  inte några svar åt honom utan ville istället ta ännu fler prover på honom.

Han får svar senare idag och antingen har han svin-influensan och blir då hämtad med ambulans och satt i isolation (och då har jag ingen aning om vad som händer med mig men eftersom jag inte har varit sjuk så verkar jag ha bättre immun-försvar än vad han har) eller så har han hals-fluss och får då remiss till Ullevål sjukhus för att ta bort sina halsmandlar.

Vi väntar på telefonen.

Fantastic!

Kvällen igår var underbar och jag lever fortfarande kvar i det rus som Madonna väckte i oss alla 40.000 som var på konserten. Idag har jag bara nynnat på diverse låtar och vari på allmänt bra humör hela dagen.
Det är klart, en del passager var lite sega men det gjorde inget när de cresendon hon byggde upp sig till var helt extasiska och hon fick hela publiken att sjunga och skrika tills de inte hade röster kvar och pulsen under fotsulorna dunkade hårt efter att ha dansat många timmar i sträck.
Det som dessutom gör att betyget sjunker lite var publik-insatsen. Du är på konsert!
Våga dansa! Våga njuta av musiken med hela kroppen! En konsert man står stilla till är en värdelös konsert.
Släpp lös, gott folk, och strunta i att andra tittar på dig.

Hi-lights från kvällen

http://www.youtube.com/watch?v=xJCcp0OcnjM

http://www.youtube.com/watch?v=UsLofTP8p0c

http://www.vgtv.no/?id=23146Bild : http://www.absolutemadonna.com/wp-content/uploads/2009/01/snf23bizm1-280_562144a.jpg

"Like a prayer" är inte min favoritlåt men DAMN! Vad bra den var live!

Var hemma och i sängen runt 12 men jag somnade inte förren 03.30, var så uppgirad.
SÅ när jag kom hem hade Drein fått Riktig feber och vi fick byta lakan flera gånger inatt till honom eftersom han svettades ut sin extremt höga feber natten igenom. Jag satt också med blöta kalla handdukar och torkade av honom flera gånger för att försöka få ner feber och hjälpa honom slippa ligga i kladdig svett. Stackaren.
Imorse beställde jag tid till honom hos läkaren och de var lite oroliga att det kanske var svin-influensan (H1N1, http://sv.wikipedia.org/wiki/H1N1-utbrottet_2009 )eftersom det är fler som blivigt smittade av den i Sverige (453 st  28-07-09) än det är i Norge (341 st 29-07-09) och vi nyss har varit på semester i Stockholm på ett internationellt hotell. Så han var först tvungen att gå och köpa ett munskydd på apoteket innan de släppte in honom och där mötte de honom i dörren med munskydd, handskar och dräkter på sig. Jisses.
De tog alla möjliga tester som han kommer få svar på imorgon men det lutar mer åt att han kanske måste operera bort hals-mandlarna, och att de är de som orsakat den hormon-obalans som gjort hans immunförsvar så dåligt att han varit sjukt till och från de senaste 10 månaderna. Det ger honom i princip alltid hög feber och ond hals.
Imorgon skall han tillbaka för prov-svar och möjlig remiss till Ullevål-sjukhus.

Ett besök till polisen för att skaffa Drein den Politi-attesten som visar att han har pläck-fritt register som han behöver när han går ifrån att vara timm-anställd till att bli fast-anställd.
Mitt emot politi-vakten i Oslo ligger Oslo Bowling och Drein ville att vi skulle ta ett besök in och spela en serie så det blev lite spontan-bowling mitt på dagen :)
Jag var Ännu värre än ja brukar att vara och Drein avslutade sin serie med att få 3 strikes på rad!
Jäkla man.
Men det spelade inte så mycket roll eftersom att vi hade vart in på Carlings innan och hittat en skinn-jacka till mig som Drein sade att jag inte fick gå ut ur butiken utan och gick till kassan och köpte till mig.
Min romantiska kille! Så nu har ja Äntligen hittat en skinn-jacka som jag gillar efter att ha prövat säker 40-50 olika modeller under det halvår som jag varit på jakt efter en. Den Är Fabulous!

(3.5km igårmorse innan frukost)

            
Lille Lona                          Jannie                     Kvällens outfit      Gratis-biljetterna!

             
Morgon                                   Kärlek                    Bowling                  Min nya skinn-jacka


Mina nya Converse.
Efter besök på ca 13 butiker för att finna mina PUMA till reapris i rätt storlek utan lycka så stog det emellan PUMA skona till fullt pris eller de här Converse till Rea-pris. Jag hoppas på PUMA skorna senare. <3

Madonna, you Rocked my world!


Koncerten var hur sjuk som helst, hur kan man se så otroligt bra ut när man är 50 år?!
Låtarna och stämmningen kom tätt och hon var storslagen.
Dansarna var perfekt synkade och kostymerna så som jag längtat efter att se henne.
Svart body, stövlar och svarta nät-strumpbyxor. My god, Madonna! Can you be more Fab?

Pharell, Britney, Kanye, Timbaland och Michael var Inte helt heller helt fel.
40.000 personer, Jag, Lone, Jannie och Madonna. Perfekt kväll.

http://www.dagbladet.no/2009/07/29/kultur/madonna/konsert/musikk/7403074/Bild från http://kipme.pl/i/img_usr//1484//madonna-sticky-sweet-8238-10.jpg

Madonna <3 Ika

Imorse ringde min söta Lone och bjöd med mig med en av sina gratis-biljetter hon nyss fått.
Vi skall se Madonna! Vart grymmt taggad när hon ringde och koncerten är bara en liten bit ifrån mig,
där jag och Drein såg Iron Maiden tillsammans, en utomhus arena för ca 10.000 människor.
Det här blir sjukt nice!Jag, Lone, Jannie och Madonna. Lord, give me rythm!


