Chaos.


Flytten. Allmänt kallad kaos.

Hann med några timmars sömn på fredagkväll innan jobbet och det slutade med att jag och Drein låg i soffan och kollade på Day of The Dead. Kanske inte världens bästa val av film precis innan jag skall gå ut mitt i  natten och åka till jobbet men Drein var snäll och följde med mig till T-banen.
Jobbade mellan 23-04 och kvällen gick riktigt segt! Var inte så mycket folk ute eftersom att det var Oslo kulturnatt och jag sprang mest runt mellan de olika avdelningarna och hjälpte till lite här och där.
Hade førbeställt en taxi så att jag skulle komma hem så fort som möjligt och hinna få lite sömn och när den kom var den en maxi-taxi. Shit tänkte jag och undrade i mitt stilla sinne vad jag skulle få betala för den turen.
Mätaren stog på 137 kr när jag kom i i taxin och jag frågade varför den stog på så mycket.
Tydligen kostar det mer att förbeställa den och jag fick nog chauffören att tycka riktigt synd om mig för när vi hade pratat en stund och vi nästan var hemma så stängde han av mätaren på 255 kr.
Han visste hur det var att jobba natt och tyckte lite synd om mig :) Shysst kille!
Kunde dessutom betala taxin med dricksen jag fått under kvällen så jag gick inte nått minus.

Efter 4 timmars sömn var det dags att stiga upp och stoppa ner det sista i lådor innan Drein far kom förbi och hade släpet med sig. Första turen gick ut till IKEA och efter 1.5 timme så hade vi allt vi behövde (detta var vad vi trodde i detta ögonblick men det skulle naturligtvis visa sig vara fel), pojkarna hade tagit den førskrivna handlingslistan och gått till lagret och jag tog en kundvagn och sprang igenom hela IKEA och plockade småsakerna som låg här och där. Allt gick på 9606 KR och jag kände mig rätt nöjd.

Susa iväg till nya lägenheten och dumpa ur alla paket i den och sen tillbaka till gamla där vi fick bär-sällskap av Lona och Ole (TAKKTAKKTAKKTAKKTAKK!!!) Snooze fick bo ute på balkongen tills släpet var fullt och alla packade sig in i bilen för första trippen till nya placet.
Gick sjukt fort att packa ur allt (100 ggr snabbare än att packa in det eftersom vi nu slapp de 3 trapporna som var på gamla lägenheten. :) och jag, Snooze och Lona stannade kvar i nya lägenheten och började plocka ur och upp så mycket som möjligt för att få bort lådorna och göra plats.
Inte mig emot :)
Var lite besviken att jag bara hunnit träna 2 ggr under veckan men det gjorde inte så mcyket før den träning som armarna, ryggen, låren och rumpan fick under den dagen var mer än nog! Pojkarna kom tillbaka med sista lasset och kl var då runt 15.30. Lite fika och efter det började monteringen.
Bland det førsta vi då märker är att det Självklart inte är som det skall vara...
En av garderoberna från IKEA är i fel färg! Kl är då runt 17 och Drein pappa är på väg tillbaka till bensinstationen med släpvagenen varpå jag ringer honom i vild panik med hjärtat i halsen och ber till gud att han inte skall ha hunnit fram med det än.  Sgat och gjort, släpet var INTE tillbaka lämnat och Drein och han far tillbaka ut till IKEA och hoppas på att få lämna tillbaka garderoben och kanske få lite av pengarna tillbaka eftersom førpackningen är bruten. Drein ringer mig från IKEA med stolthet i rösten och berättar att han flörtat så mycket med en tjej att hon nästan trillade omkull och att han då, utan problem, fick byta till en annan garderob utan att betala en enda krona till. UNDERBARA POJKE!
Han vet när han skall slå på charmen iallafall :)

Hemkommen och monteringen börjar medans Lars åker och lämnar igen släpet. Garderobskåpena kommer upp fint och den är hela 1½ cm över till taket så med lite pappskivor emellan har vi helt plötsligt byggt en vägg av garderober. Baksidan av garderoberna är Urstygga så dem har vi tänkt att tapetesera så att vi får en vägg ut mot vardarsrummet som är tapetserad. Men nu hoppar jag över lite!
Omkring den här tidpunkten åker Ole och Lona hem och vi börjat förbereda gareroberna och de andra möblerna och efter lite fix och trix är kl helt plötsligt 20.30 och vi ringer Spice och beställer mat.
Medans vi väntar på att maten skall komma så går jag och lägge rmig en liten stund och det känndes som att jag bara hann blunda innan maten kom fast det var en timme. Skyndade mig att äta maten och är nu så trött at jag är nära kollaps och jag hinner lägga mig i 20 minuter till innan jag återigen måste ta på mig kläder, smink och fixa håret och åka iväg på jobbet för att jobba mellan 23-04 igen. Häller i mig den starkaste kaffen ever innan jag drar men lyckas ändå missa trikken så pojkarna får skjutsa ner mig.
Jag är halvt död och på en tidspunkt när jag bara har slutat bry mig och känner mig helt avtrubbad. Det visar sig dessutom att jag skall vara på ett av de lugnaste avdelningarna och när min kollega hörde vilken dag jag hafft så fixade hon ledigt till mig så jag fick dra hem kl 00.00 eftersom de inte hade behov av någon rydd.
Då var jag sjukt tacksam :)
Att få höra orden "Du kan da hjem!" var så otroligt skönt!

Söndagmorgon och Drein och Lars jobbade hela morgonen med att montera ihop mina garderober och få dem stabila nog och all inredning exakt som jag ville ha den.
Förrutom den lilla detaljen att jag helt plötsligt hör konstiga ljud utifrån. Hemska ljud. Ljudet av en såg i trä...
Jag rusar ut och hittar där Drein med sågen i handen som sågar i min nya garderob.
Det brinner innanför ögonen på mig och jag rusar in och smäller igen dörren och erkänner att jag sätter mig på toaletten och gråter. Till 50% för at han sågar i dörren och till 50% för att han inte pratade med mig först.
Han sågade ut ett hål så att man skulel kunna få upp dörren pga lampan som sitter i taket framför den men om man inte får upp dörren är det logiska beslutat då att Flytta gareroberna och göra ett lite större sovrum och Inte att såga i dörren. Han ordnade iallafall till det på söndagkväll och skruvade fast biten han sågat bort i gareroben så att den sitter kvar när man öppnar dörren. Inte perfekt, men Väldigt mycket bättre än han gjort innan.
Efter den pärsen kommer tidspunkten jag börjar förbanna IKEA. Det fattas 1 låda, 1 monteringsatrapp till min garderobstång och det ingår inga hantag. Självklart.
Det ingår hantag till garderobsdörrarna med spegelglas på MEN, de går självklart inte att köpa separat.
MY GOSH IKEA, YOU MAKE MY LIFE DIFFICULT JUST FOR FUN!
Så vi ordnade med mesta vi kunde under söndagen och tog ÄNNU en tripp till IKEA igår och köpte allt som hade blitt glömmt bort eller inte var inkluderat.

Mark my words, when I have my new couch there will not me another visit to IKEA for a very, very, very, Very long time!



My kitten is poofed. And so am I.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0