Things I think are funny

Undrar varför alla bloggare verkar ha samma smak?
4 av bloggarna jag läser har alla hafft bilder på samma skor som de skall beställa från HM och som nästan alltid verkar vara slut i deras storlek.
Det är förmodligen för att ALLA har beställt dem och då är frågan, vill man verkligen ha grejer som Alla andra har?


Du kan också få dem här på HM för 199:-
Själv tror jag att jag hellre hittar nått lite mer unikt.

The look of the day

Äntligen börjar jag känna mig frisk nog att kunna ta en dusch, fixa håret, sminka mig och klä mig i annat än myskläder. Att vara sjuk Suger verkligen.Svart långt baslinne och färgat oversize linne Gina Tricot, skinnyjeanse VILA.

To eat good things

Till middag igår körde jag på en lite okontroversiell stil eftersom jag inte var sugen på något speciellt och ville vitamin-chocka min kropp så jag blir helt frisk någon gång.
Vägrar vara sjuk på måndag.Ge mig annanas, kiwi och krispiga röda äpplen och jag är din för en kväll. <3
Perfekt kvälls-snacks eller frukost dessutom. Namnam!

One of thoose days

Jag tänkte visa en kort bild på en impuls-grej jag och Drein fick för oss en dag.


Massa praktiska saker, specieltt glas eftersom jag är världens bästa glaskrossare.
Formen i metall blev jag nästan kåt när Drein hittade eftersom jag insåg hur mycket tid och energi det kommer spara eftersom vi nu inte behöver rengöra hela ugnen så fort vi grillar någonting. And I Love barbecue!
Skärbrädor är sådant man borde byta ut 4-5 ggr om året eftersom det Frodas bakerier på dem.
Vi har alltid en speciell för kyckling och de vita får man i 2 pack för 19:- Det är ett bra fynd :D

fmylife.com

Appropå det sista inlägget så kom jag ihåg en fantastisk sida. www.fmylife.com som tar upp det mesta av jävliga grejer som andra personer varit med om.
Det påminner en på ett väldigt effektivt sätt att man kanske inte har det så hemsk ändå, hehe.Today, my boyfriend said that we needed to talk, he then proceeded to tell me that he cheated on me with my brother several times, but that it was a mistake, he is in fact not gay, just experimenting, and that we should still stay together. My boyfriend is 26, and my brother has a wife. FML

Today, I decided to bleach my belly hair. I bought some body hair bleach at the drug store, and I used it exactly as instructed. When I removed it, I was horrified to see my belly was about three shades lighter than the rest of my body. The hair was still exactly the same darkness. FML

Today, I had to explain to my boyfriend that the reason I don't want to stay overnight at his house is because I still occasionally wet the bed. FML

Today, my boss screamed at me for almost an hour because, apparently, I hurt my coworker's feelings when I stopped speaking to her after finding out that she was sleeping with my boyfriend. FML

Today, after months of trying, my wife of seven years told me she is finally pregnant. I'm going to be an uncle.


Ååååh, så jävla bra. hehehe.

f.my.life

Igår så verkade allt bli så mycket bättre och jag kännde mig helt klart på bättringsvägen.
Tills jag på kvällen tappade rösten och halsen värkte enda ner i bröstet på mig och när jag imorse försökte ringa min chef efter en natt utan sömn och han inte svarade fick jag klä på mig iallafall 6 imorse och pallra mig till jobbet. Kom dit tungpustad, med rinnande näsa och en hals som värkte enormt mycket. Sminklös och med glasögon, fanns inte en chans att jag hade fått i mina linser när jag känner mig såhär.

Efter att jag förberett och öppnat så fick jag efter någon timme tag på en av cheferna som skulel ta kontakt med dagliga ledaren över kaffebaren och till slut blev jag hemskickad.
Då är det naturligtvis så bra timat att när jag kommer till trikkhållplatsen så är det strömstopp på trikkskenorna. På obestämd tid. Fantastiskt.
Jodå, det var bara att börja promenera hem och nu sitter jag i soffan och väntar på nästa läkartid kl 13.40 där jag förhoppningsvis blir sjukanmäld både idag och över helgen eftersom det egentligen var meningen att jag både skulle jobba natt inatt och lördag.Se, såg ju nästan fräsh ut igår fast jag hade glasögon på mig hela dagen.
Det jag undrar nu är, skall jag någonsin bli frisk?


Smaklöst

Nu har mamman som precis fött åttligar vikt ut sig och visat stolt upp sin nya bikinikropp efter att åttlingarna fötts.
Jag blir så förbannad på sättet hon utnyttjar sina barn på. Och hur hon fick för sig att skaffa så många barn nä'r hon för det första inte har något sätt att klara att ta hand om dem själv och för det andra inte har en chans i världen att kunna försörja dem allihopa.
Hon kan ju absolut inte jobba när hon totalt har 14 barn att ta hand om ensam och den inkomsten som hon skulle behöva måste vara väldigt hög för att kunna försörja alla. Hur tänker man då?
Det var ju heller inte en olycka utan hon inseminerades medvetet med 8 embryon. Hon visste att det var chans att hon i tillägg till de 6 barn hon redan hade fått (något av barnen har dessutom speciel-behov) också dem via provrörsbefruktning, var en risk att hon kunde bli gravid med 8 barn till även om de var väldigt små.

För mig är det här bara sannslöst fel.

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6490166.ab


Bild: Google. Octomom.

Goda råd är dyra?


Har du inte råd att gå med i ett gym?
Orkar du inte följa någon jobbig diet i mer än en vecka innan du faller av vagnen och frossar i både det ena och det andra?
Jag har då hittat på varenda ursäkt i boken för att inte börja ta tag i mitt liv och träna och ändra mina matvanor som jag sagt länge att jag skulle göra innan jag i höstas kom in i en jättebra rutin och skrev upp en bra plan.

För det första:

Lägg om hela vardagen din och köp bra saker att ha i kylskåpet som du vet är bra för dig. Finns inget onyttigt hemma kan du heller inte äta det.
Bestäm på förväg hur mycket du skall äta och vad du skal få äta när du vill ha något extra gott på fredag/lördag. Då är riksen att du går till affären och köper allt som är gott mycket mindre. Dessamma är dte om du på förhand skriver en handlingslista som du följer, då rikserar du inte att det hamnar nått i matkorgen som inte skall vara där.
Lägg till en grönsak eller frukt vid varje måltid, ät den gärna innan. Då blir du mättare fortare och behöver inte äta lika mycket av det andra. Ett annat smart trix är att skaffa Lite mindre tallrikar. Har man mindre tallrikar tar man omedvetet mindre mat också!

För det andra:

Har du inte råd att gå med i ett gym, lägg om vardagen din. Istället för att åka till jobbet så ta dig den extra tiden att promenera/cyckla dit och hem igen. Ta trapporna istället för hissen överallt du kan. Försök att göra det till en vana att för exempel göra 20 sit-ups och 20 push-ups innan du lägger dig. Börja med något enkelt. När det känns lätt kan du lägga på några fler.
Vardagsmotion är blande det absolut bästa du kan få! Då känns det inte lika mycket som träning och du får endå motion flera dagar i veckan.

För det tredje:

Det viktigaste som jag kände att jag gjorde var att jag satte upp en 1:års plan.
Vad jag skulle träna och hur jag ville att mitt resultat skulle se ut efter ett år. Så stressar man inte på sig själv och hetsar inte sig själv med mat och träning så att man skall kunna se en förändring på några veckor är dte Väldigt lätt att planen spricker och du börjar fuska. Eftersom det är en långsam förändring och en ändring av Livstil som är viktigast så är det bara positivt att den får ta så lång tid.


Här kan du läsa vad stjärnorna går på för slags dieter och vad de tillåter sig själv att äta någon gång ibland.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6486178.abHair repair.

En present till mitt slitna vinterhår som har fått utstå alltför mycket föning denna vinter pga träning. Duschar ju 2-3 ggr i veckan när jag tränar och kan inte gå ut förren håret är blåst torrt om jag inte vill bli sjuk på sekunden så härrom dagen fick mitt hår en riktig treat.
Schwarzkopf Gliss Hair Repair fick sitta i en bra stund i mitt hår innan jag duschade ut det, borstade det och lät det lufttorka och har nu vilat ifrån hårsprayen i 4 dagar.


Den får absolut 10/10 när det gäller inpackning.
Doft, konsistens, förpackning pris och effekt är väldigt värt det!

Bring it on.

Hade egentligen en tid hos tandläkaren imorgon med fick ombokat den tills idag. Och idag ringde de på morgonen och ändrade fram tiden ett par timmar men det gör inget. Bara han tittar på stygnena.
Jag blir orolig för att det spänner upp i näsan och känns som jag är lite bortdommnad där och som att det är ett konstant tryck. Vilket var precis vad man skulle vara orolig för eftersom tanden satt så djupt upp i gommen att det var risk att det blev perforerat upp till näsgången. Vad man gör om det har hänt har jag ingen aning om så jag hoppas att det skall ha gått bra.
I övrigt är jag knallförkyld med en mage som krånglar.

Nejmen visst, håller mig fint till min socker-salt rehab eftersom jag missbrukat de i ett par veckor och det nu gäller protein och fullkorns diet med banan till kvälls-snacks. -_-
Vad man inte gör för att bli vacker.
Hörde om Hollywood dieten och har tänkt att pröva mig på den. Dvs, äta nyttigt och normalt/fett-fattigt som vanligt i veckorna och sen ha en syndar-dag i veckan där man får äta vad man vill. Det förstör tydligen inte alls dieten utan tvärtom får kroppen att öka förbränningen om man chockar den en gång i veckan.
Jag tror att om man utesluter ALLT gott kommer man bara att falla av vagnen och frossa så fort man får chansen, bättre att ändra vanor och sen tillåta sig själv gott ibland.

Nu blir det äggmacka och te till frukost.


I'm drained...

Eftersom energinivån har varit på noll i några dagar får ni bild på vad jag har hållt på med.


Bild 1: Nån som minns 80-tals skräckisen Flugan? (The Fly) Haha. Hittade den på biblioteket härrsom dagen och var tvungen att se den. Hur bra som helst!
Bild 2: Jim Carrey's första drama, The Truman show. Också hur bra som helst.
Bild 3: Totalt väldelös serie som jag inte kan slua följa, CSI Miami är alt som CSI inte är. Skådisarna är så dåliga och manusförfattaren måste ju ha krypit ut ut nån grotta. De är as-dåliga. Och jag kan inte sluta se, hehe.
Bild 4: CSI.Favoritserie som har sån hög kvalitet, riktigt bra skådisar, kanon-manus och alltid är sjukt spännande.