I lördagskväll när vi kommit hem från en 8 timmars buss-resa och skulle handla på affären var Drein mycket missnöjd med butikens utbud på ägg. Väldigt missnöjd.

   

Min pojkvän är ägg-rasist.

1 år tillsammans


Efter noga planderande med hela Dreins familj så blev överraskningen till slut en riktig överraskning iallafall.
Han skulle åka hem efter 2½ vecka i Piteå och jag åkte och mötte honom i Stockholm utan att han visste om det.
Vilket inte var en lätt historia!
Han hade ringt mig varje dag i 1 vecka innan och frågat mig om han skulle komma hem tidigare och vid flera tillfällen nästan bokat en resa hem eller en resa dit åt mig. Att övertala honom att inte göra det och samtidigt undvika att råka försäga sig om varför jag Inte ville att han skulle komma hem... Utan att låta som världens mest otacksamma tjej som INTE vill att sin kille skall komma hem när han har varit borta i flera veckor.
Med hjälp av Dreins pappa så blev hotell bokat på Scandic Continental Hotel, Exakt mitt emot T-sentralen.
Med hjälp av Hanna, Dreins syster, blev buss-biljetterna som han beställt emellan Stockholm och Oslo avbokade så att han inte förlorade några pengar på det.

Flygbilljett till mig till Stockholm så jag var där 1½ timme innan Dreins flyg landade och biljetter tillbaka för oss båda med buss på lördagen... Fredagen var nämligen vår 1-års dag och jag ville göra något speciellt på den dagen.
Han frågade chans på mig mitt under en Iron Maiden koncert för 1 år sedan, den 24 Juli. Idag var det min tur att vara romantisk.

Aktivitet

Skansen
Akvariet
Gröna Lund
Slottet
Skattkammaren
Riddarholms kyrkan
Båt-tur runt Kungsholmen
Bio- Drag me To Hell
Vasamuseum

Och allt annat romantiskt som picknickar vid vattnet i hamnen, promenader runt i parker, shoppingturer in i de flesta affärerna och underbara middagar på fantastiska restauranger.

Helgens

Bästa: Första kyssen på flygplatsen
Mat: Första middagen på en kanon-bra grill restaurang
Överraskning: Att det finns en fin Italiensk restaurang är världen som kan göra god pizza. 
Aktivitet: Skansen, Lo-djuren, Björnarna, Vargarna, Sälarna och Älgarna var ute.
Mysigaste: Badkaret på hotellrummet var Oslagbart.
Stoltaste ögonblick: Jag klappade en tarantella. (äckliga jäkla snusk-spindel)
Imponerande: Slottet och Vasa var klockrena båda två. Stolt-svensk? Ibland :)
Date-kväll: En kväll på Gröna lund med sockervadd, hålla hand och skjuta på kaniner.

     
     
        

       

5 träningspass på 7 dagar. Personligt bästa.

Lördag vart jag inbjuden på grill-date på Nesodden så jag tog med mig en köttbit och drog med en av de större båtarna ut till Nesodden, närmre gränsen mot Sverige.
Lona, den lilla darlingen, kom och hämtade mig från den buss som tagit mig ifrån kajen de ca 10 minuterna upp på udden och vi gick hem till huset där hon och Ole bor i ungefär en vecka till.
Mys å träffa Lone så mycket, dessvärre var också Ole med :P (That's right Ole, you're nor forgiven yet!)
Nu är det dessutom snart dags att börja med procerdurerna man gör för att vara snygg när jag äntligen skall få träffa Drein på onsdag. Raka, epilera, färga, BUS, måla naglar, noppa, klippa. 2 dagar kvar...Innan jag åkte ut till Nesodden igår så gjorde katten det jag väntat på att hon skulle göra...
Hon var ute på balkongen som vanligt och har då börjat med de våghalsiga övningarna att Gå på metallräcket.
Jag har ett flertal gången tagit ner henne men man kan aldrig hindra en katt från att göra vad en katt vill göra.
Då har jag ett väldigt distinkt skrap. Ett skrap jag vet betyder att hon glidit ner på metallen. Hoppet i det sista hänger sig kvar vid möjligheten att hon kanske har fallit In i balkongen men när jag tittar ut är hon inte där.
Jag får snbbt på mig en tunn klänning efter tat nyss ha klivigt ut ur duschen och springer fram till balkongkanten och tittar ner. Där ser jag min lilla flicka ligga på grannens gräsplätt under oss.
Hon kikar iallafall upp på mig när jag ropar på henne.
Jag får på mig ett par skor och springer ner alla trappor och försöker komma in på grannens tomt som har ett högt staket med en dörr som är låst.
Går och ringer på deras dörr flera gånger med ingen svarar. Ut igen och kommer till slut över dörren till deras staket och hämntar min lilla gumma som krypit in i ett hörn och sitter och skakar och ser på mig med stora ögon helt tyst.
Jag lyfter upp henne och bär inn henne och klämmer på henne på vägen upp men hon piper inte så jag antar att hon inte är skadad.
När vi kommer upp igen så släpper jag ner henne på golvet och ser henne gå runt och kollar alla med så inget är brutet eller att hon haltar. Efter några minuter så är hon helt ok igen.
Och då har min katt fallit ner ifrån 2½ våningar. Utan en skråma. Du måste älska katter.Dagen idag började som en ren hemma-dag men efter att ha dammsugit, omorganiserat bokhyllorna, dammtorkat och diskat var jag så rastlös att jag inte kunde sitta still längre.
Eftersom jag fortfarande har har The skoskav From Hell (Thanks Alot Ole, No still not forgiven :P) så var en joggingtur inte möjligt. Åkte iväg till Töyenbadet igen och simmade rätt hårt i en timme och känner mig nu helt slut.
Har dessutom utvecklat en stark avsky till folk som inte har sim-vett. När man är i en bassäng tillsammans med 30-60 personer man inte känner och som dessutom är halvnakna allihopa, då tycker jag det är i sin ordning att man passar noga på och kontrollerar sina kroppsrörelser.

