Att skapa rubriker

Den mest omskrivna artkeln just nu på Aftonbladet är http://www.aftonbladet.se/resa/article6463027.ab som handlar om att folk nu får betala dubbla avgifter hos flygbolagen om de är kraftigt överviktiga.

Jag är inte föredömmande här, jag skriver det här från ett ekonomiskt perspektiv.
Det är helt enkelt inte hållbart i dessa tider att låta en person ta upp två platser när de betalat för en så det är väl inte mer än rätt? Två platser, två priser?
Hur många flybolag har inte gått i konkurs och hur många flygbolag sliter inte nu efter ekonomi-krisen att klara sig bara men de de har utan att de ger bort platser "gratis". Vill vi ha ett varierat utbud där priserna pressas ner och du har valmöjlighet att välja det flygbolaget och det färdsättet du föredrar måste vi låta företagen tänka på sitt ekonomiska bästa. Nu skall det här naturligtvis inte ta helt av, man skall naturligtvis hålla sig innom rimlighetens gräns men egentligenär inte flygbolagens val så himla konstigt.
Går du på en affär fförväntar du dig ju inte att få två tröjor när du betalar för en?
De var dessutom väldigt generösa när de erbjöd att om planet inte skulle bli fullbokat garanterar Air France att de överviktiga får tillbaka pengarna för den extra bokade platsen Och flygbolaget ger också de överviktiga 25 procents rabatt på den extrabokade platsen.

The way I see it, it's a fair deal.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0