It's all a blurr

Vad skall jag säga?
Hela den här dagen har försvunnit i en dimma av sjukdom.
Jag har så ont i huvudet, stygnen i munnen spänner, har så ont i halsen och känner mig så förkyld, har ingen energi alls och min mage värker.
Min kropp har så överallt. Får man en sak så känns det som att 10 till ramlar in.
Och det här sker gärna när jag tänker att det går jättebra på jobbet och att jag inte vill vara sjuk på flera månader och när jag får erbjudande om att jobba några fler pass och tjäna lite extra cash.
Fan vad less jag blir!

Prioriterat idag:

Soffan
Vatten
Film
Halstabletter
Filt
Fjärrkontroll


All my energy's gone. Dear lord, when will you cut me a break?

Forget about it.

Jag kunde ju glömma en hel dag som barista.
När mitt tal blev mer och mer sluddrigt, jag började läspa överdrivet mycket och jag inte kunde tugga min lunch insåg jag att det kanske inte var rätt plats för mig bakom disken och snacka med kunder hela dagen och jag ringde och pratade med min tandläkare som ger mig en sjukskrivning för fredagen, idag och imorgon också.
So, no takning for two days. (haha, väl timat att jag dessutom har ont i halsen och känner en förkylning på G.)
Allt känns så bra just nu. Not.

Lite alfapet på det här så blir jag kanske bra snart igen.God bless bord-games.

Vi har Kalaha, alias, Yatzi! och diverse kortspel kvar efter alfapet. Perfect.

Coffee, you're my best friend.

omg vad jag är trött idag. Efter att ha vaknat kl 4 igårmorse och sen upp igen 2 ggr i timmen hela morgonen för att hjälpa Drein när han spydde så känner jag mig nådigt mör idag.
Drein var jättesnäll och låg på soffan och sov så jag skulel få slappna av i sängen ensam men saken är den att han had epå ljuset hela natten och ser jag det minsta ljus när jag skall sova så sjunker jag aldrig ner i djup sömn utan det blir bara slummer. Så 3 timmar försvinner men det känns som 20 minuter.
Inte ens hörselpropparna lyckades ge mig riktig sömn och när kl ringde 05.45 trodde jag inte att det var sant.
Känns som jag sovit kanske 2-3 timmar inatt.
Inte kan jag dricka riktigt kaffe heller eftersom inte heta drycker får passera mina läppar. Vet inte hur jag skall klara hela dagen, speciellt inte som det spänner i stygnen mellan tänderna idag.
Skall ringa tandläkaren idag och komma in på nån kontroll i veckan tydligen. Drein upplyste mig om vad tandläkren hade sagt till mig efter operationen, jag var nämligen upptagen med att vara groggy och inte kunna lyfta mitt huvud ifrån stolen för min nacke var för trött. hahaha.

Idag blir en tidig dag hem och slappa.
Skall jobba så mycket i veckan att jag behöver all vila jag kan få.


Coffee, so close and yet so far away...


Movietime!

Orkade mig ju en kort tur ner till biblioteket ilördags och vilken tur det var för jag lånade en hel hög med filmer som vi gått igenom under helgen.


Gammal klassiker. Vad är det med Jude Law som är så sexigt?


En film som jag fick lite skäll av Drein för att aldrig ha sett.
Footnote. Hur många gånger tror ni han säger "Fuck" i filmen?


Klassikerna fortsatte på rad med orginalet Superman med Christopher Reeves. :)En av Dreins nya favoiter, Get Smart. Hyperkul film som är hysteriskt rolig! :D


Nice

Kl 4 vaknar jag av att jag hör ett vrål ifrån badrummet.
Springer dit och ser Drein sitta huvadöver toaletten och spy. Han kan nämligen inte spy som normala människor och ha kväljningar och hulka, nej nej. Han låter ungefär som King Leonidas i 300, han vrålar verkligen.
Han kommer iallafall på ostadiga ben tillbaka till sängen och jag hämtar en hink och vatten att dricka och ställer det bredvid sängen. Kl 6 vaknar jag igen av att han springer ifrån sängen med hinken framför sig och spyr igen.
kl 6.30 är det samma sak och hitintills han har väl hunnit spy sådär 8-9 ggr.
De sista 6 gångerna har det bara varit det lilla vattnet och colan han lyckats fått i sig stackaren.
Han har också feber så nu är det minsann vinterkräk-sjuka här hemma.

Det roligaste är att jag verkar vara immun emot magsjuka. För 2 jular sedan så var jag hemma hos min syster och hela hennes familj på 3 personer var sjuka. Hela Samuels (hennes mans) familj på 5 personer ble magsjuka. När jag så åkte på besök till min dåvarandre pojkvän lyckades jag smitta hela hans familj på 4 personer och honom. Men själv blev jag inte sjuk alls. Hoppas det håller i sig (knackknack ta i trä!)
Jag skulle hata att spy nu när min mun nyss är sydd. Jag vill verkligen inte riskera att stygnen går upp eller att jag få en infektion i såret innan det har läkt ihop.

Så idag är det sjukstuga här hemma även om jag varit flink och rengjort 2 par av mina skor som jag skjutit upp så länge. När de torkat skall jag spraya dem med imprignering, även Dreins nya vinterskor och våra skinnjackor skall få sig en omgång. Sen är det kvar att hänga in all tvätt så har jag gjort dagens goda gärning förrutom att ta hans om min stackars sjuka pojkvän.


Är inte Drein en snygging när han är sjuk? hehe.


Heidi Montag-Pratt

Aftonbladet har gjort fler och fler artiklar om Heidi Montag-Pratt i det senaste och det är inte så konstigt.
Den 20 november gick hon igenom 10 olika skönhetsingrepp i tillägg till de hon redan gjort.
Jag kan förstå att vilja fixa på näsan om man är missnöjd med formen eller kanske skaffa större bröst om man känner sig så onaturlig att det påverkar ens vardag...
Men när jag läste om alla ingrepp som hon gjort, bland annat fixat öronen och nacken (!!!) då undrar jag verkligen hur hon ser på sig själv och om hon inte skulle ha större hjälp av ett besök hos en psykolog än hos en plastikkirurg. Hon säger att hon strävar efter perfektion men finns det något sådant?
Jag personligen att hon jagar något som inte finns och har man börjat på den väg hon har å finns det nog Alltid en sak som kan bli lite bättre och alltid någonting som kan opereras.

Vad hände med att vara nöjd med sig själv?
Och kanske fixa det som påverkar ens vardag så mycket att du inte känner att du kan
leva ett normalt liv men känner man att man verkligen måste operera Nacken...
Då måste det vara något fel.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article6479426.ab


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article6464607.ab

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article6422378.ab

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article5529034.abPeoples magasin gjorde nyss en artikel om Heidi där hon berättar om alla sina nya ingrepp. 


Jag tror att folk i början såg på Heidi som den söta tjejen som bara var lite osäker och som ville fixa brösten och näsan bara så hon skulel bli nöjd med sig själv men nu tror jag hela världen helt enkelt undrar vad hon skall göra nästan gång och ser på henne somlite av ett... skämt.

Julias Goodiebag

Tävlar om att vinna Julias Goodiebad till ett värde av över 10.000 kr!
Den kan man delta i här http://juliaberg.blogg.se/2010/january/vinn-min-10000-kronors-goodiebag.html 

Vinstlista:
Från Voodolls: 4 stycken voodolls
Från Wear design: En fin, hjärtformad halsbandsklocka 
Från Fotosonic: Ett kamerastativ som går att fästa på det mesta
FrånEasewhite: Två paket med tandblekning
Från Smalslips: En snygg klocka 
Från Amors pilar: Massagestaven Ina Purple, det vattenbaserade glidmedlet Eros Aqua och desinfektionsrengöringen Invit hygiene(amorspilar.se är en erotikbutik på nätet som säljer sexleksaker)
Från Jholmtshirt: Två stycken valfria t-shirts
Från Juvelia smycken: Ett valfritt namnarmband eller namnsmycke
Från Wild outdoor lifeVäst i valfri storlek från Pinewood
Från My heart: Spelet "52 magiska veckor
Från Sunny coco: ett antal tigerbalsam och parfymoljor
Från L8nyberg: En mineralfoundation
Från Importklader: Två hotpants i spets, en röd och en svart
Från Swefox: Ett set med matchande armband och klocka
Från Bagatoo: En snygg resväska i svart, rosa eller blå
Från A&I Design: Virvar Jacquard handduk och tre paradishanddukar i orange, grön och lila
Från Styleimport: En optisk pekfingermus till datorn
Från Caruso: ett svart, vackert litet smyckeskrin med trollsländelås
Från Partyprylar: Spelet "sanning eller konsekvens"
Från Disdou: 3 stycken mössor
Från Wellnessproducts: en swissdepil - hårborttagning utan smärta
Från Ecozoom: En t-shirt i valfri färg och storlek
Från Minmusli: 2 x 100 presentkort på müsli samt plåtburkar
Från Thaliahalsa: En huvudmassör 
Från Webstrumpor: Ett par stay ups och tre par strumpor
Från Goldwell: Ultra volume schampo och balsam (mina favoriter!) samt hårsprayerna Sparkling fix och Magic finish
Från Önskefoto: En egen canvastavla, 20x30 cm
Från I+m naturkosmetik: Body refresh grapefruit - body lotion + shower gel & Hydro-Performance Facial Tonic + Day Creme.
Från Calas: ett par örhängen i äkta silver och bergskristall
Från ELF: 4 ögonskuggor (mina favoriter!)
Från Jeanettes naturtvål: en tvål med doft av granatäpple
Från Vekk: en mild liquid Soap, en anti acne creame, en instant pore minimizer, en anti acne soft mask

Beeing honest

Nu skall ni få se en helt jävlig bild på hur min mun ser ut just nu.
Och det här är bara stygnen som man kan se.


Mina mys-piller. Infektionsdämpande och smärtstillandre. Lovely combo. <3

Tro det eller ej, men jag orkade både duscha, klä på mig och åka ner en kort tur till biblioteket.

The next last day

Den näst sista dagen på Lanzarote gjorde vi någonting jag aldrig trodde att jag skulle våga göra.
VI bokade en dykningstimme med en kille från England och det var verkligen as-roligt!
Dock jätteläskigt att komma i vattnet för det blåste så mycket och var så höga vågor att jag lyckades ramla runt en del på vägen ner i vattnet men riktigt häftigt när man väl var där.
Det är sjukt att precis under vattnet så lever det akvariefiskar!
Det här kommer jag att minnas länge <3

Hehehe

Drein fick äntligen sitt paket ifrån Komplett igår.
Pojken har beställt en ny dator.
Den nya datorn kom i en väldigt, väldigt stor kartong. Den kom också med hjul så tung som den är.
Han kommer behöva ett eget kärnkraftverk för att hålla igång den :P
Tävlingsfrossa

Hittade en tävling för smink och kitte jag vill vinna heter Starter kit!Tävlingen hittar du hos http://catwalkqueen.blogg.se och den är i samarbete med http://www.eyeslipsface.co

Att skapa rubriker

Den mest omskrivna artkeln just nu på Aftonbladet är http://www.aftonbladet.se/resa/article6463027.ab som handlar om att folk nu får betala dubbla avgifter hos flygbolagen om de är kraftigt överviktiga.