För exempel,
Vill du simma långsamt och ta det lungt, då håller du dig intill kanten så att du lätt kan hålla din egen takt och lätt bli om-simmen av andra människor som troligtvis vill simma snabbare än du.

Och simmar du ryggsim, var då noga med att hålla extra noga koll på hur snabbt du simmar och vart andra människor runt dig är så att du inte simmar på någon.

Vill du absolut konditions-simma och ta det i en takt som är osedvanligt mycket högre än de andra i det vanliga motions-simm fältet, då kan du förflytta dig till fältet som är avsett för snabbare simmning.

Ca 80 % av de som simmade idag kunde hålla sig till vanliga vett och regler när man simmade men så var det för exempel den äldre mannen och kliver i poolen med sim-glasögon på och jag reflekterade lite på att han såg ut som en van simmare. Men NEEEEEEEEJ.
Nejdå, mannen lyckas under 3 minuter i poolen simma på 8 personer. Ingen kontroll eller respekt över huve daget. Det var som att han inte Såg de andra människorna alls. Eller inte brydde sig om dem. Han var som en flipper-bolli bassängen och dunkade i person efter person efter person, oavsett om han simmar ryggsim eller grod-sim.
Skämms är allt jag säger. Skämms.Nu väntar resten av mitt granat-äpple och en kväll med CSI.
Crime-investigating-shows, how I love you.

Status: Employd.

Då var mitt kontrakt signerat och klart.
Jag tog såklart det jobb som erbjöds mig först.
Idag var sista dagen att tacka ja till barista jobbet på Blindern universitet så det jobbet var det jag tog. Så får vi se om de ringer någon gång under nästa vecka och erbjuder mig jobbet som daglig ledare på Steam.
Nu är planen att börja på Blindern den 10 augusti.
Fram tills dess skall jag göra mitt bästa för att hitta ett passande ´deltidsjopbb att ha vid sidan av.
Eftersom jobbet kommer att innebära mån-fre så kan jag ha ett jobb där jag antingen jobbar någon dag i veckan
eller varannan helg eller nått liknande. Det blir ju så lite timmar annars!

Igår var jag dessutom nära på att strypa Ole.
Den dumma lilla norska pojken börjar sms:a mig vid 7 på morgonen och kollar vad vi skall hitta på idag.
Vid 9-tiden börjar jag känna mig vid liv och går ut och tar mig en promenad innan frukost, 4.12 km och jag är Fabulous.
När jag kommer in igen så får jag sms om att vi skall träffas för shopping och lunch.
Men första soldagen så vill jag vara i solen och säger tat vi skall göra det istället.
Fine by him, så vi skall träffas nere på bryggan om 2 timmar. Vippetangen kl 12.30.
Absolut!

Nere på Vippetangen kl 12.30 och ingen Ole. Jag har packat ryggsäck med vatten, frukt-sallad, badminton-set och handuk. Bikinin är på och shorts och linne är på. Perfect.
Så när jag ringer är han inte Alls på Vippetangen. Han är på Akerbrygge. Klar för shopping och lunch när jag är klar för sol och strand. Jesus!
Efter promenaden till Aker-brygge i the flip-flops from hell (I hate flip-flops. De är otroligt fula, opraktiska och högljudda)
Barfota tvingar jag honom att eskortera mig till T-banen och hem för en snabb-dusch och ett klädombyte medans han är förvisad till balkongen.

Efter det blev det en härlig dag med fika på Åpent bakeri, följa med Ole på shopping och sitta i slottsparken tills Lona slutade. Möta upp henne och sen följa med henne hem att byta om och hämta kläder innan vi drog till mig.
2 omgångar med Yatzi! där Lona fick Yatzi! 3 GGR!!! under en omgång. Varav 2 av gångerna var med bara 6:or.Idag blir jag väckt av min förra arbetsgivare på Baker Hansen som undrar hur många timmar jag jobbade förra månaden så att jag kan få min sista lön. Det är iofs fine, men är man verkligen tvungen att ringa kl 6.30 på morgonen?
Sov nån timme till med mitt superblekmedel på tänderna inna jag klev upp och åt snabb-frukost och gav mig av till Töyen-badet för att simma. Den här gången var inte badet stängt och med mina ny-inköpta sim-briller hoppade jag i vattnet för att ge mig ut på min första hela runda med crawl på ca 10 år. Sedan jag som ung tonåring gick i simmning. Simma ligger egentligen naturligt för mig och jag har kunnat simma av mig själv sedan jag var 4 år, men JISSES!
Inte kommer jag ihåg att jag behövde sån kondition för att klara crawl! Det var ju grymmt jobbigt!
Jaja, försökte mig på ett par rundor med varierade med vanligt grodsim och ryggsim. Tycker mest att det är skönt att simma och verkligen så sträcka ut kroppen. Den känns så mjuk efterråt.

