Mr. Clinton, you can save me Any day.

Jag blev så lättad igårkväll efter att ha hört nyheter som jag väntat på.
Jag har följt fallet med de två amerikanska journalister som blev arresterade på gränsen till Nordkorea under konflikten som blossade upp där i mars och de båda vart dömda och erkände sig skyldiga och fick straffen 12 års straffarbete.
De var där för att sprida information och ta sig in i ett land som totalt stängts ner för omvärlden pga oro för landets innevånare. Laura Ling gör väldigt många bra dokumentärer och jag har sett flera av dem och hennes jobb i samarbete med bland annat Oprah, som hon gästar regelbundet och tar upp jobbiga sammhålls-saker.

Igår får fd.president Clinton Nordkoreas diktator för att förhandla lös dem och efter det diplomatiska mötet så benådas dem båda och Clinton får lov att ta dem med hem med sitt plan redan samma kväll.
Han åkte dit på eget bevåg, utan uppmaning från någon, för att be om ursäkt och förhandla för deras liv, något Bush Aldrig skulle ha gjort och något som President Obama inte är i stånd till i den position han är just nu. Det är fantastikt att han på eget initiativ tar sitt eget plan och åker till Nordkorea och ber om ett diplomatiskt möte.
Det är vad jag kallar en man som gör som han säger. Lots of talk, even more action.

http://nyheter.se.msn.com/article.aspx?cp-documentid=149004533

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5605530.ab

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=556296

http://www.dagbladet.no/2009/08/05/nyheter/utenriks/nordkorea/clinton/7516425/

Kommentarer
Postat av: Tan

Clinton <3

2009-08-05 @ 11:49:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0