Jag är inte föredömmande här, jag skriver det här från ett ekonomiskt perspektiv.
Det är helt enkelt inte hållbart i dessa tider att låta en person ta upp två platser när de betalat för en så det är väl inte mer än rätt? Två platser, två priser?
Hur många flybolag har inte gått i konkurs och hur många flygbolag sliter inte nu efter ekonomi-krisen att klara sig bara men de de har utan att de ger bort platser "gratis". Vill vi ha ett varierat utbud där priserna pressas ner och du har valmöjlighet att välja det flygbolaget och det färdsättet du föredrar måste vi låta företagen tänka på sitt ekonomiska bästa. Nu skall det här naturligtvis inte ta helt av, man skall naturligtvis hålla sig innom rimlighetens gräns men egentligenär inte flygbolagens val så himla konstigt.
Går du på en affär fförväntar du dig ju inte att få två tröjor när du betalar för en?
De var dessutom väldigt generösa när de erbjöd att om planet inte skulle bli fullbokat garanterar Air France att de överviktiga får tillbaka pengarna för den extra bokade platsen Och flygbolaget ger också de överviktiga 25 procents rabatt på den extrabokade platsen.

The way I see it, it's a fair deal.
Entertainment

Natten blev inte så illa som jag trodde att den skulle bli men idag är jag riktigt uppsvullen runt stygnena och det drar väldigt i dem. God bless my pills.
Igår när jag kom hem krachade jag bara i soffan och tittade på The two towers och idag är det The return of the king som står på menyn.
Egentligen är min favorit The fellowship of the ring men det var bara inte en sån dag igår.
Jag längtar tills The Hobbit skall komma ut och är min favoritbok of all times. Den är så söt, välskriven, spänningsfylld och innehåller så mycket vänskap och mod att man bara blir på glatt humör när man läser den.
Egentligen började Bilbo bara som en barnbok till JRR Tolkiens barn men utvecklade sig senare till världens mest kända triologi The lord of the Rings.
Tror att det var ett väldigt bra val att välja Guillermo del Toro som regissör efter att Peter Jacksson kännt att han gjort sitt bästa med Lord of the rings triologin, Guillermo del Toro han bland annat varit delaktig i både Pans Labyrinth, Hellboy och El Orfanato. Så hans talang för kostym, effekter och manus är verkligen finslipat och jag ser verkligen fram emot att se reslutatet!

Extra stort plus i kanten för att ha delat upp boken i 2 olika filmer, annars var det alltför mycket som hade blivigt bortvalt.Fram tills dess skall jag bara ligga i soffan och försöka att äta lite.
The Worst experience of my life

Det var den värsta 1½ timmen i mitt liv när jag låg i tandläkarstolen.
Först att få sprutan på säkert 6 olika ställen i munnen tills jag var bedövad hela vägen upp till högra ögat.
Och sen, inte känna, men vara medveten om att de nu skar upp halva min gom för att använda en smärtsam timme med att borra upp och gräva ut min tand. Ett tag i mitten började det göra jätteont när de drog ut en av tandens rötter och jag började gråta för 3:dje gången och fick be om mer bedövning.
Min nacke krampade så illa i slutet efter att ha blivigt sliten så hårt i och mitt bakhuvud sved efter att ha blivigt gniden så hårt mot tandläkarstolen...
Jag är glad att jag inte såg någonting och att tandläkaren tog en våt trasa och torkade mitt ansikte innan jag fick ställa mig upp och gå på toaletten, annars hade jag nog blivigt väldigt rädd och kommit i panik-läge och börjat hyperventilera.

Efter en snabb avtvättning av smink och blod, ett besök på apoteket och köpa 2 olika sorters smärtstillande och pencillin så åkte vi hem och dumpade mig i soffan där jag legat sedan dess.
Har nyss klarat att äta lite mat som Drein så snällt lagade åt mig och jag är verkligen tacksam för både Drein och för att den här dagen äntligen är över.


I made it though, and tomorrow I'll be stronger for it.You can't break me no matter how hard you try.

Tävling

Tävlar om ett par grymmt snygga skor ifrån www.eddyemery.com 
Det kan du göra här hos http://millahoman.blogg.se/


Mumms! De här hade vart perfekta för mina fötter eftersom min inflammation aldrig tar slut.
Får mina sulor om någon vecka så då skulle de här komma väldigt lägligt :)

How can I make it though the day?

Jag är så nervös nu att jag har en stor klump i magen och redan gråtit 2 gånger sedan jag kom till jobbet.
Skall operera ut min tand i eftermiddag utan att vara nedsövd och är livrädd.
Att kombinera en operation med min sprutskräck och min tandläkarskräck känns som en riktigt dålig kombination och jag kan inte vänta till den här dagen är över.
Som tur är har vi 3 leveranser idag på jobbet så jag kommer tat ha massor att gör atills jag skall gå från jobbet ca 13.30 och sätta mig i stolen ca 14.30.

Önska mig lycka till.What does not kill you makes you stronger.
Apperently I get stronger every day then.

Finally...

Äntligen hemma och ikväll SKALL jag vara flink. Jag har en hel hög med tvätt som jag skall sortera, vika och hänga in i garderoberna. Dessutom behövs det en rensning runt om i lägenheten. Känns som att ingenting är på sin plats.


Dagens lunch. WASA knäcke med brunost och ett päron.


Dagens lunch-läsning. Tysta vitner av Danuta Reah.


Dagens pose. Fjortis :D


Dagen outfit. Over-size and skinnyjeanse. Fantastic.


Dagens fika. Bananbitar, kiwibitar, hasselnötter, valnötter och russin. Nam.
All day yesterday

Igår hade jag en sån ångestdag och avslutade den med att tröstäta pizza, chips och dricka cola i soffan. Gött!
Träffade Gustav, en gammal arbetskamrat, efter jobbet och fikade med honom och fick världens mest mysko te med bränd popcorn smak. Inte gott.
Därefter tog min självömkan över och jag gick bort till Oslos godaste pizzeria och beställde en pizza till mig och en till Drein och gick till affären och inhandlade både choklad, cola och chips. Yes. Det var väldigt synd om mig igår :P
Man vet att något ¨åar fel om det går en hel dag utan att jag läser en enda blogg, haha.

Kom hem till Drein, som jag visste var upptagen, och sade att det stog pizza, cola och chips på bordet och att han inte behöver komma om han inte har tif men Jag skall iallafall käka det.
Han sade han var upptagen men 10 minuter senare kom han iallafall :P
Pojkar är så underbart förutsigbara när det gäller mat.

Så idag var dte bara att pallra sig upp och köra andra passet för den här veckan, speciellt dessutom eftersom jag igår låg kvar i sängen och hade på snooze i 1.5 timme, hehe.
Så har jag heller inte tid att träna resten av veckan eftersom jag idag skall träffa Jannie, en annan gammal kollega från kaffe yrket. På torsdag skall jag operera bort tanden efter jobbet så jag har ingen aning om hur formen är resten av veckan. Ush ush USH!
Jag är skitnervös för hur det skall gå eftersom jag skall vara vaken hela tiden. Hoppas de bedövar mig så mycket att hela huvudet är bortdommnat!

Iallafall Måndag: Simming 20 minuter, vattentramp i 15 minuter med fokus på lår. Sit-ups, push-ups, rygglyft och armhävningar som avslut.
Onsdag: 28 minuter spinningcyckel, vikt lyftning, sit-ups, push-ups och rygglyft.

Jag är iallafall ganska nöjd med träningen denna veckan. I am flinkis <3

F*ck Ya'll -

Jag har funnit ut att jag är den bästa vännen jag har.
Ingen är så god vän åt mig som jag är åt dem och jag blir ofta utnyttjad för det.
Jag har egenltigen ingen vän som jag är riktigt riktigt nära och känner att jag kan lite på i vått och torrt.
Jag har bara ytliga vänner och ingen av dem bryr sig särskilt mycket om mig som person.

Om det fanns en sådan människa skulle kanske mitt beslut vara annorlunda.
Men mitt beslut är att i nästa vecka gå till svenska ambassaden och kolla vad jag behöver göra för att få lov till att flytta till ett av mina 3 önskeländer, särskilda visum jag måste söka och kanske tips på hur jag hittar jobb i det landet/hemsidor jag kan söka jobb på.
Landet ifråga måste jag också kunna ta med Snooze in i då jag inte vill överge den lilla katten min.

Detta är också i jakt på en arbetsplast där jag inte blir mobbad, där jag inte har en chef som har storhetsvansinne och kolleger som inte beter sig som att man fortfarande går i högstadiet och experimenterar men diverse droger i tilägg till att skvallre och sprida rykter i bästa fjortis-anda. Jag har gillat alla jobba jag hafft men inte alltid alla arbetsplatser.

Till slut har jag ett behov av att lägga ett ännu större avstånd mellan mig och min förstörda familj. Min far som alltid skall ha åsikter om mitt sätt att leva och komma på "överraskningsvisiter" när jag hälsar på min syster trots att jag inte hafft någon kontakt med honom på 8 år.
Min mor gjorde slut med mig på facebook för en månad sedan. Hon ville nu helt enkelt sluta att vara min mamma och det är väl fine med mig, jag har iallafall varit den personen som varit vuxen av oss sedan jag var kanske 12 år gammal. Jag har inget behov av att ha en så självisk person som bara tar energi utan att ge någonting tillbaka i mitt liv.

Jag kommer sakna min syster och mina syskonbarn men jag behöver verkligen komma längre bort och mer och mer av mina tankar går åt att tänka på att flytta så det känns verkligen som rätt beslut.Erika betyder ensamhetens härskarinna. Det kunde inte vara mera rätt.

Let's clean it up

Jag måste återigen tipsa om Clinique's superba perfymfria serie.
Den är klockrent effektiv och efter 4 veckor var min hud i perfekt balans och de små finnarna jag alltid brukar få runt munnen är så gott som borta och kommer de någon gång tillbaka så forsvinner de och läker mycket fortare än förrut!
Ok, de kostar lite mer men de är otroligt dryga och verkligen verkligen värda priset.
Håll ögonen öppna efter gåva-packer där man får fler produkter med på köpet! Brukar finnas på större varuhus.