Efter simmningen åkte jag iväg till Blindern och lämnade in mitt kontrakt och mötte upp Richard för att spendera resten av dagen i parken. Jag är sjukt sugen på att gå ut och dansa ikväll men foten är fortfarande trasigt.
Var kanon-kul förra helgen och jag hade gärna upprepat den! Hilde vill att jag skall bli med ut men jag tror att jag lägger mig tidigt ikväll och låter min fot läka och tar igen kvällen imorgon då jag blivigt inviterad tillsammans med gänget hem till Ole och Lona på Nesodden för grillning och ha det bra i solen. Längtar tills imorgon!


Fröken Lyx-hustru

Kvällen består av blekning av tänder.
Var till tandläkaren första gången på tisdags och tog leravtryck av tänderna för att kunna få skenorna som jag lägger blekmedlet i. Idag skulle jag hämta det och de satt som gjutet, jag förväntar mig förstås inget mindre eftersom de faktiskt Har blivigt gjutna från mina tänder.
Anyway, till min besvikelse så hade de slut på blekmedel som verkar över natten så desvärre är jag satt på dag-blekning.
Jag får då inte ett lika snabbt resultat, men lika effektivt. Jag skall göra det en timme 1-2 ggr dagligen tills mina 2 sprutor med blekmedel tar slut, vilket iofs inte är så jobbigt eftersom jag har ledigt den här veckan.
Men ändå. Vi människor trånar alltid efter snabba resultat. Och jag får vänta Minst en vecka på mina.  Bortskämmd? Javisst!
Det som var Grymmt positivt är att vid mitt första besök så tog min tandläkare, Anita, och putsade bort alla fläckar jag hade på mina tänder. Nice! 23 års nedfläckande borta på 30 sekunder. Yes!

Så, på 2 veckor blir det inget
Kaffe
Te
Juice
Cola
INGET med blåbär

I övrigt hade jag en spännande dag som började med en intervju som Daglig ledare för en kaffe-bar. My God.
Den ångesten som jag har nu för att bestämma mig för hur jag skall göra.
Jag har 2 dagar till att bestämma mig om jag skall ta jobbet på Blindern Universitet som barista.
Då har jag fast lön och jobbar bestämmt 37.5 timmar i veckan, mån-fre. Det är tryggt. Men ingen utmaning och inte så många timmar per vecka. Dåliga utsikter för någon övertid alls om man vill det.

Det andra jobbet dock erbjuder fasta scheman, med jobb varannan helg. Mer ansvar och större utmaning. Mer jobb men också högre lön. Men jag får inte veta säkert förren innom en vecka. Och då skall jag dessutom på 3 dagars prövejobb först. Chansningen är större men belöningen kan också vara det. Avståndet till arbetsplatsen blir även längre.
Nu har jag 2 dagar på mig att avgöra hur jag skall göra. What to do!

Jag är dessutom världens flinkis. Hade jag bara en man som kom hem efter jobbet hade jag vart bästa Lyx-hustrun ever. Jag har ju inte gjort annat än att träna, baka och lagat soppa från scratch under de här dagarna han har varit borta på.
3.86 km igår. Tricket är att lura sig själv till jogge-tur. Jag sov en timme och när jag vaknade steg jag upp och klädde på mig medans jag fortfarande var trött och vaknade till när jag var ute i den friska luften och orkade till slut också komma upp i löpande och inte bara promenerande tillstånd.

Resten av kvällen skall spenderas med Diablo I, mitt alltime favoritspel.
Mina bröd är precis klara och står och svalnar på min köks-bänk.
Och mina tänder är 2 behandlingar närmre ett bländande leende.Anti-klimax.

Idag hade jag tråkigaste dagen ever.
Jag var riktigt duktig och klev upp tidigt istället för att sova bort hela dagen.
Åt gröt till frukost (fiberer for the win!) och fixade mig inte alls utan bara tog på
mig kläderna och gick hemifrån med min sim-bag fullstoppad med min bikini
handduk och mina nyinköpta simmglasögon.
Promenerar till Töyen-badet och kommer in i receptionen.. där stora skyltar
proklamerar att den är stängd fram till onsdag p.g.a Simm NM. Gah!

Hem igen och tristessen tar över och jag får ett syk-bryt.
Det är så Sjukt tråkigt att ha ledigt när MAN ÄR ENSAM HEMMA.
Ingen annan har ju ledigt. Åh, jag önskar att jag inte hade sagt up mig från
jobbet på Baker Hansen förren jag hade fått jobba lite mer. Fler timmar
och något att göra under dagarna. Just nu väntar jag mest på att få börja jobba
igen och mest till Drein kommer hem.

Men! Planer för i veckan

Tisdag: Till tandläkaren för att göra bett-skenan till mina tänder
Onsdag: Intervju för ett väldigt speciellt jobb som jag vill ha Sjukt mycket.
Torsdag: Tillbaka till tandläkaren för att få mina nya bettskenor och mitt blekmedel.
Fredag: Förhoppningsvis dagen som jag har superfina vita tänder Och får veta att jag fått jobbet.

En till runda från Fröken: Joggetur. 4.58 km.
Jag har iallafall tid att träna!
Och jag har sån sim-lust, när dem öppnar på onsdag är jag där!


My night as a Rockstar.

Varför gör det mig så glad och tillfredställd att jag snart har ätit upp allt i kylskåpet utom Dreins alla såser.
Jag känner mig som en bättre människa för att jag inte köpt så mycket ny mat utan istället jobbat på att äta upp allt som redan funnits hemma så allt tar slut. Innan det blir gammalt.
Att jag dessutom försöker använda upp det som finns i frysen gör det ännu bättre. En dag där jag inte måste gå på affären och handla någon mat är en bra dag.

