Obama - är det här verkligen rätt val?


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6269598.ab

Jag har ingenting emot Obama utan tvärtemot gillar verkligen hans politik och det enormt svåra arbete han har hafft sedan Bush att ändra världens inställning som USA som ett hotande land.
De senaste månadernas intensiva insats har verkligen gett genklang på resten av världen och jag tror att de flesta länder nu känner sig vänligt intällda till samarbeten med USA.

Men

jag tycker att han ännu inte gjort nog för att få fredspriset så tidigt.
Fredspriset skall ges ut efter en insats utöver det vanliga som förtjänas att uppmärksammas, belönas och uppmuntras. Obama är inte riktigt där än och har heller inte gjort någon kraftig insats för en bättre värld och det är inte så konstigt det men tanke på hur mycket han har att göra i sitt eget land först.
För exempel så går fortfarande 45 Miljoner amerikaner utan sjukvårdsförsäkring. Behöver de hjälp får de den antingen inte, blir stoppas i dörren och får inte hjälp om de inte kan visa försäkring eller tas in akut och blir sen pålagd enorma summor i ersättning för den hjälp de fått och som de skulle ha dött om de inte mottagit. (http://www.lakartidningen.se/store/articlepdf/1/10761/LKT0847s3400_3401.pdf)

Då gillar jag hellre Mohammad Yunus som fick fredspriset 2006 för sin Gramen Bank och utvecklingen av mikrokrediter i Bangladesh som gick ut på att ge små lån till fattiga människor utan att kräva någon säkerhet.
Lån som kanske innebär att de köper en påse men spannmål och sår och skördar och får både nog till mat och att betala tillbaka lånet.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Nobels_fredspris#Kronologisk_lista_.C3.B6ver_pristagare



Bild: Google

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0