Dessa produktier använder jag:

Liquid facial soap: Morgon och kväll, perfekt att ta bort smink med.
Anti-blemish solution clearifying lotion: Används efter att du tagit bort sminket för tat ta bort rester och dra ihop porerna.
Anti-blemish solution moisture cream: Används över natten, efter rengöring.
Superdefense spf 25: Används på morgonen under sminket eftersom den innehåller solskyddafaktor 25 och skyddar huden.
Eye-cream: Används morgon och kväll under ögonen. Dämpar puffighet och blå-aktigheten i huden.
To dream yourself far, far away...

Jag längtar så hårt efter att åka ut och resa igen!
Har verkligen fått tillbaka min rese-feber och har så många land jag vill besöka.
Min drömr är att flytta utomlands och hade det bara vait upp till mig hade jag sålt att jag hade, gått en rese-guide kurs och flyttat som reseledare till ett varmare land och testa att bo där i nått år.
Är så grymmt trött på kylan och min passion för tat uppleva saker växedr sig starkare för varje dag.
Drein är en liten vel-kopp när det gäller sånt och är som de flesta andra, mycket snack och lite verkstad.
But I know myself and I Will get there.

Top 10 resmål just nu:

Grekland
England
Paris
Namibia
Malaysia
Indien
Thailand
Philipinerna
Hawaii
Australien

Ovan nämnda resmål inte upplistade efter någon särskild ordning.
Glor så länge på senaste semesterbilderna.


Kjol-inköp på Dreins inrådan. Drein som tydligen hatar långkjolar. Men inte på mig. :)


Havsutsikten från hotellet. Kanske 5 minuters promenad bort.


Väntar på bussen in till staden och Drein är lite less på mitt fotande :P


Öns Enda höghus. Passade inte helt in.


Some streetart anyone? Var typ 20 meter hög.


Godaste middagen på hela resan. En fantastisk kina-restaurang på standpromenaden.

Hehe, tvingade Drein att ta Lizard-shots. Som en Ritkig man. :P


På Lanzarote fick man gratis shots efter varje måltid.
Drein fick alltid dubbla eftersom jag inte dricker sprit. Fylle-Drein. Hehe.

Yes, we look good on eachother. <3


Nature vs. Money

Hittade en artikel på Aftonbladet om ett ämne som verkligen passionerar mig.
Vad människan är villig att offra för att ha det bekvämt.

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/miljo/article6443824.ab

Tydligen är vi villiga att offra både vår luft, natur, djurliv och framtida geenrationers jord.
Minns så väl ett tal som Norges kronprins höll där han proklamerade "vi har inte ärvt jorden av våra föräldrar, vi har lånat den av våra barn"  och jag får fortfarande rysningen när innebörden av de orden sjunker in.
Att vi människor är villiga att offra så mycket för att ha det så bekvämt och billigt som möjligt och att fler länder fortfarande står emot nya förslag för att minska utsläpp och fortsätter att gå över sin "förorenings-kvot" per år.
Att vi ens skall behöva en sån kvot föir att inte sabba allt så fort är ganska otroligt.
Alla borde dessutom se "An inconvenient truth" av Al Gore om effekten som vi har på naturen.

Tips till att minska effekten på naturen:

Ta kollektiv trafik överallt där det är möjligt!
Källsortera även om det är jobbigt
Slå av lys
Låt aldrig vatten rinna i onödan
Köp energisnåla produkter, helt A+ märkta
Byt dina glödlampor mot lågenergi lampor
Kör bara tvättmaskin/diskmaskin om den är helt full
Sänk värmen hemma och ta på dig en extra tröja istället

Det finns många små saker som kan ha stor effekt ju fler som gör det så jag tycker verkligen att alla skall göra det som de kan. Inegnting du kan göra för naturen är oviktigt och om flera år kommer man att märka av effekten om alla gör sin del.
Boktips

Nu är jag klar med den 3 boken i serien som utspelar sig under den kristna reformationen i england på 1500- talet där King Henry spelade en stor roll.
Boken handlar i huvudsak om sakföraren Matthew som blir indragen i diverse komplotter runt kungen och blir satt till att lösa dessa, helst utan kungen vetskap.
King Henry var den som skapade den engelska kyrkan efter sitt brott med den katolska kyrkan och Påven när påven vägrade ge honom skilsmässa från en av sina 8 fruar.
King Henry är också känd för att ha halshuggit flera av sina hustrur under påhittade anklagelser bland annat om otrohet och att böckerna på ett passivt sett kretsar kring dessa händelser gör det extra spännande.

Böckerna av C.J. Sansom är otroligt spännande och bra skrivna och han kan verkligen det med att bygga upp spänningen och inte avslöja för mycket förren se sista sidorna.
Först måste man bara komma över att han skriver i förstahandsperson vilket jag ofta tycker är förvirrande och vill helst av översikt övert allt och alla men böckerna är så bra att man snart glömmer det.
Jag rekommendrar att läsa dem på engelska.Det här är de böckerna jag hitills läst.

Hm?

Ni vet hur det blir frampå våren? När man är less på allt det gamla och är ute efter förändring och iår ha rjag också lust med det. En ny hårfärg och en klippning kanske är svaret?
Dock har jag lite svårt att bestämma mig vilken hårfärg som jag skall satsa på eftersom jag hafft det mesta och varir ganska nöjd med alla val. Kanske skall göra med en basfärg med massa slingor?
Hittade bilder från de sista 2½ åren och som ni ser har det varit en enda lång förändingsfas för mig, hehe.
A new one coming up?
Hm, det finns så mycket roligt man kan göra <3

The day off

Skönt med söndag idag och jag har tvätt och städ-dag, bakning planerad och byxor att sy upp :)
Härligt med en dag hemma och sen ikväll kommer mitt favoritprogram, Deadliest Catch, på tv. Nice.

Planeringslista för dagen:

Dammsuga
Dammtorka
Diska
Sy upp byxor
Tömma kamerna för bilder
Lägga in bildern apå extern hårddisk
Bada katten


Igår kom jag inte utanför dörren förren kl 15.20, hehe. Det gick väldigt bra att sova fast jag bruykar ha så svårt med det när jag jobbar dagen på kaffebaren och natten på nattklubben.
Trodde att Drein skulle ligga i koma hela dagen för han såg så slapp ut men på kvällen fick han nått ryck, sprang till affären och lagade två-rätters suprise middag till mig :D


Innan jag drog ne rpå biblioteket och lämnade igen böcker och lånade filmer


Tyvärr hade de slut på de byxorna jag ville ha :(


Drein. I komaläge.


Alkoholfritt bubbel, just the way I like it :D


Toast mede lufttorkad skinka, grönsaker och med en torkad tomat till. Nam!


Drein fick inspiration till att laga skinka och chilifylld kyckling med morotsragu
och en fräsh sallad med äpple till. Jag hade tur igår :)

Varning

Vill bara varna alla för historiens sämsta hårspray.
Den är totalt värdelös, har ingen synlig effekt i mer än 2 minuter, det luktar Fruktansvärt och gör håret statiskt efter en stund. Ungefär tvärtemot det den skall göra. Bortkastade pengar.


Fritz. Von alles essen.

Dvs Fritz äter upp alla.

Hilde var och hälsade på mig härrom dagen och hade med sig din ynkliga hund på 2.500 g och som i början endast vägde 800 g. Mer päls än hund.
Snooze och Fritz var skit-nyfikna på varandra men Snooze vågade inte helt vara med men kröp närmre hela tiden innan hon sprang bort igen. Vi skall börja ha play-dates med våra husdjur, hehe.Vi fikad te och banan, kiwi, nötter, och torkad frukt. Nyttig kvälls-mys. NamNam!

omg, kill me now

Jag är så grise-trött idag!
Fy fan, trodde aldrig jag skulle klara hela kvällen igår.
De hade 3 olika band på scenen som jag jobbade på under kvällen och dessutom flera event på huset så det var Knökat med folk ifrån kl 20 till kl 03. Jag slutar vanligtvis 4 men det tog mig 1½ timme att städa så jag drog inte ifrån jobbet förren kl 04.30.
De andra ställena hade inte alls så mycket folk så jag fick till slut be om hjälp för det var inte en chans att jag skulle ha klarat att hinna rydda allt själv under kvällen så en av de engelska killarna kom och hjälpte mig plocka glas, rydda undan och hämta vad bartenderna behövde.
Jag skulle också få till att äta under kvällen och beställde en sallad och när jag hade kontrollerat att lokalen var ok hämtade jag en ersättare åt mig och sade till bartenderna att han skulle vara där och att jag skulle äta lite snabbt.
Men ikke, de spang efter mig och sade att jag inte fick ta paus då.
Fast allt var under kontroll. Och fast jag hade fixat en ersättare.
Idioter.

Men kvällen resulterade i en hög med dricks även om jag var dränkt i öl, fötterna värkte och hjärnan slutat fungera. Planen är att jag skall ut ikväll men det känns som att jag har kört ett 6 timmars träningspass.
vi får se :)
Jan. 15, 2010

Jag är så stolt över mig själv den här veckan.
Jag har inte bara tränat på morgonen innan jobbet och tagit mig iväg till träningssentret med bassäng, jag har även tränat 3 ggr den här veckan vilket är mitt mål för varje vecka.
Igår körde jag ett extra hårt pass som började med 28 minuter tränings-cykel (stavning? Har glömmt svenska ordet) sen stort fokus på armar och lyftning av vikter tills de var gele. Sen sit-ups, raka, sido och snea, benlyft och rygglyft. När jag egentligen var klar med träningen gick jag tillbaka och körde 8 minuter till på tränings-cykel och körde slut på det sista av vad jag hade kvar av energi.
Skall satsa på att öka på träningstiden med en minut i veckan, pressa mig själv lite mer varje gång.

Erkännner att jag älskar mitt nya linne från GINA TRICOT.
För att vara så billig var den sjukt snygg!


Vatikanen VS. Avatar


Hahaha, klockrent.
Påven fördömmer tydligen Avatar för att i filmen dyrkar naturfolket Na'vi jorden.
Men ursäkta, såg han också att de är 3 meter höga och blå?
Jag tror inte att någon går tillbaka till att dyrka "moder jord" p.g.a den filmen och om de nu gör det så var de ju tydligen inte trogna till hans religion iallafall.
Jag tycker hellre att Vatikanen och Påven kan rikta sin energi mot att f.ex hindra sina präster ifrån att utnyttja barn eller att få ett förslag för "särskilda" fall där abort kan vara tillåtet som vid incest, våldtäkt och sexuellt utnyttjande av minderåriga.
Vatikanen har en lång historia av att hålla sina egna om ryggen och dölja de problemen och skydda de personerna som bryter reglerna, de förlorar nästan aldrig jobbet heller. Hade dessa saker hänt förexempel innom regeringen kan du slå vad om att det hade blivigt rama-skri och publika skandal rättegångar.