Anywa. Appropå inget är jag sjukt less på Kristian.
Han har i månader totalvägrat 4 personers konstanta kontaktanden. Vi har allihopa ringt, ringt, ringt igen. Ingen svarar. Ingen ringer tillbaka. På sms-fronten är det desamma. Sänder sms efter sms och får inget tillbaka.
Han struntar i att höra av sig, han struntar i födelsedagar. Han struntar i allt.
Blir också totalt översedda på facebook. Så dålig stil att ignorera alla på det viset.
Sista gången bjöd jag in honom till att fira min födelsedag på Langöyene. Inget svar så Never Mind.
Efter det har jag bara slutat. Vill han vara ett svin så fine by me.
Dessutom hade jag kunnat blivigt besparad att bli önskad grattis på födelsedagen på Facebook av hans pojkvän. Men inte honom. Now, that's just creepy when you havent heard from a person in MONTHS.

Thank heavens för alla som var med och firade mig och Alexandra igår!

Appropå det. Jocke har gjort en likadan. Han har heller inte hört av sig på månader och totalt undvikigt all kontakt eller gjort hel-konstiga ursäkter för att inte träffas. Eller favoriten, säga att han kommer och sen inte komma alls.
Det är knäppt med en person som man har kännt sedan man var 7 år gammal. Någon som följt en genom hela livet.
Vi har följt varandra genom skolan, efter gymnasiet så åkte vi till Thailand tillsammans. När jag flyttade hit till Norge följde han efter något år senare. Jag lät honom bo i min hybel, jag hjälpte honom skriva en cv, jag lånade honom pengar till depositum så att han kunde skaffa sig en egen lägenhet. Jag träffade Drein genom honom.
Så ett stund innan Drein födelsedag i maj börjar han bli konstig. Han undviker.
Så har jag inte hört ifrån honom på månader. Inte ens på min födelsedag.
På Han födelsedag stog jag och Drein i århundrates snöstorm och väntade i 1½ timme på t-banen. Det tog oss 2½ timme att ta oss hem til honom och då var vi dyngsura och kalla. Då drar han 40 minuter senare med ett gäng med killar som han inte ens känner och lämnar oss ensamma i hans lägenhet.
På min födelsedag? Radio-stillhet.

Thank heavens for Good friends to depend on. Killer night!Mitt fantastiska shopping-fynd. Klänning från BIKBOK, armband från HM och nagellack som jag balndat själv av 2 olika färger ifrån hm för att få samma nyans som armbandet.

         

Ja just det. Glömde jag att berätta att kvällen slutade på gay-klubben "Elsker" med att Richard råkar head-butta en annan kille och spräcker upp sitt ögonbryn. Om inte det var en final på en kväll så vet jag inte vad. Hehe.

Just Dance!


Kvällen jag längtat efter, jag är så sjukt Laddad!!!
Kvällens musik?


 Kid Cubi - Day'n' Night

http://www.youtube.com/watch?v=WSWrepLjTKc&feature=fvst

Lady GaGa - Just Dance

http://www.youtube.com/watch?v=_QHIII8SHeo&feature=related

flo-rida feauturing Kesha-spin me right round

http://www.youtube.com/watch?v=Re2FQZK54oA


Akon ft. Kardinal, Luda , Joc & Flo Rida - Dangerous

http://www.youtube.com/watch?v=brKjwxToEEw

Sean Kingston - Fire burning

http://www.youtube.com/watch?v=4WRN3YG6Hyk

Sean Paul feat. Rihanna - Break it off

http://www.youtube.com/watch?v=Ctm7UPd-KKU

Justin Timberlake - Sexy back

http://www.youtube.com/watch?v=l_r4boSMf6Q

Kvällens outfit?
The hotteste piece of clothing I can find today.

Morgonens start?
Gröt följt av 3.15 km med nya I-poden i löp-bandet runt armen.

Bring it on!

God bless my little kitten.

 

Mina bröd blev ganska lyckade. Brötchen brödena blev helt perfekta, de små fredags-bullarna blev ganska lyckade de också. Mer nötter och lite mer salt nästa gång. Nam Nam.
Nu är min frys full med bröd! :)

Så skall Ika bleka tänderna! Jag har hafft lust med det en bra stund men aldrig hafft råd med det innan, så nu när jag fick mina skatte-pengar så tänkte jag ringa runt och bara kolla vad det kostade. De flesta ställena tog 4-5000 för att bleka dem innan jag fick tag på Oslo Tannlegevakt. Deras hemsida hade ett sommarerbjudande, det brukar kosta 4000 men de tog 2900 för det nu så jag ringde för att höra hur det gick till.
När jag så fick en trevlig dam på telefon som sade att det priset inte alls stämmde utan det egentligen bara var 2500 för alltihop. YES! Så jag bokade tid på en gång och effekten skulle vara längre ifall jag gjorde det hemma så jag skall dit på tisdag och ta leravtryck av mina tänder för att få skenorna att lägga bleknings-gelen i sen.
Om jag så vill bleka om tänderna om ett par 3-4 år så har jag redan skenorna och kan bara beställa mera blek-gel ifrån dem, och de skickar den till vart du än bor om du flyttat.
Jag har i åratal hafft komplex för mina tänder eftersom de är lite skeva, nu när jag skall få dem riktigt vita så känner jag att jag inte behöver skämmas för dem längre. Det kommer att bli kanon!

vid 13 tiden drog jag in till stan för att möta upp med Hilde som jag inte sett sedan jag slutade på Ritazza i juni. Var kung att träffa henne igen och vi gick och käkade på Bagel & Juice och jag fick en delikat bagel med brieost, sallad och salami. NamNamNam! Så kom hennes pojkvän förbi och lämnade oss med hennes fåniga lilla bedårande hund.

   
                            This is Fritz.                            
                             He is the destroyers of Worlds.