Jag gillar speciallt den här kommentaren:
"Benedict XVI pratar ofta om vikten att skydda naturen, men samtidigt varnar han för att för att göra människan jämställd med andra levande varelser"
Ja det vore hemskt, människan förtjänar inte att ställas lika högt som djur.
Jag har då aldrig sett ett djur våldta, plåga, tortera, misshandla, råna eller annars medvetet orsaka fysisk, psykisk eller emotionell smärta på andra djur för sin egen njutnings skull.
Det är bara vi människor som förstör och ödelägger så för oss själva.
Det grymmaste djuret i naturen är människan.

Att påven bryr sig om Avatar tycker jag är skändligt.
Men jag antar att det är lättare att bry sig om en ny Hollywood film än att ta tag i de riktiga problemen.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article6424320.abFantastic news everyone!

Jag hittade mobilen min igen!
Efter att ha kollat om jag kunde köpa ett kontantkort i butiken och de hade slut på den sorten som jag ville ha gick jag tillbaka till kaffe-baren och testade igen att ringa telefonen min och hör hur det ringer ifrån väskan som jag vänt ut och in på. Där låg den inkliad i en liten reva i fodret! Nice.

And by the way. I freaking love my job.
Jag trivs superbra på min nya kaffe-bar! Jobbet är mer utfordrande och roligt och kunderna är superhyggliga. Jag får driva både med organisation, beställningar och kaffe.
Haha, så många jag älska min hatt. Not.
 
Dock är jag helt fantastiskt grise-trött idag. (eller grise-sliten som man säger på norska).
Har sovit dåligt i två dagar efter tat ha hafft 3 dagars senvakt efter en helg har jag hafft sovmorgon i en vecka och när man sen går på tidigvakt (11.30 senvakt, 07.00 tidigvakt) så har jag jättesvårt att sommna på kvällarna och fick nått slags spel igårkväll dä rjag bara gick runt i pyjamasen och skrek att jag inte ville sova som värsta småbarnet, hehe. Men ville verkligen inte. Så resultat har varit att jag varit vaken till 12 i två dagar och sen stigit upp runt 6-tiden viket resulterat i en grise-trött morgon och en övertrött kväll.
Jag känner att natten inatt kommer blir bra när jag skall jobba. Då slipper jag ju i hvartfall sova :P

kaffe+musik+energidryck=vaken Ika

Busy days

Den här veckan har jag verkligen fullt upp

Torsdag: Jobb 07-15, träning 15.30-17.30, träffa Hilde 18.00 hemma
Fredag: Jobb 07-15, hem käka, vila, jobb 19.00-04.00
Lördag: biblioteket låna/lämna igen böcker och filmer, utgång och party
Söndag: Tur eller tur till badhuset om jag får med mig Drein, städ-dag
Måndag: Jobb 07-15, träning 15.30-17.30

Känns skönt att ha ett aktivt liv igen efter att ha varit sjuk så mycket innan jul. Det känndes ju skit-tråkigt att jag inte kunde träna alla de veckorna innan jag åkte på semester till Lanzarote, är inte det helt typiskt att du inte får träna precis innan du skall visa dig i bikini? :P


Iallafall. Dåligt fotande de här dagaran så bjuder på  en bild från Julafton, fett nöjd med mitt hår den dagen!Hey, förrsten.
Har alla i bloggvärlden dött eller?
Bara nån som uppdaterat idag, dålig stil.

Jag är naken


Igår satt jag och kollade in biljetter till band som kommer till Oslo innom det närmsta halvåret och hittade många favoriter och bland de utsålda var La roux, Rammstein och Minor majority
Dock fanns det biljetter till både Kent, Mika, Veronica Maggio och Kiss och jag bokade nästan biljetter där och då men lite tur i oturen väntade jag för lite senare på kvällen upptäckte jag att jag inte hade nån mobil längre och minns att sista gången jag hafft den var innan jag satte mig på trikken på väg hem så den är väl long gone.
Men jag måste skaffa biljetter till någon av konserterna iallafall!

Så gott folk, min mobil är borta och jag har Inga nummer. Snacka om att känna sig naken.
Skall fixa ett tillfälligt nummer och sen beställa ny mobil ifrån Tele2, problemet där är att bestämma viken jag skall ha plågad av mobil-ångets som jag är.
Här är några favoriterJag hade den här i guld och älskade den! Men den är nog för gammal nu


Har hört massa bra och Nokia N-gage series så kanske skall testa den här?Skall jag våga mig ifrån Nokia och satsa på denna snygga ifrån SonyEricsson


And yes, I have a thing for pink.
Men jag vet int eom jag väljer en rosa mobil, det verkar som en
sån typisk tjej-grej att jag kanske låter bli.


Den här har störtskön design och fina färger!


Flight of the concords

Kom in av en slump på svenska tv2 igår och blev glatt överraskad när Flight of the concords hade konsert.
Hahaha, de killarna är så sjukt sköna och jag låg och skrattade i min övertrötthet.

Kolla in de här, om du inte orkar alla, kolla iallafall första.
Den är fett bäst!

The humans are deadFrodo don't wear the ring
Bowie in spaceShe's so hot - BoomJag kan lätt gifta mig med han med briller och polisonger. :D

Den sortens muslimer jag gillar..

Det är dem som bekräftar att man inte skall ha fördommar och förutfattade meningar om någon.
De som har barn som går i skola som precis som alla andra, de som har jobb de går till och sköter och mest av allt, de som inte tvingar på sina barn ett religiöst synsätt utan låter barnen utforska själv.
Har en kollega som är troende muslim och berättade för mig att hon började täcka håret för 2 år sedan i takt med att hon blev mer troende och att hennes föräldrar själv låter sina barn bestämma hurpass troende de vill vara.
Hon har 7 syskon och av de är det 2 som valt att inte ha huvudkläde på sig helt enkelt för att de inte har den nivån av tro som skall till för att vilja ha det. De är välkommna i familjen lika mycket som de syskon som valt att leva efter koranen och budet att täcka håret/kroppen.
Hon själv hade inte det fram tills för två år sedan då hennes nyfikenhet för sin egen religion växte och hon då började läsa koranen kände hon också att hon ville följa de reglerna den sätter såsom att täcka kroppen/håret och vara avhållsam från alkohol.

Det är vad jag kallar för ett medvetet val.

Det här gäller Självklart inte bara för muslimer utan borde gälla alla barn i alla religioner.
Alla har rätt till religionsfrihet.
Viktigast är nog ändå att låta barn vara barn.
Inspiration till inlägget var en debatt på Aftonbladet om sexism:

http://www.aftonbladet.se/debatt/article6420619.ab

Det fick mig att tänka på andra annorlunda kvinnosyner.
 

Be kind, don't spray

Se så fint håret kan bli om man är snäll mot det.
Här var det nyklippt i sommras så ni kan tänka er hur det såg ut innan :)


Dagens tips

Idag är jag på gränsnivån till koma.
Tror att två dagars träning har kommit ifatt mig och hade egentligen tänkt mig en träningsrunda nu på morgonen innan jobbet igen men orkade helt enkelt inte. Tur att jag jobbar med kaffe, hehehe.
Men imorgon slutar jag tidigt så då har jag tid för en timme :)
Måste tillbaka till träningen idag igen iallafall för smart som jag är glömde jag både min handduk och min älskade hårborste där.
Jag är en av dem som är helt fast i att använda en svin-hårs borste sedan många år tillbaka och kan verkligen inte borsta med en vanlig borste längre. Allt jag hör är hur plasten bryter av hårstråna *ryser*

Guide till att få långt välskött hår:

Använd svin-hårs borste som reder ut utan att bryta av
Spraya det max 2-5 ggr i månaden
Lufttorka så ofta som möjligt, använd sällan hårtork
Tvätta håret 1-2 ggr i veckan, sliter mindre på håret
Gör inpackning varje gång du dushar
Ät mer frukt!
Ta b-vitamin tabletter
En del blir säkert helt förfärade vid tanken på att "bara" duscha håret 1-2 ggr i veckan men efter att ha gjort det i många många år har mitt hår vänjt sig och blir inte fett på 1-2 dagar. Det är klart att de som tvättar det ofta kommer att få fett hår fort men det är ju bara för att hårbottnen överproducerar för att kompensera att du tvättar bort det naturliga fettet hela tiden. Det vänjer sig!
Man får offra lite för långt och fint hår.

Min favoritborste ifrån Åhléns. 100:- och en svinhårs borste blir din!

Lanzarote again

Ursäkta tat jag plågar er med semesterbilder men jag måste få bli påminnd i den här kylan om hur varmt och härligt jag hade det för två veckor sedan.


Älskar min afroditeklänning!


Drein är så fett skön ibland :D
Jag och Drein fick en standard kina-restaurang som vi åt middag/lunch på säkert 6-7 ggr.


Solnedgång på en bänk framför havet. Klisheé-romantiskt? Neeeeeejdå :P


Idag var det inte alls kallt ute.

Bilder som jag tog igår på väg till träningen.

Jag känner mig som världens bästa flinkis!
Simmade flera längder igår, hade vattentramp i olika låagen med fokus på lår ett bra tag och sen upp och göra sit-ups, push-ups och de vanliga övningarna, I bikini (!!!) hahaha.
Jag måste se ut som ett mongo men iallafall.
Igårkväll gick jag också och lade mig tidigt så jag skulle orka upp på morgonen och gissa vad?
Dte gjorde jag! Upp igen fast jag började 10.30 och drog till universitetet tidigare och tränade innan jobbet.
Fick också en trevlig överaskning igår.
De kilona som jag troligtvis gick upp på semestern (vet inte för jag vågade inte väga mig efter en vecka med desserter :P) har jag gått ner igen och jag väger exakt desamma som innan Lanzarote.
Love! <3
Tog bara 2 veckor att gå ner till normalt igen. Tror min kropp ökat förbränningen efter en höst med massa träning.
Lanzarote, let's go!

Flera feriebilder att plåga er med!
Fattar inte att vi har vart där riktigt och att det bara var 1 ½ vecka sedan. Crazy.

Fixa.
Restaurang.
Middag.
Dessert.
Arkadspel.
Promenad.
Puss.


A day to obey

Planen idag är iallfall jobb mellan 07.00-15.00 och sen en tur ner till Domus Atletica, det stora träningssentret med simhall och ta mig ett par rundor i poolen. Tränade 2 gånger gym i förra veckan och tänkte låta min inflammerade fot vila idag och bara göra viktlösa övningar. Känns skönt att komma igång med träningen igen.
Så om jag orkar tar jag kanske en tur ner till stan och kolla på den klockrent heta klänningen jag provade på ZARA i helgen som de bara hade i Small och Large.
Fick på mig Small med brösten höll på att göra ett great escape något som jag inte tyckte var en sån väldigt bra ideé och Drein tyckte var en fantastiskt bra ideé. Typiskt pojkar :P
Large tappade jag nästan så jag hoppas att ZARA nere i stan har den. Sen får det vara nog med shopping för min del! Det skall ju spenderas 1800:- på att fixa min tand.
Tur att jag får lön snart iallafall :P

Lille Hilde skall bli med mig på shoppingturen,¨såhär söt var hon på Halloween <3


Sofa so good...

Låg i soffan hela dagen igår och hade det bäst.
Hann med en tvätt och diskning också så lägenheten ser inte alltför hemsk ut.

Dagens filmer:


Älskar den här filmen!
Den har den mörka serie humorn du finner igen i Batman och Hellboy.


Den här fattade jag inte alls.
Jag hade önskat mig den och fick den i julklapp för jag hade
hört ifrån så många personer hur klockren den var men för
mig var filmen en enda lång besvikelse.
Quintin Tarantino, You dissappoint me.


I övrigt var det invigning av ett av mina nya plagg och egentligen skall väl det erkännas att jag myste runt i leggings, min nya tröja, glasögon och sminklös hela dagen. <3


Speedshopping one on one

Hahahaha!
Här fick jag bästa kommentaren efter att jag gjorde misstaget att ta med min kille på shopping, något han var helt med på i början men efter 30 minuter i första affären inte var en sån bra ideé.

Tan
om The day that just flew by:

Shoppingtålamod är överskattat. Man skall ha kirurgisk\militär precision. In, ta det första som fungerar, sedan ut igen. Gärna med helikopter och explosioner som i Coca Cola Zero reklamerna. Eller något. :p


ZARA:s megarea, hittade egentligen massa med fick inte prova allt.


ZARA igen och jag planerar ett återbesök ;D


Hoppas på 3 gången gillt från GINA TRICOT, har bytt plagg 3 ggr nu :P


FINALLY! Ett makalöst under ifrån KRYDDOR. Äntligen en het glitterklänning.
Gissa vad jag skall ha på mig vid utgång på lördag? ;DThe day that just flew by

Gårdagen gick sjukt fort!
Den bara ruschade förbi och timmarna bara flög iväg.
Efter att jag fixat mig drog vi till Bogstadveien här i Oslo för att shoppa och jag kom fram till en sak.
Jag skall Inte ha med mig Drein när jag shoppar igen. Pojkar har vekligen Inget tålamod.
Dock spenderade jag kanse en timme inne på Zara, hehe, men det är en annan sak.
Hittade ett verkligt fynd, något som jag letat efter i flera månader (bilder kommer under dagen!) men ingen kappa och inga skor som jag ju egentligen var på jakt efter. Provade en del men inga som satt bra.
Det är lite drygt när man är lång så de jackor som sitter bra i midjan har alltid för korta ärmar.

Fick skynda oss hem sen gå till affären och storhandla för att kunna laga middag till vår dubbel-date.
Jag städade lägenheten och Drein fixade grill-spetten vi bestämmt att vi skulle ha till middag och de blev sjukt lyckade med en stor sallad och vitlöksbröd till. NamNam!
Inhandling av gotteri på affären och sen trikken ner till bio och tur var det att vi gick på affären innan för jag har aldrig sett så mycket folk på bion!
Den salen vi skulle ha plats i var fullbokad med 500 platser så det var enormt mycket folk och det var ren tur att vi hann fram till kiosk-kassan och hann köpa 3-D briller innan filmen började.

All in all, a flawless night!
Vi kör en liten hårfix-guide.

Picure 1: Torka med hårtork tills du ser galen ut.
Picture 2: Använd volymtång tills du ser ännu mer galen ut.
Picture 3: Borsta och spraya håret. Och he på dig lite smink så du inte ser helt förjävlig ut ;)


After Avatar

Såg storfilmen Avatar igår och den var verkligen grymmt häftig!
Tog en stund att vänja sig till 3D-brillerna och det var många som skrek till i förvåning över hur nära allt känndes, hehe. Läskigt så det såg ut som att man kunde röra vid personerna och som att de vara var 2-3 meter ifrån en.
Dock förstår jag inte helt hur det har kunnat ta 10 år att göra filmen. Verkligen? 10 år?
Och de hittade ett produktionsbolag som gick med på att spendera Miljontals dollar under 10 år på en film.
Well done, well done indeed. :P

Min evaluering av filmen är att den var en mix mellan Antlantis, Pocahontas och Star Wars 6, Return of the Jedi.
Jag menar, för det första skall en grupp människor till en ny plats för att gräva efter rikedom som finns i den naturen, de möter lokalbefolkningen som Inte vill att de skall gräva där, de har en speciell kraft som beskyddar dem och de är/har blå tatueringar. Hör du likheterna? Lokal flicka, invadernade pojke.
Been there, heard that story.MEN! Det var extremt häfigt film! Spännande hela tiden och enormt engagerande! Paralleller mellan europeirenas invaderande av Amerika och Australien och det systematiska utrensningen av lokalbefolkningen.
Och den här känslan av att "vi har rätt att bara komma invalsande här och ta erat land för vi anser er som längre stående".

Jag hoppas verkligen det kommer fler filmen med 3-D effekter, det kan bli en ny grej att gå på bio och se.
Dessutom har jag en thing för Sam Worthington, att han fixade sig en roll både i Terminator Salvation och Avatar gör mig väldigt lycklig och han ser jag gärna mer av i framtiden.
NamNam!Plans for the day

Jag vet inte helt vad jag gör uppe så tidigt men jag har alltid svårt att sova när jag kommer hem ifrån klubben även om kl är 5 på morgonen, morgonen efter är också svår att dra ut på.
Då får jag ialafall någonting gjort med dagen och det skall jag!
Planerna är att duscha, käka frukost, fixa håret för första gången på hela veckan (inte duschat då men fixat håret :P) det är äckligt torrt väder och mitt hår blir bara statiskt. Förövrigt blir jag ju tvingad att ha hatt på jobbet så det är inte som att man kan fixa det iallafall.
Sen skall jag ner på en sv Oslos bästa shoppinggator och gå igenom alla affären och jobba mig ner mot stan där jag skall ta en tripp in till biblioteket och lämna igen böcker, låna nya och låna nya filmer.
Sen hem och ta en rask städning/tvätt och köpa mat och börja förbereda dubbel-daten som jag och Drein har med Lona och Ole :)
Middag hemma hos oss först och sen ner på bion och se Avatar så får vi se om kvällen slutar ute på någon klubb, på bowling eller någon annan stans.

I'll be longing all week for this day!Två böcker jag hittade på ett kafee som jag skall läsa och ge vidare som klisterlappen anbefaller :)
Jättekul ideé och jag älskar sånt här!
Läsa en bok och sen lämna den på en ny plats så en ny person kan hitta och läsa den. Underbart! <3

Slow night

Det var jättelungt på klubben igår och bara folk som käkade i början på kvällen men det var jätteskönt att jobba när det var lite lugnare. Bara jag och Mikko som var där, den andra tjejen gick hem kl 12 och vi softade bara hela kvällen. Ett av mina favoritband spelade också så jag kunde sneaka in och lyssna på dem en hel del <3
Dricksen blev väldigt små men eftersom jag vet hur kaosartat det brukar vara när jag får mycket dricks gjorde dte inte sådär väldigt mycket :P
Skall jobba nästa fredag och hela helgen om 2 veckor så jag har gott om tid att få ihop lite pengar, dessutom får jag ju faktiskt betalt per timme, hehe.


Det blev musik, fotande och choklad. <3

Party people

I'll see you at the club tonight!

Jobbar natt inatt och har t.o.m orkat fixa mig idag. Oftast är jag för lat för det eftersom jag också jobbat på dagen men ikväll är jag riktigt pepp och riktigt nöjd med sminket.
Jobbar man som rydd är dte ingen mening eftersomman bara går på ett mörkt dansgolv och plcokar glas men idag är jag bartender/servitris och jobbar man i baren/restaurangen så vill man se lite fräsh ut.
Extra dricks ;D

Jobb barista 07.00-15.00 sova 1.5 timme jobb servitör 21-04

Kvällens pepp-låt
Lätt denna!


Enrique Iglesias feat Ciara - Taking back my love

Shopping

Var tvungen att tröstshoppa efter tandläkarbesöket för jag var lite sur över att måsta spendera så mycket pengar på något så tråkigt. (logiskt nog spenderar jag då Ännu mer pengar för att trösta mig :P)
Förrutom min nya mysiga pyamas inhandlades då en del annat. Dock hittade jag inget av det jag Egentligen sökte vilket var ett par nya skinnskor och en mindre väska än den Friis & Company jag har nu.
Det blir min mission för på lördag!


Nytt natlinne, 50:- för denna sötsaken på Lindex


Blev lite ofokuserat. Paljettlinne som jag vart på jakt på så länge!


En härlig blå/lila kofta att mysa runt i.


De andra sakerna blev så fula bilder på och eftersom jag inte vill att ni tror att jag köper fula kläder så blir det bilder på det lite senare ;)

Myskväll

Efter att ha gått på stan i -18 i flera timmar blev jag less och gick hem till min soffa med ett av mina shoppingfynd. Skönaste pyamasen för 99 rabatterade kr på Lindex.
Bilder på alla fynden kommer senare.
En positiv sak är att jag ringde tandläkaren eftersom de inte ringde mig upp dagen efter att jag varit där som de skulle och ge mig beskjed om de kunde operera min tand där eller inte.
När jag ringde sade de att de behövde fler bilder och eftersom jag var i närheten gick jag in på en gång och tog nya röntgenbilder. Eftersom jag tydligen är ett "specialtillfälle" så fick jag lägga röntgenplåten På tungan och sitta helt stilla medans de riktade röntgenapparaten snett uppifrån, rakt över mitt öga før att få med tanden som sitter i gommen.
Weird.
Iallafall så konkluderade han med att de kunde göra den där och det nätta priset skulle bli 1800:- Crap.
Dessutom kommer jag inte att vara nedsövd när de skall skära upp och sy tandköttet som kommer ta ca 1 timme. Frågade om jag fick ha support och jag får ta med mig en person, dessutom skall jag ha I-poden på högsta volym så jag inte hör allt äckel.