Hahaha. Silly little dog.Originalbilden. Likt eller?

Efter det en tripp hem och äta middagOch iväg igen och träffa Alexandra efter jobbet. Hon har slavat hela veckan (när jag varit ledig) så vi (hon) tog en öl och käkade (hon käkade) :) var skitkul att se henne efter så lång tid. Dessutom bestämde vi oss eftersom att jag fyllt år och hon skall fylla år att bara slå ihop vår födelsedagsfirande tills på lördag! Så imorgon blir det superparty hemma hos henne. I can't wait for tomorrow!

Jag, Alex pojkvän och Alex mötte sen upp Ole som tappat bort sin flickvän.
Lona hade tydligen blivigt sänt ut på uppdrag av Manpower och glömt sin mobil hemma. Så jag och Ole gick i lite klädaffärer och gick och stoppade lite mat i Ole medans vi förgäves väntade på att Lona skulle ringa.
Kvällen slutade utan en Lona och jag är nu hemma.
Shit, kvällarna blir rätt knäppa ibland.

Thank god for Snooze.Busy little Ik

Idag har jag vart flink, flink, flink, flink, Flink!

power-walk innan frukost 3.6 km
sytt upp och strykigt den sista av 6 gardiner
tvättat den sista i raden av 16 separata delar av sängkläder
Tvättat kläder
Rensat kattlådan
Bytt kattlåda
Gått ner med dynor till förrådet
Rensat i förrådet
Rensat kläder
Rensat skor
Gått med 4 påsar med kläder och 4 par skor till klädinsamling
Handlat
pantat flaskor
diskat
sorterat kläder

Nu är jag trött. Önskar Diablo III hade kommit ut, då hade min kväll varit räddad.

Kvällen går iställer ut på att baka bröd. Jag är den bästa hus-fru jag känner. Och ingen man som kan uppskatta det.
Jag är min egen man. Ensamma Ik, I know this one.


Baka och njuta av Transformers. Times seen: ca 40 ggr.

http://www.youtube.com/watch?v=mTY4Y4Jidj8


I am now multi-employed!

JAG FICK JOBBET!!!
Hade sökt ett nytt jobb på Syudentcafeerna på Blindern universitet eftersom Det jobbet jag har nu på Baker Hansen inte ger mig nog med timmar till att få en full vecka. Måste minst få 37.5 timmar/vecka och det är precis vad jag fpr på det här nya jobbet. Jag är skit-glad! :)

Nu skulle jag just ta en joggingrunda och jag tar på mig träningkläderna, går utanför dörren och ut genom dörren och BOOM Spö-regn. Typiskt!

Jag <3 symaskinen

Det blev helt sjukt tomt när familjen åkt härifrån men samtidigt lugnt och skönt.

På månadkväll åkte jag för att träffa Lona på La Bohem och vi satt och pratade och drack te och hadde det sjukt mysigt och jag fick lite födelsedagspresenter av henne.

     

Igår så klev jag upp tidigt för att åka in till stan och gå på en visning av en lägenhet. Jag och Drein är på jakt efter en som ligger lite mer lokalt och antingen på bottenvåningen för Snooze skull eller har en balkong som vi har här.
Den var rätt nice, 7500 för 65 kvm och 3 rum, separat kök och badrum. MEN, den hade inget fräsht badrum och vi hade behövt måla om hela stället för väggarna var mer gula än vita. Dessutom var man tvungen att betala för ström + uppvärming av vatten. Och den hyran vi har nu är 7600 ink varmt vatten och strömmen betalar vi själv. Så i slutändan hade nog den hyran blivigt högre med fler rum att värma upp och när vi hade måstat betala för uppvärmningen av vårat varmvatten.. Tänkt det på vintern. Det hade blivigt väldigt dyrt.
Nej, vi stannar i vår lägenhet så länge tills vi hittar något Bättre, har mailat massa egendomsmäklare så det rullar väl in eftersom :)

Efter visningen gick jag och Lona på en promenad in till stan och gick in på en Ekologiskt/rättfärdighets affär
där jag köpte mig något fint för pengarna jag fått i present av Mommi och Moffa.Så åkte jag hem och satte igång jobbet att städa upp efter att familjen åkt hem. Det har väl blivigt 10 tvättar på 2 dagar eller något sånt. Alla lakan, filtar, täcken, överdrag, överdrag till soffan, gardiner osv. dammsuga, dammtorka, städa badrummet. Jisses, vad sjukt mycket grejer det blir överallt när man bor 6 st på 50 kvm. och 2 av dem är barn under 3.

Så fick jag besök av min gamla chef och vän Gustav Agerbladh. Han skall flytta till Oslo i augusti så det blir roligt med en gammal bekant här. Gustav är av det unika folkslaget Totalt Ärlig. Det är inte ofta man stöter på någon ifrån dte folkslaget, det är ungefär 1 på 1000 som du ens lägger märke till. Så den relationen vi har hafft har alltid varit unik.
Det är klockrent med en sådan person. Skall bli kul att ha honom tillbaka här!

 

När gustaf åkt hem så tog jag mig en ny joggingrunda, jag har blitt sjukt flink på sådant nu!
Tänk jag, som inte hade tränat på 2 år innan dess nu börjat träna 2-3 ggr i veckan. Joggingrundor och simm-turer i badhuset. Kroppen har dragit ihop sig jättemycket och blivigt väldigt fast och jag känne rmig bättre och bättre om mig själv. Jag skämms inte längre för att ha på mig bikini. Jag orkar mycket mer och jag sover bättre om nätterna.
Igår sprang jag 4.4 km och när jag kom in så gjorde jag mig soppa med pasta och morötter med en banan till efterrätt.
Det är sjukt gott med soppa när det är sådär mörkt och fuktigt ute i luften. Då behöver man bli varm innifrån.
Med frukost i magen har en ny dag börjat!

The end of a loooooong week...

Nu värker mina armar efter att ha burit hem min nya sy-maskin!
Min vita fina digitala SINGER med 50 sömmar. <3

De sista dagarna med familjen var som vanligt helt galna. Det brukar bli det när man har en 2½ åring i trotsåldern med sig! Fast han är snäll och så söt att man inte vet vart man skall ta ivägen ibland.

Roliga saker Alvin sagt/gjort under veckan

När jag hade satt på mig en vit klänning med blå blommor på kommer han fram till mig och klappar på kjolen, tittar på mig och säger "Prinsessa!"

Han går runt och letar sin snutte och när Theres frågar vart sen ligger går han ut och pekar på kattlådan och utbrister "DÄR!" i en lycklig ton. När jag och Thessie tar av locket på lådan så har han proppat den full med filtar, skor och strumpor. Thessie försöker skälla ut honom men det slutar med att hon börjar skratta och ropa på mig, när jag ser vad han har gjort bryter jag ihop på balkongen och kan inte stå upp på flera minuter för jag skrattar så hårt. Alvin är jättelycklig och glad att han gjort oss så glada iallafall. Läxa lärd? Ingen alls :)

Kommer ut til mig när jag står i köket och säger men snutten i famnen och nappen i munnen "nu skall jag åka HEM" ger mig en puss och en kram och går ut i hallen igen. Smälter man?

Dreins keps är borta och vi letar ÖVERALLT efter den. Han hade den 3 minuter tidigare och lade ifrån sig den en kort sekund för att hämta deo innan vi skulle iväg på restaurangen och fira min födelsedag. Alla letar som galna och jag böjer mig ut på balkongen och ropar till Thessie och Samuel som står ute och väntar på oss och kolar om den ligger i någon av vagnarna men ikke. När jag går in igen utbrister Alvin "SOFFA!" och Thessie kommer upp och säger "då skall vi se om han har rätt" och börjar leta i soffan. där ligger den gömd Mellan alla sängkläder som ligger ihopvikta där under dagen.
Den lilla luringen! Det roliga var att ingen ens frågat honom vart den var utan han bara sade det.

Så totalt älskar jag min nya stegräknare! Man blir så motiverad att jogga längre när man har den på sig, man vill ju läsa resultatet och att det skall vara högre och högre. Längtar tills mins I-pod är färdigladdad så jag kan ha den och mina nya löp-band med den i fäst runt armen. Blev en runda på 3.6 km sist och sen stog jag och Thessie ute och spelade badminton på parkeringen en bra stund. 4.8 km och jag är Flinkis igen!


På lördagen var det lite lugnare väder så vi åkte iväg med Alvin till en blnngård där han flick klappa djur, hoppa studsmatta och leka på en lekplats med massa barn. När han och Wilma sov middag så gick jag, Thessie och Samuel och spelade minigolf. Ett mysigt och inte nog uppskattat nöje. Och jag fick min gamla misstanke bekräftas. Jag SUGER på mini-golf ;) men roligt var det iallafall.
Efter mini-golfen och gården så hade vi bokat tid åt min syster att fixa något hon längtat efter, en Piercing!
Det var samma piercare som gjort alla mina utom en och som gjort en av Dreins. Han heter Morgan och man glömmer nästan vad dte är man skall göra när man pratar med honom för han är så trevlig. Piercingen blev tatt och blev Jättefin. Min sten till syster visade inga känslor och tyckte det inte gjorde ont alls. Men å andra sidan så födde hon barn för 6 veckor sedan så detta är väl barnmat för henne.

     Så var det sista dagen som vi tog oss iväg till historiska museumet men där fick man inte få in med egen barnvagn utan var tvungen att använda museumets men de var för stora för att ta Wilma i.
Så det blev National Galleriet och barnen sov igenom hela så vi kunde kika i lugn och ro och sen ta t-bane och buss ut till ett lekland. Mitt ute i ingen stans. Vi fick använda karta för att hitta fram :)
Sen kunde Alvin leka av sig i klätterställningar, bollbad, och lekbilar.

     

Och sen var sen semestern med familjen slut
Kommer sakna dem på ett sätt men på ett helt annat så är dte så skönt att ha tillbaka sin lägenhet och inte ha en miljon saker, kläder, handukar, väskor, leksaker och annat Överallt.

Nu är det jag <3 katten för resten av veckan.
Träning och sömmninge på min nya maskin.


Birthday-girl


Födelsedagen var underbar!
Bland de bästa jag någonsin hafft. Drein hade fått ledigt så han var med oss hela dagen.
Den började med att jag låg på min och Dreins dubbel-säng på madrasser på golvet i vardgasrummet då vi hade gett upp vårt sovrum till förmån för familjen. Thessie och Samuel i sängen, Alvin i rese-säng och Wilma i sulkyn.
Så kom familjen och sjöng för mig och hade massa paket. :)

@Kort
@Pengar
@Rosa Filt
@2 Pyntkuddar
@Dekorations-ljus/Sand
@Presentkort på tatuering!
@Symaskin
@RosaI-Pod Nano
@I-Pod Joggband

Vart sjukt glad över tatueringen och I-Poden. Thessie och jag har velat göra en syskon tatuering i evigheter och nu har vi bestämmt oss för en som vi skall göra när jag kommer hem till Alvins födelsedag i september!
I-poden vart Bäst och att Drein kom ihåg att jag inte bara ville ha en I-pod, att den skulle vara rosa, utan också att jag ville ha en sånt jogge-band som man har kring armen när man är ute och joggar. Och den saken hade jag bara nämt en gång att jag kanske hade lust på en sån. Underbart!