Är det någon annan som tycker det är helt jävligt att betala så mycket pengar för något som gör så ont?
Här är Snooze när Drein stog och hoppade i soffan.
Hon ser helt livrädd ut :P
"Neeeeeejsnellapapa, integöraså!" hehe

Dagens


Bästa: Min systers nya header och hela blogg som hon uppdaterat åt mig. Hon är så underbar!
Glädje: Fick datum för operation av tand bestämd.
Middag: Rostat bröd.
Mysigaste: Min nya pyamas.
Outfit: Stickat. Varje dag. -21 imorgon.
Roligaste: Mitt jobb, älskar att jobba som barista och älskar att organisera!
To do: Måste vika in min jäkla rena tvätt nån gång.
Favoritsida: www.ettklickforskogen.se klicka graytis för skogen varje dag!abortfrågan

Läste en debatt idga på aftonbladet om abortfrågan och den ställer alltid till kontoverser och får folk att reagera våldsamt.
Såhär skrev jag om saken:

Det här är en så svår grej att tycka om så jag tror inte det finns några rätt eller fel, bara olika omständigheter, situationer och personer. Allt är unikt och beslutet borde fattas speciellt för det tillfället.

Läs artiken här: http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6389334.ab

Man har inte rätt att utesluta pappan men samtidigt kan ju heller inte pappan bestämma över tjejens kropp och tvinga henne att föda fram barnet.
Det GÅR bara inte att bestämma att "såhär skall det alltid vara och såhär gör vi i alla tillfällen".
Varje tillfälle är unikt. Om jag skulle hamna i den situationen vet jag ärligt inte vad jag skulle göra.
Försöka respektera sina egna och pappans önskningar men någon måste ju fatta dte slutgiltiga beslutet och eftersom kroppen tillhör kvinnan så blir det i slutändan hennes beslut, man får bara hoppas att båda partner blir nöjd av det.
Förövrigt håller jag med tjejen som skrev artikeln, Nej, alla barn borde inte bli födda.

Vad den här världen behöver är inte fler barn som ingen kan ta hand om bara för att det är "synd" om barnet om man tar abort.
Det den här världen behöver är Fler föräldrar som kan ta hand om de barn som redan finns.Things to watch

Filmer att peppa för nu under våren och som är på min önske bio-lista.
Åååååh, det här blir hur bra som helst. Bio varje helg under hela våren typ :)

Avatar:
A paraplegic marine dispatched to the moon Pandora on a unique mission becomes torn between following his orders and protecting the world he feels is his home.Den första filmen som regissören av Titanic gjort på 10 år och den är redan kallad "ett mästerverk" Den här skall jag se på lördag :)Luftslottet som sprängdes:Jag har ju sett alla de andra filmerna om Lisbeth och Mikael så den här skall naturligtvis också ses. Hoppas bara inte stackars Paolo Roberto är med i den här filmen också och får lika dåliga fejk-repliker som i förra filmen >_<
Böckerna måste också läsas!

Paranormal Activity:
After moving into a suburban home, a couple becomes increasingly disturbed by a nightly demonic presence.Jag grinade nästan när jag såg den här trailern. Den här kommer jag Inte att se på bio eftersom jag är övertygad om att jag kommer grina massa, bli as-rädd och vilja gå ut.
Den här skall defenitivt sees hemma i soffan, under en film med en pojkvän nära till hands.

Sherlock Holmes
Detective Sherlock Holmes and his stalwart partner Watson engage in a battle of wits and brawn with a nemesis whose plot is a threat to all of England.Nice att se Robert Downey jr klara sig så bra efter att ha suttit i fängelse och varit drogberoende och allt vad han har gjort. Dessutom var dte ett bra tag sedan man fick se Jude Law i nått. Den här har fått höga betyg överallt!

The imaginarum of doctor Parnassus
The Imaginarium of Doctor Parnassus is a fantastical morality tale, set in the present day. It tells the story of Dr Parnassus and his extraordinary 'Imaginarium', a travelling show where members of the audience get an irresistible opportunity to choose between light and joy or darkness and gloom. Blessed with the extraordinary gift of guiding the imaginations of others, Dr Parnassus is cursed with a dark secret. Long ago he made a bet with the devil, Mr Nick, in which he won immortality. Many centuries later, on meeting his one true love, Dr Parnassus made another deal with the devil, trading his immortality for youth, on condition that when his first-born reached its 16th birthday he or she would become the property of Mr Nick. Valentina is now rapidly approaching this 'coming of age' milestone and Dr Parnassus is desperate to protect her from her impending fate.Kul att se modellen Lily Cole med i filmen! Hon är så otroligt vacker.
Heath Ledgers sista film som han dog under inspelningen av, därför spelas rollen av Tony av både Heath, Colin Farrell, Jude Law och Johnny Depp. Som en hyllning till Heath och för att hans sista film skulle bli färdiggjord. Har hört att resultatet av att ge "Tony" fler ansikten är fantastiskt.


Alice in wonderland:
19-year-old Alice returns to the magical world from her childhood adventure, where she reunites with her old friends and learns of her true destiny: to end the Red Queen's reign of terror.Hur mycket älskar jag inte Tim Burton? Och alla hans samarbeten med Johnny Depp blir alltid så klockrent bra!

Where the wild things are
An adaptation of Maurice Sendak's classic children's story, where Max, a disobedient little boy sent to bed without his supper, creates his own world--a forest inhabited by ferocious wild creatures that crown Max as their ruler.Kommer ni ihåg den här barnboken eller!?
I Loooooved it och hyrde den massa gånger ifrån biblioteket. Den här filmen kan lätt bli hur kung som helst!


All information om filmerna tagna ifrån www.imdb.com

Ursäkta men

Jag har 3 saker att tillägga till de 3 senaste inläggen.

Träningsmat:
Jag ser inte så illa ut utan smink iallafall :)

Lanzarote, another episode: Mitt hår var så underbart på resan! Asfint hela tiden och nu är det bara statiskt och äckligt av det här snustorra, svinkalla vädret. Give me summer again!

I love it!: HAHAHAHAHA! Jag bryter ihop varje gång jag ser den bilden! :D


Träningsmat

Middagen efter träningen igår blev kung-bra!
Omelett med gurka och morot i bitar och vitlöksbröd.
Är så barnsligt nöjd över mig själv att jag klarade att vända omeletten hel i luften som en pannkaka :D
I dag är mina armar mos, körde hårt med dem igår, inget gäddhäng skall bli tillåtet på min kropp! Har egentligen väldens lust att träna idag igen efter jobbet men när man tränat två dagar i rad efter ett uppehåll på 1 1/2 månad tror jag inte att man skall utsätta kroppen för det. Stolt över att jag kom igång med träningen första veckan iallafall ;)

Nästa vecka är både styrketräning och simmning på schemat.


Lanzarote, another episode

En av de lite molningare dagarna så tog vi bussen till den lokala marknaden som hölls uppe på ett av bergen en gång i veckan. Känndes nice att vi tog bussen själv för 5 euro för oss båda istället för att åka med Apollo som tog 13 euro per person för att transportera oss samma sträcka. Man skall kolla allt så man inte blir rippad!
Dessutom blir det mer av ett äventyr om man tar reda på och gör saker själv än om man går med på saker som charterbolaget "arrangerar" åt dig. (De tar nästan alltid överpris iallafall)
På samma sätt hade jag Aldrig tagit "All-inclusive" det är idiotiskt för att betala så mycket pengar för mat du för det första inte vet är bra och för det andra, du vill väl gå ut och äta middag på olika restauranger på kvällarna och testa massa nytt på semestern?
Vem vill klä upp sig för att sitta i hotellrestaurangen tillsamans med massa gamlingar i mysbyxor och aldrig gå ifrån hotellet?


Dreins nya heta shorts, surf looken är så sexy :)


Typ den enda bilden Drein tatt på hela resan :P


Ursäkta fjortisbilden men det är så fett nice att hångla :P


Drein är alltid skeptisk till kamera. Jga som måste tvinga :P


Dagens outfit. I <3 shorts.
Jag sitter i soffan nu och fryser nästan händerna av mig. 17- grader är tydligen inte att leka med och imorgon har jag lovat mina stelfrusna lår tights eller ullunderställ.I love it!

Haha, bästa humorbilden som jag hittade på en av mina favoritbloggerskors hemsida! (Pussydoll)

http://www.bloglovin.com/m/63304828/1


Hahahahaha!

Fett flinkis

Det gick superbr att träna igår och jag känner av lite i armarna idag fast jag tog det gansak lungt. 2:a passet blir idag så har jag träningen avklarad för den här veckan. Hinner inte så mycket mer eftersom jag skall jobba natt på fredag och helgerna brukar spenderas med långa promenader iallafall. Blir nog bättre på helgerna när Drein kommer igång med träning och vi kan åka dit tillsammans :P
Middagen igår blev superbra med ett rostad bröd med äggröra med skinka i och en sallad till.
Perfekt träningsmat. (då skall vi också ignorera att jag råkade falla av vagnen imorse och åt ett winerbröd till frukost :P)

Ny träning idag efter jobbet. Yes yes, semesterkilona skall av igen.


Mysbild igår när jag väntade på trikken på väg hem. <3

When Ica fails

När Ica missar hårt på sin reklam :P10 kr marknad med en ost för... 49.90! Logiskt? Nej.


Lungmos och Blodkorven antar jag att de inte fick sålt till fullt pris... Konstigt nog.
Alla vet ju hur sinnessjukt gott det är men lite lungmos. NOT.Och till final har vi 2 kindermaxi! Fast bild på 3! Lurendrejeri!

A day to be proud over

Dagen började med ett tandläkarbesök det jag fick konstaterat 2 små hål, behov av puts, en fyllning som måste bytas, en visdomstand som måste dras ut och en tand som jag hafft i gommen i 6 år och som nu äntligen kommit ut genom tandköttet i gommen och därmed kan opereras bort (ja, det är så äckligt som det låter. Jag har en tand som sitter uppe i gommen!) och räkningen som nog kommer hamna på en hel del.
Det där med högkostnadsskydd på tandvården har inte Norge fattat så jag kommer att få betala allt själv.
I Norge hör nämligen inte tandvården till sjukvården... Vilket är totalt idiotiskt.
Och gör att många 1000 ungdommar går och förstör sina tänder för att de helt enkelt inte har råd att betala själv.
Jag har som tur är sparade pengar som jag tänkt tat spendera på resor eller utbildning men där försvinner de på tråkiga saker istället...

När tandläkaren gjort kollen frågade jag om hon kunde fixa de två hålena och putsen på en gång eftersom jag hade 1.5 timme tills jag skulle vara på jobbet men hon hade inte tid.
Hennes sköterska hade dock det och skulle ta mig på en gång. Väl i tandläkarstolen frågar jag om hon måste sätta bedövning och jag känner hur både min gamla tandläkarskräck och sprutskräck kickar in efter ett jakande svar.
Frågade om lov att hämta min I-pod först så jag är distraherad och förvarnar henne på att jag kommer gråta.
Rotar i väskan och inser med en kalldusch att jag precis tog ut I-poden ur väskan innan jag gick hemifrån Idiotisk som jag är. Går tillbaka och upplyster henne om att det då inte blir någon lagning.
Vi försöker hitta en ny tid hos min vanliga tandläkare som typ är helt fullbokad i 2 veckor så jag bestämmer mig för att göra det där och då och kan till min stolthet säga att jag både klarade att laga bägge hålen utan bedövning, utan I-pod och Utan att grina!

Personligt Bästa och jag känner mig så fett stolt av mig själv.
I rock!

 

Sen efter det gick bara dagen som smort med inga väntetider på t-banen, i god tid till jobbet utan tandvärk och hinna äta frukost först.
Blev uppringd på lunchen från banken om en försäkring jag undrat över och blev tvungen att köpa en dyrare än den de hade för att vara försäkrad på resan men de skulle säga upp den för mig, ge mig deras Exakt likadana fast med 1000 kr lägre avgift per år och skicka hem alla papper till mig som jag skulle skicka tillbaka så slapp jag t.o.m att hitta tid att komma in till banken på.
Fett smidigt!
Jag tror att karman gjorde ett besök eftersom jag kommer att bli tvungen att betala så mycket för att fixa mina tänder att den tyckte att jag förtjänade en bra dag till övrigt :)
Då hoppas jag att stängningen går smidigt (redan lite bättre eftersom jag idag kommer att ha hjälp av en till person :) och att årets första träning efter jobbet går bra som planerat.

Håll tummarna!


Nyårslöften

Nu är det nog många som avgett nyårslöftet att sluta röka, i lagom tid till det publicerar naturligtvis Aftonbladet en artikel som hur skadigt det kan vara... att Sluta röka.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6380854.abvv

Som om rökarna verkligen behöver mer motivation för att Inte sluta röka!
De varnar för att risken för att få diabetes ökar kraftigt om du slutar röka men om man tänker på alla följd-sjukdommar du får av att röka tror jag att du hellre kan låta bli att tröstäta för att du slutat röka så undviker du att få den där diabetesen.
Följd-sjukdommarna du får av att röka är Mycket större och farligare än det är att fortsätta röka för att man är rädd att få diabetes om man slutar.

Nejdu Aftonbladet, det där får Inte godkännt.
Den räknar jag som ännu en skrämselartikel som publiserad för att sälja mer.

The place to be

Appropå ingenting, totalt glömmt att lägga upp bilden på hur fin vår fotovägg blev när vi satt upp alla förstoringar. Är fett stolt över hur duktiga vi blivigt på att fixa lägenheten och mer och mer uppdateras och förbättras eftersom.
Nån frivillig som kan donera 20.000 till så vi kan fixa upp den ännu mer, de första 20.000 gick åt fort :P


Lite lister på gareroberna så blir det här finfint :)

Måndagkväll

Min adopterade lillasyster Lona kom på besök igår och plågade min katt och käkade upp min mat :)
Förövrigt hade en granne uttryck sig till henne när jag var borta.
-"Är der ni som äger den där Feta katten?" Hahaha!
Shysst granne liksom :P


Tack Loni för att du passde Snooze så vi kunde åka på semester!


Back at work again...

Då var jag tillbaka i barista-branchen igen och jag hade sån fet tur! Igårkväll sms:ade jag min chef och frågade vilken tid jag skulle börja och vart jag skulle vara och fick beskjed om att dyka upp 10.30 på min nya kaffebar!
Har hafft uppläring på det nya systemet hela dagen och känner mig superglad över det.
Jag får fortfarande jobba med kaffe men på en mycket lugnare kaffe-bar där jag får organisera mer och ta mycket mer beställningar, sånt som jag tycker är jättekul! <3
Har verkligen en bra dag än så länge och det kändes nu bara roligt och spännande att vara tillbaka på jobbet även om det känns som att det var julafton i förrgår och som att semestern aldrig hänt.
Allt blir helt plötsligt så långt borta...

Men iallafall, min standard jobb-pose är tillbaka ;D

Dear lord, thank you for giving me a kick-ass first day back at work!

Transformers, rise of the fallen.

Såg iallafall på en av mina julklappar i lördags, love Transformers!Jag får helt frysningar av Transformers, bara jag hør titelmelodin eller ser bilder ifrån filmen eller någon av skådisarna. Transformers 1, best movie of all times.
Megan Fox or Shia Lebouf can have me any day.
Gillar också att det är en av de få filmerna som Hollywood-humorn verkligen passar in i. I många anarda filmer/actionfilmer blir den ofta malplacerad och får filmen att kännas töntig eller tar bort allvaret (perfekt exempel är 2012)


All dolled up

En 3-rätters middag vid stranden med utsikt över vågorna, Drein började lite tidigt med tequila hemma och den coola är att bilden som jag tog på honom verkligen representerar shoten han nyss tog, hehe. :P
Jag hatar blixt, blir så fett vit!
Älskar min snygga bikbok klänning! <3Bland det bästa med den här resan var att man hade en ursäkt att klä upp sig Varje kväll, använda alla finklänningarna och använda smycker i dösvis. Hade med mig en hel nessesär men bara halsband, armband och örhängen. <3
Nice!


Snooze julklapp

Glömmt att lägga upp bilder på kattens julklapp.
Det blev att få lov att komma ut på innergården och leka med snön. Vilket tydlign både var hysteriskt roligt och otroligt läskigt för hon kollade och undersökte massa men höll sig i närheten och sprang tillbaka till mig hela tiden.
Lilla sötnosen min...
Make-over

Idag har jag tatt storskrubben och efter att ha laddat den 4:rde maskinen full med tvätt och en frukost bestånde av soyayoghurt med jordgubbs-smak (love! <3) banan, havregryn, solrosfrön, linfrön och hasselnötter har duschen fått besök av mig.
Jag har skrubbat, gnott, tvättat, balsamerat, smört in, rakat, noppat och eplierat allt jag behöver för att känna mig som en normal människa igen.
Måste återigen passa på att tipsa som denna otroligt välsoftande seroen ifrån Frank Provost.
Den har tidigare bara sålts hos frisörer men har nu börjat säljas i stora förpackningar på 750 ml vardera för 89:- styck. Otroligt prisvärda, dryga och perfekt att ha shampoo och balsam som säljs i så stora förpackningar.
De vanliga jag köper brukar vara på 250 ml för ca 38 :-.
Så jag tjänar i princip en hel shampoo flaska per stor jag köper :)

I övrigt shoppade jag på tax-free eftersom Cliniqe är så svindyrt i affärerna (mark my words, de är svindyra på taxfreen också men fick äntligen tag på det som skall rädda min hud.
Allt utan parfym är uppskattat, att jag också fick tag på en ansiktskräm som har solskyddsfaktor 25. Perfekt att ha under sminket så huden alltid är skyddad. Jag har ju en plan, att komma tillbaka på re-unionen på min gamla skola och se helt fab ut :)
Anti blemish kräm att ha på huden på natten, ögonkräm som tar bort puffighet och blått under ögonen och diverse rengöring att få bort allt smink med.
Dear lord, please let this fix my skin!

Shoppingrunda

Igår var vi på stan i 5 timmar och gissa vad?
Jag hittade ingenting....
Jag var inne på alla affärer längs Karl Johan och gick runt hela Oslo City och Byporten shoppingsenter och provade lite men hittade inget. Så fett ovärt och blir rätt sur för när man väl Har pengar att shoppa så finns det inget man är intresserad av, inget fint och inget som passade. Nåja.
Drein hade iallafall världens flyt på sin shoppingrunda och hittade en hel hög med kläder och ett par skor som han lagt undan tills på måndag så hans garderob blev iallafall allvarligt uppdaterad :P

Den första tröjan är lätt min favorit! Älskar den!
Och t-shirten längst ner var en av julklapparna som fick av min och hans pappa :)
De nya kläderna han köpt är absolut inte hans stil men vad snyggt det blev! Hans stil har verkligen utvecklats sedan vi blev ihop när han var fullblods skatare med långt hår. Jösses va ddet här passar honom bättre och är en mycket vuxnare stil. Han kanske har komplex för att han är yngre än mig, hehe.

Nyårsnytt

Kommer ni ihåg när man var mindre och tog det lite lugnare på nyårsafton och stannade framför tv:n länge nog för att se Grevinnan och betjenten (Dinner for one)?
Den gick på tv härrom dagen och jag satt på golvet och skrattade så tårarna rann nedför ansiktet.

Så hysteriskt rolig!

 

 


Planer för dagen

Nu när jag äntligen vaknat till liv (är egentligen dödstrött!) så har jag fikat och skall strax göra mig iordning för att åka ner på stan och gå igenom mellandagsrean! Kanske fynda något spännande, skor står iallafall på menyn, men kläder brukar jag nästan alltid ha otur med då det antingen bara finns fula grejer kvar eller storlekarna XXL eller XS. Tycker vi satsar på skor och andra spännande saker :)
Dessutom har jag inte druckit kaffe på 2 veckor nu, skulle sitta riktigt fint med en varm cappuccino på soyamjölk med kanel på toppen. Mumms!

Bjuder på två bilder på min hemrese-outfit också.
Spanskt fynd på surf-shop i Arreccife.
Början på semestern

Jag har bestämmt mig för att sprida ut bilderna som jag tog på semestern lite, annars kommer de aldrig att rymmas! Dessutom är det bra för mig att bli påminns lite eftersom om hur vi hade det så man inte glömmer på en gång, det är så lätt att göra det när man kommer hem till -10 graders iskall blåst och snön som ligger i drivor överallt. Brrr!Bloggläsning/nyår

Jag har ju det jag gör, kommer hem efter en vecka i solen och har 220 inlägg att läsa. Så går det när man har semester, får försöka låta bli att göra det misstaget igen :P
Resan hem idag gick supersmidigt även fast risken att Drein skulle vara nådgt bakis var enorm efter festandet vi gjorde igår, hehe.
Vi hade en kanondag på stranden och låg i solen hela dagen och hade det gott och sedan en kort nap på eftemiddagen innan en dusch och allvarlig fixning till nyårsafton!
Vi började middagen på en kinesisk restaurang som vi hade beställt bord på och åt en långsam måltid med först förrätt (Wan-tun, ny favorit!) och sedan en kanna kinesiskt jasmin-te (Drein var här på sin 7 öl och andra shot) och sen übergod middag (chop-sui kyckling) och när vi gick till nästa kina restaurang för min dessert. Friterad banan med vaniljglass (en till öl till Drein när han redan hunnit med 2 shots till).
In på en fullpackad bar till 12-slaget som firades med kyssar och dansning! Min låt kom också, hoppats hela kvällen på att den skulle komma och hade världens flyt att de spelade Sexy Chick med David Guetta feat Akon. All in all? The perfekt freaking new-years!!!
RSS 2.0