Efter frukost så drog hela familjen till Töyenbadet och vi åt lunch ute i gräset och badade massa i inne och ute-poolerna och Alvin hade det superbra och det är väl viktigast att han har det bra för när han är underhållen så kan vi andra chilla.
Efter Töyenbadet gick jag och Thessie på stan och snabb-shoppade innan vi drog hem och fixade iordning oss.
Vi hade bord på YaYa's, en Thailänds restaurang som ser ut som en bungalow när man går ner i den. Inredningen och maten är klockren och en gång i timmen släcker de ner hela stället och drar igång ljud som låter som en regn-storm och blixtrar i hela lokalen. Mysigt värre.

Det skall sägas till de som var med på min födelsedag förra året att den började Totalt regnstorma, blixtra och åska och så var även fallet idag. När vi skulle gå ifrån restaurangen så ÖSTE regnet ner och hela himlen var full av blixtrar och dånade av åska. När detta skedde på min födelsedag förra året så var vi MItt i Frognerparken och vart sky-blöta. Regnet äste ner och åskan slog ner i ett träd bara 50-60 meter ifrån oss. När jag tog trikken hem så låg ett träd som blixten slagit ner i över trikk-spåren.
I år så slutade det iallafall efter en timme så när vi skulel gå hade det lugnade det sig.
Litet panik-ögonblick när Alvin försvann en stund inne på restaurangen men när Drein hittade honom stat han och lekte i pissoaren inne i herr-toaletten. Välbehållen men illaluktande.

Jag och Drein tog sen en promenad bort på Karl Johan och satte oss på Z-club där jag fick en kopp Chaï-te och en dessert. Varm Brownie med vaniljglass och jordgubbar. Den var bland de godaste efterrätterna ever!
Promenad ner till Sttaionen och sätta Drein på bussen till Sverige.
Slutet på dagen var väl kanske inte helt bra men förrutom det var allt underbart.

Tack Familjen <3


       

     

   

Deilige dager med familien...

Härliga dagar!
På torsdagen gjorde vi pastasallad och tog båten ut till Langöyene. Alvin tyckte det var kanonkul att åka båt och det är härligt när det fläktar så eftersom det varit mellan 27-30 grader här i flera dagar nu. Man sover knappt på nätterna men tack och lob har vi köpt oss 2 bordsfläktar som är våra räddare i nöden.
Dagen spenderades i vattnet och på gräsmattan och jag tog mig årets första dopp i en vatten som var som en pool!
Jag hade köpt ett strand-set till Alvin så han hade hink, spade, vattenkanna, sil och massa figurer så han var iallafall underhållen.
Efter planen åkte vi båten tillbaka runt 15 och mötte upp pojken min så gick min syster och han en tur på stan för att inhandla födelsedags presenter till mig. Hehe.
De gick iväg för sig själva och tog Wilma med sig och jag och Samuel tog med oss lill-grabben hem och tog med honom ner till parken. Den dagen slutade perfekt med middag och soya-glass till dessert framför Max Manus. En av de bästa filmer hitills i år.
Det var så varmt efter filmen att jag, Thessie och Drein satte oss att spela Yatzi på balkongen.. och jag har ALDRIG hafft en omgång som den! Dssutom fick jag Yatsi. I 6:or!!!  Som sagt. Perfekt slut på den dagen.

       

        
[i hjärtat]

Gode gud jag är en flinkis. Joggade imorse. 3 km i 30 grader. Jag ÄR en flinkis!

Och Sen var hela familjen här ^-^

     

Familjen Horn/Hemström
Thessie <3 Samuel <3 Alvin <3 Wilma

Ett par fantastiska dagar...


Jag glömde berätta dte viktigaste av allt!
Jag var ju på bio med Drein och Ole (ha ha, det här är så roligt för det är Lonas pojkvän som jag egentligen inte känner över huve taget men han är så rolig att jag bara ringde och kollad eom han ville hänga med mig och Drein på bio. Vi som är lite små-nördiga måste hålla ihop)
Den var såklart fantastisk, dock Lite överanimerad. Det hade Faktist inte behövt vara så många fighter som det var i den, då fick man inte längta efter dem och det hann aldrig byggas upp någon riktig spänning innan dem

   

Den får 7/10 medans första filmen är min all-time favorit 10/10!

Sen har jag vart på århundradets shoppingtur! Jag gick hela bogstadsveien ner och för er som känner till oslo är det en mycket bättre shoppinggata än Karl Johan, huvud gatan i stan. Där är det lugnare, butikerna är tätare ihop och den är fullsmäckat med cafeér längs hela gatan och den slutar nede på stan. Perfect!


                       
        
   


Bild 1: SKor ifrån Vagabond
Bild 2: Skor ifrån Neste Stopp
Bild 3: Shopping till pojken. T-shirtar och underkläder!
Bild 4: Leggings från Accesorise, svarta täckande. Leggings metallic/grå från BIKBOK
Bild 5: Örhängen från Accesorise
Bild 6: Diverse barnkläder till Wilma, Åhléns
Bild 7: Bälte från Glitter
Bild: 8 Kuvert-väska från Glitter
Bild 9 och 10: Fantastisk klänning från Neste Stopp. Min nya "lilla svarta"!

Kvällen igår slutade med att jag och Drein dansade tryckare till Righteous Brothers Unchained Melody i bara underkläderna.
Kan du tala om för mig ett mer perfekt slut på en dag?


http://www.youtube.com/watch?v=XUmWudcBg2w

RSS 2.0